Page 1

45

Nyhedsbrev April 2009

Anneli og Emrah er gode venner, på trods af at de er meget forskellige.

Kulturmøde i kiosken Anneli er en kvinde på 50 år. Emrah er en ung mand på 27. Anneli er pæredansk. Emrah er opvokset i Danmark, men født i Tyrkiet. Ved første øjekast har de to ikke meget til fælles. Alligevel har de udviklet et fint venskab. Anneli og Emrah kender hinanden, fordi Anneli handler i kiosken på hjørnet af Gavlhusvej og Langhusvej. Emrah har haft kiosken i fem år, og i løbet af den tid har de to udviklet et godt venskab. Anneli: “Det er ikke bare en kiosk for mig. Det er en del af lokalsamfundet, hvor folk mødes. Jeg kan især godt lide at komme i kiosken om sommeren. Der er en stemning af at være lidt på landet. Så siger man: ’hej’ og ’hvordan går det?’. Jeg synes, det er hyggeligt. Det er trygt.” And og brune kartofler Deres venskab rækker også ud over kiosken.

Anneli: “Vi spiser sammen. Dig og din kæreste skal hjem til mig og spise.” Emrah: Ja, ja, jeg har fået and og brune kartofler. Det kan jeg godt lide.” Man skal ikke være fordomsfuld Emrah: “Vi er jo en lidt blandet flok herude i Tingbjerg. Der er sådan lidt af hvert af generationer og kulturer. Jeg synes, at det er meget sjovt, at Anneli og jeg kan snakke sammen og enes om nogle ting, selvom jeg kommer fra Tyrkiet.”

det er fordi, jeg selv er åben, men jeg møder meget venlighed og er glad for min lille bydel.” Emrah: Jeg synes, man skal være åben. Folk er fordomsfulde og tænker, at han ser forkert ud, eller hun drikker øl. De dømmer folk, før de overhovedet har snakket med dem, og det er forkert. Specielt når man bor i en lille by som vores.” Læs resten af interviewet på www.tingbjerg.com

Anneli: “Der er mange folk, der har det godt sammen i Tingbjerg, mange flere end man er klar over – også på tværs af kulturer. Jeg ved ikke, om

1


Roen sænker sig, da der kommer mad på bordet.

Øllebrød er ikke at kimse ad Hver mand sidder med en tallerken god, gammeldags øllebrød med flødeskum på og guffer i sig. Den ene mere salig end den anden. De har glædet sig. Det er ikke hver dag, at de får et måltid af den kaliber.

Fredagsbrunch for friluftsfolket er i fuld gang. Alle pladser ved bordet er optaget, og ekstra stole hentes til, efterhånden som der kommer flere til. De fleste hyggesnakker, men enkelte sidder bare med og nyder roen og den gode mad. Efter øllebrøden og en cigaret eller to på terrassen, er der mere til dagens gæster. Ind kommer røræg og pølser,

2

brød med masser af pålæg og frugt i mange farver. Også den berømte og berygtede Gamle Ole finder vej til bordet. Den har sine trofaste aftagere. En ordentlig vitaminbombe Lotte fra Områdesekretariatet har gjort sit yderste for at kreere en ordentlig, sund, nærende og farverig vitaminbombe. Det, mener hun, er i gæsternes interesse. De fleste

er mænd, og de færreste af dem får lavet noget særligt mad til sig selv derhjemme. Det er nu ikke nødvendigvis, fordi de ikke kan lave mad. Steen er gammel skibskok, og han er vant til at lave alverdens mad i store portioner. Derfor er han også ophavsmand til dagens øllebrød. Han nyder at forkæle de andre med sin kulinariske kunnen.


De fleste hyggesnakker, men enkelte sidder bare og nyder roen og den gode mad.

Ugens fodboldresultater bliver diskuteret.

Følelsen af mæthed breder sig lige så langsomt.

Tak for mad og på gensyn Tallerknerne er ved at være tomme, og gæsterne begynder så småt at sive. De skal ud i den friske luft. Med et opmærksomt “tak for mad og på gensyn” fortrækker de udenfor. Tilbage er endnu mere øllebrød. “Men den fryser vi ned”, siger Steen med et smil, “så kan vi få øllebrød igen om nogle uger.”

Om friluftsfolkets brunch Hver fredag kl. 10 er der brunch for friluftsfolket. Det foregår i Tingbjerg Kirke med Områdesekretariatet som arrangør. Vil du vide mere, så kontakt Lotte på telefon 38 81 57 00, eller kig forbi Områdesekretariatet på Midtfløjene 14.

3


Hvem Beboere Hvad Fakkeltog for fred Hvor Tingbjerg den 12. marts

Sundhedshuset Vil du hjælpe til åbningsfest? Tingbjergs Sundhedshus bliver indviet den 28. maj kl. 15-18. Der bliver et væld af tilbud, boder, konkurrencer mm. Alle kan deltage, store som små. Vi har brug for ekstra hænder til at åbne Sundhedshuset og håber, du vil hjælpe os! Vil du være med – eller vil du vide mere? Så kontakt Kirsten på telefon 21 14 27 74, eller kig forbi Områdesekretariatet på Midtfløjene 14.

Sundhedshuset op til påske Sundhedsplejerskerne i Tingbjerg holder åbent hus onsdag den 8. april kl. 13-15.30, hvor du er velkommen til at kikke forbi til en snak. Sundhedshuset er lukket mandag den 6. og tirsdag den 7. april.

4


Hjælp miljøet Batterier, gammel maling, en udtjent hårtørrer. Den slags må ikke ryge ud sammen med køkkenaffaldet. I stedet kan du komme af med det på Tingbjergs egen kvartermiljøstation. Den ligger på Bygårdsstræde.

Farligt affald

Maling er farlig t affald. Det inde holder kemiske stoffer, som ikke må komme ud i miljøet. Den sl kemisk affald ka ags n afleveres på kv artermiljøstation en.

Storskrald

Du kan aflever e din gamle sofa og andre møbler på kvar termiljøstation en.

Miljømedarbejdere

med I åbningstiden er stationen bemandet spørgsmål miljømedarbejdere. De kan svare på gavn for og hjælpe med at sortere dit affald til miljøet.

l Byttecentraon en er der også

ti I kvartermiljøsta du kan ttecentral, hvor indrettet en by epander de møbler, steg fin r le el e er ev afl og lignende.

Jern og metal

Du kan også aflevere jern og metal.

5


Oversigtsplan – her er vi i gang Arbejdet er afsluttet eller næsten afsluttet

Arbejdet er påbegyndt.

Multiskure Der er monteret en prøve på et multiskur på hjørnet af Solgavl og Gavlhusvej. Multiskurene monteres løbende gennem foråret 2009.

18

Hjørnepladsen Gavlhusvej og Langhusvej

14

Arbejdet er afsluttet. Haverum nr. 16, 17, 29

Er færdige

Pladser Midtfløjene

Arbejdet er afsluttet.

16

Arealet foran Arkadeblokkene Arbejdet er påbegyndt og forventes afsluttet i maj 2009. Arkaderne blok 19

17

19 29

24

Arbejdet er afsluttet og klar til indflytning medio marts 2009.

21

Plads ved Langhusvej

Arbejdet er afsluttet.

20 Haverum nr. 20, 21, 22, 23, 24

22

er afsluttet.

23

Centertorvet Ruten

Er afsluttet.

Belysning

Belysningsprojektet er afsluttet.

13

12

Gavlpladser Ruten

11

Pladserne er færdige.

10

Haverum nr. 8, 9,10,11, 12 & 13

Arbejdet er udført. Skolesiden

Arbejdet er udført.

6


Haverum nr. 1, 3, 14, 15 & 18

Arbejdet er afsluttet. De seks gavlpladser på Gavlhusvej

er færdige. Arkaderne blok 21, 22, 24

15

Arbejdet er afsluttet og beboerne er flyttet ind. Arkaderne blok 20

Gavl

husv ej

Arbejdet er afsluttet.

Trafikregulerende bump

Etableringen er afsluttet.

2

3 Pladser ved Grostedet

Arbejdet er afsluttet. Prøvebolig

4

5

To pladser Terrasserne Terrasserne

Her kan du møde byggelederne

Arbejdet er afsluttet.

Kvartermiljøstationen ved Bygården

6

er afsluttet.

7 Haverum nr. 2, 4, 5, 6 & 7

Arbejdet er afsluttet.

Højhuset Ruten

9

8

Arbejdet i højhuset er afsluttet.

Lille Torv

Arbejdet er afsluttet.

Ruten og beplantning

er afsluttet.

7


KOM TIL STREETBASKET SÅ ER GAM3’S TRÆNERE IGEN KLAR TIL AT TRÆNE DIG I DE SEJESTE ØVELSER OG MOVES. TRÆNINGSTIDER:

ONSDAG OG FREDAG KL. 16-17.30 MAJ TIL SEPTEMBER STED:

MØD OP PÅ RØD BANE FOR 50 KR. FÅR DU EN BASKETBALL OG ET MEDLEMSKAB FOR HELE SÆSONEN ALLE MELLEM 10-18 ÅR KAN VÆRE MED SE MERE PÅ GAM3.DK

GAM3 – TAKE IT TO THE STREETS


Vinder! Lillian Hellum vandt konkurrencen i sidste nummer af Nyhedsbrevet. Præmien var et gavekort til SuperBest. “Det er jo en lille overraskelse i hverdagen. Den skal bruges til lidt ekstra godt og ikke bare indgå i den daglige husholdning”, siger Lillian. Tillykke, siger vi. Og tak til jer andre, som også deltog i konkurrencen. I kan prøve lykken igen i dette nummer.

Lillian Hellum blev den heldige vinder af konkurrencen i Nyhedsbrevet 44.

Send os dit f bedste foto a Tingbjerg og

vind!

Konkurrence:

Få dit foto på hjemmesiden Send os dit bedste foto af Tingbjerg, og skriv et par linjer om, hvorfor du synes, det er et godt billede. Så kan du få dit billede på forsiden af Tingbjergs nye hjemmeside: www.tingbjerg.com og vinde et gavekort til SuperBest på 300 kr. Jeg synes, det er et godt billede fordi:

Navn: Tlf.: Du kan sende billede og svar til post@tingbjerg.com. Hvis du sender det elektronisk, skal du ikke bruge svarkuponen, men bare skrive en mail med oplysningerne. Du kan også aflevere billede og svarkupon i vores postkasse på adressen: Midtfløjene 14. Sidste frist er mandag den 25. maj. Vinderen får direkte besked.

9


KALENDER Tilbud til dig lige nu Tag med på tur, bliv inspireret eller deltag i åbningen af Tingbjergs nye sundhedshus. Her kan du se en oversigt over særlige arrangementer i den nærmeste fremtid. Kom og vær med!

Det er gratis at deltage i arrangementerne, med mindre der står en pris. Arrangementerne kræver ingen tilmelding, med mindre det står angivet.

Dag og tid

Arrangement

Sted

Arrangør

14. og 28. april, 12. og 26. maj og 9. juni kl. 17-18

Åben familierådgivning Søger du råd til at løse problemer i familien, med dine børn eller forældre, så kig forbi.

Sundhedshuset

Socialforvaltningen Brønshøj-Husum-Vanløse

14. april kl. 9-13

Besøg Herlev Hospital og hør om jobmuligheder

Afgang fra Områdesekretariatet kl. 9.00

Jobpatruljen fra Jobcenter København Tilmelding: Sms eller ring til 26 12 10 93 eller 26 12 10 56

20. april kl. 12-16

Åben vejledning på Ruten Stil spørgsmål om job eller uddannelse og få inspiration

Ruten v. SuperBest

Jobpatruljen fra Jobcenter København og Områdesekretariatet

21. april kl. 10-14

Jobdag Kom og hør om jobcentrets tilbud

Malerselskabets mødelokale på Ruten 20

Jobpatruljen fra Jobcenter København

6. maj kl. 14

Børn og mad Kom og hør mere om børn og mad, fx morgenmad, slik, kage og saftevand.

Sundhedshuset

Sundhedsplejerskerne i Tingbjerg

26. maj kl. 13

Info om kurset “Første job i DK” Center for Afklaring og Beskæftigelse fortæller.

Sundhedshuset

Jobpatruljen fra Jobcenter København og Områdesekretariatet

Sundhedshuset

Områdesekretariatet

og Info om ekstra undervisning i dansk Københavns Kommune fortæller.

10

28. maj kl. 15-18

Åbning af Sundhedshuset

3. juni kl. 14

Kan børn være frække? Kom og hør mere, når sundhedsplejerskerne fortæller

Sundhedshuset

Sundhedsplejerskerne i Tingbjerg

4. juni kl. 10.30-12

Info om uddannelse til og job som pædagogmedhjælper Center for Beskæftigelse, Sprog og Integration fortæller.

Områdesekretariatet

Jobpatruljen fra Jobcenter København og Områdesekretariatet

Hold øje med program på www.tingbjerg.com


Her foregår det

Vil du vide mere

Eventuelle ændringer i programmet

Områdesekretariatet, Midtfløjene 14

Har du spørgsmål til arrangementer eller tilbud. Så kig forbi Områdesekretariatet eller ring på 38 81 57 00.

Vi tager forbehold for aflysninger, tilføjelser og ændringer i programmet.

eller Sundhedshuset, Terrasserne 40

Se nyeste opdateringer af kalenderen på www.tingbjerg.com.

Tilbud til dig hver uge Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og det er gratis.

Dag og tid

Arrangement

Sted

Arrangør

Mandag-fredag kl. 9-16

Vejledning i job og uddannelse Stil spørgsmål om job eller uddannelse og få inspiration

Områdesekretariatet

Områdesekretariatet

Mandag kl. 9-15

Kik forbi Jobpatruljen Stil spørgsmål om din jobsøgning, jobcentrets tilbud mm.

Områdesekretariatet

Jobpatruljen fra Jobcenter København

Onsdag kl. 13.00-15.30

Sundhedsplejersker holder åbent hus Spørg sundhedsplejersker om små og store børn, familie, motion, opdragelse mm.

Sundhedshuset

Tingbjergs sundhedsplejersker

Onsdag kl. 13.30-15.30

Vejledning i job og uddannelse Stil spørgsmål om job eller uddannelse og få inspiration

Sundhedshuset

Områdesekretariatet

Mandag og onsdag kl. 17-19

Lektiecafé for voksne Få hjælp til dine lektier, breve, ansøgninger mm.

Områdesekretariatet

Områdesekretariatet

Onsdag kl. 18-19.30

Ta’ på café og træn dansk Er du kvinde, og vil du gerne træne dansk? Så kom og snak med i caféen. Børn er velkomne.

Sundhedshuset

Områdesekretariatet

Torsdag kl. 15

Gå med på tur i Tingbjerg Kom og få en snak, mens vi går tur i Tingbjerg. Ta’ gerne din søster, nabo eller dit barn med.

Lille Torv foran grønthandleren og slagteren

Sundhedsplejerskerne i Tingbjerg og Områdesekretariatet

Torsdag kl. 17-20

Hyg med i café Er du kvinde, og vil du gerne mødes med andre kvinder over en kop kaffe eller te. Så kom og vær med. Børn er velkomne.

Sundhedshuset

Områdesekretariatet

Onsdag også kl. 16-19

11


“Vi tog bussen 2A, og vi kørte til Forum, og vi tog metroen, og så tog vi taxibåden til operaen. Den var rigtig flot. Der var store og flotte kugler, men det var lamper. Og vi skulle se Brødrene Løvehjerte. Den varede i to timer og 15 min. De sang højt og flot. Man skulle tro, at de havde mikrofoner i halsen.” Fabio

Med 5a til opera 5a på Tingbjerg Heldagsskole har været til Brødrene Løvehjerte i Operahuset på Holmen i København. Det var noget af en oplevelse ...

“Først vil jeg sige mange tak for pengene, og klassen siger mange tak. Det var rigtig sjovt. Den var meget dramatisk, og det var opera. Nogle gange fik man hovedpine. Men det gik over. Først var det en time, så var der 20 min. pause. Der kunne man købe lidt slik, det var rigtig dyrt, fx en guldbarre for 15 kr., men jeg købte en lille pose slik.” Danny

Børne- og Ungepuljen støtter aktiviteter for børn og unge, eller aktiviteter som afholdes af børn og unge. Puljen hører under Tingbjerg-Utterslevhuse Åben By og er til fordel for alle børn og unge i Tingbjerg-Utterslevhuse.

Du kan også søge penge Kontakt Områdesekretariatet, hvis du gerne vil høre mere om Børne- og Ungepuljen eller gerne vil ansøge puljen til en aktivitet eller arrangement. Så hjælper vi dig med at ansøge! “Der var engang en pause på 10 minutter, så vi hurtigt kunne løbe ned og købe noget at drikke eller at spise, eller vi kunne også gå på toilettet. Det var meget stort. Der var noget med 15 toiletter og to store, lange spejle, så man kunne kigge sig selv i spejle. Og når teatret begyndte, så skulle man slukke sine mobiler, og man måtte ikke spise slik eller noget andet, fordi så forstyrrede det dem, der skulle spille skuespil. De var rigtig gode, dem der spillede skuespil” Donika og Lulzime

Nyhedsbrevet udgives af: Områdesekretariatet Tingbjerg-Utterslevhuse Åben By Områdesekretariatet Midtfløjene 14 2700 Brønshøj Tlf. 38 81 57 00 post@tingbjerg.com www.tingbjerg.com

Redaktion Margrethe Clausager (ansv.) Helle Bach Riis Gry Abrahamsen Tekst Helle Bach Riis Gry Abrahamsen

Læs også mere på www.tingbjerg.com “Jeg kunne bedst lide, når der kommer ild. Og der hvor de springer ud af vinduet og dør, og hvor de springer ud over klippen og dør igen, og hvor der kom lysende heste.” Ian

Kontakt til medarbejdere:

Anneli Vejsig Bruun anneli@tingbjerg.com

Margrethe Clausager marg@tingbjerg.com

Kirsten Bruun kirsten@tingbjerg.com

Helle Bach Riis helle@tingbjerg.com

Lotte Rosenkrants lotte@tingbjerg.com

Signe Grønbæk signe@tingbjerg.com

Gry Abrahamsen gry@tingbjerg.com Antonella De Palo antonella@tingbjerg.com

12

Oplag: 2.500 der indhæftes i TingbjergBladet og trykkes yderligere i 500 eks. til omdeling i Utterslevhuse samt til relevante parter. Tryk: Litotryk København A/S

Foto: Thomas Nørdam Andersen

5a fik deres operatur betalt af Børne- og Ungepuljen

nyhedsbrev45_low  

April 2009 det er fordi, jeg selv er åben, men jeg møder meget venlighed og er glad for min lille bydel.” Anneli og Emrah kender hinanden, f...

nyhedsbrev45_low  

April 2009 det er fordi, jeg selv er åben, men jeg møder meget venlighed og er glad for min lille bydel.” Anneli og Emrah kender hinanden, f...

Advertisement