Page 7

FEMEIA

LUNI, 24 OCTOMBRIE 2011

www.timpul.md

frumusete

Perfecţiunea feminină

Mituri dietetice D

Oana Carasâz

oana.carasaz. timpul@gmail.com

acă eşti pofticioasă şi vrei să slăbeşti, dar îţi este teamă să nu dai greş datorită micilor plăceri gustative, nu trebuie să te impacientezi. Nutriţioniştii dărâmă regulile mult prea severe care ne ţin departe de mâncare. Cu măsură şi ponderat putem să slăbim şi fără a ne impune diverse restricţii gustative.

1. Poţi mânca seara

Majoritatea dietelor impun reguli destul de greu de respectat. Una dintre ele este de a nu mânca după ora 18.00. Din fericire, nutriţioniştii dărâmă acest mit, iar regula de aur se prăbuşeşte ca un castel de nisip. Specialiştii sunt de părere că organismul are numai de pierdut dacă nu are energia necesară, deoarece metabolismul se încetineşte.

2. Poţi consuma şi carne roşie

În diete este indicat consumul de carne de pui sau peşte, nicidecum cel de carne roşie, din cauza caloriilor. Vestea bună este că acest tip de carne este bogat în proteine, iar acestea întârzie apariţia senzaţiei de foame.

3. Renunţă la orar

Nutriţioniştii sunt de părere că trebuie să mâncăm atunci când ne este foame. În cazul în care mâncăm la ore „obligatorii”, toată dieta se dă peste cap.

4. Mănâncă sănătos, dar consistent

Unele femei ţin diete atât de drastice, încât se păcălesc că au luat masa de prânz, înfulecând o salată. Nimic mai fals. Corpul tău ştie că nu şi-a luat porţia necesară de proteine, iar senzaţia de foame nu se va lăsa mult timp aşteptată.

Trăiesc sănătos

Cum să eviţi indigestia N

u de puţine ori obişnuim să mâncăm cu poftă, apoi avem senzaţia că stomacul e mult prea mic. Senzaţia de balonare poate fi unul dintre semnele indigestiei. Alte simptome care ne anunţă că suntem în pericol sunt durerile abdominale, arsurile, greaţa, excesul de gaze intestinale şi chiar frisoanele. Pentru a evita astfel de probleme, trebuie să respectăm câteva reguli.

Evită să consumi multe alimente prăjite!

Încearcă pe cât posibil să eviţi prăjirea alimentelor. De exemplu, pentru carne alege să o prepari la grătar, cuptor sau înăbuşită. În cazul în care prăjeşti carnea, încearcă să nu o mănânci cu pâine, ci cu diverse legume.

Mănâncă puţin şi mai des

Este de preferat să mănânci de mai multe ori pe zi în cantităţi mici, decât să mănânci tot la aceeaşi masă. De exemplu, după masa de prânz, se face o pauză de două-trei ore, după care poţi să mănânci un desert. Dar, niciodată după masă, deoarece îţi va îngreuna digestia.

5. Verde la pâine şi paste, dar cu măsură

Sfaturi utile

6. Nu te mai abţine de la ciocolată

O

Femeile care sunt la dietă se feresc de pâine şi paste, la gândul că acestea îngraşă foarte tare. Experţii te asigură însă că aceste alimente pot fi consumate fără grijă în cantităţi moderate. Pâinea reprezintă o sursă importantă de nutrienţi, aşa că nu trebuie să lipsească din dieta ta. Cercetătorii Universităţii din Toronto au demonstrat că femeile care se abţin de la ciocolată timp de o săptămână au mai multe pofte şi consumă mai multe dulciuri decât cele care se delectează cu câteva bucăţele când simt nevoia.

7. Nu mai consuma porţii mici

Potrivit unui studiu, femeile la dietă mănâncă cu mai multă poftă atunci când au în faţă o porţie mică de mâncare. Este un instinct psihologic normal. Mai bine îţi pui o porţie normală şi laşi în farfurie, decât să mănânci cu poftă şi să ai senzaţia că nu ţi-a ajuns.

11

Nu mânca fructe după masa de prânz!

Singurele fructe indicate după masă sunt kiwi şi ananasul - acestea au rolul de a uşura digestia, deci, sunt bune după o masă copioasă. Toate celelalte fructe trebuie consumate fie dimineaţa pe stomacul gol, fie la două-trei ore după o masă principală.

Fără apă în timpul mesei

Nu bea apă în timpul mesei şi nici imediat ce ai terminat de mâncat. Aşteaptă măcar o jumătate de oră. Chiar dacă îţi e foarte sete, încearcă să rezişti.

Lactate degresate în sosuri

O adevărată gospodină ştie că sosurile pentru fripturi sau garnituri sunt delicioase, dacă sunt preparate cu smântână. Dar cum prăjelile combinate cu smântână sunt adevărate bombe calorice care cad destul de greu la stomac, trebuie să foloseşti o smântână uşoară sau lapte degresat pentru sosuri şi chiar prăjituri.

Nu asocia maionezele cu alcoolul!

Trebuie să ştii că salatele cu maioneză sau ouăle umplute peste care se adaugă maioneză nu sunt tocmai recomandate. Această combinaţie va îngreuna şi digestia celorlalte alimente pe care le consumi la aceeaşi masă! Alcoolul nu este recomandat în această combinaţie, deoarece se poate declanşa o pancreatită acută. (O.C.)

Unghii de vis şi… rezistente rice femeie îşi doreşte ca manichiura să-i fie cât mai perfectă şi, evident, de durată. Cum modul de păstrare al lacului pe unghii este o problemă mai mult decât serioasă pentru fiecare dintre noi, astăzi vă vom prezenta câteva trucuri care te ajută să obţii o manichiură frumoasă şi rezistentă.

Lasă unghiile să respire! Este recomandat să laşi unghiile să respire măcar câteva zile pe săptămână fără să aplici lac sau ojă pe ele. În schimb, poţi să le hidratezi, ţinându-le câteva minute în ulei de măsline călduţ şi să le masezi. De asemenea, poţi să apelezi la tratamentele de îngrijire care există în comerţ. Baze pentru aderenţa lacului. Nu ezita să foloseşti

1. Epilare definitivă cu laser 2. Mărirea buzelor 3. Înlăturarea ridurilor cu acid hialuronic şi botox 4. Peelling chimic şi dermoabrazie 5.Tratamentul acneei 6. Corectarea siluetei

Consultaţiile sunt gratuite! În data zilei de naştere, procedurile au o reducere de 5%.

Doar abordarea ştiinţifică a frumuseţii! Adresa: Chișinău, str. Tighina, 49/3 Tel.: 260-500; gsm: 069101793

lacul-bază. Se aplică un strat pe unghiile curate înainte de bază, tratament sau lacul de unghii. Spray p entr u uscare rapidă. Poţi să foloseşti un spray pentru uscare rapidă şi strălucire, care se pulverizează pe unghii după aplicarea lacului colorat. O altă soluţie este lichidul pentru uscare rapidă, care usucă lacul în cinci minute. Acesta conţine diverse ingrediente, printre care vitamina E, ulei de jojoba, provitamina B 5 şi ulei de germeni de grâu. Se foloseşte câte o picătură pe unghie după aplicarea lacului colorat. Întăritor, bază şi top colorat, un produs „3 în 1”. O opţiune mai ieftină, care te va ajuta dacă îţi place să-ţi faci manichiura acasă, este un produs „3 în 1”, fără formaldehidă care întăreşte unghiile, le hidratează şi oferă o uscare rapidă a lacului colorat atunci când este aplicat peste el. Top fixator, care reface unghia cu oja sărită. Datorită unei combinaţii de polimeri şi minerale, acest top are capacitatea de a repara instant micile defecţiuni sau zgârieturile, fără să mai reaplici lacul colorat. Gel rezistent. Oja permanentă durează cel puţin

două săptămâni. Dacă vrei unghii perfecte fără să-ţi faci probleme de oja care sare, poţi să apelezi la varianta cu gel care se foloseşte în saloanele de înfrumuseţare. Se aplică un gel colorat pe unghie, se usucă la o lampă UV, astfel unghiile vor rezista cel puţin două săptămâni. De asemenea, în unele saloane poţi să faci manichiură cu o ojă permanentă care rezistă pe unghii până la două-trei săptămâni fără să se cojească sau să sară şi care se îndepărtează cu o soluţie specială.

Trucuri pentru rezistenţă 1. Foloseşte mănuşi atunci când speli vasele sau când faci curăţenie prin casă. 2. Dacă ţi-ai dat unghiile cu lac colorat, ţine-le puţin sub un jet de apă rece. 3. Aplică maximum două straturi de lac pe unghii! Oja în strat gros sare mult mai repede. (O. C.)

Profile for Tanase

TIMPUL - FEMEIA  

Ediţia săptămânală Femeia nr. 46

TIMPUL - FEMEIA  

Ediţia săptămânală Femeia nr. 46

Profile for timpul
Advertisement