Page 1


SISÄLLYS

Alku .......................................... 2 Myyntijärjestelmä .................... 4 Lipputyypit .............................. 6 Markkinointi ............................ 8 TikettiClient ............................ 10 Asiakaspalvelu ....................... 12 Toimipisteet .. .......................... 14 Akkreditointi .......................... 15 Kulunvalvonta ja tapahtumatyöskentely........ 16 Talous ..................................... 18 Asiakastyytyväisyys 2017 ...... 19

2

KUN SYNNYIMME HELSINGISSÄ VUONNA 1975 …Lontoossa syntyi Iron Maiden ja Motörhead sekä David Beckham. Sex Pistols heitti ensimmäisen keikkansa ja Pink Floyd julkaisi yhdeksännen, Wish You Were Here -levynsä. Detroitissa parkaisi ensimmäistä kertaa muuan Jack White, Kauhajoella Irina ja Heinolassa Toni Wirtanen.


Sittemmin on käynyt yhtä ja toista. Musiikkia ja muuta kulttuuria julkaistaan ennenkuulumatonta tahtia, ja kuka tahansa voi saada luomuksilleen suuren yleisön. Jaamme kokemuksia toisillemme langattomasti ja vaivattomasti, pääsemme luureillamme käsiksi koko maailman musiikkikirjastoon ja hoidamme ostokset muutamalla näpäytyksellä. Myös Tiketti on matkan varrella kasvanut ja kehittynyt asiakkaidensa ja ympäröivän maailman mukana. Kasvamme ja kehitymme edelleen, sillä ihmisten nälkä elämyksille ei ole hävinnyt mihinkään. Ja sehän meille sopii. Meillä on tapana sanoa, että tapahtuma alkaa Tiketistä. Emme ainoastaan välitä lippuja, vaan välitämme tapahtumastasi. Olemme tapahtumanjärjestäjän mukana alusta loppuun, tarpeittesi mukaan isosti tai pienesti, mutta aina mielellämme. Lippujen myyminen on meille arkipäivää, vähän samaan tapaan kuin ruuanlaitto. Kun kauppalista on suunniteltu kunnolla, raaka-aineet ensiluokkaisia ja kokeilla selkeä työnjako, on illalla mukava istua yhteisen pöydän ääreen nauttimaan. Pöydässä on jokaiselle jotain eikä kenenkään tarvitse lähteä enää kesken illallisen hakemaan suolaa. Kun istut meidän kattamaan pöytään, voit olla varma, että lopputulos on kypsä, murea ja juuri oikein maustettu. Istu alas, ota lasi viiniä. Kuuntele kun kerromme, mitä meillä on tarjolla.

”Tiketin kanssa monta vuotta yhteistyötä tehneenä on ollut ilo huomata, että heidän avoimuutensa ja rohkeutensa uusia markkinointikeinoja kohtaan ei ole kadonnut minnekään. Heiltä saa tarvittaessa apua markkinoinnin ideointiin ja toteuttamiseen mm. tehokkaiden konversiokampanjoiden suhteen. Blockfestin kannalta hyödyllinen asia on ollut myös kustomoitu myyntisivu (tiketti.fi/blockfest). Kaikki info, lippukategoriat yms. löytyy selkeästi ja vaivattomasti yhden linkin takaa. Tiketin asiakaspalvelu on ollut ensiluokkaisen nopeaa ja aina jää fiilis, että sinua halutaan palvella henkilökohtaisesti. Tiedän nimeltä ja luonteelta yli kymmenen Tiketin työntekijää, jotka selkeästi välittävät aidosti asiakkaistaan ja antavat palvelulleen vielä kasvot. Tällainen on harvinaista minkä tahansa firman suhteen.” Mikko Määttänen Tuottaja / Blockfest ”Nopeistakin ratkaisuista otetaan koppia heti ja palvelu on laajaa. Jos samalla yhteydenotolla saat niin ehdotukset markkinointitoimiin kuin kesäisen nokkospeston ohjeen, niin ei voi muuta kuin arvostaa.” Sinikka Långström Markkinointipäällikkö / N.C.D. Production


MYYNTIJÄRJESTELMÄ

TIKETISSÄ TEEMME KAIKEN ALUSTA LOPPUUN ITSE Tiketin myyntijärjestelmä on nimeltään ProTiketti, ja se on meidän ikioma. Kehitämme sitä jatkuvasti ja tartumme mielellämme myös kaikkein villeimpiin ideoihin. Järjestelmämme on vahva kivijalka, jonka varaan voi rakentaa erilaisia tapahtumakokonaisuuksia.

"Meillä omatoiminen tapahtumahallinta on nopeuttanut lippujen myyntiin laittoa ja lisännyt joustavuutta. Arvostamme Tiketin mukavaa asiakaspalvelua, josta vastataan aina ripeästi. Tiketin hinnat ovat kilpailukykyiset, lippujen omatoiminen tapahtumahallinta teatterillemme hyödyllistä ja yrityksen arvot vastaavat omiamme." Sara Salmenmäki Teatteri Toivo

4


NOPEA REAGOINTI:

Lupaamme, että tapahtumasi on myynnissä viimeistään kahden arkipäivän kuluessa. Työpäivinä vastaamme kaikkiin vastaanottamiimme sähköposteihin. Puhelinlinjamme ovat avoinna aamusta iltamyöhään, ja ProTiketin sisäinen chat-työkalu on ketterä tapa ottaa meihin yhteys vaikka keskeltä tapahtumahumua.

MYYNNINSEURANTA:

Lipunmyynnin kehitys näkyy selainpohjaisesta ProTiketistä reaaliaikaisesti. Raportista näet myynnin vauhdin kuukausi-, viikko- ja päivätasolla ja näet, mitkä markkinointitoimet osuvat parhaiten. Raportointityökalulla on myös helppo pitää silmällä sitä, milloin olisi tarpeen lisätä kiintiötä tai kehottaa asiakkaita ostamaan lippunsa, ennen kuin ne loppuvat.

TAPAHTUMANSYÖTTÖ:

ProTiketissä myös tapahtumanjärjestäjä pääsee halutessaan muokkaamaan ja syöttämään tapahtumatietoja. Työkalu on simppeli ja sopii erityisesti järjestäjille, joiden tapahtumat rakentuvat usein saman kaavan mukaisesti.

ISTUMAKATSOMOT:

Tiketin kautta on kätevää myydä myös istumapaikkakartallisia tapahtumia. Asiakas voi itse valita haluamansa paikan tai antaa järjestelmän ehdottaa parasta vapaata istuinta. Hinnoittelua voi tehdä laajasti useissa hintaryhmissä ja kategorioissa.

KAMPANJASIVUT:

Fanit ja kanta-asiakkaat ovat arvokkaita meille kaikille. Tiketin kampanjasivujen kautta voit kiittää heitä ennakkoostomahdollisuudella tai alennuksella, tai tarjota kaupan päälle vaikkapa fanituotteita. Kampanjat voidaan toteuttaa joko salaisen linkin tai erillisen kampanjakoodin avulla.

TUOTEPAKETIT:

Lippuihin on helppo paketoida mukaan muita tuotteita levyistä hotellihuoneisiin, illallisista fanitapaamisiin ja bussikuljetuksista narikkamaksuihin.

LIPPUTILAUKSET:

Tiketin lippupohjat ovat muokattavissa lipputyypeittäin. Niihin voidaan liittää logoja, alennuksia tai halutessasi vaikka joku hyvä runonpätkä. Tulostamme tilauksesta lippuja juoksevalla numeroinnilla ja eri väreissä myös omaan käyttöösi, esimerkiksi kutsuvieras-, palkintotai ovimyyntilipuiksi.

KAUSIKORTIT:

Kovimmat fanit eivät halua missata yhtäkään matsia, konserttia tai näytöstä. Kausikortin haltijalle on aina oma paikka varattuna katsomossa. Lompakossa mukana kulkeva muovinen kausikortti suunnitellaan haluamanne ilmeen mukaiseksi ja viimeistellään asiakkaan nimellä. Korttiin painettu QR-koodi toimii pääsylippuna tapahtuman ovella. Kausikorttimyynti voidaan aloittaa, vaikka yksittäisten esitysten myynti olisikin käynnissä.

SARJALIPUT:

Parhaat asiakkaat palaavat katsomoon uskollisesti kerta toisensa jälkeen. Sarjakortin avulla voit tarjota heille siitä hyvästä pienen alennuksen. Voit helposti määritellä, mihin tapahtumiin tai näytöksiin sarjalippu käy. Sarjalipulla voi tehdä ostoksia myös verkossa, tapahtumien tiketti.fi –myyntisivuilla.

LAHJAKORTIT:

Tiketin lahjakortti on toivottu lahja, jolle kaikilla on takuuvarmasti käyttöä. Meiltä saa myös lahjakortteja, jotka käyvät vain sinun tapahtumapaikkaasi ja lahjakorttien ulkonäkö tehdä brändiäsi vastaavaksi.


LIPPUTYPIT

Tiketin kanssa on selkeää, helppoa ja joustavaa toimia. Tiketin porukka on alansa ammattilaisia, toiminta lipunmyynnistä lippujen tarkastukseen on hyvin sujuvaa ja tehokasta. Mikäli ongelmallisia tilanteita syntyy, saadaan nekin ratkaistua hyvin nopeasti. Sarianna Matikainen Tuottaja / N.C.D. Production Oy

6

Kun aloimme myydä lippuja, ne olivat kaikki samanlaisia suorakaiteen muotoisia paperilappuja, jotka repäistiin ovella. Me Tiketissä rakastamme nykyaikaa ja sen mahdollisuuksia. Elektroninen lippu on ekologinen ja kaikin puolin kätevä – ja huomattavasti paperilippua vaikeampi hukata. Ymmärrämme kuitenkin hyvin myös niitä asiakkaita, jotka rakastavat fyysistä lippua. Me rakastamme myös luontoa, ja siksi paperilippumme ovat ekologista FSC-sertifioitua lämpöpaperia. Meille on tärkeintä, että lipun hankkiminen on asiakkaalle mutkaton ja kiva kokemus, ensimmäinen askel kohti onnistunutta tapahtumaa.


PDF-LIPPU

•• ••

On suosituin lipputyyppimme. Toimitetaan sähköpostitse asiakkaalle. Tulostetaan itse tai esitetään ovella älypuhelimen näytöltä. Jää rekisteröityneelle asiakkaalle talteen myös OmaTikettiin.

PDF-lipun ulkonäkö on mahdollista kustomoida tapahtumasi näköiseksi esimerkiksi taustakuvien, fontin ja mainosten avulla. Elektroninen lippu on asiakkaalle helpoin ja edullisin vaihtoehto.

MOBIILILIPPU

• • •

On tekstiviesti, joka sisältää linkin luettavaan lippuun. Voidaan vastaanottaa matkapuhelimeen, jossa on internetyhteys. Sisältää myös tarkistenumeron, jolla lippu voidaan tarvittaessa tarkistaa.

TIKETIN PAPERILIPPU

• • • •

On toimipisteestä ostettuna oranssi, järjestäjän omaan käyttöön tilattuna

halutessanne myös lila, harmaa tai vihreä.

Sisältää uniikin viivakoodin, folioinnin ja UV-painatuksen. Kertoo kääntöpuolella toimitusehdot suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Painetaan ekologiselle, FSC-sertifioidulle lämpöpaperille.

Lippujen repäiseminen ovella ei ollut vain 70-luvun juttu, vaan se on ihan käypä keino edelleen. Tapahtumajärjestäjien toiveesta Tiketin lipuissa on kaksiosainen repäisyosa, jota voi hyödyntää esimerkiksi ruoka- tai alennuslipukkeena tai mainospaikkana.

R-KIOSKIN LIPPU

• •

On helppo noutaa mistä päin Suomea tahansa. Sisältää helposti luettavan viivakoodin vaalealla pohjalla.

R-kioskeja on ympäri Suomea n. 600 ja niiltä jokaiselta saa noudettua myös Tiketin lippuja. Lipputilaus on helppo tehdä verkossa ja kipaista noutamaan lähimmältä kioskilta.

PÄÄSYLIPPU


MARKKINOINTI

SYÖTÄ PALLO MEILLE JA KERÄÄ ITSE VOIMIA H-HETKEEN Tiketti on Tavastia-klubin pitkäaikaisimpia kumppaneita ja olemme tehneet tiivistä yhteistyötä Tiketin kanssa sen syntymästä lähtien. Nykyisin Tiketti vastaa Tavastian markkinoinnista ja viestinnästä. Tiketissä on vastuuhenkilö, joka on yhteydessä ohjelmatoimistoihin suunnitellen tapahtumien lanseeraukset. Tiketin taito hyödyntää nykyaikaisia mainospintoja on nostanut Tavastian täyttöastetta vuosi vuodelta suuremmaksi. Juhani Merimaa Tavastia-klubi

8

Tapahtumanjärjestäminen on joukkuelaji, eikä kukaan voi hoitaa yksinään koko kenttää. Kun olet suunnitellut timanttisen tapahtumasi, on meidän vuoromme. Syöttö meille on askel kohti täydellistä maalia ja hurraavia yleisöjä. Ratkaisevan potkun lisäksi suunnittelemme kanssasi, miten ja mitä kautta maalia kannattaa lähestyä. Mikään reitti ei ole ainoa oikea, muutenhan kaikki käyttäisivät vain sitä. Niin myös tapahtumat kulkevat omia polkujaan. Jotkut yleisöt ovat liikkeellä hyvissä ajoin, toiset harkitsevat ostopäätöstä pidempään tai ostavat lipun ovelta. Meillä on vuosien kokemus tapahtumakentästä ja yleensä tiedämme, mikä on sopiva lipunhinta, kenelle tapahtumasi sopii ja milloin markkinoinnissa kannattaa lähteä liikkeelle toimituksen ovelta, milloin lähestyä suoraan asiakasta. Usein sekä että. Ennen kaikkea: kauttamme tavoitat viikoittain sadat tuhannet aktiiviset kuluttajat, jotka etsivät uutta osallistuttavaa, nähtävää, kuultavaa, koettavaa ja jaettavaa. Anna meidän kertoa tapahtumastasi heille.


u TIKETTI.FI tekee ostamisesta ja tapahtumatarjonnan selaamisesta mukavaa myös älypuhelimilla ja tableteilla. u MYYNTISIVUN ILME kannattaa maustaa suurilla, brändätyillä kuvapinnoilla sekä vetävillä teksteillä. u PERSONOITU URL-OSOITE (www.tiketti.fi/tapahtumasinimi) auttaa asiakkaita löytämään tapahtumasi ja helpottaa linkkien jakamista. u BANNEREILLA saat kätevästi lisähuomiota ajankohtaiselle tapahtumallesi. Sivustomme vierailijat etsivät jo valmiiksi tapahtumia. u TIKETIN NETTIUUTISET tavoittavat kuukausittain jopa yli 400 000 kulttuurinnälkäistä tiketti.fi-kävijää valmiina lukemaan lisätietoja tapahtumastasi. u TIKETIN UUTISKIRJE kolahtaa sähköpostiin 125 000 potentiaaliselle lipunostajalle kahdesti viikossa. u TIKETIN MEDIALISTALLA on toimittajia ja toimituksia, bloggaajia ja tubettajia Hangosta Nuorgamiin, ja he kaikki ovat kuulolla, kun kerromme kiinnostavista tapahtumista ja ilmiöistä.

Osta lippu

u FACEBOOK, INSTAGRAM JA TWITTER ovat meille päivittäisiä työkaluja, joilla pidämme yhteyttä yli 64 500 seuraajaamme. He tykkäävät meistä – ja me heistä. #tikettilive Osta lippu

Osta lippu

u KOHDENNETUT MAINOKSET sosiaalisissa medioissa tavoittavat juuri sinun tapahtumastasi kiinnostuneet tehokkaasti ja näet mainosbudjettisi tulokset suoraan kasvavana lipunmyyntinä euroissa. Osta lippu

Osta lippu

u PROMOOTIOT JA KILPAILUT ovat mukava tapa osallistaa yleisöjä jo ennen tapahtumapäivää. Tiketin kisoihin osallistuvat tuhannet, ja jakojen myötä kymmenettuhannet myös näkevät ne.


TIKETTICLIENT

KAIKILLE EI KANNATA MARKKINOIDA KAIKKEA. Me löydämme asiakasdatamme avulla juuri ne ihmiset, jotka ovat kiinnostuneita sinun tapahtumastasi. Näin pystymme kohdentamaan tapahtumasi markkinoinnin oikeille ihmisille mm. ostohistorian, kiinnostuksen kohteiden, iän sekä sijainnin mukaan. Asiakasdata antaa myös arvokasta tietoa seuraavan tapahtumasi markkinoinnin suunnitteluun sekä auttaa ylläpitämään asiakassuhteita.

ASIAKASTIEDOT

MONIPUOLISET HAUT

TikettiClient kertoo mistä lipunostajat pitävät, millaisissa tapahtumissa he käyvät ja mistä he tulevat.

Etsi TikettiClientista juuri oikeat asiakkaat ja kohderyhmät monipuolisen hakutoiminnon avulla.

Tapahtumanjärjestäjänä saat haltuusi tiedot niistä asiakkaista, jotka ovat ostaneet liput sinun tapahtumaasi ja antaneet sinulle ostoskorissa luvan lähestyä markkinointiviesteillä.

Hakea voi mm. näitä: u Ostohistoria u Itse ilmoitetut kiinnostuksen kohteet u Kiinnostuksen kohteet ostohistorian perusteella u Kuinka monessa tapahtumassa asiakas on käynyt u Ostettujen lippujen määrä tai arvo euroissa u Ikä u Paikkakunta

Kysymme joka ikisessä ostoskoritapahtumassa lipunostajalta, haluaako tämä saada lisää tietoa muistakin tapahtumistasi. Kaikki ne, jotka vastaavat kyllä, tallentuvat omaan TikettiClient-tiliisi. Näet omalla TikettiClient-tililläsi reaaliaikaisesti kaikki lipunostajat ja mihin tapahtumiisi he ovat lippuja ostaneet. Lisäksi näet, minkä tyyppisistä muista tapahtumista he ovat kiinnostuneita ja voit hyödyntää kaikkea tätä tietoa markkinoinnissasi. Tallennamme TikettiClientiin tiedot kaikista niistä asiakkaista, jotka antavat ostoksen yhteydessä sähköpostiosoitteensa. Anonyymi ostaminen on edelleen mahdollista puhelinpalvelussa ja toimipisteissä. Jokaisesta asiakkaasta löytyy vähintään sähköpostiosoite ja ostohistoria, useimmiten myös paikka-kuntatiedot ja ikä.

10

LAJITTELE ASIAKASTIETOJA Käytä hakutoimintoja valmiiden asiakassegmenttien tallentamiseen ja kohdenna markkinointia. Kaikista hauista voidaan tallentaa segmentti – uudet asiakkaat, jotka täyttävät samat kriteerit, tallentuvat segmenttiin automaattisesti. Voit tallentaa asiakkaisiin tunnisteita helpottamaan hakuja ja tehostamaan viestintää ja kohdennusta. Segmenttien ja tunnisteiden määrää ei ole rajattu vaan voit tehdä uusia aina tarvittaessa ja poistaa tarpeettomia. Tallenna segmenteiksi esimerkiksi yksittäiset tapahtumat ja lipputyypit, lisää tunnisteet esimerkiksi tietyille asiakasryhmille.


TIKETTICLIENT KOHDENNA MARKKINOINTI OIKEILLE IHMISILLE Hyödynnä asiakkaittesi kiinnostuksen kohteita sekä ostohistoriaa ja etsi tulevien tapahtumiesi markkinointiin juuri oikeat ryhmät ja kohdenna viestisi heille.

Asiakasdatan ja segmenttien avulla saat yhden uutiskirjeen eri lohkot näkymään asiakkailla kohdennetusti mm. heidän ostohistorian, sijainnin ja kinnostuksenkohteiden mukaan.

TikettiClient on muutakin kuin asiakasdatan keruuta ja lajittelua, sen avulla voit lähettää sähköpostimarkkinointia suoraan ilman, että sinun tarvitsee ladata ja siirtää asiakastietoja. Valitse TikettiClientista keille kaikille haluat viestisi kohdentaa ja lähetä viesti helposti. Yhteen sähköpostiin voi valita useita kohderyhmiä ja määritellä, ketkä kaikki näkevät minkäkin osion kirjeestäsi. Sinun ei enää tarvitse lähettää useita kirjeitä eri kohderyhmille, vaan viesti menee tehokkaasti perille yhdellä lähetyksellä. Lisäksi voit esimerkiksi toivottaa asiakkaille hyvää syntymäpäivää, muistaa uusia asiakkaita edulla tai saada kiinni ne ihmiset, jotka avasivat edellisen kirjeesi.

ASIAKASTIETOJEN TUONTI Tuo olemassa oleva asiakasrekisterisi TikettiClientiin. Jos asiakasrekisterisi on jo valmiiksi segmentoitu tai siihen on tallennettu mitä tahansa lisätietoa asiakkaixsta, voimme tuoda rekisterin TikettiClientiin kaikkien näiden tietojen kanssa. Sen lisäksi, ettet menetä mitään arvokasta tietoa, saat sitä lisää. Tuonnin yhteydessä vertaamme asiakasrekisteriä omaamme ja poimimme tiedoistamme jo löytyvien asiakkaiden tiedot mukaan tuontiin.

GDPR TikettiClient on suunniteltu vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen vaatimuksiin. Ennen Clientin käyttöönottoa käymme perusasiat vielä yhdessä kanssasi läpi ja varmistamme, että tietosuojaselosteesi ovat kunnossa.

Näkyy kaikille festivaaleista kiinnostuneille asiakkaille

Näkyy kaikille 2017 Flow Festivaalin lipun ostaneille asiakkaille, joiden kiinnostuksen kohteena on popmusiikki FLOW FESTIVAL 2017

POP

Näkyy kaikille festivaaleista kiinnostuneille pääkaupunkiseudulla asuville PK-SEUTU


ASIAKASPALVELU Meidän mielestämme hyvät tyypit käyvät keikoilla, teatterissa ja matseissa. Me tykkäämme asiakkaistamme ja siksi tarjoamme kaiken, mitä he kaipaavat – ja välillä jotain spesiaalia. Haluamme olla paikalla silloin, kun asiakkaan mieleen nousee kysymys. Milloin suosikkiartistini esiintyy taas meillä päin? Milloin lyödään mestaruus lukkoon? Mikä ensi-ilta on nähtävä? Voinko maksaa lipun illan matsiin kulttuuriseteleillä? Onko opiskelija-alennusta? Meihin saa vaivattomasti yhteyden puhelimen ja sähköpostin lisäksi myös sosiaalisessa mediassa.

12


KULTTURISETELIT JA -KORTIT

Tiketin toimipisteissä voi ostaa lippuja suurimmalla osalla kulttuuriseteleistä ja -korteista.

TIKETIN LAHJAKORTTI

Lahjakuoreen kätketty Tiketin lahjakortti käy maksuvälineenä toimipisteillä ja verkkokaupassa. Järjestäjäkohtaisella lahjakortilla voi ostaa lippuja juuri kyseisen järjestäjän tapahtumiin, myös tapahtuman ovella, mikäli Tiketin myyntijärjestelmä on asennettu ovimyyntiin.

MAKSUTAVAT

Tiketin verkkokaupassa on monipuolinen maksuvalikoima. Pankkien verkkomaksupainikkeiden lisäksi lippuja voi ostaa Visalla, Mastercardilla, Amexilla, Mobilepaylla, osamaksulla sekä Paypalilla.

OMATIKETTI

Rekisteröityneenä käyttäjänä asiakas voi maksaa ja tulostaa varauksensa suoraan OmaTiketistä. PDF-liput myös jäävät sivustolle hyvään talteen odottamaan keikkapäivää.

PALVELEMME: VERKKOKAUPASSA

Reilusti yli puolet Tiketin lipuista myydään verkkokaupan kautta. Sivuilla on myös paljon tietoa ajankohtaisista tapahtumista. Sivut ovat suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

PUHELINPALVELUSSA

Lippuja myydään ja varataan päivittäin aamu ysistä ilta ysiin joka päivä. Vastaamme itse puhelimeen, jotta tiedämme, mitä asiakkaillemme kuuluu.

TIKETTITURVA

Tikettiturva on lisätuote, jota tarjotaan kaikkien lippujen kylkeen. Asiakas voi halutessaan ostaa vakuutuksen, joka korvaa lipunhinnan, mikäli sairaustapaus estää häntä osallistumasta tapahtumaan.

JONOTUSJÄRJESTELMÄ

Tapahtumanjärjestäjät pistävät pystyyn niin hyviä tapahtumia, että aika ajoin ostajia on jonoksi asti. Mikäli huippusuosittu tapahtuma aiheuttaa ruuhkan Tiketin verkkokaupassa, sivustolle muodostuu jono. Kovakaan ruuhkapiikki ei siis kaada sivustoamme, vaan sitä voi selailla täysin normaalisti.

PIKAKIRJEET

Pikakirjeet lähtevät toimistoltamme päivittäin ja ovat perillä jo seuraavana päivänä. Lippujen myynti tällä toimitustavalla voi jatkua paria päivää ennen tapahtumaa.

LIIKENNEVALOT

Tiketin verkkokaupassa on käytössä liikennevalot, jotka kertovat, minkä verran lippuja on jäljellä. Värikoodien muuttuessa asiakas pystyy ennakoimaan tapahtumien lipunmyyntitilannetta ja nappaamaan lipun taskuun ajoissa.

TOIMIPISTEILLÄ

Tiketillä on useita kymmeniä toimipisteistä Helsingistä Ouluun.

R-KIOSKEILLA

Ennakkoon varatut tai maksetut liput voi noutaa miltä tahansa R-kioskilta kautta maan.

ASIAKASNEUVONNASSA

Kuluttaja-asiakkaat saavat meidät kiinni puhelimella, sähköpostilla ja toimipisteiden kautta, sekä tietenkin sosiaalisessa mediassa.


TOIMIPISTEET Tiketillä on toimipisteitä Suomen suurimmissa kaupungeissa, minkä lisäksi kaikilta R-kioskeilta voi lunastaa etukäteen varattuja tai maksettuja lippuja. Toimipisteet palvelevat henkilökohtaisesti tapahtumiin liittyvissä asioissa, ja lippuja voi halutessaan mennä vanhan maailman tapaan jonottamaan vaikka heti aamusta.

LIPPULAIVATOIMIPISTEEMME ON TIKETTI GALLERIA HELSINGISSÄ URHO KEKKOSEN KADULLA. Tiketti Galleria on vuonna 2015 ovensa avannut elämyksellinen taidetila, jonka pyrkimyksenä on tuoda ripaus klubitunnelmaa kuvataiteen kentälle ja vastavuoroisesti houkutella kuvataidetta askeleen lähemmäs hyvän musiikin ystäviä.

leria on tuonut esille useiden muusikoiden tekemää taidetta. Kauttamme taidetta on päätynyt myös museoihin. Kiasmasta löytyy Risto Puurusen varjotyö ja Vantaan taidemuseo Artsista Ville Juurikkalan upeita valokuvia sekä Aki Roukalan töitä.

Tiketti Gallerian pyrkimys on olla voittoa tavoittelemattomana taidetilana erilainen kuin muut, erottua joukosta, etsiä persoonallista ja omanlaistaan näkökulmaa tekemiseen ja katsomiseen. Gallerian rohkea ja kokeileva konsepti on esitellä taiteilijoita, joiden työskentelyssä sekä musiikki että visuaalinen taide elävät rinnakkain ja sekoittuvat. Tiketti Gal-

Kesällä 2017 teimme Tuskan ja Helsingin taidemuseo HAMin kanssa yhteistyössä Tuskan 20 v-juhlanäyttelyn uransa lopettavan HIM-yhtyeen ympärille Ville Juurikkalan kuvilla. Syksyllä 2017 Ruisrock on esillä Johanna Sinkkosen Ruisrockissa piirtämällä tehdyillä teoksilla sekä Joonas Brandtin valokuvilla Ruisrockin kulisseista.

14


AKKREDITOINTI ProTiketti-järjestelmällä voit hoitaa koko akkreditointiprosessin alusta loppuun näyttävän ja juuri teidän tapahtumanne näköisen hakemuslomakkeen luomisesta vieraiden vastaanottoon saakka. Ohjelman avulla nimet ja numerot sekä osoitteet ja ohjeet pysyvät helposti hallittavissa yhdessä paikassa, joten voit keskittyä muihin juttuihin.

Akkreditointiohjelmalla voit muun muassa:

• • • • • • • • •

Suunnitella näköisesi lomakkeen tai useita lomakkeita erilaisin kysymysvaihtoehdoin.

Jakaa tapahtuman osallistujat eri rooleihin, vaikkapa kutsuvieraisiin ja median edustajiin. Alarooleilla voit erotella toimittajat ja kuvaajat toisistaan. Liittää eri hakemuksiin erilaisia tuotteita, kuten ajolupia ja ruokalippuja.

Vastaanottaa vieraita yhtä aikaa useammalla pisteellä, reaaliaikaisesti. Käsitellä useita hakemuksia samanaikaisesti. Luoda automaattisia viestipohjia prosessin eri vaiheisiin Lähettää viestejä haluamillesi ryhmille tai kaikille sähköpostilla tai tekstiviestillä

Lisätä osallistujia kerralla suuremman satsin Excel-tiedoston kautta ja tarvittaessa myös viedä osallistujalistan Excel-tiedostoon.

Seurata reaaliaikaisesti, paljonko hakemuksia on saapunut, hyväksytty ja noudettu. Hakuja voi tehdä eri ominaisuuksien, kuten nimen, organisaation, roolin tai hakemuksen tilan mukaan. Tehohaulla voit yhdistellä eri ominaisuuksia.

”Tiketin kanssa asioiminen on mutkatonta, joustavaa ja palvelu on ystävällistä. Tiketti vastaa nopeasti viesteihin ja keskustelua käydään siten, että tuntuu kuin olisimme samaa yritystä. Tilitykset ovat sujuneet täsmällisesti ja virheettömästi”

”Teemme Rytmikorjaamolla tiivistä yhteistyötä Tiketin kanssa paitsi lipunmyynnin saralla myös markkinointiin, tiedotukseen, julkaisuihin, kulunvalvontaan ja kanta-asiakkuuksiin liittyvissä kysymyksissä. Yhteistyö Tiketin kanssa on aina poikkeuksellisen helppoa, mukavaa ja joustavaa. Tiketin ystävällinen ja osaava asiakaspalvelu kruunaa muutenkin 5/5-tason paketin.”

Elina Nurmi Töölö Urban / Korjaamo Group Oy

Marko Kivelä Rytmikorjaamo / Selmu Ry


KULUNVALVONTA JA TAPAHTUMATYÖSKENTELY

TAPAHTUMA ALKAA SISÄÄNKÄYNNILTÄ. Alku on vähän kuin hyvän kappaleen intro: se imaisee mukaansa, hämmästyttää ja kummastuttaa ja saa haluamaan lisää. Timanttinen alku enteilee timanttista loppuhuipennusta.

kaisella opastuksella. Jos laitteiden kanssa menee sormi suuhun, olemme puhelimen päässä valmiina auttamaan. Meidän kanssamme tapahtuman alku sujuu kuin valssi.

Tiketti hoitaa paikalle instrumentit, soittajat ja kapellimestarit. Kauttamme saat samasta osoitteesta laitteet sekä tarvittavan määrän ammattitaitoista henkilökuntaa. Takataskussamme on jos jonkinlaisia apuvälineitä, kuten lukijalaitteita, ohjelmistoja ja verkkoyhteyksiä, jotka toimitamme asianmu-

Annahan meidän suunnitella kanssasi onnistunut sisääntulo. Meidän jengi on tuttu ja toivottu näky tapahtumien porteilla, sillä kanssamme homma toimii. Me täällä rakastamme tapahtumia ja olemme aina valmiina työskentelemään siellä missä tapahtuu.

16


u Kulunvalvonnan ja porttitoiminnan suunnittelu on meille mielekästä ja tuttua puuhaa, ja voit halutessasi jättää koko sisääntulon meidän vastuullemme, kuten mm. Ruisrock on tehnyt jo kymmenen vuotta. u Asiakaspalvelu ja tapahtumalähtöinen ajattelu ovat meille kunniaasioita. Olemme ylpeitä siitä, että niin moni tapahtumanjärjestäjä valitsee meidät ensikontaktiksi tapahtuman ja sen yleisön välille. u Erilaisiin tapahtumiin tarvitaan erilaisia kulunvalvontatoimintoja. Me Tiketissä olemme tottuneet räätälöimään niin isojen festareiden ja jalkapallostadioneiden kuin pienten klubien ja teattereiden sisäänkäyntejä. u Tiketin kulunvalvontalaitteet ovat helppokäyttöisiä ja niiden käyttöön voidaan tarvittaessa kouluttaa myös tapahtuman oma henkilökunta.

Tiketin kulunvalvontaohjelmalla onnistuu muun muassa:

• •

Selkeä tulkinta lipun tilasta; OK, käytetty, mitätöity

Eri porttien ja kulkuoikeuksien määrittämi nen sekä huomautusten luominen esimerkiksi alennuskorttien yhteyteen.

Lipunluenta tarvittaessa myös offline-tilassa ilman verkkoyhteyttä.

• • •

Tiketin järjestelmän ulkopuolisten lippukoodien lisääminen. Reaaliaikainen raportointi kävijöiden sisään tulosta.

”Tiketti on aidosti kiinnostunut asiakkaistaan, sekä tapahtumanjärjestäjistä että tapahtumien vieraista. He ovat aina valmiita kehittämään järjestelmäänsä tarpeidemme ja toiveidemme mukaisesti – esimerkkinä tästä uudistettu HJK:n kausikortti. Tiketissä eri alueiden osaajat osallistuvat aktiivisesti myynnin ja markkinoinnin suunnitteluun yhdessä asiakkaan kanssa. Iso plussa on myös se, että Tiketin kautta olemme tavoittaneet tehokkaasti uusia kohderyhmiä.” Kari Haapiainen varatoimitusjohtaja / HJK

Tiketin palvelualttius, osaamisen taso ja laatu ovat huippua, unohtamatta mainonnan ja markkinoinnin hiottua avustusta. Käytänteet Tiketissä ovat selkeitä, asiakaslähtöisesti suunniteltuja. Tiketissä asioidessamme emme huku erilaisten hyvien työkalujen alle vaan saamme aina myös henkilökohtaista palvelua. Meille Tiketti merkitsee vahvaa luottamusta." Mona Kortelampi Valtimonteatteri


TALOUS TIKETIN TALOUSOSASTO ON: NOPEA.

Tilitämme kaiken kahden arkipäivän sisällä tapahtumasta.

NOTKEA.

Vastaamme sähköposteihin ja autamme parhaamme mukaan keksimään jokaiseen tilanteeseen sopivan ratkaisun.

SELKEÄ.

Lähetämme tilitysraportit sähköisesti, minkä lisäksi tarjoamme tilitysjärjestelmän tapahtumanjärjestäjien käyttöön.

TAIDAMME KAIKKI TIETÄÄ, MILTÄ TUNTUU, KUN TAPAHTUMA ON ONNISTUNEESTI OHI. Hymyilyttää, kun ihmiset lähtevät kotimatkalle hieman elävämpinä kuin saapuivat. Jotta hymy säilyisi myös tapahtuman tekijöiden kasvoilla, käytännön asioiden tulee sujua myös rutistuksen jälkeen.

"Pitkäaikainen yhteistyö Tiketin kanssa on ollut meille erittäin toimivaa ja mieluisaa. Tilitykset tulevat ajallaan ja ovat luotettavia. Asiakaspalvelun ja asiantuntemuksen taso ovat taanneet että asiointi on aina tehokasta. Yhteistyön sujuvuudella on oleellinen merkitys meidän toimintaan.” Sara Norberg Culture Factory Korjaamo CEO / Korjaamo Group Oy

18

Olemme nopeita tapahtumien myyntiinlaittamisessa, tapahtumatyöskentelyssä ja myös tapahtuman jälkeisissä töissä. Tilitämme tapahtuman lipputulot järjestäjälle kahden arkipäivän kuluessa. Talousosastomme seuraa rahaliikennettä asiakkailta Tiketin kautta tapahtumanjärjestäjille, hoitaa myyntireskontraa ja neuvoo talouteen liittyvissä tilanteissa.

Tiketin koneisto tekee tapahtumajärjestäjän työstä helpompaa ainakin yhdellä osa-alueelle. Liput liikkuvat hyvällä meiningillä ja palvelualttiudella, asiat selvitetään, kehitysehdotukset laitetaan käytäntöön ja neuvonta on tarvittaessa mallia ”for dummies”. Ovimyyntijärjestelmän käyttöönotto on lisännyt asiakaspalvelua, positiivisia asiakaskohtaamisia, tuottanut lisämyyntiä sekä tietenkin tehostanut tilitys- ja raportointiaikaa. Pipetin ”tsätti” on ehdottomasti plussaa hektisessäkin aikataulussa!

Anniina Havukainen N.C.D. Production Oy


ASIAKASTYYTYVÄISYYS 2017 ARVOSANA ASIAKKAILTAMME:

9

TIKETTIÄ ERINOMAISESESTI KUVAAVAT SANAT: u u u u

TIKETIN ASIAKASPROFIILI 53%

47%

LUOTETTAVA NOPEA HELPPO TOIMIVA

UUSIMAA ”Tiketti on todella helppokäyttöinen ja luotettava, mistä johtuen voin aina hyvillä mielin ostaaliput tapahtumiin. Tiketti on aina ykkösvalinta!” ”Asiakaspalvelu on aina ollut mukavaa, olen asioinut jo YLI 30 vuotta - ensisijaisesti Tiketissä, jos vaan mahdollista.”

42%

MUUT ALUEET

22%

58%

1% 30%

”Kotimainen yritys, joka toimii hyvin kansainvälisten lippukauppojen rinnalla.” ”Galleria on nasta lisä. Maksutavat ja toimitustavat runsasmuotoiset, mutta tehty silti helpoksi nettiostoissa.” Asiakkaidemme kommentteja, Asiakastyytyväisyyskysely 9/2017

47% 15-24 v.

25-44 v.

45-64 v.

65-69 v.

Brändimittaus, Mediatoimisto Voitto, 2/2017


13. syyskuuta, 2018

T i ke t t i O y | U r h o Ke k ko s e n k a t u 4 – 6 0 0 1 0 0 H e l s i n k i KULUTTAJA-ASIAKKAILLE

TAPAHTUMIEN JÄRJESTÄJILLE

Asiakaspalvelu 0600 1 1616

Puhelinpalvelu 010 843 1601

Asiakasneuvonta 010 843 1611

ProTiketin chat (arkisin klo 9–21)

hei@tiketti.fi

tiketti@tiketti.fi

(ma-su klo 9-21, 1,78 € / min + pvm) (arkisin klo 10-18)

TIKETTI

TIKETTI.FI

(ma-su klo 9–21)

HelpDesk 010 843 1620

TIKETTIOFFICIAL

+TIKETTI

Tiketti yritysesite 2018  
Tiketti yritysesite 2018  
Advertisement