Page 1


Professor Finkelsteins Fantastiske Robotter Skrevet og illustreret af Jacob Rask Nielsen FARVELAGT AF IDA EGE

Forlaget Tjubang


Professor Finkelsteins Fantastiske Robotter Tekst og illustrationer copyright © 2009 Jacob Rask Nielsen Forlaget Tjubang 1. udgave, 1. oplag Tryk: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland ISBN 978-87-924-0803-7 Af samme forfatter: Familien Firling og Rejsen til Zambukistan Texas Tex og Chico Tjubang: Jagten på Rumfolket Henry og Hoplahatten Hubert Hugtand og Rumuhyret Carlo Garn og Spøgelset Cowboy Joe – Verdens Sejeste Cowboy Exodus: Bind 1 Læs mere om Forlaget Tjubang på http://tjubang.blogspot.com


Professor Finkelsteins Fantastiske Robotter Skrevet og illustreret af Jacob Rask Nielsen FARVELAGT AF IDA EGE

Forlaget Tjubang


Jeg er professor Finkelstein, og jeg er skruppeskør. Jeg børster aldrig tænder og kør’ rundt i trillebør. Jeg er tosset med robotter, og jeg har en kæmpestak. De kan skyde og roterere og er sprøjtet fint med lak.


Her er mit laboratorium, og det er megasmart. Her bygger jeg robotterne i en mægtig fart. De som Den og

skal bruges i min plan, er ekstra meget hemlig’. er smart og ond og fiks nemlig temlig’ væmlig’.


Her er min allerførste, han er grøn, og han er gul. Jeg har selv lakeret ham, er han ikke cool? Han kan hoppe højt i luften og skyde med raketter. Han slår en proper næve; spiser 40 koteletter.


Nummer to er noget andet, han er ikke særlig stor. Han har et giga stirreøje, som bare glor og glor. Jeg ved ikke, hvad han kan, for det har jeg ik’ besluttet. Men jeg synes altså bare, at han er ret så nuttet.


Her er en med hjul på røven, han er skisme sjov. Han kan køre sindsygt stærkt og bliver aldrig flov. Bob ka’ 4.000 frække jokes fra A og så til Å. Men hvis dækket det punkterer, ja, så går han bar’ i stå.


Denne hersens sjove fyr har klumpeplasticfødder. Han kan li’ at danse rundt og spise gulerødder. Den store TV skærm i front er næsten altid tom. Nogle gange tror jeg nok, at han er fuld af rom.


Her er nummer 65, jeg kalder ham for Mikke. Hver gang han har spist lidt slik, begynder han at hikke. Du kan se ind i hans hoved fyldt med skruer og teknik. Han har en mĂŚrkelig hobby: Samler gammelt elastik.


Günther her er dælme ond som ind i bare pokker. Her sidste torsdag aften stjal han alle mine sokker. Den har meget skarpe fingre og meget skarpe kløer. (Og jeg tror måske, han er en lille smule skør.)


Her er lille Frantze, som kan li’ at lege med ler. Får han fat i klumpen, ved man aldrig, hvad der sker. Frantze skyder laserstråler ud af sine antenner. Men han har aldrig skudt på mig, for vi er gode venner.


Det her er en særlig fyr, som er glad for ild. Når han ikke brænder ting, så spiser han kun sild. Jürgen han kan li’ at synge sange dagen lang. Desværre handler hver og en kun om råddent tang.


Den lille grønne Lenny siger bip og båt og dyt. Hvis du tror, at han er sød, så er du blevet snydt. Han er en hemmelig ninja og ka’ karate og kung fu. Han kan tæske dig i stykker, før du kan sige sgu.


Hvis Franko virkelig ville, ku’ han flyve langt omkring. Men Franko er så tæskedum, han flyver kun i ring. Han har en lang, lang mund med lange, skarpe tænder. Hvis du ikke passer på, spiser han dine hænder.


Denne her robot er rund og tyk som en ballon. Han er tung som bare høvlen: vejer mindst et ton. Hvis du trykker ham på maven og i hans næse rykker, så prutter han en kæmpeprut og går i 1.000 stykker.


Robotten Blörp har lilla sko, ja, det er nemt at se. Når han er helt alene hjemme, går han rundt med ble. I hans mave er en ovn, og den kan blive varm. Han har ofte prøvet på at bage min stakkels arm.


Der var engang, der spiste jeg en stor, tyk bussemand. Den var så ultra monsterhård, den knækkede min tand. Halløj, halløj, hvad var nu det? Et meget mærkeligt rim! Jeg burde nok la’ være med at spise alt det lim?


Brock MacBrock er hele tiden trist og ked og sur. Reservedelene har jeg brugt i et kukkeur. Han brokker dagen lang, så jeg er ved at blive skør. Hov, det er jeg allerede... Nå, så mere skør end før!


Gamle Bulderbasse hér kan smadre langt det meste. Og han kan søreme også smadre mere end de fleste. Han smadrer, og han smadrer både dag og nat. Hvis du spørger mig, synes jeg, det er noget pjat.


Denne her robot hedder Slichtkrull Von Der Max. Kommer han forbi, jo, så opdager du det straks. Han kaster rundt med bomber og skarpe håndkantslag. På nærmest ingen tid så har han ødelagt din dag.


Robotten Robert Runkelstein han er et ordentlig brød. Han har næsten ingen tænkekraft, og maven er så rød. Han ved ikke særligt meget, han er en smule slatten. Han spørger mig tit: ”Professor? Hvor er solen dog om natten?”


Knutler her er tovlig god til at sige som en and. Han er bygget ud af ost og en gammel skraldespand. Han kan en masse tricks med alle sine pistoler. Det er en vĂŚldig skam, at han kun kan skyde gajoler.


Ham den gule fÌtter med de lange, stive ben, han er bygget ud af karry og gamle kampesten. Der manglede en hjerne inde i hans hoved. Sü fik han bare min, den sku’ ikke bruges til noget.


Trillebørge her kan rulle flere dage i træk. Men der er et stort problem: Han bliver næsten altid væk. Antennen på hans hoved er god, når det er sommer. Ved hjælp af radarstråler findes byens bedste blommer.


Robotterne er alle med i min store plan. Jeg skal overtage verden: styre alt fra min altan. Ingen tør at sige nej eller sÌtte sig pü tvÌrs. Jeg vil bestemme over alting i det ganske univers.


Min store plan har kun én fejl, og den er noget møg. Den højeste robot er kun 12 centimeter høj...


Professor Finkelsteins Fantastiske Robotter  

Børnebog om den skøre Professor Finkelstein, sine mange tossede robotter og hemmelige, væmmelige plan...

Professor Finkelsteins Fantastiske Robotter  

Børnebog om den skøre Professor Finkelstein, sine mange tossede robotter og hemmelige, væmmelige plan...