Page 1


Beste leden, leiding, ouders, grootouders, nonkels, tantes, VB’s, BV’s en iedereen van Baal!

Eindelijk is het bijna zo ver! Het aftellen is begonnen! Binnen een kleine twee maand begint het Chirokamp. Dit jaar krijgen de Chirojongens van Baal de opdracht om een jonge regisseur te helpen met zijn allereerste grote film. Om de concurrentie te snel af te zijn zoekt hij namelijk getalenteerde acteurs, stuntmannen zonder angst, de allerbeste technici van ons land en nog zo veel meer! Daarom is hij bij de Chiro van Baal bij het juiste adres! Dit jaar trekken we met z’n allen naar een Limburgs dorpje genaamd ‘Schoonbeek’. Hier gaan we alles leren over het correct uitvoeren van de moeilijkste stunts, leren we special effects met het bekende ‘Green Screen’, gaan we met z’n allen op avontuur en moeten we ervoor zorgen dat de slechteriken onze film niet gaan saboteren! We hebben al veel geruchten gehoord dat onze leiding zich al ontzettend hard aan het voorbereiden is! Zo hebben we ergens gehoord dat er al een paar leiders dagenlang een ‘Avengers’-Marathon aan het houden zijn om zich te specialiseren in de superheldenfilms! Andere leiders zijn een stuntmannencursus aan het volgen. En weer anderen oefenen non-stop hun lachspieren bij de komedies. Ook de musicals zullen we nodig hebben bij de zangstondes en de Sherlock Holmes leiders zijn zich aan het verdiepen in de grootste mysteries… De koks zijn weer de lekkerste gerechten aan het voorbereiden in echte Hollywoodstijl. Wij zijn er alleszins klaar voor om ons te storten in een nieuw tiendaags chiroavontuur! Schrijf je dus zeker in voor dit geweldige kamp. Hollywood - Schoonbeek, here we come!!!

Uw groepsleiding,

Rik

Arno


Gegroet beste sloebers Spannend, hĂŠ? Bijna op kamp met je beste vriendjes (en de leukste leiding J). Voor sommigen onder jullie al de tweede keer dat jullie mee gaan maar voor anderen is het extra spannend want voor hen is het de eerste keer. (Wow zotcool!!) We gaan ons 7 dagen lang amuseren, we gaan plezier maken, we gaan leuke activiteiten doen, maar dit jaar is er nog iets speciaals: we spelen mee in een film! Er zijn geruchten dat er een bekende regisseur vanuit het verre Hollywood afzakt naar onze mega-ultra-coole kampplaats. Wij moeten zijn script en bevelen opvolgen zodat de film tot een goed einde gebracht kan worden. Maar zal dit lukken? Heb jij zin om mee te spelen in de film van ons Chirokamp met jou in de hoofdrol (of bijrol, of figurant, wat je zelf wil)? Schrijf je dan zeker in om mee met Arno en Thomas van dit kamp het leukste kamp ooit te maken.


Rakkers van Chiro Baal… be prepared!!! Vanaf 11 juli veroveren wij Hollywood! 10 dagen lang storten we ons in het echte Hollywoodleven. -We laten het alledaagse Baalse leven achter ons en veranderen het kamp in Hollywood! 10 dagen hebben we nodig om een kaskraker te maken van formaat. Alle bekende acteurs en regisseurs zullen verbleken bij het zien van wat wij daar presteren in Schoonbeek. Vanaf 11 juli zullen alle Oscars gaan naar de Chirojongens van Baal. Facebook en Instagram zal ontploffen van onze populariteit. De roddelblaadjes en paparazzi zullen zich nog alleen op ons richten. Oefen alvast op het poseren voor de foto’s, het uitdelen van handtekeningen, geven van interviews, ontvangen van prijzen, … iedereen zal weten wie we zijn! Als een echte Rakkeracteur zal je natuurlijk : -

geen stuntman gebruiken. Je zal je eigen coole stunts doen. Als een echte detective de moeilijkste mysteries oplossen. Geen enkel avontuur uit de weg gaan. Hoe spannender, hoe beter! Iedere slechterik laat je eigenhandig verdwijnen. Op elke situatie cool reageren.

Kijk alvast naar je lievelingsfilms, want in juli gaan wij er zelf eentje maken! We kijken al uit naar Hollywood – Chirowood kamp! See you there!


Beste groentjes van de TOPPERS, Zijn jullie klaar om ondergedompeld te worden in de wereld van de filmsterren en actiehelden? We trekken dit jaar naar Limburg, ook wel het Hollywood van België genoemd om jullie op een bootcamp alle kneepjes van het vak bij te leren. Wat houdt dit nu in??? Wel we gaan: • Oefenen met pyrotechnieken (jaja zoek maar op wat dit is) • Acteerlessen krijgen van Dwayne (The rock) Johnson • De gekste stunt uitvoeren • En leren schijnvechten Wij , Tiemen en Arne zijn al op prospectie getrokken en hebben alles al tot in de puntjes gepland. Deze 10


dagen zullen voorbijgaan als waren ze een actieavonturenmisdaadsciencefictionruimtewestern film. Dus trek zeker mee met ons naar het Belgische Hollywood en kom terug als de nieuwe Matthias Schoenaerts!!

Arne Tiemen

BESTE KERELS, Of moeten wij zeggen “beste hollywood acteurs”? Hopelijk gaan jullie allemaal mee op het vetstrakke supernice veulteplezante chirokamp! Wij verwachten jullie allemaal op de hollywood scéne van 11 tot en met 21 juli want we hebben weer memorabele activiteiten uitgeschreven(zoals echte scénaristen dat altijd doen) ’T is natuurlijk wel weer met het fietske te doen dus zorgt ervoor da dieje piekfijn in orde staat want we gaan em veul nodig hemme. Over die activiteiten kunnen we nog ni al te veul zeggen maar hier toch al enkele trailers. • Leren acteren gelijk echte venten da doen • Echt Hollywoods leren spreken


• Andere hollywood sets gaan verkennen • Proberen om zelf een movieke te maken • Popcorn bakke En nog zoooOOOOOooooOOOOOOO veeeeeeeel meer … TOT DAN EH BOYS

Gegroet Aspiranten van in den Amerika

Op 11 juli vertrekken we even voor 10 dagen naar Schoonbeek om daar te schitteren op de set zoals in Hollywood. De mooiboyz van de Aspiranten van Chirojongens Baal zijn gegeerd over heel de wereld. De camera’s zullen niet weg te slaan zijn van de set. Buiten dat acteren zullen we ook de Iron Man of toch liever de BatMan uithangen. Maar smeert uw benen al maar in, want we gaan zooot actief zijn om de nieuwe James Bond in ons te ontdekken. Of we kunnen ook de Tarzan in ons boven halen om de jungles van Schoonbeek onveilig te maken. Gelukkig krijgen we af en toe ook weer overheerlijk, fantastisch eten…


Alleszins ik zie er al naar uit om met jullie 10 dagen een beetje te fietsen, beetje spelletjes te spelen, beetje dingen te bouwen, beetje lekker te eten, beetje hard gaan en toch ook wel een beetje zot te doen!

We zien elkander in juli


Met wie ga je dit jaar naar de filmstudio?

Sloebers

Thomas Luca (6)

0479 11 64 98

Arno Vanderstukken (14)

0471 29 83 70

Speelclub

Nante Hermans (8)

0491 64 41 70

Nico de Winter (1)

0479 17 23 11

Senne Convents (4)

0491 32 48 80

Rakkers

Tiemen Vanderstraeten (3)

0488 59 11 09

Arne Haesendonck (11)

0476 04 93 29

Kerels

Seppe Vanderstukken (7)

0470 59 70 79

Lars Mattheus (9)

0471 57 28 81

Aspiranten

Rik Liekens (5)

0493 49 95 02

Lars Haesendonck (2)

0474 03 63 95

Begeleiding

Toppers

Tim Symons (12)

0476 77 70 68

Daniel Coppens (13)

0468 16 35 93

Arne Schroyens (10)

Kampleiders

0479 80 52 46

Arno Vanderstukken (14)

0471 29 83 70

Rik Liekens (5)

0493 49 95 02


Man die Hollywood Sign veranderde in 'Schoonbeek' aangehouden Foto: Getty Images Gepubliceerd: 4 mei 2018 20:00

De kunstenaar die tijdens nieuwjaarsnacht het beroemde Hollywood Sign veranderde in ‘Schoonbeek’ heeft zichzelf aangegeven bij een politiebureau in Los Angeles. De man vertelde maandag aan De Jommekeskrant dat hij niet het gevoel heeft dat hij aan vandalisme deed. "In de eerste plaats deed ik het voor mezelf. Het was daarnaast een eerbetoon aan de artiest die hetzelfde deed in 1976, Frederik Van Schoonbeek." "Zijn boodschap sprak mij aan en ik had het gevoel dat hetzelfde verhaal opnieuw moest worden gedeeld. Het was eerlijk gezegd gewoon kunst, maar het werd zoveel groter gemaakt door de mensen, even eerlijk: Schoonbeek is Hollywood, toch? Laat ons daar niet blind voor zijn!", zegt de dader in kwestie Nante Hermans. Hij werd maandag vrijgelaten op borgtocht. De stunt van Hermans kreeg wereldwijde aandacht. Hij klom tijdens de jaarwisseling de heuvel op en plaatste zeilen over de twee o's om ze te laten lijken op e's, voegde middels enkele stellages en witte doeken de nodige letters toe om ‘Schoonbeek’ te vormen en vluchtte op kousenvoeten weg. De beheerder van het herkenbare Sign nam na de 'stunt' extra veiligheidsmaatregelen. De man wordt vervolgd voor vandalisme. Op 22 juli moet hij voor een rechter verschijnen.


Om te kleuren…


Kan jij al de woorden die te maken hebben met Hollywood vinden in de woordzoeker?


Om te kleuren…


Help jij de regisseur zijn camera vinden? Zoek de weg door het doolhof voor hem!


Zondag 15 juli 2018 – Bezoekdag Zoals elk jaar bent u weer welkom op de bezoekdag, waar u van 14u tot 17u30 uw kleine (b)engel kunt bezoeken, vuile was kunt meenemen of gewoon kunt genieten van het (hopelijk) mooie weer op een gezellig terrasje met een hapje en een drankje. Uiteraard zal er ook dit jaar de nodige randanimatie zijn met een wandeling en een stukje competitiviteit met de jaarlijkse battle tussen de leiding en de ouders.

En hoe geraken we ginder?

Baal Schoonbeek

Aangezien de meeste mensen meestal met een gps naar onze kampplaats rijden, hebben we hier geen uitgebreide routebeschrijving opgenomen. Wel geven we graag het adres mee:

Chirojongens Baal Jeugdhuispad 7 3740 Schoonbeek (Bilzen)

In de nabije omtrek van de kampplaats voorzien wij ook pijlen die u nog beter de weg naar de kampplaats leiden.

Omdat ons kamp superplezant is… Zoals je ondertussen wel weet, duurt ons kamp 8 à 10 dagen (afhankelijk van de groep). We willen hierbij dan ook nog eens vragen en sterk benadrukken dat iedereen ook de volledige duur van het kamp meegaat. Dit maakt het voor iedereen een stuk gemakkelijker; de koks kunnen zo de hoeveelheid eten beter inschatten, de leiding kan optimaal op de kinderen letten als het ledenaantal niet veranderd tijdens het kamp en zo weten we steeds hoeveel kindjes nu juist terug op de bus naar huis moeten. Bij problemen, twijfel zeker niet om leiding of de volwassen begeleider aan te spreken.

Postpakketten… Iedereen wordt op het kamp dagelijks voorzien van alle nodige dingen om te overleven. De koks bereiden overheerlijk eten, snacks, desserts in overvloed en de leiding voorziet de kinderen van al het tofste spelmateriaal om zich rot mee te amuseren. Daarom is het versturen van postpakketten eigenlijk overbodig. Het kan alleen maar in de weg liggen, slecht worden, niet meer in de valies terug geraken. Daarom houden wij postpakketten steeds aan de kant tot het einde van het kamp, een gewaarschuwd postpakket is er twee waard!!


Adres van onze bivakplaats Een kleurrijk kaartje, een mooi briefje, een stille wens, een goed weerberichtje, wat familienieuws, ... zijn allemaal welkom in Schoonbeek. Laat die facteur maar eens goed doortrappen met zijn dik gevulde postzakken op de Limburgse vlakten. We vragen om geen postpakketten te versturen, onze leden hebben genoeg aan een kaartje of een brief.

Chirojongens Baal - naam chirojongen & afdeling Jeugdhuispad 7 3740 Beverst Alleen in uiterst dringende gevallen kan je ons bereiken op volgend gsm nummer 0476777068. Let wel: zoals je weet is het nieuwe “mobieltje” van de volwassen begeleider van dienst net iets minder mobiel uitgevallen. Hij stelt het dan ook op prijs als dit nummer vrij gehouden wordt voor echte noodgevallen. Waarvoor dank.

Wat kost zo’n 10 (of 7)-daags verblijf met sterallures? Alle films van Alfred Hitchcock al gezien? Ben je al helemaal mee met de wereld van film, series, …? Dan ben jij klaar om mee te gaan op een spetterend kamp! Begin met je in te schrijven met de gegevens hieronder!

Je wordt vriendelijk verzocht het bedrag voor dit 10-daags spectaculair verblijf over te maken op onze rekening:

• • •

BE48 7340 2785 0527 van Chirojongens Baal mededeling: Bivak 2018 + naam van de deelnemer. Onze kassier apprecieert het als hij ten laatste op 1 Juni het geld kan beginnen tellen.

Op vraag van de kassier van dienst: doe maar veel en doe het snel zodat hij de nodige opdrachten kan geven voor de voorbereidende aankopen. De prijs voor een 7 of 10-daagse speurtocht in Schoonbeek: • € 130 voor Speelclub, Rakkers, Toppers, Kerels en Aspis • € 110 voor Sloebers. Voor deze prijs kan je echt niet thuisblijven! Traditiegetrouw bieden we weer onze alom gekende familliekrijgers-korting aan: • De 2e regisseur gaat mee voor 5 euro minder • De 3e steracteur gaat mee voor 10 euro minder • De 4e figurant gaat mee voor 15 euro minder • De 5e filmbons gaat mee voor : 0 euro !!!


Enkele tips om de kosten voor het verblijf op onze filmset te drukken

Socio-cultureel en sportief participatiefonds Voor lidgeld en kledij van een sportclub of jeugdbeweging en inschrijvingen voor een muziekschool kan je een tussenkomst aanvragen bij het OCMW. Met het participatiefonds van het OCMW-Sociaal huis kan je onder bepaalde voorwaarden, een tussenkomst van maximum €100 per gegezinslid krijgen. Het OCMW wil immers dat elke burger kan blijven deelnemen aan culturele, sociale of sportieve activiteiten. Voor meer info of een aanvraag kan u zich wenden tot uw OCMW-Sociaal huis of telefonisch via 016 53 75 40 of via mail op info@ocmw.tremelo.be.

Ziekenfonds De meeste ziekenfondsen steunen actieve kinderen en jongeren met een tegemoetkoming voor vakantiekampen van jeugdverenigingen. Wat moet je doen? • Surf naar de site van je ziekenfonds • Print er het formulier af voor

terugbetaling kampgeld,

van

lidgeld,

… • Bezorg ons het formulier, maar vul

zeker ook de naam van je kind in • Wij ondertekenen het en stempelen het af en bezorgen het je terug • Bezorg het ingevulde formulier aan je ziekenfonds.

Nog een wist-je-datje Zoals je ondertussen wel weet, duurt ons kamp 8 of 10 dagen (afhankelijk van de groep). We willen hierbij dan ook nog eens vragen dat iedereen ook de volledige duur van het kamp meegaat, dit maakt het voor iedereen (leiding, leden, koks) gemakkelijker. Bij problemen spreek de leiding of volwassenbegeleider aan.


Wat

nemen we mee?

Drinkbus Rugzak(2)(3) Veldbedje(3)(4)

Zwembroek Badhanddoek

Pen en papier Omslagen en postzegels (ook verkrijgbaar op kamp!) Zak voor vuil linnen Sportschoenen Zakdoeken Kousen/sokken

-Bord(1) - Drinkbeker -een drietal keukenhandoeken -soepkommetje

Ondergoed Pyjama Warme truien

Twee handdoeken Zeep + washandje Kam Tandenborstel +tandpasta +bekertje Pantoffels Zonnecréme (factor 50)

Muggenmelk wasknijpers

Korte en lange broek T-shirts Zaklamp met batterijen (1) bestek: mes, lepel, vork en klein lepeltje gebruiken we van het chiro (2) voor de kleinsten (sloebers, speelclub, rakkers) een rugzak om een drankje, boterham en een regenjas in te steken (3) voor de grootsten (toppers, kerels, aspi’s) een rugzak, slaapzak en matje om op meerdaagse te gaan (4) luchtmatrassen of matjes worden afgeraden, hier kan geen valies onder. Een ster slaapt graag op een veldbed!

Laten we thuis: IPad, IPhone, tablet, internet verbindende toestellen, waardevolle voorwerpen, speelgoed, huisdieren( kleinsten mogen hun knuffel wel meenemen) Gsm: alleen toegelaten bij kerels en aspi’s (voor hun meerdaagse tocht)

toch zo


Fietsinformatie (Voor Toppers, Kerels en Aspiranten) Hieronder wat meer informatie over de fietstocht naar de kampplaats die de 3 oudste groepen gaan maken. De hele rit naar Schoonbeek is +/- 65 km lang. Op 11 juli spreken we om 9 uur af op de parking aan ’t Kapelleke in Baal. Wat neemt elke coureur (verplicht) mee: • • •

• • • •

Fluovestje Een reserve binnenband Je fiets moet tip top in orde zijn!! (goede banden, 2 lichten, goede remmen, goede versnellingen...). Kom dus met je beste fiets en niet met je zondags wrak! 1 lunchpakket voor onderweg Extra zakgeld om onderweg wat eten/drinken te kopen Drinken en een kleine versnapering Bij regenweer is een regenjas zeker geen overbodige luxe (tip: bij regenweer steek je alles wat in je rugzak steekt best eerst in een vuilzak en dan pas in je rugzak, zo blijft je reserve wollen koersbroek droog)

Nogmaals, zorg dat je fiets volledig in orde is! Wie met verduurde banden of half werkende remmen klaar staat op 11 juli wordt meteen terug huiswaarts gestuurd en kan met de bus mee.

Terugtocht naar Baal Op 21 juli komen we ook met de fiets terug naar huis. Vandaar dat we hier nog eens willen benadrukken dat je met een tip-top-fiets op kamp vertrekt.

Nog vragen? Wie nog vragen heeft kan altijd terecht bij zijn leiders. Wist je al dat je fiets volledig in orde moet zijn?


Dienstregeling voor valiezen, leden, leiding, koks én ouders Het Chirokamp start op 11 juli. Voor de sloebers begint het kamp op 15 juli. Het is dan ook niet de bedoeling dat je later zou komen dan deze datum. Er is een deadline die moet gehaald worden! dus we verlaten het kamp ook niet vroeger.

dinsdag 10 juli § §

Toppers, kerels en aspiranten brengen hun valiezen binnen aan de lokalen van chirojongens Baal, tussen 19.00 en 20.00 uur. Materiaal: klaarzetten, dubbel controleren en … inladen.

woensdag 11 juli § §

§

Speelclub en rakkers worden om 12.30 uur gepakt en gezakt verwacht aan de parking (Kapelleke) in Baal. Wees op tijd, want dit avontuur wil je zeker niet missen! Toppers, Kerels en Aspi’s: • Worden met de fiets verwacht op de parking (Kappeleke in Baal) om 9 uur. • Neem zeker een lunchpakket, drank en een reserve binnenband mee! Koks, leiding en materiaal: op weg naar Schoonbeek

zondag 15 juli - Bezoekdag §

Sloebers : vanaf 14 uur zijn de sloebers welkom op de kampplaats. Kan je zelf niet rijden? probeer dan iets te regelen met andere ouders. Anders verwittig je ons en dan zorgen wij voor een oplossing!

zaterdag 21 juli §

Sloebers, Speelclub en Rakkers: De bus met de leden (en hun valies) is terug in Baal (parking KFC BAAL) rond 13 uur. Gelieve niet op de parking zelf te parkeren, anders kan de bus er niet staan.

§

Toppers, Kerels en Aspi’s: • Vertrekken met de fiets en worden rond 15 uur in Baal verwacht (parking KFC Baal) • Hun valiezen kunnen worden opgehaald tussen 19.00 uur en 20.00 uur op het chiro. Verloren voorwerpen Een kledingstuk te veel of niet gevonden: afspraak in het lokaal van de chirojongens in Baal tussen 19.00 uur en 20.00 uur voor onze onovertroffen verloren-kleren-beurs.

§

1 maand voor het kamp: Ben je allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen; laat het ons vandaag weten. Dan gaat onze kookploeg op zoek naar een gepaste en lekkere oplossing. Ben jij allergisch aan discipline, leiders, vroeg gaan slapen, afwassen, opruimen, koks, … ook daar vinden we wel een oplossing voor.

Extra info of mogelijke wijzigingen Hou zeker onze Facebook-pagina en website in het oog voor meer informatie en eventuele wijzigingen: www.facebook.com/ChirojongensBaal of www.chirojongensbaal.be


Chirojongens Baal - Kampboekje 2018 Schoonbeek  

Kampboekje Chirojongens Baal - Kamp 2018 Schoonbeek

Chirojongens Baal - Kampboekje 2018 Schoonbeek  

Kampboekje Chirojongens Baal - Kamp 2018 Schoonbeek

Advertisement