Page 6

LIMNYT - April 2013

Videre! Og nu er vi så henne i januar, og Tue er igen kommet for at hjælpe os videre. Der er allerede nogen, som er i gang med mere avancerede former for rul, og ord som Stormrul, Butterfly rul og Håndrul flyver gennem luften, mens vi snakker om hvad vi skal bruge aftenen på. Og snart er vi delt op i 3 hold: èt for dem som stadig kæmper med deres første rul, ét for dem som gerne vil kunne så mange slags rul som muligt og endelig ét hvor man har en mere pragmatisk indstilling til at rulle: ”Det skal bare virke, når jeg har brug for det!”, som Tina udtrykte det. Problemet med det almindelige Grønlænder rul, også kaldet Sweep roll, er at man oftest kommer op i en meget bagudlænet stilling, hvor man ikke har maksimal kontrol over kajakken i høje bølger (og man vælter jo ikke, hvis der ikke er høje bølger!). Svaret på denne udfordring skulle være et Stormrul, hvor pagajen så at sige bliver oven vande, og dermed kan bruges som løftestang til at komme op med. Det var sjov at lave i svømmehallen, men jeg tror at udfordringen med at styre pagajen oven vande mens jeg ligger med hovedet nede i vandet i 2 meter høje bølger er større end at holde balancen i en lidt bagudlænet stilling, så mit ’sikre valg’ vil en tid endnu være Grønlænderrullet.

Lidt nyt fra havkajakudvalget

Men andre finder nye og spændende måder at rulle på, og mens man selv kæmper for at udvide sit repertoire af rul, ser man andre rejse armene imens de råber ”YES!” når noget lykkes, eller kortvarigt komme op af vandet, snappende efter vejret og atter falde tilbage i vandet et par gange indtil de skubber sig ud, når det ikke lykkes. Det er hyggeligt og topfin underholdning for dem der ser på!

Af Henriette Skjønning Vi holder møde i Havkajakudvalget torsdag den 18. april kl. 19.00 i KKL's lokaler. Formålet med mødet er at aftale, hvilke fælles havkajakplaner og visioner, vi i havkajakgruppen ønsker at føre ud i livet i det kommende sommerhalvår. Mød op og vær med til at planlægge sommerens havkajak aktiviteter.

Til sidst skal vi ikke glemme en vigtig ingrediens i sådan en aften: Kaffepausen og kagen. Her bliver der tid til at diskutere teknik og grej og stort og småt i det hele taget, f.eks. hvor trist det måtte være at sidde hjemme og se håndbold VM-finale sådan en søndag aften eller hvilken Ipad man bør forære sin kone i julegave.

Havkajak tekniktræningen i Vadum svømmehal blev en klar succes, hvor alle gav den gas med rulletræningen. Vi havde hyret Tue Olesen fra OnAdventure to gange til at instruere os i havkajak rulleteknik, hvilket gav gode resultater. Mange er blevet rigtig dygtige til rullekunsten, og der findes jo mange forskellige rul, så der er stadig nok at tage fat på samt finpudse både til sommer eller næste vinter. En stor tak til livredderne for deres indsats, hvilket gjorde det hele muligt. Tekniktræningen blev, som sagt, et klart vinter hit, som vi med al sandsynlighed gentager næste sæson. Der er stadig enkelte teknikdage tilbage i svømmehallen (søndag 7/4 og 21/4, kl. 17-19). Tilmelding nødvendig, da der kan være max 10 kajakker i bassinet.

Når klokken er syv skal hallen tømmes og kajakkerne køres tilbage til klubben, hvor resterne af det varme klorvand i kajakken allerede er blevet til is. På vejen hjem tænker man over hvad der gik godt og hvad der skal udvikles på til næste gang. For selvfølgelig skal man af sted næste gang igen! Hvis du kunne tænke dig at lære at rulle eller gerne vil ro havkajak, er du velkommen at kommer over at prøve hvad det vil sige, i svømmehallen. Bare send en mail til mig på jens@winther9000.dk så skal jeg forsøge at booke dig ind. Før du må ro ud i en havkajak er der nogle grundlæggende færdigheder, du skal kunne, og da de bl.a. indebærer at du skal en tur i vandet, er det alt andet lige skønnere at prøve det i en svømmehal. Og hvis du vil prøve noget spændende i en anden slags kajak er du selvfølgelig også velkommen, vi har haft både Polo- og Kap-kajakker på besøg  Sidste rulleaften i denne vinter er 21/4, men jeg er ret sikker på at det bliver gentaget i den kommende vinter.

Der er planlagt to datoer for en havkajak hyggeaften med fælles leg på vandet og grill torsdag den 6. juni og torsdag den 29. august. Vi mangler at aftale det hele lidt nærmere og finde en/flere tovholdere, så disse hyggeaftener kan blive skudt godt i gang og blive et absolut sommer hit, tillige med havkajaktræningen hver torsdag på fjorden, som vi måske også genoptager. Hidtil har det ikke været en succes, men det kan det måske blive i år ved fælles indsats, så kom frisk og vær med til at få gang i aktiviteterne.

6

Limnyt april 2013  

Klubblad for Kano og Kajak Klubben Limfjorden

Limnyt april 2013  

Klubblad for Kano og Kajak Klubben Limfjorden

Advertisement