a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 1

LOL Festivalen -av unga, för unga Mer info sid 3

Tillberga Företagarmässa Mer info sid 8

Parkgårdens mötesplats Vad händer där? Mer info sid 6-7

Tillbergabladet Nummer 2

Maj 2013

Årgång 16

Dags för TGS Årsmöte! - så blir du medlem, sidan 10 OBS! Tidningen innehåller Årsmöteshandlingar Festivaldags!, sidan 3


Tillberga Grannskapsservice

Nu blir Sveriges tryggaste värmepumpar ännu tryggare.

BLE Eventteknik AB Tel: 0705-76 75 03 info@ble.nu www.ble.nu

www.ivt.se

Större trygghet än försäkringar. När vi utvecklar, tillverkar och installerar våra värmepumpar tar vi inga genvägar. Till exempel är alla våra återförsäljare specialutbildade och certifierade av oss. Nu tar vi Sveriges mest omfattande trygghetsförsäkring ett steg längre och gör om den till en tioårig garanti. För vi chansar aldrig. Garantin avser 10 år på kompressorn och 6 år på värmepumpen.

Tel: 020-30 50 00 · www.ecoklimat.se Elektrodgatan 3, 721 37 Västerås

Låt dig vaggas till bättre hälsa

Kvarnbacksv 2 B, Tillberga www.inspiranna.se

Tel: 0702-41 51 72 Tel: 0702-41 51 73

Tel: 0705-49 40 40 robin.alsback@telia.com

Utställare på Mässan

- elektriska transportmopeder sedan 1988

Tel: 021-14 14 43 info@transportel.se

Tillbergabladet Ansvarig utgivare Per - Olof Gottberg 021-816501

Sponsorer till Valborg

Redaktion Anders Flodström 021-816503 Per - Olof Gottberg 021-816501 Stefan Pettersson 021-816565 Hans Olsson 070-3360451 Malin Juhlin 0707-696087 Annonsering Halvsida 125x180mm 1500SEK Kvartssida 90x125mm 750SEK Alla priser exklusive moms. Redaktionen förbehåller sig rätten att godkänna annonser och införande innan publicering Utdelning Tillbergabladet delas ut 4 ggr per år i en uppplaga på 2200 exemplar. Utdelningsområdet är Tillberga, postnr.72233 och Hökåsen postnr.72231. Tidningen kan även hämtas på Grannskapskontoret, Kvistbergavägen 19, Tillberga Tillbergabladet

gOdis – hYrFiLM – gLAss – snACks – TOBAk Alltid över 640 sorters lösgodis i vårt sortiment! Vi erbjuder färdigpaketerade Julkorgar & Påskägg till företagare och privatpersoner. Önska innehåll och vi paketerar! Vid frågor ring in till butiken och tala med någon i personalen!

VÄLkOMMen in! kristiansborgsallén 24, 722 19 VÄsTerÅs

TeL. 021-127600


Tillberga Grannskapsservice Reportage

LOL-festivalen – av ungdomar för ungdomar Den 1 juni går LOL-festivalen av stapeln!

Text & foto: Malin Juhlin

En dag för ungdomar som är fylld av aktiviteter, utställningar, uppvisningar, uppträdanden och möjligheter. Här kommer du bland annat att kunna se och prova på aktiviteter som dans, kaninhoppning, biljard, parkour, paintball, sportdykning och boxning med mera. Festivalen kommer att börja klockan 14:00 och hålla till i Tillberga sporthall, på skolgården och på grusplanen med omnejd.

parkour-boxning-paintball-lajv-kaninhoppning-dans-folkrace-dragracing-biljard-dykning-fensimning-undervattensrugby-skyttemoppar-smyckestillverkning-cheerleading-choppers-svenska kyrkan-scouterna-musik-capoeira-dart-bordtennis-rugby-m.m

Festivalen skapades genom att det fanns en möjlighet att ordna en ”prova-på-dag” och Michelle tog då kontakt med Linnéa, Olivia och Linnéa och tillsammans fick de en idé om att göra möjligheten till verklighet. De har tillsammans ringt runt till olika klubbar, föreningar och så vidare och presenterat festivalen – och många har nappat på idén och kommer att delta. Varför anordnas festivalen då? Svaret är enkelt – för att få ungdomar att inse att det finns så mycket att göra om dagarna förutom att t.ex. sitta framför en dator. I Västerås finns massor av aktiviteter och fritidssysslor som man kanske inte ens vet om.

riktar sig främst till åldrarna 1025 – unga människor helt enkelt. Dagen kommer att bli fartfylld, så under dagen kommer det att finnas caféförsäljning, det finns ingen risk att du som besökare behöver gå omkring och vara hungrig.

på loggan, där man ser en skrattande smiley som också passar denna dag utmärkt. Senare mot kvällen kommer ett flertal band att uppträda i sporthallen, och partyt kommer att hålla igång tills klockan blir 22:00.

Detta är en dag du inte vill missa, Att festivalen döptes till ”LOL” så boka in 1 juni i almanackan var efter lite diskussion ganska redan nu! självklart, då tjejerna ville att det skulle höras på namnet att detta “En dag du inte vill missa!” är en dag som kommer att bli rolig. Det förstår man även om man tittar

LOL-festivalen är en festival av ungdomar för ungdomar, och den Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice Reportage

Att vara ung i Tillberga 2013 Hallå igen!

Tex t & Foto: Malin Juhlin För 30 år sedan var Tillberga fullt av möjligheter för ungdomar. Inte minst p.g.a. medborgarhuset. Som många av oss redan vet så fanns det en biograf i medborgarhuset, vilket lockade mycket folk. Det anordnades även många discon, dit ungdomar från både Tillberga, Hökåsen och Tortuna med omnejd kom och dansade. Det fanns då, liksom nu, mycket idrott, där speciellt fotbollen och handbollen hade många spelare. I dagens Tillberga har ungdomsaktiviteterna tyvärr dött ut en aning. Kvartan är vad som oftast står i centrum för ungdomarna, och självklart idrotten som fortfarande lever kvar. Fotbollen, handbollen och innebandyn lockar mycket folk, men om man inte är idrottsintresserad är det svårare att aktivera sig.

“Det är väldigt lätt att bli stillasittande med en dator i knät, istället för att ta sig ut och träffa kompisar.”

De sociala medierna påverkar med säkerhet till en stor del, då många ungdomar hellre pratar via SMS, Facebook och Twitter än i verkligheten. Det är väldigt lätt att bli stillasittande med en dator i knät, istället för att ta sig ut och träffa kompisar. Att spela datorspel, ”lana” eller ha Fifa-kvällar är saker man helt enkelt inte hade möjlighet till förut. Man kunde inte heller nå varandra på samma snabba sätt, och man blev då mer ”tvungen” att träffas för att hitta på saker. Frågan är alltså - hur tycker dagens ungdomar det är att bo i Tillberga, och vad skulle de vilja fanns?

Hallå där!

Vad saknar du, för ungdomar, i Tillberga? Gustav Bengtsson, 13 år ”Jag vet inte, det skulle vara roligt med en skateboardramp.”

Tillbergabladet

Vad skulle du, som ungdom, vilja att det fanns i Tillberga? Linnéa Eriksson, 15 år ”Det är svårt, för det finns redan ganska mycket. I så fall kanske mer ungdomar, jag är nyinflyttad och skulle tycka det var roligt att träffa fler ungdomar. Ett café skulle också vara trevligt, ett lite lantligt café.”

Vad brukar du göra i Tillberga? Vad är roligast? Leo Lindvall, 12 år ”Jag brukar cykla, vid biblioteket typ. Det är väl det som är roligast.”


Tillberga Grannskapsservice Reportage

Hemtjänsten i Tillberga - det lokala alternativet Vi erbjuder stöd, service och trygghet i det egna boendet, genom hemtjänst och hushållsnära tjänster. För mer info kontakta: Verksamhetschef Pirjo Lehto tel: 021-60319 Hemtjänst Du som har svårt att klara de dagliga sysslorna i hemmet kan ansöka om hemtjänst enligt socialtjänstlagen. Du väljer vem som ska utföra din hemtjänst. Hemtjänsten i Tillberga Med utgångspunkt från Parkgården på Kvistbergavägen 10,erbjuder Tillberga Grannskapsservice både hemtjänst och hushållsnära tjänster. Vårt geografiska ansvarsområde är Tillberga, Sevalla, Tortuna

Förskolan Brummelisa samarbetar med ålderdomshemmet i Parkgården

och Hökåsen med omnejd. Den personal som hjjälper dig är utbildade undersköterskor. Exempel på det du kan få hjälp med är: • personlig omvårdnad • dagliga sysslor i hemmet • ledsagning • promenader • social samvaro Ansökan sker genom Västerås stads kontaktcenter tel: 021-392725

En gång i månaden besöker förskoleavdelningen Brummelisa ålderdomshemmet. Vi sjunger, dansar och ramsar för de boende. Efter vårt framförande blir det en fikastund och möjligheter till samtal. Vi ser att både barnen och de äldre uppskattar våra trevliga stunder tillsammans. Besöket den 15 mars Idag var det äntligen dags igen att besöka ålderdomshemmet. Vi har tagit fram ett nytt program med roliga danser, ramsor och sånger. När sista sången är slut undrar Lena som lyssnat på oss och bor på ålderdomshemmet om hon får önska en sång av oss. Självklart går det bra! Lena önskar ”Ekorren satt i granen” och barnen klämmer i. När barnen tystnar tar Lena ton och sjunger en sång för

Hushållsnära tjänster Behöver du hjälp hemma? Vi erbjuder hjälp med städning, fönsterputs, snöskottning och övriga tjänster som gör vardagen lite lättare. Dessa tjänster ebjuds inom ramen inom ramen för hushållsnära tjänster. Hushållsnära tjänster är avdragsgilla med 50% genom RUT avdraget. Kontakta Grannskapskontoret för prisuppgifter, 021-816500 oss, den handlar om en gammal farmor. Hon berättar också att hon förut var en liten flicka och i hennes familj var de nio barn i hemmet. Då var det väl trångt i huset, undrar förskolebarnen. Lena svarar; Ja det var det och vi fick ligga skavfötters. Vet ni vad det är? Nej!? Jo man fick ligga två eller tre i samma säng med fötterna vid den andras huvud. Vi tar nu plats vid bordet och får lite fika, uppskattat såklart eftersom det aldrig förekommer sådant på förskolan. Lena sitter med oss och vi fortsätter vår lilla pratstund. Innan vi tackar för oss och återvänder till förskolan får vi hälsa på Gabbe och Freja som är två söta hundar som följer med sina mattar till arbetet på ålderdomshemmet. Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice Reportage

Parkgårdens mötesplats

- hela Tillbergas mötesplats på Restaurang Rallarrosen

Mötesplatsen på Parkgården är den platsen i Tillberga där det mesta händer och där alla kan vara med i aktiviteterna.

Text & foto: Hans Olsson

Minigolf Här spelar man minigolf en dag i veckan och som arrangör för det står PRO. Här är ett parti under spel och man sitter och avvaktar sin tur att spela. Ett gäng damer spelar kort varannan vecka och det bjuds på Bingo den andra veckan.

Allsång Varannan måndag så är det allsångsstund på em. där bl a Ethel o Gustav och ”Skultuna grabbarna” leder allsången, dessa allsångsstunder är mycket välbesökta och uppskattade

Musikcaféer på Mötesplatsen Ett verkligt uppskattat inslag, som nu är inne på sitt 10:de år, är de Musikcaféer som 2-3 gånger per termin anordnas. Det är ”husbandet” Fårat Gäng som spelar upp tillsammans med någon inbjuden gästsolist. Kocken Ola serverar en enkel supé och damerna i väntjänsten ställer upp och serverar maten med öl eller vin till de som vill ha det. Till dessa Caféer är det gratis entré men för att finansieras säljer man lotter där vinsterna ofta utgörs av snickaralster tillverkade i källaren på Kvistbergavägen 11. Tillbergabladet

Teater På mötesplatsen anordnas med jämna mellanrum olika arrangemang. Genom ett samarbete med Kulturcentrum i Västerås erbjuds Tillbergaborna artistframträdanden, både lokala och nationella av hög klass. Som ett exempel var 4:de teatern en kväll och gav en uppskattade improviserad föreställning inför en välbesökt restaurang. Fredagsfika För att inte tala om ”fredagsfikat” där mellan 20-30 st träffas varje fredag kl.14 för att ta en kopp kaffe med bröd och skvallra av sig vad som hänt under veckan.


Tillberga Grannskapsservice Reportage Zumba Kyrkan Under hösten har en grupp damer börjat dansa Tillberga församling kommer 1 gång i månaden Zumba söndagskvällarna på Rallarrosen efter på besök till Rallarrosen och håller gudstjänst. förebilder på DVD Välkomna till Parkgårdens mötesplats! - öppen för alla

Vad händer på Parkgårdens mötesplats Maj Juni Juli Augusti 2 maj 6 maj 7 maj

Kl.14.30 Kaffestund med frågesport Kl.14.30 Kaffestund Kl.18.00 Stickcafé vid Eva –Lenas garn på Bäckby, föranmälan 8 maj Kl.14.00 Vi lyssnar på fågelsång, kaffe, glass och bär. 9 maj Kl.11.00 Kyrkan med Opalkören Hembygdsföreningen bjuder på kaffe 13 maj Kl.14.30 Allsång, våravslutning med Ethel och Gustav 14 maj Kl.14.30 PRO Kvartalsmöte med Bäckby Cittragrupp 15 maj Kl.14.30 Kyrkan gudstjänst 20 maj Kl.14.00 Vi sår fröer och grillar korv 22 maj Kl.14.30 Teater Columbus från Sala Entré 40 kr inkl. fika. 24 maj Kl.11.00-13.00 Bordsservering 27 maj Kl.14.00-16.00 Seniorshopen REA 28 maj Kl.13.30 Bussresa, guidad rundtur i Västerås. Föranmälan 30 maj Kl.14.30 Aros Ladies. Entré 40 kr inkl. fika ------3 juni Kl.14.30 Kaffestund 5 juni Kl.14.30 Kaffestund 10 juni Kl.14.00 Korvgrillning 11 juni Kl.13.30 Bussresa 17 juni Kl.14.00 Trädgårdsstund med kaffe och glass, vi planterar och gör fint till midsommar.

18 juni Kl.14.00 Vi plockar blommor till midsommarstången 19 juni Kl.09.00 Vi klär midsommarstången Kl.14.00 Midsommarfest 24 juni Kl.14.00 Korvgrillning 26 juni Kl.15.00 Folkmusikgruppen Drummel Entré 40 kr inkl. fika. ----------2 juli Kl.14.00 Skapande verkstad 3 juli Kl.14.00 Kaffestund 8 juli Kl.14.00 Kaffestund 10 juli Kl.14.00 Korvgrillning 15 juli Kl.14.00 Kaffestund 17 juli Kl.14.30 Kyrkan gudstjänst 18 juli Kl.14.00 Kaffestund 22 juli Kl.14.00 Kaffestund 24 juli Kl.14.00 Korvgrillning 29 juli Kl.14.00 Kaffestund 31 juli Kl.14.00 Kaffestund ----------5 aug Kl.14.00 Kaffestund 7 aug Kl.15.00 Sommarmusik Jazzduo 12 aug Kl.14.00 Kaffestund 14 aug Kl.14.00 Kaffestund 19 aug Kl.14.00 Korvgrillning 21 aug Kl.14.30 Kyrkan gudstjänst 27 aug Kl.14.00 Tårtfest 29 aug Kl.10.45 Bussresa till Enköpings trädgårdar 31 aug Kl. Rallarsvingen

Tel. nr. föranmälan siv 021-60986, 070-245 46 88 drummel En folkmusikgrupp som består av ett gäng unga killar som framför folkmusik med spelglädje, virtuositet och publikkontakt Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice Reportage

Företagarmässa i Tillberga Tilberga F öretagarmä ssa i samarbete med LEAD ER N orra Mä larstranden P rojektmä ssa

Bilder berga Företagarförening var det allt Högst upp till vänster Text: Anders Flodström från massage och robotgräsklippare Tommy Sjölin, Transportel AB Foto: Michael Persson pratar elmopeder. till elmopeder och eventföretag. Torsdagen 25 april var premiär Många intressanta diskussioner för Företagarmässa i Tillberga Högst upp till höger fördes på hallgolvet som kan ha Sporthall. Anders Flodström, från TGS betydelse för Tillberga framöver. Det var 9 företagare från nystartade Detta gav mersmak inför framtiden och Charlotta Heimersson, från Tillberga Företagarnätverk som LEADER, inviger mässan. och det skall mycket intressant ställde ut och visade upp sig. Sam- att se Tillberga Företagarnätverk Mitten till höger tidigt hade LEADER Norra Mälarutvecklas ytterligare och bli en stranden sin Projektmässa där man stark stöttesten för framtida, vidare Stanislav och Jörgen från Ecoklimat i Norden AB diskuterar presenterade 20 olika projekt inom utveckling av bygden. värmesystem. landsbygdsutveckling. Det finns många fler företag som kan bli aktuella nästa gång. Längst ned till höger LEADER Norra Mälarstranden hade också i anslutning till mässan sitt Hos LEADER Norra Mälarstranden Här ser vi Tillbergagrabbar i årsmöte i matsalen, vilket gjorde att var det mycket intressant att se den LEADER Norra Mälarstrandens det blev en hel del fokus på Tillber- enorma bredden på de olika utveck- ungdomsmonter med Anton Eriksson i spetsen. ga denna dag med trevligt besök av lingprojekten och träffa engarade engagerade människor inom lands- människor som brinner för sin sak. Dessa grabbar ser fram emot den nya skateboardramp som planebygdsutveckling. En mycket inspirerande dag, med ras att byggas i Tillberga inom Mässan blev välbesökt med ca 200 fokus på landsbygd och landsbyramen för ett LEADER Ungdombesökar under de knappt tre timgdsutveckling. sprojekt. Den skall byggas och mar som den pågick. Utbudet var Nästa år gör vi det större! planeras av ungdomar. mycket brett och varierat, från TillTillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice NYHETER

Roosters klara för division 1! Efter en mycket rafflande slutdel av säsongen blev det klart att Tillberga IK Roosters stod som seriesegrare i innebandyns division 2. Det var dock ingen klar seger. Målskillnad i sista omgången avgjorde till Tillbergas fördel. Sala Silverstaden IBK föll på målsnöret. Roosters var således klara för kvalspel mot Gamla Stan IBK från Skellefteå. Trots en lång resa till första bortamatchen lyckades Tillberga vända ett underläge och vinna med uddamålet. Returen i hemmahallen blev ett riktigt målkalas där siffrorna skrevs till 9 – 6 inför en talrik publik. Rasmus Oberer blev tungan på vågen med sina fyra mål i matchen. Ordförande Joakim Johansson är lyrisk över lagmoralen och kämparandan laget visat upp under säsongen och

ser med tillförsikt fram emot nästa säsong. –Förmodligen behöver vi förstärka laget och vi håller på och tittar på det nu, men det är inget som är klart ännu säger han. Tränarfrågan är också en post som det jobbats på. Förhandlingar har förts med Gabriel Brandberg om en fortsättning. – Vi är överens om kontraktet och Brandberg kommer träna laget även nästa säsong, fortsätter Johansson. Dispensansökan har också lämnats in om att få spela hemmamatcher i Tillberga, då hallen inte uppfyller kraven för division 1 spel. Förhoppningsvis får Tillbergaborna

se innebandy på hemmaplan även nästa säsong. Då i division 1. Text: Stefan Pettersson

“Brandberg kommer träna laget även nästa säsong”

Seriestart för Tillberga i fotbollens div 5

Hundrastgårdsprojekt

Förra säsongen blev en besvikelse för Tillbergas fotbollsherrar då man åkte ur div 4. Flera spelare hade försvunnit inför säsongen och ytterligare några försvann under den samma. Nu tar laget nya tag inför seriestarten i div 5. Lagledare Anders Olsson berättar att de har försökt locka till sig spelare som dels har lokal förankring eller spelare som sätter laget i fokus. Allt för att få tillbaka en bra sammanhållning och lagkänsla i föreningen. Nu har man 22 spelare i seniortruppen och även flera juniorer att tillgå från det nystartade juniorlaget. Tunga spelarförluster är dock David Curtolo och Rickard Santana som valt att gå till andra klubbar. Tre nya spelare från Dingtuna har istället tillkommit. –Ett par spelare som vi anser är viktiga för det här laget är försvararen Dennis Lindkvist och Jimmie

Genom TGS hemsida och sociala nätverk, har det inkommit önskemål om en hundrastgård Tillberga, där hundar och hundägare kan umgås. Efter kontakter med Västerås Stad dök det upp möjligheter till att använda en obebyggd industritomt vid Sörbyvägen. En intresseförening håller nu, efter två sammanlkomster, på att bildas och kommer att arbeta vidare med detta förslag med ambition att få den färdig nu i vår. Arbetet skall göras av medlemmarna själva med stöd av TGS vaktmästare och bidrag till nät från Västerås Stad. Text: Anders Flodström

Sjöstrand, som har skolats om till anfallspelare säger Olsson. Dessutom hoppas han mycket på Joel Bohlin och Simon Olsson från juniorlaget. Det är dock fortsatt tunt med återväxten efter juniorlaget. Det äldsta pojklaget är födda -00. -Tränarna är jätteviktiga här säger Anders. De måste engagera och sporra spelarna att fortsätta så att glappet minskar de närmsta åren. -Vår målsättning den här säsongen blir att hålla oss kvar i div 5. På frågan vilka som vinner serien svarar Ander Olsson - Bosnisk SK. Hemmapremiären har skjutits upp på grund av ospelbar plan. Första hemmamatchen blir förhoppningsvis 5 maj mot Dingtuna.

Text: Stefan Pettersson

Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice

Bli medlem i Tillberga Grannskapsservice! Som medlem i Tillberga Grannskapsservice har du m ö jlighet att påverka utvecklingen i tillberga och vara delaktig i olika projekt som rö r vår nä rmiljö. S om medlem får du också ekonomiska f ö rdelar, såsom medlemspris till simskola , bad samt vid hyra av lokaler f ö r , te x barnkalas . Nu är det snart dags för årsmöte för Tillberga Grannskapsserice Ekonomisk Förening och det är där som du i egenskap av medlem kan få information om utvecklingen i föreningen, få en rapport om det ekonomiska läget och göra din röst hörd i specifika frågor. Det är också där som styrelsen väljs och där som man kan vara delaktig i den demokratiska process som är unik i Sverige. Ingen annanstans finns det en ekonomisk förening som har en så stor bredd på sina verksamheter och därigenom så stora möjligheter att bygga en närmiljö baserad på delaktighet och gemenskap. Centralt inom TGS är att alla skall ges möjligheter att engagera sig, var och en efter sina egen förmåga samt att alla skall kunna känna sig lyssnade på. Vi har nu under senaste året kunna göra fler gemenskapsskapande evenemang, såsom Nya Rallarsvingen och Julmarknaden genom projekt Vision Tillberga. För att skapa hållbarhet för framtiden tror vi att nätverk mellan företag, föreningar, ett ökat medlems antal inom TGS och tro på den ekonomiska föreningen kommer att spela stor roll. Välkommen till TGS kontor, Kvistbergavägen 19, så tar vi emot din anmälan. Du kan även ringa oss på 021-816500 eller maila på : kontoret@tillbergags.nu Tillbergabladet

“Välkommen till TGS kontor, Kvistbergavägen 19, så tar vi emot din anmälan. Du kan även ringa oss på 021-816500 eller maila på: kontoret@tillbergags.nu” Valberedningens förslag till styrelse och övriga förtroendeuppdrag inför föreningsstämma i Tillberga GrannskapsService Ekonomiska Förening 2013-05-30 Förslag till styrelseledamöter Stig Nordin Kvarstår 1 år Åse Andersson Omval 2 år Ted Nordin Omval 2 år Charlotte Bäckström Kvarstår 1 år Theres Agenstam Kvarstår 1 år Christer Linder Kvarstår 1 år Helena Alsbäck Nyval 2 år Åsa Gappel Fyllnadsval 1 år Vakant Nyval 2 år Ordförande för 1 år Stig Nordin Vice ordförande för 1 år Charlotte Bäckström Förslag till revisorer för 1 år a, Allan Berner som ordinarie förtroendevald revisor b, Av Adsum utsedd ordinarie revisor c, Lars Abrahamsson som förtroendevald revisorssuppleant d, Av Adsum utsedd revisorssuppleant


Tillberga Grannskapsservice

Kallelse till föreningsstämman Medlemmar i Tillberga GrannskapsService Ek. För. (TGS) kallas härmed till föreningsstämma på Restaurang RallarRosen

Torsdagen den 30 maj kl 18.30 Kyrkans barnkör i Tillberga, inleder med sång Dagordning: 1 Mötet öppnas 2 Val av ordförande vid stämman 3 Val av sekreterare vid stämman 4 Godkännande av röstlängd 5 Val av rösträknare samt två personer att jämte ordföranden justera protokollet 6 Fråga om kallelse behörigen skett 7 Styrelsens årsredovisning 8 Revisorernas berättelse 9 Beslut om fastställande av resultat och balansräkning 10 Beslut om disposition av föreningens resultat enligt fastställd balansräkning 11 Beslut om ansvarsfrihet för styrelseledamöter 12 Beslut om arvode för styrelseledamöter 13 Val av styrelseledamöter * 14 Val av ordförande för ett år * 15 Val av vice ordförande för ett år * 16 Val av revisorer: a en ordinarie förtroendevald revisor för ett år * b ett auktoriserat eller godkänt revisionsbolag som utser ordinarie revisor för ett år * c en förtroendevald revisorssuppleant för ett år * d ett auktoriserat eller godkänt revisionsbolag som utser revisorssuppleant för ett år 17 Val av valberedning: a en ledamot för 2 år b en ledamot för 3 år 18 Behandling av inkomna motioner 19 Övriga av styrelsen anmälda eller enligt § 11 begärda ärenden 20 Mötet avslutas * Se förslag från valberedningen. Efter stämman firar vi TGS 20-årsjubileum med smörgåstårta. Varmt välkommen! Stig Nordin, Ordförande Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice Föreningsspegeln

Välkommen till Tillberga IK Handboll! Tillberga IK Handboll välkomnar alla spelare, i alla åldrar till säsongen 2013/ 2014. Vi erbjuder:

PRO Tillberga med omnejd

Bra halltider

Utbildade ledare

Alla är välkomna till våra träffar som sker på Restaurang Rallarrosen Tisdagar kl. 14.30 Kaffe med tillbehör 30 kr och härlig underhållning

Trevlig stämning och mycket speltid

God ekonomi, låga avgifter

14 maj Kvartalsmöte Med underhållning av Bäckby Cittragrupp

Tillberga IK Handboll är en förening som bara riktar

17 sept Upptaktsmöte Med underhållning av Runstens Kvartett

sig till tjejer i alla åldrar, allt från flickor födda 2007 till seniorlag i Div 3 och Div 4 Välkommen att kontakta oss redan nu för mer information: Stig Nordin, tel: 070-3282180

Hubbo Hembygdsförening

Program 9 maj, kl 11:00 Gudstjänst på Parkgårdens mötesplats med Opalkören. Hembygdsföreningen bjuder på fika 6 juni (se kommande affisch) Nationaldagsfirande i samarbete med TGS 21 juni (se kommande affisch) Midsommarfirande i samarbete med TGS Maj & augusti (se kommande affisch) Resa

Bli medlem! Enskild medlem: 80:Familjemedlem: 130:Var god sätt in pengar på Bankgiro 5499-6418 Märk med insättningen med namn Vid frågor, kontakta: Margareta Eklund -Bauer tel: 021-60755 Välkommen till Hubbo Hembygdsförening!

Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice Föreningsspegeln

Kom och var med i Landslagets Fotbollsskola Tid och plats: 17- 21 juni kl.10 - 15 på Hubbovallen Vad kostar det? 650:För vem? Alla barn och ungdomar mellan 6 och 14 år Webanmälan, senast 8 maj

www.landslagetsfotbollsskola.se Välj Tillberga IK Fotboll För mer info: Åsa Gappel, 021-60555, 070-2108284

Ordförande Stig Tibblin har ordet: Tack! Vi i Tillberga Bandy vill med detta brev tacka alla Er som trotsade kylan och gjorde Tillberga Winter Classic på Hubbovallen till en riktig fest. Närmare 1000 personer skapade en inramning som i det närmaste var magisk! Tillberga har varit, är och förblir vårt viktigaste upptagningsområde bland barn och ungdomar. Dagens representationslag består till stora delar av Tillbergakillar. Så vill vi fortsätta ha det. Vår målsättning är att A-laget ska vara självförsörjande från egna ungdomsled. Vår långsiktiga satsning mot Elitserien skall byggas på Tillbergakillar med stort hjärta för klubben. Tillberga Bandy har som enda Allsvenska förening spelare representerade i P19-landslaget. Det är tre killar som gått från bandyskolan till Alaget på 12 år och som nu tillhör Svensk Bandys framtid. Vi är otroligt stolta över det och hoppas Ni känner likadant.

Tack så jätte mycket! Jag som ordförande skulle vilja tacka alla sponsorer och alla er som gjort den här säsongen till vad den blivit. Att få kröna säsongen med ett avancemang till division 1 inför ett fullsatt Tillberga Sporthall på annandag påsk går inte att beskriva med ord!

Vi är en liten förening med stora ambitioner. Vår verksamhet baseras nästan uteslutande på ideellt arbete där glädjen och gemenskapen är vår drivkraft. Vill Du vara med på något sätt inom Tillberga Bandy så tveka inte att höra av dig! Ett annat sätt att bidra till vår verksamhet är att teckna ett medlemskap. Ett litet bidrag som betyder mycket för vårt arbete.

Nu är det dags att ta ett välbehövligt sommarlov men jag hoppas givetvis på att vi syns igen i Tillberga Sporthall till hösten!

Information om hur du blir medlem kan du få på www.tillbergabandy.se eller kontakta kansli på info@tillbergabandy.se

Trevlig sommar på er alla och håll ögonen öppna för det är några riktigt trevliga nyheter på gång till nästa säsong!

Vi tror och hoppas att vi, tillsammans, kan samlas kring Tillberga och bandyn. Tillsammans kan vi skapa gemenskap och förutsättningar för våra ungdomar att utvecklas. Tillsammans kan vi sätta Tillberga på bandykartan.

Med vänlig hälsning, Joakim Johansson Ordförande Tillberga IK Roosters

Vi ser framåt mot nästa Winter Classic!

Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice INformation

Trevlig sommar!

Sommartider på Biblioteket Sommartider på Badhuset Perioden 17/6 - 7/7 och 5/8 -18-8 Måndag Stängt Tisdagar 10:00 - 16:00 Onsdagar 10:00 - 19:30 Torsdagar 10:00 - 16:00 Fredagar Stängt

Fr.o.m 1/6 -20/6 Tisdag familjebad vuxensim Torsdag vuxensim Fredag familjebad Lördag Stängt

Lunchstängt 12:30 - 13:00 alla dagar

Övrigt Semesterstängt 21/6 - 18/8

Övrigt Klämdagen 10/5 stängt Semesterstängt 8/7 - 4/8

Datum att se fram emot 2013

Program på Biblioteket Måndag 27 maj Bokprat för vuxna kl 19:00 Vi pratar böcker och fikar Välkomna!

16:00 - 20:00 20:00 - 21:30 13:00 - 21:00 14:00 - 20:00

Fredag 31 maj TGS Grannskapsfest Torsdag 6 juni Nationaldagsfirande Fredag 21 juni Midsommarfirande Lördag 31 augusti Nya Rallarsvingen Lördag 23 november Julmarknad Håll utkik efter affischer och info på hemsidan www.tillberga.com

Ungdomsprojekt: Skateboardramp! Ungdomar i Tillberga har under en lång tid efterfrågat en ramp att åka skateboard och cykel i. Nu har möjligheten infunnit sig. Vi har fått tag på en ramp där stommen är bra men stora renoveringsbehov föreligger. Genom projektet Vision Tillberga som finansieras av Leader Norra Mälarstranden har ungdomar själva sökt medel för material till rampen och fått det beviljat. De kommer själva, med stöd av föräldrar och personal från fritidsgården rusta upp rampen. Vi har kommit fram till att den mest lämpliga platsen för denna ramp skulle vara på tennisplanen vid sporthallen. Asfaltsunderlag är en förutsättning då även åkning runt omkring tillåts. Läget är också optimalt med närhet till fritidsgården/badet där personal oftast finns tillgänglig vid Tillbergabladet

Alla vi på Tillberga Grannskapsservice önskar alla i Tillberga en skön vår och en härlig sommar!

eventuella olyckor men även ur tillsynssynpunkt. Vi har fått klartecken från Tekniska nämndens stab och Kultur och idrottsförvaltningens stab att placera rampen där. En ny tennisplan kommer då att iordningställas vid annan plats i Tillberga. Text: Stefan Pettersson

Barnkör i Tillberga

Tillberga Församling har startat en barnkör i Tillberga i samarbete med TGS och Tillbergaskolan. Körledare är Erica Sivertsen. Kören riktar sig till barn från klass1 - 6 och har hittills uppträtt på Julmarknaden, lucia, en gudstjänst, Valborg i Tillberga samt nu snart på TGS Årsmöte. Den har körts som ett projekt med träningar inför de specifika evenemangen, men vi hoppas på en fortsättning. De har varit ca 10 st i kören hittills och det är en stor glädje bland barnen. Anmäl gärna intresse till oss på 021-816500 om ni har barn som vill vara med.


Tillberga Grannskapsservice Kontaktuppgifter Tillberga Grannskapsservice Grannskapskontoret

Tillberga Grannskaps Service Kvistbergavägen 19 722 33 Västerås växel: 021-816500 fax: 021-60582 e-post: kontoret@tillbergags.nu

Öppen förskola

Källbovägen 4 722 33 Västerås tel: 021-60170 oppnaforskolan@tillbergags.nu

Tillberga Bibliotek

Fastighets & Parkskötsel

Stinsvägen 10 722 33 Västerås tel: 021-60440, 0706-017994 tillberga.ip@tillbergags.nu

Bad & Sporthall

Norra Klintvägen 15 722 33 Västerås tel: 021-66010 badsporthall@tillbergags.nu simskola@tillbergags.nu

Tillberga Fritidshem

Källbovägen 6 Källbovägen 6 722 33 Västerås 722 33 Västerås tel: 021-60490 e-post: tillberga.bibliotek@vasteras.se Avdelning Bikupan tel: 021-60825 Tillberga Förskola bikupan@tillbergags.nu Källbovägen 11 722 33 Västerås Avdelning Rävlyan tillbergaforskola@tillbergags.nu tel: 021-60364 ravlyan@tillbergags.nu Avdelning Lille Skutt Avdelning Nallemaja tel: 021-60916 Avdelning Brummelisa Avdelning Bamse tel: 021-60854 Avdelning Katten Jansson Avdelning Skalman tel: 021-60864

Paviljongen Solsmultron

Tillberga Fritidsgård

Norra Klintvägen 15 722 33 Västerås tel: 021-816565 tillberga.fritidsgard@tillbergags.nu

Öppna frtidisverksamheten 10 - 12 åringar

Källbovägen 6 722 33 Västerås solsmultron@tillbergags.nu

Källbovägen 6 722 33 Västerås tel: 021-816565 tillberga.fritidsgard@tillbergags.nu

Avdelning Smultronstället Avdelning Solrosen tel: 021-60108

Hökåsen 070-3024867 tillberga.fritidsgard@tillbergags.nu

Sörby Förskola

Kvistbergavägen 3 722 33 Västerås sorbyforskola@tillbergags.nu Avdelning Myran Avdelning Humlan tel: 021-66155

Idrottsplats Hubbovallen

Stinsvägen 10 722 33 Västerås tel: 021-60440, 0706-017994 tillberga.ip@tillbergags.nu

Parkgårdens Servicehus Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås tel: 021-60718 pirjo.lehto@tillbergags.nu

Väntjänsten

Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås tel: 021-60986 motesplats.parkgarden@tillbergags.nu

Parkgårdens Ålderdomshem Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås tel: 021-60718 pirjo.lehto@tillbergags.nu

Parkgårdens Mötesplats

Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås Tel: 021-60986 Mobil: 070-245 46 88 motesplats.parkgarden@tillbergags.nu

Kvistbergavägens gruppbostad

Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås Tel: 021-66264 kvistberga@tillbergags.nu

Källbovägens gruppbostad Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås Tel: 021-60634 kallbo@tillbergags.nu

Hemtjänst

Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås tel: 021 - 607 18 mobil: 070-454 8612. marina.leek@tillbergags.nu

Restaurang Rallarrosen Kvisbergavägen 10 722 33 Västerås tel: 021-60900 rallarrosen@tillbergags.nu

Direkt Hemtjänst Tillberga tel: 0703 - 13 36 31 Direkt Hemtjänst Parkgården tel: 0703 - 14 31 32 Direkt Hemtjänst Landsbygd tel: 0703 - 23 36 35

Hushållsnära tjänster

Dagverksamhet

Kvisbergavägen 19 722 33 Västerås tel: 021-816501 kontoret@tillbergags.nu

Kvistbergavägen 10 722 33 Västerås Tel: 021-60986 Mobil: 070-245 46 88

FÖR MER INFO: WWW.TILLBERGA.COM Tillbergabladet


Tillberga Grannskapsservice

REVISORER

ATT TYCKA OM Västeråskontoret: 021-134348 Enköpingskontoret: 016-134545

www.adsum.se

Anmäl dig till vårens modevisningar i butiken. torsdag 7 mars kl. 18.30 onsdag 27 mars kl. 18.30 torsdag 25 april kl. 18.30 torsdag 30 maj kl. 18.30 Våra öppettider: onsdag 14:00 -18:00 fredag 12.00 -16:00 lördag 10.00 -14:00​ Gamla vägen 7 i Tillberga

Anmäl till butiken, 20 st. platser. Fika finns! tel: 070-3710180 lottasboutique@telia.com

Klädmärken i butik: Cream, Soulmate, Fransa, Soya, Concept, D r a n e l l a

Sponsor till Valborg Tillbergabladet

Profile for Anders Flodström

Tillbergabladet nr 2 maj 2013  

Tillbergabladet nr 2 maj 2013  

Advertisement