tip Travel magazine Hrvatska 012 (hrvatsko izdanje) 08-10/2015

Page 50

LEILA KREŠIĆ-JURIĆ Foto: arhiva HGK

Intervju

LEILA KREŠIĆ-JURIĆ, direktorica Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore (HGK) O potencijalima kontinentalnog turizma u Hrvatskoj, o prvom nacionalnom katalogu "Ruralni turizam Hrvatske" te o razvoju obiteljskog smještaja u Hrvatskoj razgovarali smo s Leilom Krešić-Jurić, direktoricom Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore.

www.hgk.hr

Kontinent je velika prilika za Hrvatsku Razgovarala: Željka Kunštek

Cilj akcije "Kupujmo hrvatsko" je plasirati što više hrvatskih proizvoda i usluga turističkim tvrtkama i krajnjim kupcima - turistima.

50

tipTravelMagazine kolovoz - listopad 2015.

N

a čelu ste Sektora za turizam Hrvatske gospodarske komore poznatog, između ostalog, po kontinuiranom povezivanju turističkih gospodarstvenika. Na koje aktivnosti ste posebno orijentirani? Orijentirani smo, prije svega, na umrežavanje svih dionika turističkog sektora gospodarstva, kao i na zastupanje zajedničkih gospodarskih interesa poduzetnika ispred nadležnih institucija. S tim ciljem provodimo niz aktivnosti i akcija. Posebno smo ponosni na povezivanje turističkog sektora s ostalim sektorima gospodarstva kroz akciju Komore "Kupujmo hrvatsko".

Organizirali smo je krajem travnja ove godine u Poreču, gdje smo po prvi puta na jednom mjestu okupili turistički sektor s jedne te proizvodni i uslužni sektor s druge strane. Cilj akcije je plasirati što više hrvatskih proizvoda i usluga turističkim tvrtkama i, u konačnici, krajnjim kupcima - turistima. Također, tu je i niz aktivnosti vezanih uz donošenje novih ili izmjene i dopune postojećih zakonskih propisa. Kontinentalni turizam je velika prilika za Hrvatsku. Gdje vidite njegove najveće potencijale te koje aktivnosti provodite s ciljem