Page 9

LIMNYT - April 2013

Børneholdet

ste af øvelserne fra tirsdagstræningen. Vægten er nok lidt lavere, men bevidstheden om, at det er hårdt er klart til stede.

Af Lars Erik Larsen

Andrea er 10 år og har været med på holdet et års tid. ”Jeg

De seje unger Klokken er lidt over 12 den første søndag i marts. Solen skinner lunt og man fristes til at tro, at der måske er forår på vej. På forpladsen ligger en række kajakker klar og Sarah, Astrid og Lucas er i gang med at varme op. De udgør i dag gruppen af ”de store” og er mødt ind til den ugentlige træning. Opvarmningen foregår under meget grin og godt holdt i gang af Thim, Dan, Chris og John. Efter en sidste omgang zik-zak-løb mellem ka-

kender Sarah og var med hende nede for at se kajakklubben. Det var rigtig sjovt og det ville jeg gerne gå til”. Hun har ikke roet så meget endnu, men synes der er sjovt og lidt svært. ”Det er dejligt at træne, fordi vi har det sjovt”. Sarah på 12 år har roet i flere år og begyndte at gå til kajak, fordi hendes mor er tidligere kajakroer. ”Det bedste er at være på vandet, men det er også godt til træning. Det er lidt ligesom en leg”. Sarah har gået til fodbold, spejder og gymnastik, ”men det blev kedeligt. Nu går jeg kun til kajak og spiller guitar”. Sarah træner også om onsdagen sammen med Lucas og Magnus. I ergometerrummet er Patrick og Magnus i gang med at ro program. Mens de får vejret igen mellem to 100 m – ”løb” på ergometeret fortæller Magnus, at han har gået til kajak i 3 år. Han kan allerbedst lide at komme ud til konkurrencer og stævner, men det er også sjovt at træne. Patrick har været i KKL i 4-5 år og kan godt lide styrketræningen. ”Jeg kører også BMX og det er det jeg allerbedst kan lide, for der er mest konkurrence”.

jakkerne er holdet klar til at gå på vandet. For Sarahs og Lucas´ vedkommende er det første gang i år, mens Astrid har været på vandet mindst en gang om ugen vinteren igennem – når vandet ellers har været flydende.

Efter lidt indstillinger ved slingersen er den lille gruppe på vej ud på fjorden til en god times træning. Kl. 14 kommer resten af børneholdet til træning. Det gode vejr lokker de fleste udenfor til spontan opvarmning med bold. Humøret og tempoet er højt og de fleste er godt røde i kinderne, da det lykkes at få dem kaldt indenfor og holdet stiller velvilligt op til fotografering.

Og så er der lige en pause fra træningen og alle ungerne drøner igen ud i det gode vejr og får hurtigt gang i boldspillet igen. I det hele taget er det humøret og det, at alle er med, der præger børneholdets træning denne søndag eftermiddag. Men inde i klublokalet sidder Astrid bøjet over sin PC. Hun plejer at være en slags hjælpetræner for de yngste, men ikke i dag. Hun er i gang med at lave lektier – en konfirmationstale, som skal afleveres i morgen. Hun skal nemlig konfirmeres i april og så får dansklærere jo den slags ideer!

Og så står den ellers på styrketræning under kyndig vejledning af de voksne. Og der bliver gået til den. Jeg genkender de fle-

9

Limnyt april 2013  

Klubblad for Kano og Kajak Klubben Limfjorden

Limnyt april 2013  

Klubblad for Kano og Kajak Klubben Limfjorden

Advertisement