Page 46

Selfness u Termama Olimia i Termama Tuhelj

Foto arhiva: Terme Tuhelj

U rujnu 2015. je otvoren prvi brazilski restoran u Hrvatskoj, Rodizio do Brasil. Riječ je o brazilskom tipu steakhouse restorana u kojem se plaća fiksna cijena za obrok, a potom se uživa u brazilskim specijalitetima dok doslovno ne kažete: dosta. Hranu, koja se priprema na brazilskom žaru churrasco, na mačevima poslužuju posebno educirani konobari. Uz tri osnovna specijaliteta: klasični rodizio od najmanje deset vrsta mesa, potom morski i vege, tu su i brazilske slastice, bezalkoholno brazilsko piće Gurana, pivo Brahma, rakija od šećerne trske Cachaca, koktel Caipirinha te velik izbor vina.

Turistička ponuda bjelovarsko-bilogorskog kraja u Zagrebu

Foto: Bosiljko Domazet

Na Cvjetnom trgu u Zagrebu su početkom listopada predstavnici Turističke zajednice Bjelovarskobilogorske županije, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, na 15 štandova predstavili najatraktivnije destinacije i raznolike sadržaje županije. Uz Daruvarske toplice, predstavljena je Božićna bajka obitelji Salaj, na čijem će imanju ove zime zasjati gotovo dva milijuna lampica. Posjetitelji su uživali u bogatoj gastronomiji i vrhunskim vinima multikulturalnog bjelovarskobilogorskog kraja, a upoznali su se i s njegovom pivskom tradicijom, kao i ponudom brojnih OPG-ova, turističkih gospodarstava i izletišta.

tipTravelMagazine studeni 2015. - siječanj 2016.

Predstavljena slovenska turistička ponuda Ove jeseni je, u organizaciji portala Relaxino.com, Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj i Slovenske turističke organizacije, na dvije radionice u Zagrebu predstavljena turistička ponuda Slovenije. Na prvoj radionici, održanoj krajem rujna, Slovenija se predstavila kao zdrava, zelena i aktivna zemlja, dok je na drugoj, pod nazivom "Slovenija za šmekere", održanoj u listopadu, naglasak bio na eno-gastro specijalitetima. Od 120 tisuća Hrvata koji posjećuju susjednu Sloveniju, 36 posto uživa u skijanju, 32 posto u termama, a 11 posto posjeti glavni slovenski grad Ljubljanu, koja je ujedno i najposjećenija slovenska destinacija.

Foto arhiva: Relaxino.com

Predstavnici Termi Olimia i Termi Tuhelj u listopadu su predstavili rezultate poslovanja za prvih devet mjeseci 2015. godine. I terme u slovenskom Podčetrteku i u hrvatskim Tuheljskim Toplicama bilježe rast dolazaka, noćenja i prihoda. U skladu s wellness i spa trendovima, kreiran je selfness, novi program u poslovanju, u kojem svaki pojedinac uspostavlja ravnotežu na fizičkoj, duhovnoj i emocionalnoj razini kroz odmor, opuštanje, kretanje, zabavu i učenje. U selfness su uključeni i zaposlenici koji gostima pomažu da na što jednostavniji način prihvate pozitivne promjene u svom životu.

Otvoren prvi brazilski restoran u Hrvatskoj

46

Foto arhiva: Relaxino.com

DOGAĐANJA

Foto arhiva: Lollipop komunikacije

Pratili smo...

Profile for tipTravel magazine

tip Travel magazine Hrvatska 013 (hrvatsko izdanje) 11/2015 - 01/2016  

Zima u Hrvatskoj | Advent Zagreb | Dubrovačko-neretvanska županija | Nacionalni park Plitvička jezera | Zagrebačka županija | Krapinsko-zago...

tip Travel magazine Hrvatska 013 (hrvatsko izdanje) 11/2015 - 01/2016  

Zima u Hrvatskoj | Advent Zagreb | Dubrovačko-neretvanska županija | Nacionalni park Plitvička jezera | Zagrebačka županija | Krapinsko-zago...

Profile for tiptm