Page 1

Lyhyet ohjeet Wordpressin käyttöön 1. Kirjaudu sisään tunnuksillasi. 2. Vasemman reunan valikosta löydät Artikkelit-valinnan. Sieltä näet julkaistut artikkelit ja luonnokset. Voit muokata molempia tarpeen mukaan.

3. Uuden artikkelin kirjoittamisen aloitat oikeasta yläkulmasta löytyvästä Kirjoitapainikkeesta. 4. Artikkelin kirjoittaminen a. Laadi otsikko b. Kirjoita teksti. Voit käyttää maltillisesti tekstinmuotoilutyökaluja

c. d. e.


c. Lisää kuva tekstin joukkoon plus-painikkeella. Ennen sitä sinun pitää ottaa kuva/hae kuva netistä ja tallentaa se koneellesi. Siirrä kuva koneelta wordpressiin Mediakirjastossa napsauttamalla Add New –painiketta. Valitse lisäämäsi kuva ja liitä se artikkeliin napsauttamalla Lisää-painiketta.

d. Lisää artikkelikuva. Artikkelikuva on jutun pääkuva, joka näkyy sivustolla Otsikon ja varsinaisen tekstin välissä. Sovitaan perussäännöksi se, että jokaisessa artikkelissa on Artikkelikuva. Sen lisäksi voi tietysti tekstin joukkoon lisätä kuvia mielensä mukaan.


e. Kategoriat tarkoittavat sivuston yläreunassa olevaa valikkoa (T2, T3…). Valitse artikkelillesi sopiva/sopivat kategoriat.

f. Avainsanat auttavat lukijaa löytämään runsaasta tekstimassasta sopivia artikkeleita. Lisää artikkeliin avainsanoja. Kun napsautat Avainsanat-kenttää, näet käytetyt avainsanat – voit valita niistä sopivat. Voit myös lisätä omia avainsanojasi. Avainsanat kertyvät sivuston

oikeaan reunaan avainsanapilveksi.


g. Voit esikatsella tekemääsi artikkelia. Tallenna artikkelisi luonnoksena, jos jatkat sen kirjoittamista myöhemmin. Jos artikkeli on valmis, napsauta Julkaisepainiketta. Voi muokata julkaistua artikkelia, jos huomaan siinä virheitä/puutteita.

Lyhyet ohjeet wordpressin käyttöön  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you