Page 1

Pagină 1

Titlul documentului

Editura Art

Pas cu pas Timis Iulia Andreea 11/8/2013

Cuvinte

-1-

Muzica in sufletul omului

-2-


Pagină 2

Titlul documentului


Titlul documentului

Cuvinte

Printre frunzele pătate, Pe cărările uitate Printre şoapte suspinate Printre nori soarele cade. Arunci visele uitate, Şi priviri nevinovate La tăcere tu iei parte Cuvintele imi sunt secate! Luna stă şi ne veghiază Sentimentele le controlează, Pleci si mă laşi plângând În păcat cazi la amurg...

Pagină 3


Pagină 4

Poezii

Muzica in sufletul omului Pentru fiecare dintre noi muzica reprezintă o stare de spirit,un moment de reculegere,un moment de bucurie,un moment de tristeţe,sau pur şi simplu doar muzică. Dar ce inseamnă defapt muzica pent ru noi? Muzica este arta combinării notelor în succesiune și simultan î ntr-o formă plăcută estetic, organizarea ritmică a acestor note și integrarea lor într-o lucrare completă. Există numeroase clasificări ale genurilor muzicale: vocal şi instrument al, sacru şi laic, cult şi coercial,rock,de origine af ro-americană,muzică electronic ă,etc. Cu trecerea anilor muzica a evoluat,s-a dezvoltat şi după cum vedem s-a ramificat...Cu aceste optiuni atrăgatoare in moduri diferite de diferiţi oameni fiecare şi-a facut propriul stil muzical,propriul sau repertoriu,propria s-a colecţie de CD-uri,MP3-uri si track-uri. In zilele noastre muzica are o gamă largă de stiluri. Unice,sau imprumutate şi imbunătaţite.Fiecare stil muzical are si stilul unic de imbrăcăminte sau dans. Dar pentru a intelege mai bine m-am gândit să vă dau şi nişte exemple:

RAP Rapul numit şi MCing consă in rostirea de rime sau “flow”,jocuri de cuvinte sau poezie intr-un mod ritmic. Stilistic, rapul se află la întrepătrunderea dintre discurs,proză,poezie şi cântec. După unii,cuvântul rap este un acronim, RAP= Rhythm And Poem. Rapul este unul dintre principalele componente ale culturii Hip-Hop alaturi de Djing (mixarea de melodii pentru a crea ritmul pe care se cântă) graffiti şi breakdance (dans specific culturii Hip-Hop) ,însă fenomenul precede cultura Hip-Hop cu câteva secole, cuvântul apărând în limba engleză încă din secolul al XVI-lea. De multe ori, termenul rap este folosit ca sinonim pentru hip hop. Pentru claritate, în articolul de faţă nu ne vom referi decât la tehnica propriuzisă. Câteva nume marcante ale rapului modern ar fi Wu-Tang Clan, N.W.A , 2Pac, The Notorious B.I.G, Snoop Dogg, Eminem sau 50 Cent.


Muzica in sufletul omului

Pagină 5


Pagină 6

Muzica in sufletul omului

ROCK Muzica rock este un gen musical specific celei de-a doua jumătăţi a secolului XX si secolului XXI. Instrumentele musicale de bază rock sunt chitarele electrice, chitara bas si bacteria,însă multe subgenuri se întâlesc şi claviaturi sau alte instrumente. Muzica rock îşi are rădăcinile in rock and roll-ul anilor ’50. A apărut prima oară prin combinarea muzicii country cu blues. Ulterior s-au adăugat şi elemente de rhythm and blues. De la început au apărut subgenuri, însă începând cu anii ’70 aceste subgenuri şi mai ales s-au diferenţiat foarte mult. Astfel au apărut genurile punk,heavz metal,alternative rock şi altele, care la rândul lor au dat naştere unor subgenuri.


Muzica in sufletul omului

DUBSTEP Dubstepul este un gen de muzica electronică. Sunetul obişnuit este caracterizat prin linii de bas foarte intense, repetate cu schimbări rapide de timpi. Primele melodii dubstep au apărut in 1999 şi erau experimentale, artiştii încercând încorporarea breakbeat-ului şi a noutăţilor din drum n’bass in genul 2-step garage.

Pagină 7


Muzica in sufletul omului

Pagină 8

DRUM AND B ASS Dru m ad bass (dnb) este un stil de muzică electronic nu mit si jungle. Acesta îşi are originea la începutul anilor ’90 în scena mu zicală de breakbeat hardcore si rave din Marea Britanie şi a luat fiinţă când armoniile de bass din reggae au fost mixate cu rit murile breakbeat de hip hop şi influenţe din techno,dar pe o viteyă mărită.

REGGAE Reggae este un gen musical dezvoltat prima dată în Jamaica spre sfîrşitul an ilor 1960. Reggae este un stil care îşi are originile în dezvoltarea stilurilor ska şi rocksteady, cu un tempou in general mai lent decât la ska şi rocksteady. Reggae este adesea asociat cu mişcarea Rastafari,o in fluenţă important asupra mu ltor mu zicieni reggae importanţi încâ de la inceputul său. Tematica versurilor este foarte diversă, inclu zând iubirea, credinţa, relaţiile, sărăcia, nedreptatea şi alte problem sociale.


Muzica in sufletul omului

Acestea dar şi multe alte stiluri muzicale ne însoţesc în fiecare moment din viaţa noastră…muzica înseamna viaţa…iar fără muzică viaţa nu ar mai fi aşa interesantă! ‘’Fără muzică, viaţa ar fi o greseala’’ Friedrich Nietzsche ‘’Muzica este graiul sufletului.Ea stârneşte în noi nu instinctele ci gândurile cele mai profunde!’’ Ludwig van Beethoven ‘’Eu de câte ori aud doina, îmi pare că aud Moldova plângând după Gloria sac ea vehe.’’ Vasile Alecsandri

Pagină 9

Pas cu pas  
Pas cu pas  
Advertisement