Vanzelfsprekend talen leren

Page 1

5-daagse cursus Frans Niveau: 2-4 op een schaal van 0 tot 10. Datum: 15-19 juni Inschrijven voor 22 mei Tijd: van 9.15 tot 17.30. Locatie: Aventurijn, Loenen Kosten: € 475,Info: www.talenvoortalent.nl/ lepremierpas.htm Inschrijving: 055-5051222 -: info@aventurijn.org

Wie was je meeste geliefde leraar, en waarom? Als je dat weet, weet je hoe je het best leert!

praktisch

Vanzelfsprekend talen leren

Leren met passie

Sylvain Lelarge, oprichter van Talen voor Talent en zelf leraar in hart en nieren, reikt in dit katern suggesties aan om je dagelijkse leven zo in te richten dat leren - en dus onderwijzen: het geïnspireerd delen van wat je aan het leren bent - heel natuurlijk wordt.

Doe alsof

Kinderen weten het allang: als Jan Klaasen durf je meer. Leef je daarom in en word een monsieur, madame of president en spreek vrijuit! (pagina 24)

Zingend leer je meer

Zing in de taal van je keuze. Niet alleen dat je hersenen zich meer openen als je ontspant, je wordt er ook vrolijk van en wordt één met de taal’. (pagina 25)

Hoe absurder hoe beter

Bij kinderen, net als bij volwassenen, is het veel leuker als een verhaal, een droom (of een les) een hele andere wending neemt dan was verwacht. Hoe absurder hoe leuker hoe beter. Bij het samen maken van een Franse krant, bijvoorbeeld, blijven de meest absurde advertenties het beste bij. (pagina 24)

Oefen je spraakspieren met Kuifje In plaats van je studieboek kan je gerust een stripboek pakken. Vooral Kuifje staat vol wetenswaardigheden. Lees hem in stereo, liefst hardop, zodat ook je spraakspieren wennen aan de door jou gekozen taal. (Pagina 26)

e du c a r e

Leren is geen van-9-tot-5 baan, het is een ontdekkingsproces en een manier om met de wereld en de anderen in contact te zijn.

2/2005 [ pagina 23 ]


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.