Page 8

Vijesti

HRVATSKA

Zagrebačka županija "na dlanu"

Međimurju prestižna švicarska turistička nagrada Na međunarodnom sajmu turizma IViaggiatori u švicarskom Luganu, 30. listopada 2016., predstavnicima Međimurske županije (područja na sjeveru Hrvatske) i Turističke zajednice Međimurske županije uručena je vrijedna Švicarska turistička nagrada (The Swiss Tourism Award - STA) za promicanje kvalitetnog turizma, zaštitu i pozicioniranje prirodne i kulturne baštine zemalja, poticanje konkurentnosti i izvrsnosti u standardima usluga i proizvoda te prezentiranja odredišta švicarskoj javnosti. Nagrada se dodjeljuje od 2006. destinacijama s izvrsnom reputacijom na Internetu, a koje promiču održive oblike turizma i koje su alternativa tradicionalnom masovnom turizmu. 8

tipTravelMagazine studeni 2016. - veljača 2017.

Beli Manastir - grad multifunkcionalnih staza Grad Beli Manastir, u partnerstvu s Turističkom zajednicom Baranje i Baranjskom razvojnom agencijom Grada Belog Manastira, provodi projekt označavanja multifunkcionalnih staza, Walking bike, koji će biti završen u prosincu 2016. Osim što će biti mapirane, postojeće i nove staze na Banskom brdu, u Belom Manastiru te u prigradskim naseljima nosit će i oznaku namjene - biciklistička, pješačka, jahača staza, staza za trekking, nordijsko hodanje, brdski biciklizam, staze za šetnje s kućnim ljubimcima i sl., a bit će im dodijeljen i stupanj težine ovisno o uzbrdicama, nizbrdicama i sl. U sklopu projekta će biti izrađena i personalizirana besplatna mobilna aplikacija.

© Czech Airlines

© HTZ

© TZ Baranje

© Czech Airlines

Kako bi bila u skladu s potrebama suvremenog turista, Turistička zajednica Zagrebačke županije kontinuirano ulaže u nove tehnologije. Osim internetske stranice, na kojoj je moguće pronaći niz informacija i događanja o tzv. zelenom zagrebačkom prstenu, te Facebook i Twitter profila, od nedavno je omogućen digitalni interaktivni prikaz Zagrebačke županije (www.locator-tzzz.com). Korisnik vrlo brzo i jednostavno na karti odabire lokaciju koju bi želio posjetiti, a lokator će izračunati udaljenost, ponuditi rutu dolaska i predstaviti odabrano mjesto kroz zanimljivu priču. Uz virtualnu kartu, stranica sadrži i panoramske fotografije i video snimke iz zraka te promotivne filmove.

Nova linija Czech Airlinesa iz Zagreba Osim što je nastavio promet na svojoj redovnoj izravnoj liniji između Zagreba i Praga, Czech Airlines je u zimskoj sezoni 2016./2017. uveo i dodatnu liniju iz Zagreba s letom tri puta tjedno: ponedjeljkom, četvrtkom i subotom, a polazak je u 5:05 sati iz zagrebačke zračne luke. Novim redom letenja linija nudi veću mogućnost daljnjih vezanih jutarnjih polazaka Czech Airlinesa i njegovih partnera iz Praga prema nekoliko desetaka drugih destinacija. Od 30. listopada 2016. Czech Airlines leti i na redovnoj liniji za Skopje, a polasci iz Zagreba su srijedom, petkom i nedjeljom u 23:55 sati.

tip Travel magazine Hrvatska 017 (hrvatsko izdanje) 11/2016 - 02/2017  

Zdravstveni turizam u Hrvatskoj | Advent: Zagreb, Osijek, Baranja, Dubrovnik | Božić | Konavle | Doček Nove godine | Nacionalni park Plitvič...