Page 98

KULTURNA SCENA

Foto arhiva: "Žar ptica"

ULAZNICE

Darovi Svetog Nikole / Djeda Mraza u kazalištu "Žar ptica" Na blagdan sv. Nikole sva djeca (koja su bila dobra) željno iščekuju dar u svojoj čizmici koju su ulaštili i ostavili na prozoru. Međutim, ove se godine Sv. Nikoli dogodila velika nezgoda - darovi su se izgubili! Kako se djeca ne bi ražalostila, detektiv Miško mu ih pomaže pronaći, a svi tragovi vode do zločestog šumskog čarobnjaka...

ULAZNIC

ULAZNIC

E

E

"Kako smo preživjele" u ZKM-u Foto: Mara Bratoš, arhiva: ZKM

Foto: Ivica Glavaš, arhiva: HNK Osijek

Gradsko kazalište "Žar ptica" daruje obiteljsku ulaznicu (1x3 ulaznice) za predstavu "Darovi Svetog Nikole / Djeda Mraza", 7. prosinca u 12:30 sati.

U predstavi "Kako smo preživjele", nastaloj po motivima eseja Slavenke Drakulić, mnoga pitanja o izgubljenim vrijednostima, moralnom sunovratu, suočavanju sa zabludama i iluzijama koje su protekle epohe ostavile generacijama u nasljeđe, u režiji Dine Mustafića, propituju na sceni poznate hrvatske glumice: Katarina Bistrović Darvaš, Nataša Dorčić, Jadranka Đokić, Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Marinković, Urša Raukar, Lucija Šerbedžija, Nina Violić. ZKM vam daruje 1x2 ulaznice za predstavu "Kako smo preživjele", 21. prosinca u 20 sati.

98

Predstava "260 dana" je nastala prema dnevniku Marijana Gubine, u kojem šokantno realistično pripovijeda kalvariju o ratnom zatočeništvu djeteta i njegove obitelji. To nije zloguka predstava koja ljudima u svijest vraća mržnju ili želju za osvetom. Upravo suprotno, ona poziva na oprost, snošljivost, miran i spokojan suživot na Zemlji... HNK Osijek vam daruje 2x2 ulaznice za predstavu "260 dana", 9. prosinca u 20 sati.

tipTravelMagazine prosinac 2014. / siječanj 2015.

Foto arhiva: Muzej anđela

KULTURNA SCENA

"260 dana" u HNK Osijek

INFO

Muzej anđela

Dugogodišnja zamisao slikara Željka Prsteca o Muzeju anđela ostvarila se 2011. godine, kada je otvorio prvi postav i time svoj Varaždin pretvorio u "grad u kojem anđeli spavaju". Muzej je mjesto u kojem se prikupljaju umjetnička djela vezana uz temu anđela, ali i prostor u kojem se održavaju razna druga događanja poput koncerata, tribina, književnih večeri... Uz muzejski prostor, autor je postavio i instalacije "Grad u kojem anđeli spavaju" i "Anđelinjak". Time je skrovitim (za)kutcima grada dao zanimljivu, čarobnu i nebesku notu, Varaždincima je otkrio mjesta u srcu grada za koja ni sami nisu znali da postoje, a posjetiteljima grada pružio jedinstven doživljaj.

tip Travel magazine Hrvatska 009 (hrvatsko izdanje) 12/2014 - 01/2015  

Dubrovnik | Shopping turizam | Tanzanija | Plitvička jezera | Opatijska rivijera | Vukovarsko-srijemska županija | Samobor | Krašić | Advent...