tip Travel magazine Hrvatska 016 (hrvatsko izdanje) 08-10/2016

Page 38

Izlet

DUBROVNIK - OPĆINA RAVNO (BIH)

Put u podzemnu

Amazonu Europe Tekst: Željka Kunštek ◆ Fotografije: Robert Kunštek

© Ro Tr ber av t el Ku m nš ag te az k in e

Dubrovnik je odlično polazište za brojne izlete u okolici, a jedan od najljepših će vas odvesti do špiljske ljepotice - Vjetrenice.

tip

J

Špilja je duga oko 7 km (najduža je špilja u BiH), a za obilazak, koji traje između 40 i 60 minuta, je uređeno i osvijetljeno oko 550 metara.

Jedan od prizora u Vjetrenici.

38

tipTravelMagazine kolovoz - listopad 2016.

ug Hrvatske lako će vas zavesti. Oduševit će vas njegovi egzotični otoci, usidreni u kristalno čistom moru, gradovi i gradići bogate povijesti i kulture, ljudi, njihov način života i tradicija koju tako brižno stoljećima njeguju. Posebno će vas "osvojiti" Dubrovnik, no vremena odvojite i za istraživanje njegove očaravajuće okolice. Na koju god stranu krenuli, dobro ste izabrali, no bar dan ili dva odvojite i za posjet obližnjoj, pomalo samozatajnoj općini Ravno u Bosni i Hercegovini. Iako izlet do nje (još) nije na listi "najrazvikanijih", nakon nedavnog obilaska tog atraktivnog područja zaključili smo da je pitanje dana... U nastavku, a potom i osobno, provjerite zašto.

Napoleonovom cestom Već i samo putovanje iz Dubrovnika po staroj Napoleonovoj cesti do 50-ak km udaljene općine Ravno, pravi je doživljaj. Vozeći se tom starom cestom kroz unutrašnjost, naš vodič Ivo priča nam kako ju