Page 1

Nr. 7 - Oktober 2011 Ă…rgang 51 Udgivet af KFUM-Spejderne - Svendborg

www.spejderisvendborg.dk


Ledig sponsor plads!! Vil du fylde denne sponsorplads ud s책 kontakt Linda p책: linda@svendborgmail.dk

www.spejderisvendborg.dk


Kontakt 0. - 1. klasse

Bæverflokken: Tina J. Øhlenschlæger Tlf. 27 12 46 54 Mødedag: Torsdag. kl. 17.00 – 18.30

2. - 3. klasse

Ulveflokken: Grethe Hansen Tlf. 20 94 31 37 Mødedag: Mandag. kl. 19.00 - 20.30

4. - 5. klasse

Juniortroppen: Bodil Larsen Tlf. 62 22 34 36 Mødedag: Mandag. kl. 19.00 - 21.00

6. - 8. klasse

Troppen: Carsten Andersen Tlf. 23 21 31 94 Mail : cva@spejdernet.dk Mødedag: Tirsdag kl. 19.00-21.00 Seniortroppen Mikkel Christensen Tlf. 20 89 34 06 Mødedag: Tirsdag. kl. 19.00-21.00

9. klasse - 17 år

17 år og op

Klan Pika Heidi Jul Pedersen Tlf. 26 36 57 51 Mødedag: Torsdag ulige uger kl. 19-21

17 år og op

Klan S/S Martha Signe Johansen Tlf. 61 66 81 93 Mødedag: Onsdag ulige uger kl. 19-21

Gruppeleder: Carsten Andersen

23 21 31 94

Gruppe ass.: Peter Møller Hansen Jane Robertsen Christian Bruun

27 11 20 02 28 34 02 06 22 93 08 89

Forældre- og støtteforeningen: Tina K Jensen (Formand) 62 21 95 46 Lene Tilsted 62 22 97 73 Mette Andersen 52 14 48 11 Kent Jespersen 62 26 28 60 Ole Elnegaard 62 22 89 01 Bagmandsgruppen: Per Hoffmann

25 64 68 26

Gruppekasserer: Linda Ølund Hansen

62 22 12 25

Revisorer: Helle Elnegaard Lene Tilsted

62 22 89 01 62 22 97 73

Skovhytten, Thurø: Hanne Stub

62 21 71 45

Grunden, Sk. Skovmølle: Poul Schmidt

62 21 35 38

Lokaldepot, salg af uniformer: Birgit Boye Hansen 62 21 86 68 Avisindsamling: Heidi Juul Pedersen

62 23 31 38

Spejderhuset: Dr. Holmsvej 62a

62 21 43 80

Svendborg genbrugscenter: Tommy Stub 62 21 71 45

Tillip Posten Redaktør Thomas Andersen, 52 14 48 21, tillip-posten@hotmail.com Indlæg skal være redaktøren i hænde senest d. 25 i mdr. før bladet udkommer.

www.spejderisvendborg.dk


Bæver Hej Bævere Det nye spejderår er nu godt i gang. Vi har sagt farvel til vores gamle bævere, som nu er ulve. Stort velkommen til alle nye bævere, som vi håber, vil befinde sig godt i vores bæverflok på 19 bævere. Nogle af jer har allerede været med på vandreskjoldstur, gået 10 km. og sovet i hytte. Vi startede på togstationen i Svendborg og tog med toget til Skalbjerg. Derefter gik vi vil terrariet ved Vissenbjerg, hvor vi kiggede på alle dyrene og fik også mulighed for at røre ved bl.a. skildpadde og slange. Så skulle vi ud og vandre igen, så vi kunne nå frem til hytten i Gelsted. Undervejs fik vi også besøg af kage/saftevands bilen. Vi tog med toget fra Bred til Gelsted. Lidt trætte nåede vi frem til hytten og fandt vores sovepladser, og al træthed forsvandt. Næste dag var legedag, hvor de fleste forældre kom og var med til at lege og spise frokost inden vi skulle hjem. Godt trætte men en dejlig weekend og rigtig hyggeligt.

www.spejderisvendborg.dk


Bæver

På sidste måneds møder har vi hørt om bæver og bæver´s familie og venner. Vi har lavet bål, bagt pandekager og ristet skumfiduser. I har også lavet en fin tørklædering af cernit og været på strandtur hvor i hørte om baderegler, gik tur og samlede sten som skal bruges senere. Dejlig tur som sluttede med leg på legepladsen og saftevand og kage. Stor tak til Anna´s mor og Sara´s mor som havde bagt kage til os.

Bæverhilsen Michael, Maria, Michael, Tenna, Tina og Helle

www.spejderisvendborg.dk


Ulve Lyt O'Ulve Så er det rigtigt begyndt at blive efterår. Dagene bliver kortere og aftnerne mørkere, og selvom det betyder et farvel til sommeren, så har vi stadig ulvemøderne at se frem til. Nu er spejdermøderne foralvor igang igen efter sommerferien. Vi har på de sidste ulvemøder brugt tiden på at forberede fuldmånemøde, hvor alle I nye ulve blev optaget ved Akelas rådsklippe. Til det havde vi lavet ulvemasker og øvet ulveløftet. Det gik rigtig godt og I fik alle sammen lavet nogen meget flotte og kreative ulvemasker - Ja, man kunne jo næsten ikke se hvem i var. Samtidig med fuldmånemødet er reglerne for brug af dolk også blevet gennemgået, og alle I nye ulve har fået udleveret et knivbevis, så I nu må bære kniv ved spejdermøderne. Og netop derfor skal vi snart have et snittemøde, hvor vi skal prøve at snitte en pløk. Og bare rolig, hvis du ikke har en dolk, så har vi nogle du kan låne! Ellers skal vi også igang med at lære at tænde bål, som vi blandt andet skal prøve at bage en lækker kage over!

www.spejderisvendborg.dk


Ulve

Til slut en opfordring om at medbringe tøj efter vejret til vores møder, da vi ofte er udenfor - også selvom det regner! Og så har vi selvfølgelig stadig løb hver den første mandag i måneden, hvor en lommelygte kan være nyttigt. Husk at mødet 17. oktober er aflyst pga. efterårsferien!

Ulvehilsner fra lederne Grethe, Trine, Kristian, Sebastian og Christian

www.spejderisvendborg.dk


Junior Hej Bålfolket. Så er endnu en måned gået med spejder og en masse andet sjov. Denne gang har vi været af sted på vandreskjoldsweekend. Det gik bare rigtig godt. Sammen med Mikkel gik I 30 km og var faktisk de hurtigste af alle enhederne, super godt gået. Om natten blev det er sindssygt tordenvejr og i sov udenfor under mastesejlet. I stedet for at blive bange for tordenvejret, blev i bare lidt irriterede over, at det larmede så i ikke kunne sove videre. Det er bare mega sejt gået! Desuden har vi haft om kort og kompas. Det er også gået rigtig godt, selvom der vist var enkelte problemer med hvordan kompasset skulle vendes. Hvilket resulterede i at nogle af juniorerne blev sendt i modsat retning. Selvfølgelig fandt i problemet og kom frem til den rigtige post. Vi har også fundet ud af hvad man skal huske at have i sin uniform. Der kan bl.a. nævnes: Gaver til lederne, vingummi bamser og så selvfølgelig papir og kuglepen, prøvebog samt lommelygte til de mørke aftener vi går i møde. Det er vigtigt, at I husker tøj efter vejret, da vi skal være ude rigtig meget, selvom det er ved at blive mørkt udenfor.

Spejderhilsner fra De Seje Juniorledere.

www.spejderisvendborg.dk


Spejder Hej Tillip Trop I weekenden 10.-11. september var hele Svendborg gruppe inviteret med på Vandreskjold 2011. For os i Tillip Trop lød udfordringen på 40 km + 3 bonus kilometer, på veje og stier i løbet af lørdagen. Det gik af sted for Jonas E, Jonas B, Theis og Alexander med super humør, geocaching, sang, Fakta besøg og meget meget mere over de 12 timers vandring. På vores blog: tilliptrop.blogspot.com kan du se billeder fra weekenden. Du kan også høre de klare sangstemmer kl. 21 i en meget mørk skov og efter at de 42 km er passeret :-) Theis afslører også at han er kommet på afveje :-) Det var super godt klaret af jer 4 at gennemføre 40 km vandring – super spændende kan vi allerede nu sige om vores næste tur: 5 dage på spejdertur i England. Vi er 19 i alt som, skal besøge vores venner i Sleaford – det er enorm flot at opbakningen er så total fra jer og fra seniortroppen. Vi skal alle ud i privat indkvartering alle dagene. Nogle alene, andre 2 og 2. Den første hele dag i England skal vi i skole sammen med værtsspejderne. ”St Georges College of Technology” og ” Sleaford Sixth Form College” byder os indenfor i den engelske skole.

www.spejderisvendborg.dk


Spejder

Dag 2 skal vi alle – engelske og danske spejdere – på badeferie. Eller rettere vi skal ud til en kendt engelsk badeby: Skegness. Selvom det nok ikke lige er badevejr her midt i oktober, så skulle der være muligheder for et hav af forskellige aktiviteter. Dag 3 står på BBQ og ind imellem de her nævnte punkter så vil der jo være rig lejlighed til at opleve vores værtsspejderes hverdag, familie og venner. Det bliver spændende, og til alle jer som må blive her i Svendborg – i denne omgang – husk at følge os på vores blog: tilliptrop.blogspot.com.

Med stor spejderhilsen Louise, Christian og Carsten

www.spejderisvendborg.dk


Senior Nyt fra senior-patruljen. Siden sidst er der sket en masse ting og sager i patruljen. Først og fremmest fik vi lagt et godt og spændende program, så nu det bare med at komme i gang. Et af punkterne på programmet var selvfølgelig noget med noget særpræg. Og det har vi da i den grad allerede fået lavet noget af. Vi skulle jo ha' et navn, så alle satte sig ned og tænkte. Og efter at alle idéerne var fløjet gennem luften og blevet diskuteret. Blev vi alle enige om at det næste års tid er og hedder vi: S.M.Ø.R. Så er det på plads, og der arbejdes også på et råb, så må vi se hvornår det kommer. Udover navnet, mente vi også der skulle være noget for øjet, med hensyn til særpræg. Det har ført til at vi alle har fået os et extra tørklæde, som vi selv har syet. Så finder du en tosse med sådan et tørklæde, kan du bare aflevere ham/hende hos os. Som sidste projekt i denne omgang, har vi planlagt et møde for trop-spejderene, som vi glæder os til at afvikle. Og ja, så er Mikkel C. jo taget på arbejde og kommer igen til December, så lige nu er det bare os selv, der laver ballade!

- Michael

www.spejderisvendborg.dk


Gruppen Indbydelse til gruppens Udviklingsdag 2011 - en dag for visionære ledere, rovere, bagmandsgruppe- og forældreforeningsmedlemmer. Lørdag d. 19. november skal vi kigge på visioner og mål for Svendborg Gruppe. Vi skal have nogle nye milepæle at gå og naviger efter. Vi skal diskutere og skabe nogle visioner, som bringer spejderarbejdet videre, og dermed også alle os som på den ene eller anden måde er involveret i gruppen. Håndgribelige mål i årene fremover – er overliggerne højt nok oppe? Eller er nogle så højt oppe at vi alligevel slet ikke forholder os til dem? Til at guide os igennem eftermiddagen kommer korpsets udviklingskonsulent Morten Grouleff. Vi tager afsæt i korpsets Vækstmål 2015:(se næste side) Dagen sluttes af med en god og hyggelig middag.

Af Carsten

www.spejderisvendborg.dk


Gruppen Vækstmål 2015 Hovedbestyrelsen har med udgangspunkt i vores værdiord (inddrage – skabe – udfolde), de strategiske fokusområder, landsmødet i 2010 og internationale erfaringer opstillet målsætninger for 2015 indenfor 5 områder; Vækst: ”Det er vores mål, at antallet af KFUM-Spejdernes medlemmer i alderen 8-17 år øges med 5 % hvert år frem til 2015.” Synlighed: ”Det er vores mål, at 70 % af alle presseklip omkring KFUM-Spejderne i Danmark i 2015 formidler vores formål og værdier, f.eks. gennem gode historier om tidssvarende oplevelser og aktiviteter.” Organisation: ”Det er vores mål, at alle medlemmer i KFUM-Spejderne i Danmark i 2015 mindst 1 gang deltager og mindst 3 gange indenfor de seneste 5 år har deltaget i et arrangement arrangeret af andre end egen gruppe, evt. i samarbejde med egen gruppe, sådan at medlemmerne oplever værdien af at være en del af et større spejderfællesskab.” Ledelse: ”Det er vores mål, at alle lederne i KFUM-Spejderne i Danmark i 2015 kan beskrive formålet med de aktiviteter, som de laver, og hvordan aktiviteterne bidrager til spejdernes og egen udvikling.” Attraktive aktiviteter: ”Det er vores mål, at 80 % af vores aktiviteter på alle niveauer i 2015 opleves som meget eller overvejende attraktive og relevante af deltagerne.”

www.spejderisvendborg.dk


Gruppen

….aflever dem i Spejderhuset - vores batterispand står lige indenfor døren. Ved at aflever alle dine brugte batterier til os, gør du både noget godt for miljøet og giver et godt økonomisk løft til vores spejderoplevelser. Husk at spørge din familie, dine naboer og venner, om ikke lige de har nogle batterier som de skal sige farvel til på en god måde? – så tager du også bare deres batterier med til Spejderhuset.

www.spejderisvendborg.dk


Ledig sponsor plads!! Vil du fylde denne sponsorplads ud så kontakt Linda på: linda@svendborgmail.dk

Jørn Skaarup Christiansen CVR nr. 83 78 53 57 jorn@revigruppen.dk Lilly Jeppesen CVR nr. 18 58 72 46 lilly@revigruppen.dk Eva Kristensen CVR nr. 18 58 72 94 eva@revigruppen.dk KONTORFÆLLESSKAB - REVISORGRUPPEN. VESTERGADE 165 A 1. SAL. 5700 SVENDBORG TLF 62 22 02 12 OG 62 21 38 38 . FAX 62 22 98 12 .WWW.REVIGRUPPEN.DK . INFO@REVIGRUPPF.NOK

Ledig sponsor plads!! Vil du fylde denne sponsorplads ud så kontakt Linda på: linda@svendborgmail.dk

www.spejderisvendborg.dk


Kalender Dato:

Arrangement:

Sted:

Deltagere:

3/10 kl.18

Distriktsleder møde

Nr. Lyndelse

Ledere

19/10 kl.7

Genvisit i sleaford

England

Spejder/Senior

29/10 kl.9

Julekalendersalg

Spejderhuset

Alle

2/11 kl.19

Ledermøde

Spejderhuset

Ledere

11/11 kl.18

PLK - patruljelederkursus

Port Arthur

Spejder

19/11 kl.9

Avisindsamling

Spejderhuset

Alle

19/11 kl.13

Temadag for gruppens ledere

Skovhytten

Ledere

www.spejderisvendborg.dk

Tillip Posten Oktober 2011  

Medlemsblad for KFUM-Spejderne Svendborg

Advertisement