Page 119

© Željka Kunštek / tipTravel magazine

100. obljetnica Bauhausa u fokusu njemačke turističke kampanje

© Tomislav Smoljanović, Borna Subota / EXE produkcija club

Obilježavanje stote obljetnice od osnivanja legendarnog Bauhausa u Weimaru u fokusu je ovogodišnje globalne tematske kampanje Njemačke turističke zajednice. Kampanja vodi u rodno mjesto modernizma, u svijet arhitekture, dizajna i umjetnosti stvorenog u Njemačkoj, a čija djela su i danas cijenjena diljem svijeta. Ta važna obljetnica ove je godine i motiv organizacije mnogobrojnih festivala, izložbi i projekata diljem Njemačke. Istaknuli su to predstavnici regionalnog ureda Njemačke turističke zajednice, 10. travnja 2019. u Zagrebu, u sklopu svog tradicionalnog godišnjeg predstavljanja medijima. Pritom je istaknuto i kako je Njemačka za Hrvate i dalje atraktivna destinacija za odmor, a glavni razlozi putovanja su odlasci na turistička putovanja i odmor, poslovna putovanja te posjet prijateljima i obitelji.

Obožavaju je bikeri i ljubitelji pivske craft scene, atraktivno je odredište ruralnog turizma, omiljena je slavonska gastro destinacija, a tijekom cijele godine obiluje tradicionalnim i urbanim manifestacijama - takva je Brodsko-posavska županija, sjajan izbor za putovanje u svako doba godine. Kratki je to rezime s predstavljanja te bogate slavonske županije u Zagrebu, 3. svibnja 2019.

Srijem i Slavonija novi proljetni hot spot Hologrami i proširena stvarnost, dvorci Eltz i Odescalchi, priča o Orionu u Vinkovcima, vožnja Dunavom i hrastove šume, promatranje ptica u Nijemcima, posjet Starom podrumu i obiteljskim vinarijama na Iločkoj vinskoj cesti te odlična gastronomija snažni su turistički aduti najistočnije hrvatske županije. Istaknuto je to na predstavljanju turističke ponude Vukovarsko-srijemske županije, 16. travnja 2019. u Zagrebu. Moderna ponuda u kombinaciji s bogatom tradicijom, kulturnom baštinom i atraktivnom prirodom te poznata gostoljubivost, vrhunska vina i hrana i čak osam tisuća godina života na tom prostoru s inovativnim sloganom #osamtisućaljepota, razlog su više da ove godine posjetite Srijem i Slavoniju te doživite najmanje #osamtisućaosmijeha.

© Rene Karaman

© magic4.club

Predstavljeni aduti Brodsko-posavske županije

Zekanje u ZOO Omiljena zagrebačka atrakcija, Zoološki vrt grada Zagreba, na Uskrsni je ponedjeljak, 22. travnja 2019., bio još atraktivniji zahvaljujući veselom i kreativnom događanju za djecu i roditelje, Zekanje u Zoo vrtu. Bogat program, nadahnut zečevima i pisanicama, uspješno je povezao stare običaje sa sadržajima po mjeri novih generacija mališana. Nastupi dječjeg zbora i mažoretnog kluba, dječja predstava i dječja modna revija, izrada šarenih pisanica ispunjenih poslasticama za životinje, kreativne i edukativne radionice, prikazivanje animiranih filmova i neizostavni darovi izmamili su brojne osmijehe na dječja lica te raskošne zabave koju već tradicionalno organiziraju Zoološki vrt grada Zagreba i portal Wishmama.

svibanj 2019. - travanj 2020.

tipTravelMagazine 119

Profile for tipTravel magazine

tip Travel magazine Hrvatska 026 (hrvatsko izdanje) 05/2019 - 04/2020  

Zagrebačka županija: Top destinacija za top izlete (Samobor, Sveta Nedelja, Zaprešić, Brdovec, Dubravica, Marija Gorica, Krašić, Jastrebarsk...

tip Travel magazine Hrvatska 026 (hrvatsko izdanje) 05/2019 - 04/2020  

Zagrebačka županija: Top destinacija za top izlete (Samobor, Sveta Nedelja, Zaprešić, Brdovec, Dubravica, Marija Gorica, Krašić, Jastrebarsk...

Profile for tiptm