Page 1

a t e r ka m e z i r tu

Ä?

a n c i t s i r u T agencija s srcem


a n c i t s i Tur a j i c n e g a m e c r s s m izdeluje izlete, ce sr s i k , ja ci en ag Smo e po meri. potovanje in počitnic

večje lete za manjše kot za iz o m ra zi ni ga različna or lu Po naroči kovne ekskurzije za ro st di tu o im ud N e. zaključene skupin ši ta vas spremljajo na društva. Ves čas izle vodniki. izkušeni licencirani tnice ta čas o najbolj ugodne poči m če iš po je liž jb na še Po meri za vas in va o čudovito potovanje. em jd na mer je s va za i al gu na tr Koroško regijo. Pri če za ja ci en ag na tič turis rani. Zgodbe Smo pa tudi vhodna t tudi na avstrijski st ko i sk en ov sl na na ko pohodu, z avtobusom »Koroška« za nas ta na š pe , su le ko na e krivat želi. naših krajev lahko od čitnicah v naši lepi de po na ju an iv už ob izletu in odošli v odrimi vodami. Dobr m in i m ra go i m ni le mi ze linarične in kulturne ku e, Dobrodošli med naši tn or šp te si ku iz , kjer lahko deželi kralja Matjaža užitke!

-KAZALO-

č

A RAZPISNA POTOVANJ Usodno vino.....3 3 Boromejski otoki..... ROŠKEM DOBRODOŠLI NA KO in mlinarjih’’.....4 ,,O flosarjih, kovačih roškem.....4 Team building na Ko ....5 Olimpijska Koroška. ..5 Doživetje v naravi... ..6 Wellness avantura... IJO SPOZNAJMO SLOVEN line.....7 Okusi Savinjske do V dolinah tihih.....7 SKOK ČEZ MEJO je.....8 Furlanija za užitkar ..8 Tirolska pravljica... .....9 Po lepi modri Donavi

KOPAJMO SE SKUPAJ vje in užitek.....10 Terme Dobrna – Zdra objemu narave.....10 Jesensko morje – v KOLESARSKI RAJ 11 in okovo’’.....11 Grta pa dovta ‘’okovo 2 okrnjene narave.....1 ne h tji po ez br po e Kolesarjenj PARTNERJI.....14 SPLOŠNI POGOJI.....17 2017.....18 KOLEDAR DOGODKOV


DOBRODOŠLI

Razpisna potovanja Usodno vino Datum odhoda: 23.9.2017

Cena:

51,00 €/osebo

(pri minimalno 40 osebah)

NA KOROŠKEM Vasice v zaledju Istre so polne usodnih zgodb in so kulisa aktualne slovenske serije. Pot nas bo vodila skozi Pomjan in Koštabono do Nove Vasi, kjer obiščemo etnografski muzej s torkljo v Tonini hiši. Nato obiščemo še Krkavče, vas na živi skali. Najprej si privoščimo kosilo na turistični kmetiji. Po želji lahko degustirate tudi njihovo vino in oljčno olje (doplačilo). Sledi ogled vasi in skrivnostnega krkavškega kamna. Izlet zaključimo z obiskom oljarne in degustacijo olj. Cena vključuje: avtobusni prevoz, zunanje oglede po programu, vstopnino v Tonino hišo, kosilo na turistični kmetiji, ogled oljarne in degustacijo, organizacijo in vodenje izleta, zavarovanje potnikov. Doplačila: pijača pri kosilu, degustacija na kmetiji.

„O flosarjih, kovačih in mlinarjih“

Spoznajte deželo in ljudi. Kulinarični vrhunci obeh čezmejnih regij, »Koroške« in »Južne avstrijske Koroške«, v kombinaciji z zabavnim, zanimivim in okusnim programom Vas pričakujemo na potovanju »O flosarjih, kovačih in mlinarjih«.

5 dni / 4 noči

- 4 nočitve s polpenzionom v izbranem hotelu 3* ali 4*, - splavarjenje po Dravi z malico (golaž, polenta, kruh), - voden ogled z obiskom rotunde in mitnice, - voden ogled kovačije, - narezek pri vinotoču, - voden ogled vinogradniškega posestva Hren z obiskom obokane kleti, vinograda in s pokušino vina in regionalnih prigrizkov, - voden oglen Povhovega mlina s pokušino ocvirkov, kruha in potice, - obisk kmetije Erschen in oljarne, pokušina olja, jabolčnega soka in mošta. Vse dni boste v spremstvu izkušenih vodnikov, ki Vam bodo pripovedovali zanimive zgodbe o deželi in ljudeh.

Cena po osebi za 4 nočitve v dvoposteljni sobi:

299,00 € v hotelu 3* 359,00 € v hotelu 4* Doplačila: za enoposteljno sobo: 62 €

Ponudba vključuje:

SPLOŠNE INFORMACIJE: Ponudbe glede na razpoložljivost. Najmanjše število oseb: 20 oseb. Pri minimalno 20 vplačanih osebah, ima ena oseba prosto mesto. Podaljšanje ali krajšanje bivanja možno po dogovoru. Lasten prevoz. Potrebna dobra obutev.

Boromejski otoki Datum odhoda: 2.6. - 4.6.2017 3 dni / 2 noči Cena:

229,00 €/osebo (pri minimalno 45 osebah)

3. DAN

1. DAN

Slovenija – Benetke – Verona – Bergamo – jezero Maggiore

Odhod z dogovorjenega mesta v zgodnjih jutranjih urah in vožnja do Bergama. Mesto se deli na dva dela – spodnji sodobnejši in zgornji srednjeveški, z ozkimi tlakovanimi ulicami, kamor se bomo povzpeli z zobato železnico! Proti večeru prihod na obalo jezera Maggiore, kjer se bomo namestili v hotelu. Večerja, nočitev.

2. DAN

Boromejski otoki

Po zajtrku se bomo v živahnem mestecu Stresa vkrcali na ladjico in se popeljali na otok Bella (Lepi otok), kjer si bomo ogledali baročno palačo in vrt, na otok Madre (Materinski otok) s palačo in botaničnim vrtom z bujnim tropskim rastlinjem. Na koncu bomo obiskali še otok Pescatori (Ribiški otok), kjer boste imeli čas za sprehod in osvežitev v eni izmed številnih gostilnic. Vrnitev na obalo, večerja v hotelu in nočitev.

Jezero Maggiore – Arona – Brescia - Slovenija

Po zajtrku vožnja do Arone. Nadaljevanje poti do Brescie, ki se ponaša z obsežnim arheološkim področjem iz obdobja antičnega rimskega imperija. Po ogledu prosto za kosilo. Med prijetnim druženjem nadaljevanje poti proti Sloveniji z vmesnimi postanki. Prihod v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, cestnine, parkirnine, strokovno vodenje potovanja, zunanje oglede po programu, 2x polpenzion v hotelu 3*, namestitev v dvoposteljnih sobah, prevoz z zobato železnico v Bergamu, prevoz z ladjico na otoke (palači Madre in Bella ter otok Pescatori).

3

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

Team building na Koroškem

Koroška je idealna regija za izvajanje različnih športnih aktivnosti kot tudi team buildingov. Za vaš kolektiv izvedemo unikaten team building program, mešanico športnih aktivnosti, narave, ekologije, etnologije in kulinarike.

vikend avantura v podzemlju pece

Primerno za kolektive, ki iščejo nove adrenalinske izzive.

Iskanje skritega zaklada v Podzemlju Pece

Podate se v globine nekdanjega rudnika, kamor se boste popeljali s pravim rudarskim vlakom. Podali se boste na razburljivo iskanje zaklada Kralja Matjaža, ki so ga pred stoletji skrili Turki.

Napad Dravskih gusarjev

Primerno za kolektive, ki želijo izkusiti koroško kulinariko in se na zabaven način naučiti novih veščin. Aktivnosti vključujejo splavarjenje po reki Dravi, kjer vsak prime za delo, krmarjenje med vratci in na koncu se je treba še obraniti hudih dravskih roparjev. +386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

4


DOBRODOŠLI NA KOROŠKEM Olimpijska Koroška

Dobrodošli na Koroškem, kjer vas čaka pester dan v čudoviti hribovski vasici Šentanel in v Črni, najbolj olimpijski vasi v Sloveniji. Poleg naravnih lepot koroškega podeželja, boste uživali ob pravi koroški malici. Za poslastico pa si boste ogledali olimpijsko sobo.

Cena:

Cena vključuje: malico na turistični kmetiji, ogled gorske vasi Šentanel, ogled Črne, vstopnino v olimpijsko sobo, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, zavarovanje potnikov na izletu.

(pri minimalno 40 osebah)

Doplačila: avtobusni prevoz, kosilo.

22,00 €/osebo

Kam na aktivne po čitnice v naravo? Na Ko ro škem vam po nujamo nesko nčno možnosti, s katerimi se lahko sprostite in uživate v naravi. Zabavno in aktivno! Neokrnjena narava treh barvitih in zelo raznolikih dolin, z razvejano mrežo podeželskih in gorskih cest ter poti, nudi raznovrstne možnosti raziskovalnih potepanj. Vabljeni na Koroško!

Wellness avantura 3 dni / 2 noči

1. DAN

Mežiška dolina se predstavi

Od naravnih znamenitosti do športnih aktivnosti. Ob Ivarčkem jezeru so na voljo različne aktivnosti na prostem za vse generacije. Lahko pa se odločite tudi za wellness razvajanje. Po vseh aktivnostih boste dan zaključili kot pravi gurmani, v tipični Koroški restavraciji. Nočitev – spali boste kot pravijo Korošci: ‘’ko ubiti’’.

2. DAN

Športni dan v Dravski dolini

3. DAN

Duhovna Mislinjska dolina

Da vas ne bo pekla vest po preveč zaužitih kalorijah, se lahko dogovorite za trening z inštruktorjem »laufanja«. Preostanek dneva pa uživanje v prvem biološkem bazenu v Sloveniji.

Zadnji dan bo obarvan duhovno, saj se bodo najmlajši preselili v svet mističnih Koroških bitij, poskrbljeno pa bo tudi za odrasle, na voljo bodo tematske delavnice za osebnostno rast in razvoj. Po sproščujočem duhovno obarvanem dopoldnevu v naravi se bomo napotili na ogled ‘’mesta miru’’ – Slovenj Gradca. Pred slovesom od Koroške sledi kosilo v še eni tipični Koroški restavraciji.

Cena vključuje: namestitev v izbranem objektu – 2x nočitev z zajtrkom, otroško animacijo, osebnostno delavnico za odrasle, 3x kosilo, 1x vstopnica Vodni park, voden ogled Slovenj Gradca ter vstop v Škratovo deželo.

Cena na osebo

Odrasli

Otroci (do 12 leta)

Lovska koča

120 €

105 €

Mladinski hotel

136 €

122 €

***

185 €

136 €

Hotel

Doživetje v naravi

‘’Piknik v br’gih’’ Cena:

18,00 €/osebo

(pri minimalno 40 osebah)

5

Možna doplačila ob prijavi: riziko odpovedi, dodatno zavarovanje. Doplačila na poti: izleti v okolico, vodeno plezanje, vodeno kolesarjenje, vadba teka, športni inštruktor. *cene v tabeli veljajo za družino ob prijavi dveh odraslih in dveh otrok.

Ste si od nekdaj želeli povabiti prijatelje na piknik v naravo, pa niste našli primerne lokacije? Nič zato. Mi vas popeljemo na odlično mesto, kjer se lahko sprostite in uživate v naravi. Piknik prostor je primeren za različne prireditve, srečanja, proslave in končne izlete ter sprejme do 100 ljudi. Lovci pripravijo domače specialitete, kot so: lovski golaž ali lovski bograč ali mešano meso na žaru s prilogo in kruhom. Za odlično vzdušje pa poskrbi harmonikar. Cena vključuje: najem piknik prostora, porcijo hrane (golaž ali bograč ali meso z žara), harmonikarja, organizacijo, osnovno nezgodno zavarovanje. Doplačila: prevoz s turističnim avtobusom, dodatna hrana, pijača, strežba, izbrani izlet.

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

6


SKOK

SPOZNAJMO

cEZ MEJO

SLOVENIJO Okusi Savinjske doline Cena:

33,00 €/osebo

(pri minimalno 40 osebah)

Dan za raziskovanje tradicije in sodobnih okusov Savinjske doline. Najprej boste potrkali na vrata kmečkega mlina in med tem, ko boste prisluhnili mlinarjevi zgodbi, se boste sladkali s piškoti in kavico. V radmirski cerkvi vas bo župnik popeljal v zakladnico mašnih plaščev. Na poti bo poskrbljeno za okusno kosilo. Za piko na i še skok v Žalec k »slavni« fontani piva. Prijetno druženje ob pokušanju različnih vrst slovenskih piv.

Furlanija za užitkarje

Cena vključuje: zunanje oglede po programu, ogled mlina in degustacijo, ogled zakladnice mašnih plaščev, kosilo, degustacijo piv, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje.

Cena:

Doplačila: prevoz s turističnim avtobusom, pijača pri kosilu, dodatni ogledi.

(pri minimalno 40 osebah)

105,00 €/osebo

Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 15 €, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini, riziko odpovedi potovanja 5 % cene aranžmaja.

1. DAN

Slovenija – Palmanova – Gradež

2. DAN

Sesljan – grad Devin – Slovenija

Ob prihodu v Palmanovo bo čas za nakupe v znanem Outlet village-u. Popoldne pa se podate do idiličnega Gradeža, mesteca na otočku, ki ga s celino povezuje most čez laguno. Sprehod po ozkih uličicah do širokih peščenih plaž. Prosto za posedanje ob kavici na obali, ali celo kopanje. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

Po zajtrku se zapeljete do Sesljana. Majhen kraj nudi različne možnosti za aktivno preživljanje časa. Predlagamo pohod po Rilkejevi poti do čudovitega Devinskega gradu, ali pa obisk plaže pod mogočno skalno steno. Ob dogovorjeni uri se odpravite na pot proti domu, kamor prispete v večernem času.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 1x polpenzion v hotelu 3*, zunanje oglede po programu, vodenje in organizacijo izleta, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov. Doplačila na poti: vstopnina v grad Devin, morebitne druge vstopnine, kosilo.

V dolinah tihih Cena:

29,00 €/osebo

(pri minimalno 40 osebah)

7

Nepozaben dan pod vršaci Julijskih Alp. Dopoldne boste uživali ob slikovitih Belopeških jezerih. Nato boste občudovali Bloudkovo velikanko v dolini pod Poncami. Spotoma še postanek na Zelencih, ob izviru Save Dolinke. Za tem pa ogled edinstvenega Slovenskega planinskega muzeja v Mojstrani, kjer si v prikazu lepot in vrednot gorskega sveta podajata roke preteklost in sedanjost. Vse skupaj bo začinjeno z gorenjsko gostoljubnostjo ob poznem kosilu. Cena vključuje: kosilo, vstopnino v planinski muzej, zunanje oglede po programu, organizacijo izleta in vodenje vodnika z licenco, zavarovanje potnikov na izletu. Doplačila: prevoz s turističnim avtobusom, vstopnina za voden ogled Nordijskega centra Planica, malica, pijača ob kosilu.

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

Tirolska pravljica

1. DAN

Slovenija – Innsbruck

V glavnem in največjem mestu Tirolske – Innsbrucku bomo obiskali znameniti Bergisli, kjer stoji smučarska skakalnica, s katere se ponujajo čudoviti razgledi na okoliško pokrajino. Za tem še spoznavanje mestnih znamenitosti. Nekaj prostega časa za uživanje v utripu živahnih ulic, pijačo ali prigrizek. Nočitev v hotelu v idilični gorski okolici. +386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

8


KOPAJMO SE SKUPAJ

SKOK cEZ MEJO 2. DAN

Swarovski – Kitzbühel – Slovenija

Po zajtrku se odpravimo v bližnji Wattens. Tam ima svoj sedež eden najbolj znanih proizvajalcev kristala na svetu, Swarovski. Podali se bomo v Svet kristalov. Ogled muzeja, zgodovine proizvodnje kristala, življenja Daniela Swarovskega ter obširne zbirke kristalov. Seveda bomo lahko tudi kupili kakšen spominek. Potem še kosilo v domači restavraciji. Vožnjo proti domu bomo popestrili s postankom v prijetnem srednjeveškem mestecu in znanem smučarskem središču Kitzbühelu.

Cena:

139,00 €/osebo (pri minimalno 40 osebah)

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, nočitev z zajtrkom in turistična taksa v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah, večerjo v hotelu, zunanje oglede po programu, vstopnino v muzej kristalov Swarovski, kosilo drugi dan, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu. Doplačila ob prijavi: enoposteljna soba (13 €/osebo), riziko odpovedi, dodatno zavarovanje z asistenco v tujini.

Terme Dobrna Zdravje in užitek

Cena: 23,50 €/osebo (pri minimalno 40 osebah)

Jesensko morje v objemu narave Dugi otok, Božava Hotel Lavanda 3*

Od Dunaja do Bratislave

Cena:

135,00 €/osebo (pri minimalno 40 osebah)

9

1. DAN

Slovenija - Dunaj – Bratislava

Potujte z nami in spoznajte, da Sacher torta ni največja atrakcija Dunaja. Po kratkem ogledu mesta se bomo podali na avanturo po reki Donavi. Vkrcali se bomo na katamaran in se odpeljali v slovaško prestolnico Bratislavo. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN

Bratislava – Slovenija

Po zajtrku si bomo v Bratislavi ogledali glavne znamenitosti in obisk mesta popestrili s »shoppingom«. Še kratek skok v zgodovino na grad Devin in že bo čas za slovo od Slovaške.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, 1x polpenzion v hotelu 3*, vožnja z ladjo na relaciji Dunaj – Bratislava, organizacijo in vodenje izleta z vodnikom, osnovno nezgodno zavarovanje potnikov na izletu. Doplačila na poti: hrana in pijača na poti, morebitne dodatne vstopnine.

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

Cena vključuje: 3-urno kopanje, kosilo, voden ogled Dobrne, organizacijo in vodenje izleta, osnovno nezgodno zavarovanje. Doplačila: avtobusni prevoz, pijača pri kosilu, dodatni ogledi.

Doplačila na poti: vzpon na Bergisel (9,50 €), dodatni obroki in pijača na poti.

Po lepi modri Donavi

Preživite sproščen in hkrati poučen dan v Termah Dobrna. Le-te so najstarejše delujoče slovensko termalno zdravilišče, saj se ponašajo z več kot šeststoletno tradicijo. Dan bo namenjen uživanju v termalnih bazenih, kjer boste preživeli 3 prijetne urice. Po plavanju se bo prileglo okusno kosilo iz bogate ponudbe samopostrežnega bifeja. Okrepčani in dobro razpoloženi se odpravite še na poučni del izleta, na potovanje skozi zgodovino Dobrne. V kolikor menite, da boste imeli še dovolj energije za nadaljnje raziskovanje in oglede, lahko vključite kaj od dodatne ponudbe v okolici (doplačilo).

5x polpenzion v izbranem hotelu ter avtobusni prevoz Ponudba velja za termine med 2.9. in 23.9.2017

Cena:

285,00 €/osebo (pri minimalno 40 osebah)

Možna doplačila ob prijavi: enoposteljna soba 55 € (za vseh 5 dni), riziko odpovedi, dodatno zavarovanje. Možna doplačila na destinaciji: fakultativni izleti v okolico.

Hotelsko naselje Božava leži v istoimenskem kraju, na severnem delu otoka Dugi otok. Obdaja ga gost iglasti gozd, kar ustvarja prijetno klimo in še večji stik z naravo. Do središča mesteca je 300 m. Skalnata plaža s ploščadmi za sončenje je neposredno pred naseljem. Zalivček s prodnato plažo pa je oddaljen približno 250 m. Zasebni turistični vlakec vozi na atraktivno peščeno-prodnato plažo Sakarun. Naselje Božava sestavljajo 3 klimatizirane zgradbe, ki so bile nedavno prenovljene. Vse sobe so klimatizirane s pogledom na morje. V centralni zgradbi Lavanda je recepcija, klimatizirana restavracija s teraso, s katere je prečudovit panoramski pogled na morje, à la carte restavracija, picerija, bar z WiFi-jem. Zelo veseli boste bazena z morsko vodo. Tam so na voljo senčniki in ležalniki. Če se želite sprostiti in umakniti v samoto, priporočamo obisk hotelskega wellnessa. Samopostrežna zajtrk in večerja. Vključena je tudi brezplačna pijača ob večerji: vino, pivo, brezalkoholne pijače. Enkrat tedensko prirejajo dalmatinski večer z živo glasbo. Veliko jo možnosti za sprehode v bližnjo naravo ter fakultativne izlete po otoku (doplačilo). Cena vključuje: avtobusni prevoz, 5x polpenzion (samopostrežni zajtrk ter večerja) v hotelu Lavanda 3* v dvoposteljnih sobah, turistično takso, vožnjo s trajektom, organizacijo potovanja in spremstvo vodnika ter velja ob prijavi najmanj 40 oseb.

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

10


KOLESArSKI RAJ Grta pa dovta ‘’okovo in okovo’’ 3 dni / 2 noči

Dežela pod Peco je prepredena z neštetimi potmi, primernimi tako za priložnostne, kot za najbolj zagrizene kolesarje. Po njih lahko korak za korakom odkrivate skrivnosti gozdov in glasno tišino planin, zaužijete vse zelenilo polj in travnikov, vdihavate žuborenje bistrih potokov in zasanjanih jezerc ter spoznavate raznovrstne sadove ljudskega ustvarjanja. Možnosti za potepanje z gorskimi kolesi je v našem gorskem kolesarskem okolju neskončno, višine in strmine okoliških gora pa so narejene za užitke. Pridite na aktivni izlet na Koroško ter doživite najboljše ture.

1. DAN Cena:

125,00 €/osebo (pri minimalno 10 osebah)

Cena:

130,00 €/osebo (pri minimalno 8 osebah)

Prihod na Koroško, v kolesarski center in namestitev v ekohotelu. Na spoznavnem večeru se bomo dogovorili, kam se bomo s kolesi podali naslednji dan. Primerno kolesarsko turo vam bomo predlagali na podlagi vaših želj in sposobnosti. Možnost večerje (ob doplačilu) ter nočitev.

2. DAN

Single trail park Jamnica

3. DAN

Peca Flow Country trail

Polni zagona se bomo podali v Koroški bike park, ki sodi v kategorijo ‘’trail bike parkov’’. V gozdovih in pašnikih s čudovitimi razgledi so urejene steze, ki so namenjene varnim uživanjem predvsem z ‘’all mountain’’ in enduro kolesi. Po kolesarjenju se bomo šli namakat in razvajat v naravno alpsko jezero pod Peco. V okolici možnost kosila ali obisk domače pivovarne. Nočitev.

Cena vključuje: 2x nočitev z zajtrkom v ekohotelu (dvoposteljna soba), 4 urna karta za Flow trail na Peci, dnevna karta za kopanje na Breškem jezeru, organizacija izleta, osnovno nezgodno zavarovanje. Doplačila: večerja, enoposteljna soba, *kolesarjenje v podzemlju Pece, degustacija piva, kosilo, izposoja koles, najem kolesarskega vodnika, vodena tura. +386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

1. DAN

Začetek na kovačiji

7 dni / 6 noči

2. DAN

Iskanje kulturnih zakladov

Cena:

Kolesarska tura: Janževski Vrh – Lehen (Pogačnikova vila) – Lovrenc na Pohorju (sušilnica sadja Pajštva)– Činžat – Fala (predstavitev gradu in kulinarično presenečenje) – Puščava – Ožbalt (splavarski muzej in flosarska palačinka) – Janževski Vrh Trasa: 47 km, 910 m.n.v., asfalt, makadam Predviden čas na kolesu: 10h – 19h (4-4,5h kolesarjenje, 5-6h postanki)

(pri minimalno 4 osebah)

3. DAN

Zeleno Pohorje

4. DAN

Skrivnostni Kozjak

Prihod, spoznavni dan

Za zadnji dan smo vam pripravili še dve adrenalinski doživetji. Kolesarjenje 500 metrov pod zemljo, po zapuščenih rovih mističnega podzemlja Pece (doplačilo). Na avstrijski strani Pece sledi uživanje na Flow trail progi, s 1000 m višinske razlike. To je najdaljši kolesarski spust te vrste v Evropi. Iz kolesarskega raja se boste počasi namenili proti domu, z mislijo na čimprejšnjo vrnitev.

11

Kolesarjenje po neokrnjene narave

630,00 €/osebo

Prihod na Koroško, natančneje na Janževski Vrh in namestitev v prikupni kovačiji. Ogled lokalne znamenitosti – kovačije, z lepo ohranjeno kulturno dediščino. Pozno popoldne se odpravite na krajše kolesarjenje v okolici, z analizo zmožnosti kolesarjev in načrtovanjem kolesarske trase.

Kolesarska tura: Janževski Vrh – Lehen (pokušina domačih salam in pijač) – Urbančeva koča (spomenik NOB) – Ribnica (prigrizek na koči)– Ribniška jezera – Janževski Vrh (energijske točke pri cerkvi sv. Janeza) Trasa: 47 km, 1390 n.m.v., asfalt, makadam Predviden čas na kolesu: 10h – 19h (5-6h kolesarjenje, 3-4h postanki)

Kolesarska tura: Janževski Vrh – Podvelka (degustacija domačih sokov v Sokarni) – Odomovo jezero (možnost kopanja, kulinarična delavnica: priprava obroka z lokalnimi sestavinami) – Kmetija Landfried (pokušina domačega mošta) – Remšnik (muzej mineralov) – Radlje ob Dravi Trasa: 43 km, 770 n.m.v., asfalt, makadam, gozdna pot Predviden čas na kolesu: 10h – 19h (4-5h kolesarjenje, 4-5h postanki)

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

12


T: 02 823 10 00 // E: info@brancurnik.si

T: 02 87 23 583 // E: info@dravit.si

KOLESArSKI RAJ 5. DAN

Pot po meji

6. DAN

Po poteh Antona Martina Slomška

7. DAN

Zeleno mesto

Kolesarska tura: Radlje ob Dravi (ogled znamenitosti mesta) – Zg. Vižinga – Sv. trije Kralji (prigrizek na kmetiji) – Mejni prehod – Župank (obisk solne sobe) – Radlje ob Dravi Trasa: 36 km, 810 n.m.v., asfalt, makadam, gozdna pot Predviden čas na kolesu: 10h – 19h (4-5h kolesarjenje, 4-5h postanki)

Kolesarska tura: Vuhred – Vuzenica (ogled Slomškovega muzeja in Pistrovega gradu) – Muta (ogled rotunde sv. Janeza Krstnika, kosilo) – Zg. Vižinga – Radlje ob Dravi Trasa: 34 km, 560 n.m.v., asfalt, makadam Predviden čas na kolesu: 10h – 19h (4-5h kolesarjenje, 4-5h postanki)

Kolesarska tura: Radlje ob Dravi (ogled znamenitosti mesta) – Vodni park (možnost kopanja) – Vuhred (pokušina domačih sokov)– Orlica (kosilo) – Ribnica na Pohorju (ogled in pokušina na kmetiji Tete Lene)– Lehen Trasa: 28 km, 600 n.m.v., asfalt, makadam, gozdna pot Predviden čas na kolesu: 10h – 19h (3-4h kolesarjenje, 5-6h postanki) Cena vključuje: 6x nočitev z zajtrkom (skupna ležišča), vse obroke (4x večerja, 1x kosilo) in degustacije opisane v programu, kulinarično delavnico, organizacijo 2-3 ogledov dnevno, kolesarskega vodnika, hitri servis na terenu, prvo pomoč ob primeru nezgode ali zdravstvenih težav ter v izrednih primerih tudi transport oseb in koles.

Doplačila: dvoposteljna soba, dodatni ogledi, riziko odpovedi.

13

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

GOSTILNA BRANČURNIK

DRAVOGRAD - NA STIČIŠČU POTI

Ne zmore vsega vsak sam! Pri Brančurniku vam svetujemo glede hrane in pripravimo prostor po vaših željah (možnost priprave projekcij, igralni kotiček, plesišče…). Da bi bila vaša izkušnja čim boljša, je gostilna ločena na več prostorov: točilnico, malo in veliko dvorano ter možnost prenočišča.

Neokrnjenost. Samosvojost. Prijaznost. Na sotočju koroških rek Drave z Mežo in Mislinjo, obkroženim z zelenim gozdnatim hribovjem, se stikajo starodavne in nove poti Dravograda. Tu lahko nizate barvite spomine zaradi posebnosti, strnjenih v središčni geografski legi v regiji. Prijazno ste povabljeni na uživanje po teh slikovitih poteh.

T: 386 (0)51 250 881 // E: kmetija.gradisnik@gmail.com

T: 02 82 40 152 // E: info@hober.si

EKOLOŠKA TURISTIČNA KMETIJA GRADIŠNIK

HOBER TURIZEM

Na lepi sončni legi, 800 metrov nadmorske višine, obdana z gozdovi. Pravi kraj za družine, kjer lahko brezskrbno uživajo tako najmlajši kot starejši. Posebnost kmetije je domača ekološka hrana, ki je pripravljena na tradicionalni način. Kruh in potice pečejo v krušni peči na drva. Gostom sta na voljo dva moderna, z lesenim pohištvom opremljena apartmaja.

V ponudbi novih nočitvenih kapacitet vam nudimo udobno opremljene sobe s TV-jem, hladilnikom in WiFi povezavo ter apartmaje z možnostjo zajtrka, penziona ali polpenziona. Nahajamo se sredi narave, v središču Geoparka Karavanke, zato je velika možnost raznih ogledov, pohodništva, kolesarjenja, smučanja in kopanja, ali pa samo sprostitve v naših wellness prostorih.

T: 041 332 807 // E: info@klevz.si

T: 02 82 77 600 // E: info@gostilna-krebs.si

TURISTIČNA KMETIJA KLEVŽ

GOSTILNA KREBS

Turistična kmetija Klevž leži pod obronki Pohorja, tik ob glavni cesti proti Kopam. Na kmetiji sprejmemo do 60 gostov, ponujamo pa tudi 5 sob z 11-timi ležišči. Na voljo je tudi piknik prostor z igrišči za nogomet in odbojko ter otroškim igriščem. Pripravljamo tradicionalno koroško hrano in pijačo, s katero radi razvajamo naše goste.

Smo gostilna s 50-letno tradicijo. Nahajamo se v središču Mežice. Od glavne ceste smo oddaljeni le 100 metrov. Od Podzemlja Pece 1 km. Imamo večje parkirišče, kjer lahko parkirajo tudi avtobusi. Dnevno pripravljamo pizze in enostavnejše jedi. Po predhodni najavi lahko skupaj sestavimo meni v vaše zadovoljstvo. Lepo povabljeni, da nas obiščete in se prepričate o naši ponudbi. Odprto imamo od torka do nedelje med 10. in 22. uro. +386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

14


T: 041 453 326 // E: irma.javornik@guest.arnes.si www.apiturizem.si/ekolosko-turisticna-kmetija-lesnik

www.libelice.si

T: 041 736 638 // www.zkstm.si; www.punkl.si

T: 02 87 03 060 // E: info@bikenomad.com

ZAVOD ZA KULTURO ŠPORT TURIZEM IN MLADINSKE DEJAVNOSTI KULTURNO PROSVETNO DRUŠTVO LIBELIČE

Ekološko turistična kmetija Lešnik je invalidom in družinam z otroki prijazna kmetija, ki ohranja lokalno kulinariko, ljudske običaje in ljudsko pesem. Ponuja apartma in sobe ter hrano manjšim najavljenim skupinam, prostor za izvajanje seminarjev ter številna doživetja: urejeno spanje na kozolcu, sobico za apiterapijo, prostor za avtodome, stare kmečke igre iz lesa in logične igrače.

Libeliče so obmejna koroška vas in priljubljen popotniški kraj z bogato zgodovinsko in kulturno dediščino. Cerkev Sv. Martina s kostnico iz 12. stol. je pomemben spomenik nekdanje prafare, župnišče iz obdobja baroka pa ohranja veliko črno kuhinjo . Osrednji prosto r zgradbe je namenjen spominu na plebiscit in edinstven libeliški upor v letih od 1920 do 1922. Novejša zanimivost muzeja je stara šolska učilnica, ki dopolnjuje ogled kmečkega muzeja, največje zbirke starega orodja in strojev v nekdanjem skednju. Kraj nudi tudi pestro kulinarično in adrenalinsko izkušnjo.

ŠPORTNI CETER - sodoben wellness center z jacuzzijem, sodobnimi savnami in masaže, - večnamenske dvorane, - olimpijski in zimski 25 metrski bazen, - atletski stadion, tenis igrišča in smučišče Poseka. MLADINSKI HOTEL PUNKL - nastanitve za pohodnike, kolesarje in družine, - priprave za športnike, mlajše selekcije. KULTURNI CENTER - organizacija konferenc, seminarjev in drugih družabnih dogodkov.

T: 02 870 01 80 // E: : info@podzemljepece.com

T: 02 82 33 258 // E: info@povhovmlin.si

T: 041 611 697 // E: info@kamot.si

TURISTIČNA KMETIJA LEŠNIK

BIKENOMAD Center gorskega kolesarjenja na Koroškem je Jamnica, ki ima urejen gorski kolesarski park. Kmetija Koroš je spremenjena v svojevrsten manjši Ekohotel s čudovitim razgledom na gore in gozdove, specializiran za kolesarje z najvišjim standardom kolesarske ponudbe. Prostori za mirno in kreativno preživljanje prostega časa. Tradicio nalne in izvirne ekološko pridelane jedi. T: 02 82 40 690 // E: info@krivograd.si

TURISTIČNA KMETIJA POVH

PODZEMLJE PECE Rudnik svinca in cinka v Mežici je eden od najstarejših rudnikov v Evropi. Generacije rudarjev so skozi stoletja ustvarile bogato kulturno in naravno dediščino. Danes je rudnik turistična atrakcija, kjer se po podzemnih rovih, v osrčju Pece, lahko popeljete z rudarskim vlakom, kajakom ali z gorskimi kolesi.

T: 02 87 23 333 // E: info@splavarjenje.com

Turistična kmetija Povh nudi na ogled etnološko dediščino, 160 let star še delujoči mlin s stopami na vodni pogon. Pod vodstvom mlinarja si lahko pričarate trenutke sproščenosti in doživite moč vode, ki poganja kolo in vrti mlinski kamen in stope, kjer se lušči žito. Spoznate veliko vrst žita. Še posebej vabi skrivnostna mlinarjeva soba z delavnico. V želji, da se okrepčate z domačimi dobrotami, vse to lahko poskusite v podstrešni dvorani nad mlinom. Preužitkarska hišica je preurejena v idiličen “apartma” in vas vabi na prijeten oddih ob šumenju Šentanelske reke. Urejen je prostor za kampiranje, odlično izhodišče za izlete, pohodništvo in kolesarjenje!

KAMOT

GOSTIŠČE KRIVOGRAD

Vabimo vas, da se v naši družbi odpeljete na izlet, poslovno potovanje, dopust ali potepanje širom po Evropi. Z izkušenimi, prijaznimi vozniki in udobnimi avtobusi bomo poskrbeli, da bo vaše potovanje zanimivo, zabavno in varno, predvsem pa KAMOT.

V restavraciji Gostišča Krivograd vam postrežejo domače koroške in mednarodne jedi, morske specialitete ter goveje steake. V bližini je smučišče Peca, adrenalinski Rudnik Mežica ter kolesarski Single trail park Jamnica. V gostišču je na voljo 13 prijetno urejenih sob s kopalnico, kapacitete do 45 ležišč.

T: 02 88 12 116 // E: tic@slovenjgradec.si

T: 040 385 303 // E: info@greenresort.si

SPOTUR

GREEN RESORT

Mislinjska dolina je ena od treh koroških dolin, obdana s Pohorjem in zelenimi gozdovi, polnimi skrivnosti in miru. Obiščite nas in preživite nepozaben dan v Slovenj Gradcu, mestu med gorami, ki se lahko pohvali s številnimi kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi in naravnimi lepotami.

Glamping hišice ob prvem naravnem kopališču v Sloveniji. Namenjene so gostom, ki se ustavijo za kratek čas in kolesarjem, saj se nahajajo tik ob mednarodni kolesarski poti. Hišice spominjajo na stare lesene mline na vodi, ki so bili nekoč značilni za te kraje.

SPLAVARJI TRADICIONALNO SPLAVARJENJE S SPLAVARSKIM KRSTOM Doživetje, ki ga enostavno morate doživeti! Flosarske frajle in flosarji vas s harmoniko v rokah in z nasmehom na ustih pričakujemo v splavarskem pristanu v občini Muta na Gortini. Flosarji sledimo stari tradiciji splavarjenja po reki Dravi. Na flosih ne prevažamo več lesa, ampak zabave željne obiskovalce. KULINARIČNO DOŽIVETJE NA SPLAVU Doživite prijetno večerno vožnjo o b soju bakel. Doživite splavarjenje v vsem svojem čaru, vožnja se odvija po enem lepših delov dravske doline v soju bakel. Na splavu se odvija kulturni program s poudarkom na zgodovinskih dejstvih o splavarstvu v dravski dolini nekoč. Večerno vožnjo o bogati kulinarično doživetje na splavu. Uživate ob koroški večerji s tradicionalnimi jedmi in pridihom sodobne kuhinje. Program traja 2,5 ure.

15

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

+386 (0)31 721 784 // info@kareta.si //www.kareta.si

16


SPLOŠNI POGOJI Splošni pogoji Turistične agencije KARETA SPLOŠNA DOLOČILA Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe, ki jo skleneta družba NARDA – Kareta Turizem d.o.o. (v nadaljevanju Turistična agencija KARETA) in potnik, ki se prijavlja za do lo čen turistični aranžma. Splo šni po go ji veljajo le za turistične aranžmaje, ki jih organizira Turistična agencija KARETA, razen v kolikor je izrecno navedeno, da veljajo tudi za prodajo turističnih aranžmajev drugih organizatorjev. V kolikor je v posameznem programu glede katerekoli točke teh splošnih pogojev določeno drugače, velja določilo oz. navedba v programu. V primeru telefonske prodaje oziroma prodaje po internetu se šteje, da je potnik sprejel določila teh splošnih pogojev takrat, ko je telefonsko oziroma po internetu naročil turistični aranžma. Splošni pogoji so sestavni del vseh programov in so na voljo na vseh prodajnih mestih. Z določili splošnih pogojev se potnik lahko seznani tudi na spletni strani www.kareta.si. SPLOŠNA DOLOČILA ZA POTOVANJA IN IZLETE ZA ZAKLJUČENE SKUPINE Za zaključene skupine oz. skupine po naročilu veljajo isti splošni pogoji, ki so posredovani naročniku naročenega zaključenega potovanja ali izleta skupaj s programom. Obenem se naročniku pošlje tudi prijavni obrazec, ki ga izpolni, da si zagotovi rezervacijo aranžmaja. Na prijavnem obrazcu so še enkrat navedeni skrajšani splošni pogoji, ki veljajo za skupine in povzetek plačilnih pogojev. PRIJAVE Prijave se sprejemajo v poslovalnici na Prežihova ulica 24, Ravne na Koroškem. Ob prijavi skleneta Turistična agencija KARETA kot organizator potovanja in potnik prijavni dokument (ponudbo), ki velja tudi kot potrdilo o potovanju. Če udeležence prijavlja pravna oseba, je to lahko tudi naročilnica, telefax ali e-mail, ki pa morajo biti potrjeni s strani Turistične agencije KARETA. Dokler potnik ne plača akontacije ali prvega obroka, rezervacija ni potrjena. Ob prijavi je potnik dolžan navesti vse podatke in predložiti dokumente, ki jih zahteva program potovanja ter plačati prijavnino in stroške akontacije za prijavo. Skladno s cenikom, ki je objavljen na vidnem mestu v Karetini poslovalnici, TA Kareta za svoje storitve zaračunava naročniku standardne rezervacijske stroške in stroške za sestavo ponudbe pri prodaji turističnih aranžmajev v višini 15,00 EUR na prijavo (voucher). Stroški prijave se ne zaračunavajo pri prodaji enodnevnih izletov. Oziroma stroške v višini 10,00 EUR na osebo pri turističnih aranžmajih pripravljenih po naročilu. Skupinam večjih od 10 oseb se ne zaračuna priprava programa po naročilu. V primeru rezervacije letalskih kart zaračunamo stroške posredovanja v vrednosti 5 % letalske karte. Potovanje lahko potnik rezervira tudi po pošti, po internetu ali po telefonu. V primeru, da se potnik prijavi po telefonu ali internetu se pogodba šteje za sklenjeno s posredovanjem številke kreditne kartice ali v primeru dogovora o plačilu preko banke (po položnici, osebno nakazilo, klik…). V kolikor Turistična agencija KARETA organizira izlete posebej za določeno skupino, se šteje, da je prijava potrjena s strani naročnika – skupine, ko odgovorna oseba naročnika podpiše prijavni obrazec za skupine. Potnik mora ob prijavi priložiti vse podatke oz. listine, ki jih program zahteva in plačati stroške akontacije v vrednosti 30 % celotnega aranžmaja. Stranki se lahko odobri opcija ponudbe, ki je glede na čas odhoda in število rezervacij od enega do največ sedem dni. Če stranka po poteku tega roka ne plača akontacije oz. prvega obroka, se šteje, da je stranka odstopila od namere potovanja. Rok prijave velja do zasedbe mest, razen če v programu ni navedeno drugače. Priporoča se čimprejšnja prijava. CENE Cene so v EUR in so bile izračunane dne 1.1.2017. Pri potovanjih v Veliko Britanijo, Avstralijo, Azijo, v vse Amerike in Afriko, so cene vezane deloma na tečaj evra in deloma na tečaj valute, ki se uporablja za obračun storitev (angleškega funta, avstralskega dolarja, ameriškega dolarja, kitajskega yuana, japonskega jena ...). V primeru spremembe tečajnega razmerja med valutama se prav tako lahko spremeni izračun v evrih. V skladu z zakonom si Turistična agencija KARETA pridržuje pravico do zvišanja cene, če je po sklenitvi pogodbe prišlo do sprememb v menjalnem tečaju valute ali do spremembe cen prevoznikov, ki vplivajo na ceno potovanja. Če zvišanje ali znižanje cene preseže 10 % ima potnik pravico odstopiti od pogodbe, ves vplačan denar pa se mu vrne. O zvišanju cene se potnike obvesti pisno. Cena turističnega aranžmaja se sme zvišati najpozneje do dvajsetega dne pred začetkom potovanja. Turistična agencija KARETA lahko v programu določi, da potnik plača storitve, ki bodo opravljene na kraju samem. V tem primeru Turistična agencija KARETA ne nastopa kot organizator, pa tudi ne kot posrednik, ampak zgolj kot informator. V tem primeru uveljavlja potnik vse reklamacije na kraju samem. Posebne storitve so tiste storitve, ki praviloma niso vštete v ceno turističnega aranžmaja (enoposteljna soba, posebna prehrana, opcijski dodatni izleti ipd.) ali so za njih v programu predvidena doplačila (vizumi, letališke pristojbine ipd.), zato jih potnik plača posebej, razen če ni v programu drugače določeno. POGOJI PLAČILA Za dan plačila se šteje dan, ko potnik izvrši vplačilo v poslovalnici TA Kareta oz. ko TA Kareta prejme plačilo na transakcijski račun agencije. Izberete lahko med naslednjimi načini plačevanja: 1. 100 % plačilo ob prijavi. 2. 30 % ob prijavi oz. najkasneje v roku 7 dni po ponudbi, preostalih 70 % pa najkasneje 3 dni pred odhodom oz. kot je navedeno v programu. 3. Obročno plačevanje (s trajnim nalogom ali na drug dogovorjen način). Pri obročnem plačevanju je potrebno skleniti pogodbo ob prijavi. Prvi obrok oz. 30 % je potrebno plačati ob prijavi, ostalo pa v rednih mesečnih zamikih vendar

do odhoda. V primeru, da preostalega dela cene aranžmaja potnik ne plača v predvidenem roku, se šteje, da je odpovedal aranžma, in smiselno se uporabijo določila o potnikovi odpovedi aranžmaja iz teh splošnih pogojev. Potnik lahko plača z gotovino ali z drugim predvidenim plačilnim sredstvom. V skladu s pogoji poslovanja finančnih institucij, v primeru gotovinskega ali negotovinskega plačila (bančne in kreditne kartice) turističnega aranžmaja ali druge storitve TA Kareta, v primeru vračila plačila TA Kareta v nobenem primeru ne more izplačati gotovine, potnik pa lahko zahteva dobropis, ki ga agencija izvede preko banke, na potnikov TRR, če je do njega upravičen. OTROCI V posameznih primerih, določenih s posameznim programom turističnega aranžmaja, je lahko določeno, da imajo mladoletni otroci do starosti določene s tem istim programom, ki potujejo v spremstvu dveh odraslih oseb, popuste na posamezne storitve iz sklopa celotnega turističnega aranžmaja ali na celotni turistični aranžma. Pogoji in višina posameznega popusta so določeni v vsakem posameznem programu turističnega aranžmaja. V kolikor v posameznem programu niso predvideni posebni popusti za mladoletne osebe, ki potujejo v spremstvu odraslih oseb, pomeni, da ta turistični aranžma ne predvideva tovrstnih posebnih popustov. Vsak otrok, ne glede na starost in višino morebitnih popustov, mora biti naveden na potovalnem dokumentu in mora imeti veljavne dokumente, potrebne za morebiten vstop v tuje države, kamor potuje. V primeru, da otrok ni naveden na potovalnem dokumentu oziroma voucherju za posamezni turistični aranžma, se šteje, da ta otrok nima pravice potovati v okviru tega turističnega aranžmaja. ZAVAROVANJE Potniki so za čas potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje je že vključeno v ceno potovanja. Ker pa je to zavarovanje zelo ozko, se priporoča še: dodatno zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini, evropsko turistično zavarovanje in sicer kot celosten paket ali pa ločeno samo zavarovanje odpovedi oz. zavarovanje na potovanju. Potniki se z različnimi možnostmi zavarovanja seznanijo ob prijavi. V vseh primerih je TA Kareta samo posrednik, ki proda zavarovalne police drugih ponudnikov s katerimi ima sklenjeno pogodbo o posredovanju. ODHODI IN PREVOZ Po nudbe Turistične agencije KARETA temeljijo na visokokvalitetnih avtobusih, kolikor s potniki ni bilo drugače dogovorjeno. V kolikor se za posamezno potovanje prijavijo potniki, ki so iz kraja, ki ni na relaciji potovanja, je možen dogovor o pobiranju le-teh v njihovem kraju proti ustreznemu doplačilu za prevoz. Turistična agencija KARETA ne odgovarja za točnost prevozov v kopenskem, morskem in letalskem prevozu, kadar se le-ta opravlja z javnimi prevoznimi sredstvi, na rednih ali izrednih potniških prevozih, plovbah ali poletih. Odgovornost prevoznikov je ustrezno določena v pogodbi med potnikom in prevoznikom, ki stopi v veljavo z uporabo prevoznega sredstva. Odgovornost Turistične agencije KARETA je omejena zgolj na neizvedbo določenega dela programa v delu, ki pomeni ustrezne materialne stroške. Turistična agencija KARETA ne odgovarja za nematerialno škodo, ki bi nastala iz naslova zamud, odpovedi ali spremembe prevoza ali prevoznega sredstva. ODPOVED POTOVANJA V kolikor potnik pisno ali ustno odpove potovanje za katerega se je prijavil, ima turistična agencija KARETA pravico zadržati del plačila zaradi stroškov, ki so s takšno odpovedjo povezani. Glede na čas odpovedi ima Turistična agencija KARETA za potovanja po Sloveniji in Evropi pravico zadržati: - do 30 dni pred odhodom.....administrativni str. (min. 15 EUR) - 29–22 dni pred odhodom.....20 % cene potovanja - 21–15 dni pred odhodom.....30 % cene potovanja - 14–8 dni pred odhodom.....50 % cene potovanja - 7–1 dni pred odhodom.....80 % cene potovanja - na dan odhoda oz. po odhodu.....100 % cene potovanja. Za medkontinentalna potovanja (vsa potovanja izven Evrope) veljajo strožji pogoji v primeru odpovedi potnika: - do 45 dni pred odhodom.....administrativni str. (najmanj 15 EUR) - 44–30 dni pred odhodom.....15 % cene aranžmaja - 29–22 dni pred odhodom.....25 % cene aranžmaja - 21–15 dni pred odhodom.....45 % cene aranžmaja - 14–8 dni pred odhodom.....70 % cene aranžmaja - 7–1 dni pred odhodom.....90 % cene aranžmaja - na dan odhoda in po odhodu.....100 % cene aranžmaja Za spremembo rezervacije do 30 dni (Evropa) oz. do 45 dni (svet) pred odhodom zaračuna Turistična agencija KARETA 10,00 EUR/osebo. V kolikor so v programu pogoji za povračilo stroškov drugače določeni, veljajo pogoji iz programa. Če potnik na lastno željo med potovanjem pisno odstopi od nadaljnjega potovanja, pri povratku ni upravičen do povračila stroškov. V kolikor potnik med potovanjem po svoji želji spremeni program oziroma ne potuje po programu, ki je sestavni del pogodbe s Turistična agencijo KARETA, se šteje, da je potnik odstopil od pogodbe med potovanjem. V tem primeru je potnik odgovoren za stroške in škodo, ki jo je s tem povzročil. V primeru spremembe programa na lastno željo, ali zaradi višje sile, ne da bi za to obstajali razlogi s strani Turistične agencije KARETA zaradi nepravilno opravljene storitve, potnik nima pravice zahtevati kakršnekoli odškodnine ali znižanja cene. V kolikor je potnik vplačal odstopnino, veljajo določila v primeru zavarovanja odpovedi. ZAVAROVANJE ODPOVEDI POTOVANJA (riziko odpovedi) Vsak potnik se lahko zavaruje za primer odpovedi turističnega aranžmaja ali letalske karte, če nastopi: • nezgode, smrti ali nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja zavarovanca, • smrti zavarovančevih svojcev, ki zavarovancu onemogoča potovanje, • nezgode ali nepričakovanega poslabšanja zdravstvenega stanja zavarovančevih ožjih svojcev, ki zavarovancu zaradi potrebne nege ali hospitalizacije onemogoča potovanje, • uradnih pozivov, • elementarnih nesreč.

Zavarovalnica krije v navedenih primerih stroške odpovedi potovanja tudi družinskim članom, ki so navedeni v isti polici. Prav tako krije zavarovalnica stroške odpovedi potovanja zavarovancu, če se vsi v isti polici navedeni sopotniki niso mogli udeležiti potovanja zaradi zgoraj navedenih vzrokov. Višina vplačila za zavarovanje škodnega dogodka znaša 5 % vrednosti celotnega turističnega aranžmaja v organizaciji Turistične agencije KARETA in 7 % vrednosti celotnega turističnega aranžmaja v organizaciji drugih organizatorjev oz. letalskih kart. Ne glede na plačano zavarovanje odpovedi potovanja ima Turistična agencija KARETA v primeru potnikove odpovedi potovanja pravico do povrnitve administrativnih stro ško v, ki znašajo 15 EUR po aranžmaju/napo tnici/ voucherju. Zavarovanje odpovedi aranžmaja je potrebno skleniti ob sklenitvi pogodbe o potovanju. Če potnik potovanja pisno in z ustreznim dokazilom ne odpove v roku 24 ur pred dnevom, ki je določen kot pričetek potovanja, nima pravice do uveljavljanja vračila vplačila na podlagi plačanega zavarovanja odpovedi. Šteje se tudi, da potnik ni pričel potovanja, oziroma da je odstopil od pogodbe, kadar potnika ne sprejme na prevoz prevoznik (letalski, ladijski, avtobusni in podobno) iz kakršnih koli razlogov, ki so lahko varnostne ali regulativne narave, ne glede na to, ali se je to zgodilo med potovanjem ali na začetku potovanja. Potnik je v takem primeru odgovoren za vso povzročeno škodo in ne more uveljavljati nobenih vračil na podlagi plačanega zavarovanja odpovedi. Kadar je razlog za odpoved potovanja tako poslabšanje zdravstvenega stanja potnika ali njegovega svojca (sorodstveno razmerje mora biti razvidno iz ustreznega dokumenta), ki potniku onemogoča potovanje, mora predložiti potrdilo osebnega zdravnika. V primeru, da potnik odpove potovanje oz. odstopi od pogodbe zaradi dokumentirane višje sile, ki je ni mogel predvideti ali se ji izogniti v času pred podpisom pogodbe o potovanju, ter ima o tem ustrezne veljavne uradne dokumente, pa ni vplačal zavarovanja odpovedi, ima Turistična agencija KARETA pravico do povračila vseh svojih že nastalih stroškov, kakor tudi vseh tistih, ki z odpovedjo potovanja nastanejo. Razlika se vrne potniku. ODPOVED POTOVANJA ALI SPREMEMBA PROGRAMA Turistična agencija KARETA si pridržuje pravico, da na podlagi veljavnih zakonskih predpisov odpove potovanje najkasneje 7 dni pred odhodom, če se ne prijavi potrebno število potnikov. V kolikor v programu ni navedeno drugače, velja za najmanjše število potnikov za vsa potovanja 30. Pri manjšem številu udeležencev je izvedba možna le z doplačilom oz. po ceni, ki je za manjše število že navedena. Prav tako si Turistična agencija KARETA pridržuje pravico popolnoma ali delno odstopiti od pogodbe, ne da bi morala potniku povrniti škodo, če pred izpolnjevanjem pogodbe ali med tem nastanejo izredne okoliščine, ki jih ni bilo mogoče pričakovati, niti se jim izogniti ali jih odvrniti, za Turistično agencijo KARETA pa so te okoliščine utemeljen razlog, da pogodbe ne bi sklenila, če bi bile takrat podane/znane. Turistična agencija KARETA si pridržuje pravico do spremembe dneva, časa in kraja odhoda na potovanje, če se spremeni letalski ali ladijski vozni red, ali pa zaradi nepredvidene višje sile. Prav tako se lahko spremeni tudi smer potovanja, če se spremenijo bistveni pogoji potovanja (spremenjen vozni red, elementarne nesreče, nezanesljiv položaj na nekem območju itd.), na katere Turistična agencija KARETA ne more vplivati, brez posebne odškodnine. V teh primerih se Turistična agencija KARETA ravna v skladu z veljavnimi predpisi v mednarodnem potniškem prometu. Turistična agencija KARETA lahko odpove pogodbo oziroma odstopi od pogodbe in zahteva povrnitev škode od potnika, ki nepo sredno krši do lo čbe po go dbe, ki jo je sklenil s Turistično agencijo KARETA, predvsem če se ugotovi, da je potnik namerno sporočil napačne podatke o številu potnikov ali njihovi starosti, oziroma je med potovanjem prišlo do sprememb, potnik pa o tem ni obvestil Turistične agencija KARETA. V primeru, da Turistična agencija KARETA odpove potovanje, ima potnik pravico do celotnega povračila vplačane cene aranžmaja. V primeru odpovedi potovanja potnik nima pravice do povračila stroškov vizuma, potrebnega za vstop v državo, kamor naj bi se potovalo, ali stroškov cepljenj, ki so bila s programom zahtevana. O kakršni koli naknadni spremembi programa Turistična agencija KARETA potnika nemudoma obvesti. Turistična agencija KARETA ne odgovarja za zamude avtobusov, letal, ladij ali vlakov, kakor tudi ne za spremembe programa, ki bi nastale kot posledica takšnih zamud. V primeru, da stanje na kraju samem Turistični agenciji KARETA ne dopušča namestitve potnikov v naročenem objektu, lahko Turistična agencija KARETA namesti potnika v istem kraju v drug objekt enake ali višje kategorije. Organizator programa ima pravico do spremembe pro grama zaradi izrednih okoliščin, ki jih ni možno predvideti, se jim izogniti, ali jih kako drugače preprečiti. Letalski prevoznik si pridržuje pravico do spremembe voznega reda, tudi tik pred odhodom, vendar mora biti potnik o tem kljub temu pravočasno obveščen. Odhod je lahko tudi popoldne oziroma pozno zvečer in povratek zjutraj. V vsakem primeru pa se dan odhoda in dan povratka štejeta kot dneva potovanja. Hotelir ob prihodih v poznih večernih urah ni dolžan potniku dati večerje. Storitve, ki jih je potnik rezerviral, veljajo samo v času bivanja v namembnem kraju in objektu. Kadar potnik odpotuje domov v jutranjih urah, mu kljub plačanemu polpenzionu, polnem penzionu ali all inclusivu, odpade pravica do povračila za zajtrk, kosilo ali večerjo. Po mednarodnih običajih se obrok na letalu lahko šteje kot del rezervirane ponudbe. SEDEŽNI RED Potnikom na avtobusnih potovanjih po Evropi Turistična agencija KARETA določi SEDEŽ glede na vrstni red prijave (plačana rezervacija v višini 30 % oz. prvi obrok in upoštevanje plačilnih pogojev v celoti). Turistična agencija KARETA si pridržuje ko nčno pravico razvrstitve po tniko v glede na spremembe pri prijavah in glede na razpoložljiv razpored sedežev na avtobusu. Na letalskih in vseh interkontinentalnih potovanjih pa se sedežni red določi le v primerih, ko je to možno in smiselno glede na velikost skupine in način potovanja.

TURISTIČNO VODENJE Vodenje izletov opravljajo kvalitetni vodniki. Dobremu vodenju Turistična agencija KARETA namenja še posebno pozornost, saj se zaveda, da je uspeh potovanja močno odvisen od vodenja. Zaradi nepredvidenih okoliščin si Turistična agencija KARETA pridržuje pravico menjati vodnika, za katerega kvaliteto pa prav tako jamči. REKLAMACIJE Potnik je dolžan reklamirati uslugo ali storitev na kraju samem in o tem pisno ali v drugi ustrezni obliki obvestiti vodnika oz. predstavnika Turistične agencije KARETA (v kolikor na kraju samem ni vodnika oz. predstavnika Turistične agencije KARETA, je potnik dolžan o napakah obvestiti poslovalnico na Ravnah na Koroškem na tel. št. 00386 82 058 944). Če pomanjkljivosti niso bile odpravljene na kraju samem, lahko potnik vloži reklamacijo najkasneje v 2 mesecih po končanem potovanju oziroma letovanju, sicer se reklamacija ne upošteva. Reklamacija se ne upošteva tudi v primeru, če potnik ne navede naslova objekta, v katerem je bival (hotel, apartma, bungalov, privatna soba), imena hotela ali številke sobe, številke apartmaja oziroma bungalova. V primeru, da bi bila, po vsebini sodeč, reklamacija lahko rešena na kraju samem (na primer pomanjkljiva čistoča sobe, oprema, lega sobe ipd.), potnik pa ni reklamiral napake na kraju samem in o nepravilnosti ni obvestil vodnika, predstavnika oz. Turistične agencije KARETA, se šteje, da se je potnik strinjal s tako opravljeno storitvijo in je s tem izgubil pravico do vlaganja kasnejših reklamacij z zahtevo po znižanju cene storitve oziroma plačilu škode. Potnik je dolžan pri odpravljanju vzroka reklamacije sodelovati s predstavnikom oz. ponudnikom storitve z dobrim namenom. Če potnik ne sprejme ponujene rešitve reklamacije, ki ustreza vplačanim storitvam po programu, Turistična agencija KARETA poznejše reklamacije ne bo upoštevala. Potnik lahko vloži reklamacijo pisno v predpisanem roku. Potnik naj pisno reklamacijo priporočeno pošlje na naslov: NARDA – Kareta Turizem d.o.o., Prežihova ulica 24, 2390 Ravne na Koroškem, Slovenija. Brez pisne reklamacije Turistična agencija KARETA ne obravnava zahtevkov za znižanje cen ter odškodninskih in drugih zahtevkov. Reklamacija mora biti podpisana, vloži pa jo lahko vsak potnik sam v svojem imenu ali pa za to pisno pooblasti tretjo o sebo . Po o blastilo mo ra biti prilo ženo reklamaciji. Reklamacija mora biti utemeljena. Potnik naj zato reklamaciji priloži ustrezne dokaze in/ali ustrezno potrdilo hotelirja, prevoznika oz. druge ustrezne osebe o dejanskem stanju, na podlagi katerega potnik uveljavlja svoj zahtevek. Višina reklamacije je v vsakem primeru omejena z višino vplačanega aranžmaja. Če po krivdi Turistične agencije KARETA ni prišlo

do izvedbe programa ali nekaterih storitev, ima potnik pravico do reklamacije v višini realne vrednosti neizvedenih storitev. To določilo ne velja v primeru, če ima Turistična agencija KARETA pravico do o dpo vedi aranžmaja ali spremembe programa, skladno z določili teh splošnih pogojev in zakona. PRTLJAGA Turistična agencija KARETA ne odgovarja za krajo prtljage in drugih dragocenosti na potovanju. Turistična agencija KARETA je lahko samo posrednik med potnikom in prevoznikom/hotelirjem ali policijo, vendar brez vseh materialnih obveznosti. V primeru letalskih prevozov ima potnik pravico do brezplačnega prevoza do 20 kg prtljage na rednih linijah, pri čarterskih prevozih pa do 15 kg prtljage (za posamezno destinacijo so lahko te omejitve tudi drugačne, glede na pogoje letalskih družb in okoliščine). Za vsak naslednji kg se mora doplačati razlika. Za prtljago v letalskem prometu odgovarja letalski prevoznik. LETALSKI PREVOZI Letalski prevo zi so v celo ti v pristo jno sti po sameznega prevoznika, zato za določene spremembe, ki nastajajo včasih kot posledica le tega, Turistična agencija KARETA ne more prevzeti odgovornosti. Še posebej pri ČARTERSKIH POLETIH se lahko zgodi, da se načrtovana ura poleta spremeni tudi tik pred odhodom. Turistična agencija ne odgovarja za spremembe letov. Potniki morajo kakršnokoli odškodnino iz tega naslova zahtevati neposredno od prevoznika. POTOVALNI DOKUMENTI Potnik, ki se prijavlja za potovanje v tujino, mora imeti veljaven potni list ali drug veljaven ustrezen dokument, s katerim lahko vstopi v posamezno državo. V primeru, da posamezne države pogojujejo vstop v državo z določeno časovno veljavnostjo potovalnega dokumenta pred iztekom veljavnosti na dan vstopa, je dolžan potnik na ta določila paziti sam in Turistična agencija KARETA za morebitne neprijetnosti ali prisilno prekinitev potovanja potnika iz tega naslova ne odgovarja. Potnik si je dolžan pred potovanjem oz. do roka, ki je določen v programu, pridobiti vizume za države, v katere potuje, in opraviti cepljenja, ki so za te države zahtevana. Če potnik teh obveznosti ne izpolni, ravna Turistična agencija KARETA po določilih, ki se nanašajo na potnikovo odpoved potovanja. V primeru, da potniku ureja vizum Turistična agencija KARETA, le-ta ne jamči za uspešnost pridobitve vizuma. Posredovanje Turistične agencije KARETA pri pridobitvi vizuma ni všteto v ceno potovanja, ampak se plača posebej. Stroškov pridobitve vizumov Turistična agencija KARETA potniku ne vrača. V primeru zavrnitve vstopa v državo ali druge ovire nosi vse stroške potnik sam. Šteje se, da si potnik

ureja vizum sam, kadar Turistični agenciji KARETA ne dostavi potrebnih dokumentov za ureditev vizuma v roku, ki je določen v programu ali ponudbi. Zaradi zahtev v mednarodnem potniškem prometu (letalski, ladijski, avtobusni), je potnik dolžan ob prijavi posredovati vse potrebne podatke o vseh udeležencih potovanja ali letovanja, ki jih prijavlja. Podatki se morajo v celoti ujemati s podatki v uradnih dokumentih, ki so jih udeleženci potovanja dolžni v skladu s predpisi o prestopu državne meje in ustreznimi tujimi zakonodajnimi akti nositi s seboj. V primeru, da napačni podatki povzročijo zamudo, dodatne stroške ali prekinitev potovanja, odgovarja za vse nastale stroške udeležencem potovanja zgolj potnik sam. CARINSKI PREDPISI Potnik je dolžan spoštovati vse carinske in devizne predpise Republike Slovenije, kakor tudi vseh drugih držav, v katere in skozi katere potuje. Če zaradi nespoštovanja predpisov potnik potovanja ne bi mogel nadaljevati, nosi sam vse posledice in stroške, ki nastanejo v zvezi s tem njemu, sopotnikom, Turistični agenciji KARETA in drugim. ZDRAVSTVENI PREDPISI V primeru, da so v programu za potovanje navedena oz. zahtevana določena cepljenja, si mora vsak potnik sam priskrbeti mednarodno potrdilo – rumeno knjižico, v katero so vpisana opravljena cepljenja. Turistična agencija KARETA ne odgovarja za morebitne zaplete ali potnikovo prekinitev potovanja, zaradi potnikovega nespoštovanja zdravstvenih predpisov države v katero vstopa, ali programa na katerega se je prijavil, kakor tudi ne za stroške povezane s tem. UPORABA PODATKOV TA Kareta vse pridobljene podatke o potnikih varuje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Šteje se, da potnik s podpisom pogodbe pristaja na uporabo teh podatkov z namenom, da se izpolnijo pogodbene obveznosti in pravice ter tudi za namene neposrednega trženja, raziskave trga, segmentacije kupcev, statistične obdelave in obveščanja o ponudbi TA Karete in njenih poslovnih partnerjev. V kolikor potnik tega ne želi, lahko to izjavi ob prijavi na potovanje. Ti splošni pogoji veljajo od 1.1.2017 dalje. Narda-Kareta turizem d.o.o. Ravne na Koroškem

Avtorji fotografij: Helena Jehard, Fotofabrik (Matej Golob), Uroš Grabner, Rupert Fowler, Arhiv RRA ( Tomo Jeseničnik ), Daniel Zupanc, Franz Gerdl, arhivi oglaševalcev.

Mesec/datum

Kraj

Dogodek

25. 2. 2017

Koroška

Pustni karneval

17. 3. – 19. 3. 2017

Eberndorf/Dobrla vas

Josefimarkt

Marec

Bleiburg/Pliberk

Schinkenfest

1. 5. 2017

Koroška

Praznovanje praznika dela

12. 5. – 16. 7 . 2017

Koroška & Štajeska (ob reki Dravi)

Festival Drava

20. 5. - 25. 5. 2017

Ossiacher See/Osojsko jezero

Tour de Carinthia - kolesarjenje

27. 5. 2017

Koroška

Na Koroškem je fajn

Maj

Ravne na Koroškem

Festival solzice

Maj

Dravograd

Na zabavo v naravo

Maj in Junij

Koroška - območje Geoparka Karavanke

Teden Geoparka Karavanke

Junij

Villach/Beljak

ALPE-ADRIA BIKEFEST

Junij

Črna na Koroškem

Srečanje pri Najevski lipi

Junij

Koroška

Koroško kulturno poletje

Julij

Koroška

Blackhole Bike fest

Avgust

Vuzenica

Vuzeniški dnevi

Avgust

Črna na Koroškem

Turistični teden

Avgust

Ravne na Koroškem

Ravenski dnevi

Avgust

Slovenj Gradec

Beerfest

1. 9. – 4. 9. 2017

Bleiburg/Pliberk

Wiesenmarkt – Pliberški sejem

5. 9 - 10. 9. 2017

Faaker see – Baško jezero

European bike week

27. 9. 2017

Koroška

Svetovni dan turizma

30. 9. – 9. 10. 2017

St.Veit an der Glan/Št.Vid ob Glini

Wiesenmarkt – sejem

September

Dravograd

Jesenske serenade

September

Prevalje

Jesenska srečanja

3. 10. 2017

Völkermarkt/Velikovec

Lange Nacht der Museen – odprtje muzeja za javnost

28. 10. 2017

Bad Eisenkappel/Železna Kapla

Simonmarkt – sejem

Oktober

Prevalje

Moštna d’čva

December

Klagenfurt/Celovec

Christkindlmarkt – božični sejem

KOLEDAR DOGODKOV 2017


Kareta turizem d.o.o. PreĹžihova ulica 24 2390 Ravne na KoroĹĄkem

00386 (0)31 721 784 00386 (0)31 746 392 00386 (0)820 58944 info@kareta.si izeti@kareta.si pocitnice@kareta.si

www.kareta.si

Kareta Turizem. TuristiÄ?na agencija s srcem.

Katalog 2017  

Karetin katalog v slovenskem jeziku.

Katalog 2017  

Karetin katalog v slovenskem jeziku.

Advertisement