Page 15

tip: Novu godinu dočekajte na Stradunu, uz koncert Tonyja Cetinskog i ostale glazbene goste, a 1. siječnja točno u podne budite na istom mjestu, ovog puta na Novogodišnjem koncertu.

keramičke i porculanske predmete i ukrase. Sajam je i odlična prilika da poslušate tradicionalnu kolendu, zasladite se ukusnim božićnim kolačima i ušećerenim bademima te kušate neke od tradicionalnih dubrovačkih slastica: kontonjatu, mantalu, prikle i hrostule. Na gastronomsku šetnju cijelom Hrvatskom povest će vas od sredine prosinca do kraja prvog tjedna siječnja 2015. godine Božići šator smješten na Pilama, na zapadnom ulazu u stari dio grada. Ovdje ćete moći kušati razne specijalitete iz svih hrvatskih krajeva, uz prihvatljive cijene i razne zabavne i glazbene programe. Krajem prosinca Dubrovnik će zamirisati na bakalar, nezaobilazno jelo na dubrovačkoj blagdanskoj trpezi. Tijekom Dana bakalara, od 20. do 24. prosinca, kuhari će u dubrovačkim restoranima pripremati ovu ribu na niz ukusnih načina. Bit će tu i juha od bakalara, bakalar na bijelo, brodet od bakalara, pašteta od bakalara i sl. Naravno, sve uz fritule, suhe smokve i čašicu domaće rakije travarice.

Fotografije: Nova godina i Djed Božićnjak na Stradunu (gore lijevo i desno); i zimi se na Stradunu, u gradskim crkvama i palačama izmijenjuju događanja (sredina i dolje lijevo); Vrata od Pila (dolje desno).

Nova godina na Stradunu I ispraćaj Stare i doček Nove godine na Stradunu bit će noć za sjećanje. Uvertira u doček nove godine počet će na Stradunu 29. prosinca u večernjim satima, koncertom poznatog hrvatskog glazbenog sastava "Prljavo kazalište" i benda "Valetudo". Glazbena priča će se nastaviti 30. prosinca koncertom Željka Bebeka i Darive, dok će 31. prosinca prosinac 2014. / siječanj 2015.

tipTravelMagazine

15

tip Travel magazine Hrvatska 009 (hrvatsko izdanje) 12/2014 - 01/2015  

Dubrovnik | Shopping turizam | Tanzanija | Plitvička jezera | Opatijska rivijera | Vukovarsko-srijemska županija | Samobor | Krašić | Advent...