Page 13

LIMNYT - April 2013

Nyt fra eliten

Det hele sluttede omkring kl.16.00, og så havde vi en lille rejse tilbage til Jylland igen. Der blev talt om mange ting i bilen mod hjemlandet: Om forbedringer, tider, teknik og toppen af danske roere som også deltog! Det er bestemt ikke sidste gang jeg deltager i dette stævne. Det har været en fornøjelse at være med i planlægningen af en sådan tur og jeg glæder mig allerede til næste år! Tør ikke tænke på hvor mange liter sved der bliver lagt i ergometerrummet denne sæson. Det bliver GODT.

Af Søren Larsen og Tina Grønborg (red)

Udtaget af Team Danmark Amalie Thomsen er sammen med Emma Jørgensen blevet udtaget som ”super-talenter”. De er i en gruppe på i alt 28 talenter fra 13 idrætsgrene, som Team Danmark (TD) har udvalgt til et særligt program for supertalenter. Som udvalgt ”talent” får de en særlig adgang til Team Danmarks eksperter, så de i en tidligere fase af deres udvikling kan få den bedste rådgivning og vejledning. Det er midler fra Dansk Supermarked, som har doneret 10 mio. kr. til at udvikle de bedste danske talenter frem mod Rio 2016, der gør det muligt for Team Danmark at etablere det nye talentprogram. Talenterne er udvalgt på baggrund af indstillinger fra forbundene. Målet med det hele er ret klart: Udover at udvikle en stærk talentkultur, som kan styrke talenterne og deres trænere på tværs af sportsgrenene skal mindst 50 % af talenterne inden 2016 være ”verdensklase-atleter eller elite-atleter”! Minimum 75 % af talenterne fra programmet skal opnå top-otte resultater ved VM på seniorniveau i den efterfølgende periode 2017-2020. Som en lille beskeden nordjysk kajak-klub, kan vi med rette være meget stolte på Amalies vegne. Hun har selv brugt mange anstrengelser for at komme så langt. Men vi må ikke glemme, at bag talent-udvikling, ligger der også en masse frivilligt arbejde i klubben for at give de unge de bedste betingelser, for at udvikle sig. Noget alle medlemmer i KKL bør støtte op om. Det er jo talenterne der får Kajak Klubben Limfjorden frem på Danmarks-kortet ! Held og lykke til Amalie - vi håber du bringer KKL ud i verden!

Astrid under en af konkurrencerne

I Sevilla med Jesper Beer - En kort fortælling fra en træningstur Af Jesper Beer Dagen var 7. februar i år. Efter at have fået fri fra arbejde, tog jeg toget til Brøndby station. Jeg skulle overnatte i Idrættens Hus, eftersom jeg skulle meget tidligt op næste morgen. Næste dag ringede mit vækkeur klokken 5:30 og så gik turen ellers af sted til Sevilla. Væk fra den danske vinter! Jeg ankom kl. 17 og der var et helt fantastisk vejr med 20 grader. Træningen startede om morgenen kl. 8 med løb - roning kl. 12 - og derefter roning igen Kl. 16.

Merle på ergometeret

Fortsætter næste side….

13

Limnyt april 2013  

Klubblad for Kano og Kajak Klubben Limfjorden

Limnyt april 2013  

Klubblad for Kano og Kajak Klubben Limfjorden

Advertisement