Page 1

ATT BYGGA OCH INREDA FÖR MARSVIN

Om du har tillgång till ett oanvänt rum, en klädkammare eller ett förråd kanske, så kan det bli ett trevlig hem för dina marsvin. En bit presenning skyddar golvet och gör det lättstädat. Det kan häftas upp eller tejpas med stark tejp. Ett kompostgaller för dörröppningen gör att dörren kan stå öppen och dagsljus kommer in. Med så mycket yta och spån håller det sig fräscht längre, och det är lätt att möblera om ibland för att ge djuren variation. Ett enkelt sätt att byta ut de vanliga tråkiga burar som säljs i zooaffärerna! Dessutom mycket billigare. Och det är hemskt trevligt att kunna sitta inne hos djuren och umgås med dem i deras hemmiljö!

djurhemmet tigerharens tips

Djurhemmet Tigerharens tips www.tigerharen.org


Har du inte möjlighet att inreda ett helt rum går det bra att bygga en inomhushage av tex kompostgaller, med presenning eller liknande på golvet. Men eftersom marsvin inte är särskilt duktiga hoppare eller klättrare, så räcker det med betydligt lägre väggar. 20-25 cm höga brädor eller gallersidor räcker bra. En gammal garderob eller bokhylla där hyllorna tas ut kan fungera som hage om den läggs ”på rygg”.

Den här hagen är fäst i två plankor som ligger mot hörnet i rummet, så man slipper häfta i väggen. Ett kompostgaller går att öppna som en grind. Höhäcken fungerar också som en flyttbar vägg.

Här har en marsvinshage passats in under en loftsäng - utrymmessnålt och praktiskt. Och det är fler än marsvinen som trivs!

i

Hör av dig till oss om du har egna bilder eller tips på hur man kan bygga bra åt marsvin! info@tigerharen.org

fler tips finns på www.tigerharen.org

ATT BYGGA OCH INREDA FÖR MARSVIN  

Hör av dig till oss om du har egna bilder eller tips på hur man kan bygga bra åt marsvin! info@tigerharen.org

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you