Page 1

Nr. 8 - November 2011 Ă…rgang 51 Udgivet af KFUM-Spejderne - Svendborg

www.spejderisvendborg.dk


Ledig sponsor plads!! Vil du fylde denne sponsorplads ud s책 kontakt Linda p책: linda@svendborgmail.dk

www.spejderisvendborg.dk


Kontakt 0. - 1. klasse

Bæverflokken: Tina J. Øhlenschlæger Tlf. 27 12 46 54 Mødedag: Torsdag. kl. 17.00 – 18.30 Ulveflokken: Grethe Hansen Tlf. 20 94 31 37 Mødedag: Mandag. kl. 19.00 - 20.30

2. - 3. klasse

4. - 5. klasse

Juniortroppen: Jane Robertsen Tlf. 28 34 02 06 mail : janerobersen@gmail.com Mødedag: Mandag. kl. 19.00 - 21.00

6. - 8. klasse

Troppen: Carsten Andersen Tlf. 23 21 31 94 Mail : cva@spejdernet.dk Mødedag: Tirsdag kl. 19.00-21.00 Seniortroppen Mikkel Christensen Tlf. 20 89 34 06 Mødedag: Tirsdag. kl. 19.00-21.00

9. klasse - 17 år Klan Pika Heidi Jul Pedersen Tlf. 26 36 57 51 Mødedag: Torsdag ulige uger kl. 19-21 17 år og op

Gruppeleder: Carsten Andersen

23 21 31 94

Gruppe ass.: Peter Møller Hansen Jane Robertsen Christian Bruun

27 11 20 02 28 34 02 06 22 93 08 89

Forældre- og støtteforeningen: Tina K Jensen (Formand) 62 21 95 46 Lene Tilsted 62 22 97 73 Mette Andersen 29 88 59 23 Kent Jespersen 62 26 28 60 Ole Elnegaard 62 22 89 01 Bagmandsgruppen: Per Hoffmann Gruppekasserer: Linda Ølund Hansen Revisorer: Helle Elnegaard Lene Tilsted

25 64 68 26 62 22 12 25 62 22 89 01 62 22 97 73

Skovhytten, Thurø: Hanne Stub

62 21 71 45

Grunden, Sk. Skovmølle: Poul Schmidt

62 21 35 38

Lokaldepot, salg af uniformer: Birgit Boye Hansen 62 21 86 68 Avisindsamling: Heidi Juul Pedersen

62 23 31 38

Spejderhuset: Dr. Holmsvej 62a

62 21 43 80

Svendborg genbrugscenter: Tommy Stub 62 21 71 45

Tillip Posten Redaktør Thomas Andersen, 29 88 72 81, tillip-posten@hotmail.com Indlæg skal være redaktøren i hænde senest d. 25 i mdr. før bladet udkommer.

www.spejderisvendborg.dk


Bæver Hej Bævere.. Så er vi i gang igen efter efterårsferien, håber alle har nydt ferien og det fine vejr i fulde drag. Vi er nu kommet ind i oktober måned, som byder på rusk og regn, og hvor det bliver tidligt mørkt. Det er dog lykkedes os, trods en enkelt byge eller to at holde ild i bålet, så vi kunne få lidt varme og bage æbler med kanel og rosiner. Det var rigtig vellykket, og æblerne blev spist med stor glæde og appetit. Stenene fra strandturen i september er nu blev brugt til stenfigurer. Det kom der rigtig mange sjove og forskellige figurer ud af, som sikkert allerede pynter rundt om i de mange ”bæver hjem”. Mødet før efterårsferien stod på byløb. Turen startede ved spejderhuset, hvor vi begav os til Naturama, mens snakken gik imellem jer på, om en edderkop har seks eller otte ben. Dette skulle I svare på ved post et ved Naturama samt binde råbåndsknob. Så spadserede vi videre gennem byen, fandt blade fra forskellige træer, tegnede Vor Frue Kirke samt talte lygtepælene ned til spejderhuset. Antallet af lygtepæle var I noget uenige om, men at frugtfadene var gode, var alle I vandrende bævere helt enige om. Solen skinnede fra en skyfri himmel da vi var på bæver/ulve/junior dag på Port Arthur. Det var en rigtig spændende dag, hvor I modige bævere prøvede en masse ting fx svævebane, bueskydning og klatrevæg. Af de mere fredelige aktiviteter kan nævnes fiskeri, ”pandekage spisning” og få 5 bævere til at gå på de samme to ski. Alle poster og aktiviteter var til stor morskab for de mange bævere, der efter en god dag vendte trætte hjem.

Bæverhilsen Michael, Maria, Tenna, Tina, Helle og Miki

www.spejderisvendborg.dk


Ulve

SPEJDERGUDSTJENESTE I TVED KIRKE

Kære børn og voksne i Svendborg Gruppe med forældre og søskende! Mandag den 28. november 2011 kl. 19.00 mødes vi i Tved Kirke til julegudstjeneste. Ulvene er ved at øve på Juleevangeliet, som de glæder sig til at opføre for jer denne aften. Selve gudstjenesten forventes at vare ca. 45 minutter, og bagefter er der boller i Kirkely. Er der nogen, der har lyst til at bage boller, så send en SMS til Tina på tlf. 20 62 95 46. Vi glæder os til at se jer! Stor spejderhilsen fra Ulvene

www.spejderisvendborg.dk


SPEJDERNES LEJR Spejdernes Lejr 2012 Det bliver den største spejder begivenhed i Danmark nogensinde med omkring 35.000 børn, unge og voksne samlet i venskaber på tværs af korps, kultur og nationalitet. Vi skal selvfølgelig også deltage, så er du juniorspejder, tropsspejder eller seniorspejder, så kan du godt få krydset uge 30 (21.-29. juli 2012) af i kalenderen og se frem til en stor oplevelse. En oplevelse vores venskabs-spejdere i England og Norge også gerne vil deltage i – måske med 10-15 spejdere fra hver gruppe. Spejderneslejr arrangeres af de fem spejderkorps i Danmark og Sydslesvig: Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig. Temaet for Spejdernes Lejr 2012 er: Vi møder hinanden Vi forandrer verden Jeg udvikler mig I november måned vil i alle få en forhåndstilmelding med hjem, som skal afleveres inden vi holder juleferie.

Læs mere om lejren på www.spejderneslejr.dk Af Carsten

www.spejderisvendborg.dk


Junior Halløjsa Juniorspejder og jeres forældre. Phuuha hvor er det koldt og mørk nu, men det gør jo ikke noget for hver mandag aften kaster vi sammen lys og varme over spejderhuset. Vi har de sidste par gange arbejdet på at få jer tømmeret sammen i patruljerne og få lavet jeres eget krus, som naturligvis kun skal bruges til varm kakao – ummm. I har taget nogle fantastiske billeder og virkelig været kreative med at lave patrulje opslagstavler. Så nu har vi styr på patruljerne og vi ledere har set i jo godt kan arbejde godt sammen og være flinke ved hinanden.

Oliver, Elvira og Laura viser deres pioner evner.

Louise, Ingeborg, Oliver og Nicole viser Koalaernes sammenhold.

Emilie & Laura viser Flagermusenes flotte standere frem.

Nicole du var jo næsten faldet af billedet, så du får lige dit eget.

www.spejderisvendborg.dk


Junior

Nye ledere i Juniortroppen Vi har rokeret rundt i leder gruppen og fået tilført nye kræfter i form af Kristoffer, som i mødte på sommerlejren (det har ham med det sjove natløb, med alle farverne). Ud over dette har Bodil valgt at kaste sig over Familiespejder, så Jane er blevet enhedsleder i stedet. Så nu består lederteamet af Signe, Peter, Kristoffer og Jane Vigtige datoer Sæt allerede nu kryds i kalenderen d. 9-11. december, for her holder vi juleweekend i spejderhuset. Næste års sommerlejr er fra d. 21-29. juli 2012 og foregår i Holstebro. Det er en stor fælleslejr for alle spejdere i Danmark. Se mere info andet steds i bladet. Så selv om det er mørkt og koldt så er der lys forude og vi juniorledere glæder os til, sammen med jer, at sprede varme og glæde i spejderhuset her mandag aften. Vi ses

Go spejd Jane, Signe, Kristoffer og Peter

www.spejderisvendborg.dk


Spejder Hej fra Tillip Trop.

..ja ovenstående her fra Facebook, beskriver vist meget godt den stemning vi kom hjem med, her søndag d. 23. En fantastisk dejlig oplevelse hos vores engelske venner i Sleaford – over 5 dage i efterårsferien. På Seniorspejdernes sider har Natasja og Julie har skrevet en rigtig god historie om vores oplevelser i England, så her skal ikke tilføjes mere end et stort tak – tak fordi i alle 18 spejdere – 11 til 17 år – var så engagerede, glade, lette og hjælpsomme. Jeg ved at flere af jer virkelig har overskredet nogle personlige grænser på denne tur – og lidt ondt i maven gjorde det vist også et par gange, men i klarede det så fantastisk flot ved at støtte hinanden hele tiden.

(forsættes på næste side)

www.spejderisvendborg.dk


Spejder

Husk der er masser af billeder på vores blog: tilliptrop.blogspot.com

I den kommende tid skal vi nu til at have gang i rigtige patruljemøder. Nogle af jer tager med på PatruljeLederKursus her i november og inden næste Tillip Post vil vi såmænd også have været på vores traditionsrige juleweekend. Så med en masse nytanket spejderenergi fra England, nye patruljer og et par spændende weekendture over de kommende uger – kan det kun blive en super god periode.

Christian og Carsten

www.spejderisvendborg.dk


Senior England 19-23 Oktober 2011 1.

Dag - Rejsedag

Turen startede onsdag morgen kl.7.00 ved Svendborg banegård. Derfra stod den på mange timers tog og bus til Hamburg lufthavn. I lufthavnen blev den lange ventetid for spejdernes vedkomne brugt på at gå på jagt efter geocatches. Imens blev os seniorer og passede på tingene og slappede af. Da spejderne så kom tilbage, tjekkede vi hurtigt ind, og skyndte os derefter hen og få noget lynmad, som skulle spises på omkring 5 min.! Og så hurtigt videre om bord på flyet.. Flyveturen gik rigtig fint, selvom der var nogle som var ret så nervøse for deres første flyvetur. Da flyet så efter 1,5 time, landede i Manchester ved 18.30-tiden, blev vi taget rigtig godt imod af nogle af de engelske spejderes forældre og ledere. Og så stod den ellers på en 3-timers tur til Sleaford i minibussen. Turen føltes meget lang, da alle var rigtig trætte, men da vi ankom til Sleaford, var det hele den lange rejsedag værd! For i spejderhuset, stod alle de engleske spejdere og deres forældre klar til at tage imod os :) Vi fik udleveret vores ting fra fællesbagagen, og kørte derefter af sted til vores værtsfamilier. For vores vedkomne, skulle vi endnu engang med minibussen, da vi også skulle bo sammen med Jonas E. Og Jonas K. Da vi så ankom til vores familie kl. 22.30, fik vi en hurtig rundvisning, lidt mad, og så gik vi ellers rigtig trætte i seng, efter en meget lang rejsedag.

(forsættes på næste side)

www.spejderisvendborg.dk


Senior 2. Dag - Skole og Lincoln I dag blev vi vækket allerede kl.7, da vi jo skulle med de engelske spejdere i skole. De fleste af os danskere skulle følges med en af de spejdere vi boede hos, men vi (Julie og Natasja), skulle på en pigeskole, hvor vi ikke kendte nogle! Heldigvis var alle super søde til at snakke med os, og det var virkelig sjovt at prøve deres skole, og vi fik da også prøvet en del forskellige fag. Da vi så havde fri kl. 15.45, ventede vi uden for skolen i 15 min. Sammen med en masse af de andre spejdere, som var kommet derover, indtil vi blev hentet i jeepen, hvorefter vi kørte en tur til Lincoln. Lincoln er en meget stor by, men vi havde ikke så meget tid, så vi gik bare en tur op til Lincoln Cathedral. Det er en kæmpe stor katedral som ligger ret højt oppe i byen, nøj hvor var den flot! :D Hjemme igen, blev der spillet GTA, og Uno, indtil vi fik rigtig engelsk aftensmad. Derefter så vi en film, og vi blev alle så trætte at vi gik lige på hovedet i seng bagefter.

3. Dag - Skegness I dag kunne vi for første gang på turen, sove lidt længe:) Vi skulle af sted til Skegness, en kystby, ca. en times togkørsel fra Sleaford. Da vi ankom dertil, gik vi turen ned gennem byen, til selve kysten i nogle store grupper. Og wow, den strand var ret lang! Vi splittede os op i nogle små grupper, og gik derefter rund i byen og på stranden. Vi startede i en af de mange arkader, hvor man kan spille alle sine 2 pennys væk, hvilket de fleste af os også gjorde uden særlig meget gevinst, men sjovt var det! ;) Da så det var tid til noget mad, havde vi fået penge til fish and chips, som de solgte over det hele! Det var nogle kæmpe portioner, og frituren dryppede nærmest af maden, så der blev altså ikke spist helt op, men det var sjovt nok at prøve. (forsættes på næste side)

www.spejderisvendborg.dk


Senior Tiden blev også brug i nogle af de mange små butikker, som solgte alverdens forskellige ting, såsom slikkepinde i alverdens former, og dyre huer. Da klokken så blev 15.30, var det tid til at gå tilbage mod toget, efter en super sjov dag i Skegness. Tilbage i Sleaford, sagde vi farvel til hinanden, og gik derefter hjem til vores familier igen. Vi brugte tiden, på at få tjekket facebook, og set lidt film. Indtil vi ved 21.30 tiden fik vores sene aftensmad – Pizza. Alt i alt en super god og sjov dag.

4. Dag - BBQ I dag skulle vi være klar i spejder huset kl. 10. Hvor vi skulle være sammen alle sammen. Vi startede med og blive delt op i to hold, hvor vi skulle ud og finde geocache og selv lave en. Efter det og da vi alle var tilbage kom der en masse aktiviteter den første var bueskydning, imens der var bueskydning, kom der nogen sandwich, chips og kiks. Efter det skulle der være tovtrækning, der kom nogen professionelle torvtrækker, og viste hvordan man gør, efter det var det vores tur. Da vi var færdige var der blinde fodbold. Efter måtte vi lave hvad vi ville, de voksen begyndte og gøre klar til BBQ. Til aftensmad skulle vi have burger, og en masse tilbehør, og til dessert en MASSE kage!! :D Senere på aften kom der disco, der blev danset og synget helt vildt. Da kl. blev mange skulle vi pakke sammen og til og tage hjem. Da vi kom hjem gik vi på hovedet i seng.

(forsættes på næste side)

www.spejderisvendborg.dk


Senior 5. Dag – Hjemrejse I dag blev vi vækket kl. 6, vi skulle op og pakke færdig og være i spejderhuset kl. 7. Vi hoppede ind i minibussen og kørte til spejderhuset. I spejderhuset fik vi de andre med i minibussen og fik sagt farvel til alle de engelske spejder, og så gik turen til lufthaven. I lufthaven fik vi sagt farvel til de forældre der kørte os. Vi fik tjekket ind på flyet og kom på. Da vi landede skulle vi på et tog, der blev der spillet kort, snakket og hørt musik. Da vi kom til Hamburg hovedbanegård skulle vi have mad, vi gik to hold afgangen. Efter vi havde spist var det videre i et tog, MEN i toget var der ingen sidde pladser, så vi sad i gangen på vores tasker og oven på hinanden. Til sidst fik vi pladser. Så skulle vi skifte tog igen, (der havde vi sidde pladser) der blev der igen spillet kort og snakket. Da vi efter lang tid i tog ankom til Odense stod der nogen forældre der skulle køre os hjem/ til spejderhuset i Svendborg! Vi havde en dejlig tur, og vi glæder os til og se de engelske spejder igen.

- Natasja & Julie.

www.spejderisvendborg.dk


Ledig sponsor plads!! Vil du fylde denne sponsorplads ud så kontakt Linda på: linda@svendborgmail.dk

Jørn Skaarup Christiansen CVR nr. 83 78 53 57 jorn@revigruppen.dk Lilly Jeppesen CVR nr. 18 58 72 46 lilly@revigruppen.dk Eva Kristensen CVR nr. 18 58 72 94 eva@revigruppen.dk KONTORFÆLLESSKAB - REVISORGRUPPEN. VESTERGADE 165 A 1. SAL. 5700 SVENDBORG TLF 62 22 02 12 OG 62 21 38 38 . FAX 62 22 98 12 .WWW.REVIGRUPPEN.DK . INFO@REVIGRUPPF.NOK

Ledig sponsor plads!! Vil du fylde denne sponsorplads ud så kontakt Linda på: linda@svendborgmail.dk

www.spejderisvendborg.dk


Kalender Dato:

Arrangement:

Sted:

Deltagere:

2/11 kl.19

Ledermøde

Spejderhuset

Ledere

11/11 kl.18

PLK - patruljelederkursus

Port Arthur

Spejder

19/11 kl.9

Avisindsamling

Spejderhuset

Alle

19/11 kl.13

Temadag for gruppens ledere

Skovhytten

Ledere

2/12 kl.17

Bæver Juleweekend

Skovhytten

Bæver

2/12 kl.18

Spejder Juleweekend

Skovhytten

Spejder

3/12 kl.10

Ulve Juleweekend

Skovhytten

Ulve

9/12 kl.18

Junior Juleweekend

Spejderhuset

junior

14/12 kl.18

Jule Ledermøde

Spejderhuset

Ledere

21/12 - 2/1 JULEFERIE 5/1 kl.19

Alle

Ledermøde

Spejderhuset

www.spejderisvendborg.dk

Ledere

Tillip Posten November 2011  

Medlemsblad for KFUM-Spejderne Svendborg

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you