Page 1

Computer virussen 

Gemaakt door: Tim & Thom


Wat is een computer virus 

Een computervirus is eigenlijk niet minder of meer dan een programmaatje dat zichzelf vermenigvuldigd. Een computervirus zal zich altijd proberen te verspreiden. Vaak zal een computervirus proberen schaden te maken.


Welke eigenschappen kunnen computer virussen hebben Primaire eigenschappen Te proberen zichzelf te kopiĂŤren en op andere computers te plaatsen. Alle virussen hebben deze functie. Om nieuwe bestanden aan temaken en te overschrijven.


Slechte eigenschappen Het verwijderen van bepaalde bestanden, zoals JPEG- bestanden of zelfs systeembeheer, het toenemend aantal virussen probeer tegenwoordig beveiligings programma’s te verwijderen Het doen van een aanval op internet sites en bedrijf netwerken.


Hoe kan het zich verspreiden 

 

Op dit moment is de meest bekende manier van verspreiding het gebruik van e-mailberichten Door het internet. Door het opslaan van sommige bestanden


Hoe kun je het verkomen Er zijn twee belangrijke middelen om je pc te beschermen. * antivirus programma * Common Sense(oftewel eerst denken en dan doen)


Wat moet je doen als je een virus hebt Het ligt eraan hoe je er aangekomen bent als je beveiligings programma je een waarschuwing heeft gegeven dan is de computer al bezig om het te verwijderen

computer virussen  

computer virussen

Advertisement