Page 1


Cowboy Joe Verdens Sejeste Cowboy Skrevet og illustreret af Jacob Rask Nielsen

Forlaget Tjubang


Cowboy Joe – Verdens Sejeste Cowboy Tekst og illustrationer copyright  2008 Jacob Rask Nielsen Forlaget Tjubang 1. udgave, 1. oplag Tryk: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Tyskland ISBN 978-87-92408-01-3 Af samme forfatter: Familien Firling og Rejsen til Zambukistan Texas Tex og Chico Tjubang: Jagten på Rumfolket Henry og Hoplahatten Hubert Hugtand og Rumuhyret Carlo Garn og Spøgelset Læs mere om Jacob Rask Nielsen på http://tjubang.blogspot.com


Cowboy Joe Verdens Sejeste Cowboy

Skrevet og illustreret af Jacob Rask Nielsen

Forlaget Tjubang


Nu skal du høre om Cowboy Joe. Cowboy Joe lever i Det Vilde Vesten. Han er cowboy. Cowboys er sådan nogle seje fyre, der rider på heste og skyder med revolvere. De går i cowboytøj og har cowboyhatte, de synger cowboysange og danser cowboydans. Cowboy Joe er verdens sejeste cowboy. Så siger du måske: ,,Nix, mister medister! Den må du længere ud på landet med!” Men prøv lige at læse videre. Det er ikke for sjov, når jeg siger, at Cowboy Joe er verdens sejeste cowboy. Der er nemlig mange gode grunde til, at Cowboy Joe er verdens sejeste cowboy. 21 grunde, faktisk. Vi tager dem fra en ende af. Når du er færdig med at læse de 21 grunde, tror jeg, du giver mig ret.


Nummer 1

Verdens vildeste prutter Ingen slår prutter ligesom Cowboy Joe. De er for sindsyge. For det første lugter de ligesom bræk, rådne æg, hvidkål, sure tæer, hundebæ, tis og gylle blandet sammen. Det er slemt, kan jeg love dig. For det andet kan en Cowboy Joe prut høres 10.000 kilometer væk. Folk tror, Jorden går under. Og det kunne den ligeså godt. Cowboy Joes prutter blæser byer væk. Cowboy Joes prutter starter jordskælv. Engang slog Cowboy Joe en særlig slem prut midt ude i de store bjerge. Bagefter var der kun en ørken. Og ørkenen lugtede af prut.


KA

BLAM!


Nummer 2

Verdens flotteste overskæg Nogen har det, andre har det ikke. Når det kommer til overskæg, er Cowboy Joe i sandhed velsignet. Cowboy Joes overskæg er nummer et. Numero uno. Los ultima! (Ja, det ved jeg ikke helt hvad betyder, men det lyder godt) Kvinder skriger af fryd og besvimer (ikke altid i den rækkefølge), så snart de ser Cowboy Joes store overskæg. Mænd gør det samme. Cowboy Joes overskæg er så flot, at flotte ting bliver grimme. Som en tyk snegl med pels, der slanger sig op i Cowboy Joes cowboynæsebor. Et rigtigt cowboymoustache.


Nummer 3

Verdens smarteste revolvere En cowboys bedste ven er hans revolver. Alle cowboys har revolvere, men nogle cowboys har smartere revolvere end andre. Du har nok hørt om en seksløber. Cowboy Joe har en tolvløber. Der er to patroner i hvert kammer, så hver gang Cowboy Joe skyder én gang, skyder han faktisk to gange. Det er herresmart. Cowboy Joes anden revolver har kun én patron, til gengæld er den utrolig kraftig. Som en atombombe. Den bruger Cowboy Joe kun, hvis han skal skyde rigtig mange mennesker på én gang. Og det skal han faktisk tit. Sådan er Cowboy Joe.


Nummer 4

Verdens mest dødbringende næse Engang blev Cowboy Joe skudt i næsen. Så fik han lavet en ny hos smeden. Men Cowboy Joes nye næse er ikke en almindelig næse. Niksen biksen. Den kan nemlig skyde. Når Cowboy Joe trækker i en snor i lommen, vipper næsen op og pløkker løs. Det er smaddergodt. Især hvis man er løbet tør for patroner i sine andre to cowboyrevolvere. Eller hvis man vil forskrække nogen. Men pistolnæsen virker ikke så godt, hvis Cowboy Joe er forkølet. Så skyder den med snot. Og Cowboy Joes snot er uden tvivl verdens klammeste snot.


Nummer 5

Verdens tommeste kranie Nogen mennesker er kloge. Nogen mennesker er dumme. Og så er der Cowboy Joe. Cowboy Joe tænker ikke; han skyder bare. Derfor har han ikke brug for en hjerne. Inde i Cowboy Joes hoved er der en ørken. De eneste lyde er vindens susen og det ensomme skrig fra en enkelt krage. Her er helt tomt på nær en enkelt kaktus. Den kaktus er ret vigtig. Den sørger for at holde Cowboy Joes ører fra hinanden. Uden kaktussen ville Cowboy Joes hoved falde helt sammen som en ballon uden luft. Men Cowboy Joe er ligeglad. Han kan sagtens skyde uden sit hoved.


Nummer 6

Verdens farligste tænder Cowboys har som regel dårlige tænder. De sover på prærien, og der har man ikke sin tandbørste med. Cowboy Joe børster heller ikke tænder. Det har han aldrig gjort. Det gør rigtigt seje cowboys ikke. Inde i Cowboy Joes mund bor derfor en masse små mænd, der slås og skyder. De er totalt bindegale. Cowboy Joe lægger ikke mærke til dem, men engang imellem skyder de ud af Cowboy Joes mund med deres revolvere. Hvis de rammer Cowboy Joes whisky, bliver han sur og skyder tilbage. Så pas på, når du møder Cowboy Joe. Og pas især på de små mænd i munden.


Nummer 7

Verdens lækreste blod Cowboy Joe drikker meget whisky. Faktisk drikker han aldrig andet. Cowboy Joe drikker whisky morgen, middag og aften. Og til frokost. Han drikker whisky om natten og på alle andre tidspunkter af døgnet. Han renser ører med whisky og spiser cornflakes med whisky. Cowboy Joe tager bad i whisky. Han vasker altid sit tøj med whisky. Han blander kun whisky med mere whisky. På grund af alt det whisky er Cowboy Joes eget blod blevet til whisky. Hver gang han bliver skudt, bliver han glad. Så kan han drikke whisky fra såret i en lille kop, han altid har med i sin hat.


Nummer 8

Verdens grimmeste cowboy Selv om Cowboy Joes overskæg er utroligt flot, er Cowboy Joe utrolig grim. Det har han altid været. Da Cowboy Joe blev født, var han så grim, at fødselslægen skød Cowboy Joes mor. Så skød Cowboy Joe fødselslægen. Han er så grim, at grimme ting bliver pæne. Det er ikke lyv. Cowboy Joe er så grim, at sten græder. Han er så grim, at bræk kaster op. Han er så grim, at kaktusser taber piggene. Han er så grim, at spejle eksploderer. Han er så grim, at folk dør af skræk. Cowboy Joe er så grim, at ordet ”grim” først blev opfundet, da Cowboy Joe blev født. Det er saftsuseme grimt!


grill/bar - (2. led bar II) grille I subst.: -n, plur. -r: fiks idé; fange griller få bekymringer, skøre ideer - (ænyda.; fra latin grillus, gryllus, græsk grÿllos græshoppe; betydn. udviklet gennem forbindelsen have griller i hovedet) grille II verb. -ede, -ning: stege på grill - (afl. af grill) grillere /gril’je’re/ verb.: -ede; ing: -1. stege på grill -2. panere og brune - (fra fransk griller stege, riste, afl. af grille rist; jf. grill) grill/kniv - grill/rist - grill/stege -ning: g. kyllinger grim: Cowboy Joe


Nummer 9

Verdens tykkeste cowboy Cowboy Joe er ligeså tyk som nutella. Cowboy Joe er så tyk, at han laver solformørkelser. Cowboy Joe er så tyk, at bjergbestigere prøver at bestige ham. Cowboy Joe er så tyk, at der bliver højvande, når han går på stranden. Cowboy Joe er så tyk, at jernbanen har gravet en tunnel igennem ham. Afgange hver time alle hverdage. Der er en grund til, at Cowboy Joe er tyk. Det er fordi, han spiser en lagkage hver eneste gang, han har skudt en mand. Det kan let blive 30-40 lagkager. Hver dag. Hele året rundt.


Nummer 10

Verdens stærkeste cowboy Cowboys er tit stærke. Det skal man være, når man er cowboy. Når man snakker om stærke cowboys, er der ét navn, der altid dukker op: Cowboy Joe. Cowboy Joe har enorme kræfter i sin tykke, grimme cowboykrop. Når Cowboy Joe lægger arm, river han hele armen af og smider den op på månen. Det er sandt. Han er så stærk, at han får selv de største vandfald til at løbe opad. Det er stærkt. Engang trampede en elefant på Cowboy Joe. Så trampede Cowboy Joe så hårdt på elefanten, at Jorden hoppede ind i næste uge. Så blev man nødt til at opfinde skudår.


Nummer 11

Verdens hurtigste cowboy Engang kom en skrap revolvermand ridende til Det Vilde Vesten. Han hed Jack. Han var kendt som den hurtigste i verden. Revolvermanden Jack mente, at han endda var hurtigere end Cowboy Joe. Jack kastede en mønt op i luften. Da mønten ramte jorden, var der hul i den. Revolvermanden Jack skød så hurtigt, at ingen så eller hørte ham skyde. ,,Hvad siger du så?” spurgte Jack. Cowboy Joe smilede til ham. ,,Kig ned,” sagde Cowboy Joe. I revolvermandens mave var der tolv huller fra Cowboy Joes tolvløber. Siden dengang har ingen sagt, at de var hurtigere end Cowboy Joe.


Nummer 12

Verdens ondeste cowboy Cowboy Joe er en ond stodder. Ingen tvivl om det. Han er så ond, solen tør ikke skinne på ham. Han er så ond, orkaner blæser udenom ham. Cowboy Joe er så ond, at skorpioner græder. I Helvede var der en lille djævel, der spurgte Satan: ,,Er du den ondeste i hele verden?” Satan grinede højt og sagde: ,,Selvfølgelig er jeg det, lille fyr. Hvorfor skulle jeg ellers være chef for Helvede?” Men Satan løj. For hver nat har Satan mareridt om den eneste, der er ondere end ham: Cowboy Joe. Findes der nogen ondere end Cowboy Joe? Det tror jeg ikke. Jeg vil hvertfald ikke møde ham.


Nummer 13

Verdens skarpeste øjne Indianerne kalder Cowboy Joe for ”Store Kikkertøjne.” Det er fordi, Cowboy Joe kan se bedre end nogen anden. Cowboy Joe kan se højere end skyerne og længere end bjergene. Cowboy Joe ser igennem mure og tøj. Cowboy Joe kan se, om du lyver. Cowboy Joe kan se din vægt. Cowboy Joe kan se, hvad du har spist. Cowboy Joe kan se, hvad du tænker. Når Cowboy Joe er til synstest, kan han se alle bogstaverne, selv om han ikke kan læse. Cowboy Joe kan se helt ind i næste måned. Cowboy Joes øjne er så gode, at han kan se sig selv i nakken. Du skal ikke prøve løjer med Cowboy Joe.


Nummer 14

Verdens bedste lassosvinger En cowboys næstbedste ven er lassoen. Den bruger han til mange ting. Men mest til at svinge med. Cowboy Joe er verdens bedste lassosvinger. Når Cowboy Joe svinger lassoen, tager andre cowboys cowboyhatten af. Cowboy Joes lassosving er verdens ottende vidunder. Og det tredje, femte og sjette. Der var engang en mand, der ikke troede, at Cowboy Joe var så god til at svinge lassoen. Men så så han Cowboy Joe svinge lassoen. Og så troede han på det. Cowboy Joe kan fange alt med sin lasso. Cowboy Joe kan fange en regnbue. Han kan fange sit eget spejlbillede. Cowboy Joe er for sej.


Nummer 15

Verdens bedste skytte Cowboy Joe kan alt med sin pistol. Cowboy Joe skyder solen op om morgenen og ned om aftenen. Det er Cowboy Joe, der har lavet alle hullerne i månen. Cowboy Joe kan skyde vingerne af en myg. Og han kan skyde dem på igen. Engang skød han et lyn, så det døde. Cowboy Joe er så god til at skyde, at han rammer dig uden at trykke på aftrækkeren. Han kan skyde dig, før du er født. Han kan skyde dig, efter du er død. Og han kan skyde dig som spøgelse. Engang sagde en mand, at Cowboy Joe ikke kunne ramme alle i verden med ét skud. Men det kunne han godt.


Nummer 16

Verdens farligste cowboy Ude i rummet var der engang en frygtelig rumhær, der erobrede hele universet. Hæren var kæmpestore monstre med sylespidse tænder, kløer og pigge overalt. De havde de største våben, de frygteligste rumskibe, de vildeste raketter. De viste ingen nåde og kæmpede altid til sidste bloddråbe. De var klar til at erobre Jorden, som var den sidste planet, de manglede. ,,Ha ha ha!” grinede de: ,,De bliver pærenemt! Jorden har ingenting!” Så var der én i rumhæren, der kom i tanke om, at Jorden havde Cowboy Joe. Hele rumhæren flygtede straks. Og så døde de allesammen af skræk.


Nummer 17

Verdens mest perfekte cowboyhat Den berømte hattemager Monsieur Le Fromage rejste engang i Det Vilde Vesten. Han var verdens bedste hattemager og havde lavet over en milliard hatte. Men Monsieur Le Fromage var ikke tilfreds. Han havde endnu ikke lavet en hat, som var helt perfekt. Det var han ked af. Ud af diligencen så han Cowboy Joes hat. Efter den dag lavede Monsieur Le Fromage aldrig flere hatte, fordi han vidste, at han aldrig selv kunne lave så perfekt en hat, selv om han var verdens bedste hattemager. Monsiur Le Fromage snakkede om Cowboy Joes cowboyhat hver dag resten af sit liv. Cowboy Joe har selv lavet sin cowboyhat af et par underbukser og noget gødning.


Nummer 18

Verdens mest sindsyge tæer Du har aldrig set tæer som Cowboy Joes. Det er de mest sindsyge tæer i hele verden. Mellem hver eneste tå gror der en lille revolver, der virker som normale revolvere. Revolverne kan skyde, men de skyder ikke med patroner. De skyder med tånegle. På Cowboy Joes ene fod er der et øje. På Cowboy Joes anden fod er der en mund. Hvis nogen lister sig ind på Cowboy Joe, mens han sover, ser øjet det altid. Så råber munden: ,,Halløj!” og tæerne begynder at skyde løs. Det er vældigt praktisk, hvis der er nogen, der vil slå Cowboy Joe ihjel. Og det er der tit.


Nummer 19

Verdens skarpeste cowboydanser Når cowboys bliver trætte af at skyde hinanden og svinge med lasso, så danser de. Og cowboys danser kun én dans. Det er cowboydans. Det er en helt speciel dans, hvor man skal sparke og spjætte så hurtigt man overhovedet kan i alle mulige retninger. Det ser faktisk rigtigt dumt ud. Men cowboys kan godt lide cowboydans. Nu spørger du nok: ,,Er Cowboy Joe så også verdens bedste cowboydanser?” Og der er svaret selvfølgelig: ,,Ja, klart!” Cowboy Joe danser bukserne af alle andre. Cowboy Joe danser så godt, at det halve kunne være nok. Det kvarte, faktisk. Cowboy Joe er en danseeksplosion.


Nummer 20

Verdens værste bandeord Cowboy Joe kan et bandeord. Og det er ikke bare hvilket som helst helt almindeligt cowboybandeord. Det er et helt specielt bandeord. Det er faktisk verdens værste bandeord. Det er ikke for helvede. Det er ikke pisselort. Det er heller ikke røvkrymmel, numseonkel, tissebæ eller aspargesfjæs. Det her bandeord er så slemt, at det kun kan komme ud af munden på en speciel måde. Man skal lægge hovedet helt tilbage og slå en kæmpebøvs, mens man siger det. Men det er så frygteligt, at det kun er Cowboy Joe, der tør sige det. (Jeg blev også nødt til at strege det over)


Nummer 21

Verdens hårdeste bæltespænde Engang fandt Cowboy Joe en mærkelig sten. Han tog stenen med til den klogeste mand i hele Det Vilde Vesten. Den kloge mand fortalte Cowboy Joe, at stenen var en diamant. ,,Hvad er en diamant?” spurgte Cowboy Joe. ,,En diamant er verdens hårdeste ædelsten,” forklarede den kloge mand: ,,Den er lavet ved, at et stykke kul er blevet trykket sammen i mange tusinde år. En diamant er så hård, at man ikke kan ødelægge den.” ,,Nå” sagde Cowboy Joe. Så klemte han så hårdt på diamanten, at den blev til verdens sejeste bæltespænde. ,,Jøsses!” sagde den kloge mand. Det havde han aldrig set før.


Det var den sidste grund. 21 grunde til at Cowboy Joe er verdens sejeste cowboy. Jeg synes, at det er 21 rigtigt gode grunde. Jeg kan faktisk ikke komme i tanke om nogen som helst grund, der er bedre end de 21 grunde i den her bog. Tror du nu på, at Cowboy Joe er verdens sejeste cowboy? Hvad siger du? Nå, det var godt. Jeg tænkte nok, at du ville blive overbevist. Hvis du træner rigtigt hårdt i mange år, så kan det være, at du også selv bliver en lige så sej cowboy som Cowboy Joe. Men det bliver nok svært. Cowboy Joe er trods alt verdens sejeste cowboy. Og det er svært at konkurrere med.


Cowboy Joe - Verdens Sejeste Cowboy  

Børnebog om den allersejeste cowboy i hele verden og alle de seje ting, han kommer ud for.

Cowboy Joe - Verdens Sejeste Cowboy  

Børnebog om den allersejeste cowboy i hele verden og alle de seje ting, han kommer ud for.

Advertisement