Page 1

MIÉNK A TÉR! MAGYAR MÁLTAI SZERETETSZOLGÁLAT  

JÚNIUS

A Zemplén utcai Máltai Játszótér dolgozói által szerkesztett lap


Új kolléga a téren!    Május elején új kollégan érkezett a térre, aki Gerg t váltotta a posztján: Tóth Brigitta. Fogadjátok szeretettel bemutatkozását, és keressétek bizalommal a téren!       Tóth Brigitta vagyok, május óta a Zemplén Gy z utcai Máltai Játszótér munkatársa. Végzettségem szerint gyermek és ifjúsági felügyel vagyok, 2012 óta a gyermekvédelemben dolgozom, ez alatt gyermekprogramok, csoportok szervezésével, közösségépítéssel foglalkoztam. A m vészethez, alkotáshoz szoros szálak f znek, ezt tapasztalhatjátok majd az általam szervezett programokon is.  A nyári id szakban kreatív kézm ves foglakozások, szeptembert l pedig m vészetterápiás csoportok szervezését tervezem. A kamasz korosztályt is szeretném megszólítani. Szeretettel várlak benneteket a kimondottan ifjúsági témákban szervez d alkalmakon, ahol a szabadid hasznos, mégis örömteli eltöltésére keresünk majd új módokat, lehet ségeket (alkotó m hely, filmklub, társasjáték, stb.).  A tanulásban is igyekszem majd segíteni, els sorban humán területen számítsatok rám. Aktívan foglalkozom önismerettel és titeket is arra szeretnélek bátorítani, hogy járjatok ezen az izgalmas úton, amihez felajánlom tapasztalataimat, tudásomat.  Kérdéseitekkel, ötleteitekkel keressetek bizalommal! Az öreg Cherokee indián "Az öreg Cherokee indián meséli az unokájának, hogy egy nagy harc dúl a lelkében. A harc két farkas között zajlik. Az egyik gonosz és tele van dühvel, irigységgel, bánattal, fájdalommal, arroganciával, önsajnálattal, b ntudattal, kisebbségi érzéssel, hazugsággal, hamis büszkeséggel, fels bbrend séggel. A másik jó és tele van békével, örömmel, szeretettel, alázatossággal, reménnyel, szerénységgel, jósággal, kegyességgel, b kez séggel. Az unoka kis gondolkodás után megkérdezi: "és melyik farkas fog gy zni"? Az öreg azt válaszolta: "amelyiket etetem."”


Akikre büszkék voltunk ebben a hónapban:

Arra gondoltunk, minden hónapban bemutatunk egy kisgyereket, vagy kiskamaszt, a térre látogatók közül, akik valamilyen módon, pozitív értelemben kit nnek a többiek közül.

Májusban Aczél Attilát szeretnénk bemutatni nektek. Atika kicsi gyerekkora óta jár hozzánk a térre. Most 8 éves, eleven, okos, jó tanuló fiú. Sok id t tölt a téren. Nagyon szeret darts-ozni, kosarazni, frizbizni. Lelkesen vesz részt a játszótéren megrendezésre kerül programokban, akár küls rendezvényeken is. Édesanyjával és édesapjával együtt sokat tettek a tér szebbé varázsolásában. Nagyon örülünk, hogy a mai napig aktív tagja a terünkre járó közösségnek.


JELES NAPOK JÚNIUSBAN ÓCEÁNOK VILÁGNAPJA 1992 júniusában az ENSZ Rio de Janeiro-i környezetvédelmi csúcsértekezletén jelölték ki június 8-át az Óceánok világnapjává. Az óceánok mindannyiunk életére hatással vannak. Tehát kell a tudatosság, az, hogy tudjuk mit kell tennünk, hogyan kell élnünk megóvásuk érdekében.

BARLANGOK NAPJA A Barlangok Napját minden évben június 25-én ünnepeljük. A barlangok a Föld szilárd kérgében természetes úton létrejött, 2 méternél nagyobb, emberek által járható üregek. A barlangokkal foglalkozó tudomány a barlangtan, vagyis a szpeleológia. Magyarországon jelenleg 4018 barlangot tartanak számon. Ebből a leghosszabb a Pál-völgyi barlangrendszer, itt, a szomszédunkban!


Ezek történtek a terünkön májusban Maszatoló és kézm ves

Gyereknap

Mezítlábas park

Gitároktatás


EBBEN A HÓNAPBAN EZZEL A JÁTÉKKAL ISMERKEDTÜNK :

Ebben a hónapban az iskolába készülő illetve első osztályos gyerekeknek szeretnénk bemutatni egy készségfejlesztő játékot A hónap játéka Játszva megismerjük a betűket ,

.

:

!

Ez a játék a méltán híres Játszva megismerjük… sorozat egyik darabja. Megismerteti a gyerekeket a bet b

kkel, játék közben

víti a szókincsüket, megismerkednek különböz

tárgyakkal. Ez a játék bevezeti a gyerekeket a bet Segítségével megtanulhatják a kis-és nagybet

állatokkal, k világába.

ket,

gyakorolhatják azok olvasását, kimondását. A játék segít a szavak kezd bet

bet

it felismerni, így könnyítve meg bet

re az olvasást. Kipróbálható játszóterünkön!

r

l


PROGRAMAJÁNLÓ: N I ÖNVÉDELEM

TANULD MEG MEGVÉDENI MAGAD! Mi segítünk! Június 5-t l minden kedden 18:00-19:00-ig ingyenes önvédelmi oktatást tartunk anyukák és 14 éven felüli lányok részére. Ezeken az órákon elsajátíthatjátok azokat a fogásokat, trükköket, amiket felhasználhattok egy esetleges támadás, atrocitás során. Az oktató Rácz István apukánk, aki 18 éve tanít ninjutsut és 4 danos fekete öves mester. A n i önvédelem oktatás els alkalmán sokat tanultunk, nagyon érdekes volt egy tapasztalt szakembert l hallani mire kell figyelni egy támadásnál. Ma az egyik legfontosabb dologgal kezdtünk: hogyan tudjuk megtartani az egyensúlyunkat egy lökésnél, illetve, ha esünk, az hogy a legbiztonságosabb. Nagyon hatékony és tanulságos volt. Folytatjuk, még tudtok csatlakozni


Játszótereink elérhetőségei: Lajos utca:

                 

Huszti utca:

                

Solymár utca:

              

Kerék utca:

Telefon: 0630/680-9984 Telefon: 0630/680-9989   Telefon: 0630/680-9983

Silvanus sétány:

          

Gyűrű utca:

Telefon: 0630/680-9985 Telefon: 0630/680-9988   Telefon: 0630/680-9987

Zemplén utca:

Telefon: 0630/680-9986 Email: zemplenjatszo@gmail.com

Zemplén utcai játszótér állandó programjai: Minden hétfőn: 10:30-12:00 óráig Maszatoló foglalkozás az 1-5 éves korosztály számára

Minden csütörtökön:

11:00-11:45 óráig Zenebölcsi a legkisebbeknek 16:30-17:30 óráig Country tánc oktatás (Iron Riders Line Dance)

Minden héten, szombaton: 10:00-12:00 óráig Gitároktatás Minden páratlan héten, vasárnap: 10:30-13:00 óráig Kakaózz velünk!

Miénk a tér! június  
Miénk a tér! június  
Advertisement