Page 8

HRVATSKA Foto arhiva: TZ grada Dubrovnika

Vijesti

Nove zračne linije iz Francuske prema Hrvatskoj

Foto arhiva: camping.hr

U 2015. godini proširuje se ponuda letova iz Francuske prema Hrvatskoj za tri nove sezonske avio linije. Naime, predstavnici niskotarifnog zrakoplovnog prijevoznika Volotea, specijaliziranog za letove iz većih europskih gradova i regionalnih centara, najavili su otvaranje dviju izravnih zračnih linija prema Hrvatskoj: Nantes-Split i Bordeaux-Dubrovnik. Let Nantes-Split krenut će od 1. travnja s jednom rotacijom tjedno - nedjeljom, te dvije rotacije tjedno u srpnju i kolovozu srijedom i nedjeljom. Let Bordeaux-Dubrovnik počinje 18. travnja s jednom rotacijom tjedno - subotom, te dvije rotacije tjedno u srpnju i kolovozu - srijedom i subotom. I Croatia Airlines, hrvatska zrakoplovna kompanija, najavila je novu zračnu liniju koja će od 10. travnja 2015. povezivati Nicu i Dubrovnik. Nova linija prometovat će dva puta tjedno - petkom i ponedjeljkom.

Starigrad Paklenica je 28. i 29. listopada 2014. bila domaćin 8. Kongresa hrvatskog kampinga, u čijem je radu sudjelovalo oko 230 predstavnika kampova. Na događanju se razgovaralo o trendovima u razvoju kamping industrije, njezinom tržišnom nastupu te o zadaćama koje joj predstoje za još kvalitetnije tržišno pozicioniranje. Kamping industrija, u kojoj se ostvaruje čak četvrtina turističkog prometa Hrvatske, je u 2014. dokazala svoju vitalnost, ali i ukazala na mogućnosti za daljnje poboljšanje, istaknuto je na kongresu. Zamjenik hrvatskog ministra turizma, Daglas Koraca, je rekao na kongresu kako se očekuje da kampovi u 2020. godini dostignu bruto iskorištenost od 23 posto, što je 3 postotna boda više nego 2011. godine.

8

tipTravelMagazine prosinac 2014. / siječanj 2015.

Slano, foto arhiva: PHOTOnet.hr Foto arhiva: TZ grada Splita

Održan Kongres hrvatskog kampinga

U Slanom počela izgradnja marine Dubrovačko primorje i marina u Slanom prve će nautičare dočekati u sezoni 2015. godine. Započeti radovi na projektu, čije se ukupno ulaganje procjenjuje na 60 milijuna kuna, od iznimne su važnosti za dodatno obogaćivanje ponude nautičkog turizma Hrvatske. Kopneni sadržaji nove marine, 22. u sastavu ACI-ja, obuhvatit će zgradu s ugostiteljskim sadržajima, trgovinama, vanjskim bazenom i parkiralištem za sto vozila te uređenje okoliša marine s izgradnjom obalnog puta sa šetnicom. Morski dio marine podrazumijeva postavljanje valobrana, pontona i sidrenog sustava za dvjesto vezova plovila duljine od 11 do 25 metara.

U Splitu o važnosti internetskog marketinga Internet je hrvatskom turizmu mnogo pomogao, jer kvalitetan internetski marketing pokazuje odredište u pravom svjetlu, istaknuto je na konferenciji o viziji budućnosti hrvatskog turizama (FU)TURIZAM, održanoj 14. studenog 2014. u Splitu u organizaciji Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije (TZ SDŽ) i Koncepta ITDE. Na ovoj edukativnoj konferenciji se razgovaralo o smjeru u kojem bi se trebao razvijati hrvatski turizam te o upotrebi informacijske i komunikacijske tehnologije.

tip Travel magazine Hrvatska 009 (hrvatsko izdanje) 12/2014 - 01/2015  

Dubrovnik | Shopping turizam | Tanzanija | Plitvička jezera | Opatijska rivijera | Vukovarsko-srijemska županija | Samobor | Krašić | Advent...