Page 1

13. 6.

2011


Just do it! Tiedätkö sen tunteen, kun on juuri mennyt väsyneenä nukkumaan, mutta sängyssä huomaa, että on hirmuinen jano? Tai huomaat liian myöhään, että jokin valo on jäänyt päälle. Tuntuu liian vaivalloiselta nousta ylös ja hakea juotavaa tai sammuttaa valoja, joten päätät antaa sen olla ja yrittää vain nukkua. Itse ainakin huomaan tämän jälkeen nukkumisen mahdottomaksi, kun ajattelen, kuinka paljon parempi olo olisi juotuani tai tuon valon sammutettuani. Loppujen lopuksi on pakko vain ryhtyä toimeen. Unelmien seuraamisessa on toimittava aivan samalla tavalla. Voit miettiä, uneksia ja toivoa vaikka kuinka pitkään, mutta jossain vaiheessa on otettava ja tehtävä, tai muuten jää tekemättä. Asioiden tekeminen tuo mukanaan muutoksen, joka voi myös pelottaa. Olen nyt ainakin kaksi vuotta haaveillut pidemmästä pyöräretkestä. Tarkoituksena on ollut, että tarkkaa suuntaa ei olisi, vaan voisi aivan vapaasti mennä sinne, minne nenä näyttää, ja niin pitkälle kuin näyttää. Armeijan vuoksi kaksi edellistä kesää ovat olleet vajaita, mutta nyt alkaa tuntua siltä, että jano on yltynyt niin hurjaksi, että on toimittava.

Yksin matkalle lähtemisessä on paljon pelottavia asioita jo itsessään, mutta myös muita pelottavia asioita löytyy: pitääkö minun luopua jostain saavuttaakseni unelmani, mitä jos se ei olekaan sellaista kuin kuvittelin. Kesäisin on kaikenlaisia tapahtumia ja suunnitelmia, joita haluaisi tehdä, eikä haluaisi jättää väliin. Onneksi viestintäleiri on näin kesän alussa, niin minun ei tästä tarvinnut luopua. Työpaikastani oli vaikeaa saada pidempää lomaa, joten otin itseäni niskasta kiinni ja irtisanouduin. Toivon myös, että tämän jutun kirjoittaminen tekee asiasta varmempaa ja antaa tietynlaista potkua. Seminaarinmäen mieslaulajat ovat sanoneet aika hyvin laulussaan Muistomerkki: ”Patsaaksi ei muutu seisomalla paikoillaan, yrittäneille vain niitä laitetaan. Jos epävarmuustekijöitä ryhtyy pohtimaan, tuskin seikkailuihin tohtii ryhtymään.”

FreeDigitalPhotos.net

1


Uutiset Ilkivalta sekoitti aikataulut junat Juomasekoitus vedetään myöhästelevät päiväkausia. pois myynnistä Helsingin junat pohjoiseen ja itään myöhästelevät 10-30 minuuttia ainakin alkuviikon ajan ilkivallan vuoksi, kertoo VR. Eilen peruttiin kaksi kaukoliikenteen vuoroa. Ilkivalta tapahtui aamuyöllä Vantaan Rekolassa, jossa junaaseman läheinen turvalaitekoppi poltettiin

Naturdiet Drinkmix metsämansikkavanilja-juomasekoitus vedetään pois myynnistä, koska tuote saattaa sisältää maapähkinää ja seesaminsiementä, joista ole varoitus merkintää.

Sprinkleri rikki Vantaan Flamingossa - hotelli lainehti vedestä.

Vantaalla riehui launtai illalla kerrostalopalo. Pelastuslaitoksen arvion mukaan palo saattetiin sytyttää tahallaan. Kolme asuntoa kärsi savuvahingoista, mutta loukkaantumisilta vältyttiin. Poliisi otti läheiseltä juna-asemalta kiinni yhden henkilön noin tunti palon syttymisen jälkeen. Lähde: mtv3.fi/uutiset.

Vantaan kerrostalopalo tuhopoltto?

Kylpylähotelli Flamingossa Vantaalla on sattunut iso vesivahinko. Hotellin kuudennen kerroksen automattinen sprinkleri meni jostakin syystä päälle illalla, ja ehti suihkuttaa noin puoli tuntia vettä ennen kuin pelastuslaitos sai laitteen sammutettua.

Sää

Maanantai 13.6.2011 Heikkoja vesikuuroja. Kokonais sademäärä 5.5 mm. Kosteus 85%-96%. 15°C.

Päivän korkein lämpötila on

Helteet vaihtuvat kuluvan päivän aikana viileämpään säähän. Nopean lämpötilanmuutoksen synnyttämiä ukkosia on odotettavissa iltapäivällä maan keski-osassa.

Yön alin lämpötila on 9°C (Eli siis varautukaa kylmään yöhön!)

2


Cheerleading Cheerleading on urheilulaji, jossa yhdistyvät mm. tanssi, stuntit, huudot ja permantoakrobatia. Lajin harrastajaa kutsutaan cheerleaderiksi. Cheerleading jaetaan kahteen hieman toisistaan poikkeavaan lajiin, cheeriin ja cheerdanceen. Cheerdance on nimensä mukaan showtanssia, johon kuuluu piruetit, hypyt ja notkeusosuudet. Tanssijoukkueet käyttävät apunaan huiskia, eli pom-pomeja. Cheerleadingiin kuuluvat mm. stuntit, eli pyramidit, permantoakrobatia, heitot, kannustushuudot ja tanssi. Cheerjoukkueet voivat käyttäät rekvisiittana pom-pomien lisäksi kylttejä ja megafoneja.

kilpailuissa ja MM-kilpailuissa. Tänä vuonna Suomi voitti MM-kultaa paristuntissa, joka on todella hyvä saavutus. Go Suomi! :D Cheerleading keksittiin vuonna 1880 Princetonin yliopistossa, joka sijaitsee New Jerseyssa. Aluksi kaikki cheerleaderit olivat miehiä, mutta tilaanne muutui naistenkin päästyä yliopistoihin. Laji tuli Suomeen 1980 luvulla, ensimmäiset SM-kilpailut järjestettiin vuonna 1985. Tänävuonna SM-kilpailut voitti Oulussa toimiva Norther Lights seuran edustusjoukkue Diamonds, viimevuonna kilpailut voittivat Helsingissä toimivan Golden Spiritin edustusjoukkue Angels.

Cheerin huippumaita on mm. Japani, Yhdysvalat ja Suomi. Cheerleadingissa järjestetään Suomessa vuosittan SM-karsinta kilpailut, SM-kilpailut, sekä harrastajille May maddnes. Kansainvälisesti kilpaillaan EM-

Suosittelen cheeriä kaikille! MM. H.A.C ja Funky teamilla on sekajoukkueita, johon ovat tervetulleita sekä tytöt, että pojat!

Aada(liina)

3


Leirikoira-Tuiskun comeback! Hieman kokenemmat leiriläiset saattavat muistaa Tuiskun, joka vieraili viestintäleirillä vuonna 2009, jolloin leiri oli Mikkelissä, tarkemmin sanottuna Anttolassa. Tuisku on noin 5 vuotias Shetlanninpaimenkoira. Tuisku on melko ujo koira, mutta innostuessaan jostakin, se voi näykätä. Sen ohi ei kannata mennä juosten koska silloin se tulkitsee sen leikiksi ja alkaa haukkua. Tuiskuun voit tömätä Teijan ja Riston teltan luona, joka on Maijan teltan takana oleva iso teltta.

Aada(liina)

Haastattelu 1.Mistä ryhmäasiasta pidit eniten? 2.Mikä on ollut viestintäleirillä tähän mennessä parasta? 3.Kuka on lempi kultsu ryhmästäsi? 4.Mikä on suosikkisi leirillä tehdyista ruuista?

Johanna H:

1. radio 2. tutustuminen uusiin ihmisiin ja vanhat tutut 3.Andy 4.lihamureke

Taika: Karoliina:

1.Vähän kaikista 2. Kaikki 3. 4.makaronilaatikko

1. lehti 2. uiminen 3. Jusu 4. pitsa Aada(liina) & Taika

4


Tehtävät

Selvitä kijaimet. Mitä saat? 1. 2. 3. 4. 5.

maoksmak= apkuap= yirajklhly= mpuoljoula= ipuirksiisp=

6. akumuusisp= 7. iierkti= 8. uuesrj= 9. kkuimsta= 10. oacc lcoa= 11. urakkp= 12. ieottoenk=

Punainen mies on tehnyt comebackin!!! Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä salaperäinen ”Punainen mies” ilmestyi leiriläisille jo toista kertaa. Aiemmin hänet nähtiin keskiviikko iltana iltapalan jälkeen hiippailemassa koulun pihalla. Toimitus ihmettelee, miten hän voi juoda vettä pukunsa läpi. Suurimman epäiilyn kohteena ovat Jusu ja Ville. Epäilyistä toimitus sai vihiä tuntemattomalta lähteeltä illan videon jälkeen. Tuntematon lähde väittää Jusua syylliseksi. Toinen epäillyistä, Ville, lähti sunnuntai illalla kello seitsemän aikoihin. Sunnuntaina näytetyssä videossa Punainen mies meni villen teltan sisälle. Entä kuka kuvasi videon?(O.o) Punaisella miehellä pitää siis olla apuri. Faktat ovat: Punainen mies on punainen, Punaisella miehellä on apuri, joku juonessa mukana oleva kuvasi videon, kukaan ei tiedä Punaisen miehen, tai hänen apurinsa henkilöllisyyttä, juoni mutkistuu.

Emme tiedä; missä Punainen mies majailee, kuka Punainen mies on, kuka hänen apurinsa on, milloin video ilmestyi, onko tuntematon lähde mukana juonessa, saammeko tietää Punaisen miehen henkilöllisyyttä ikinä, ilmestyykö Punainen mies ensi vuonna.

5


1.Leirin nettisivu 2.Puhdistettavat astiat 3.Leirin oma raha 4.Äitisi mies 5.Synonyymi itkikalle 6.Leirin kauppa 7.Paikka josta voi kysyä neuvoa ja nostaa lecuja 8.Kone missä on tietoa xD 9.Korttipakassa suurin tai pienin kortti 10. Kaakaopavuista tehty herkku 11.Puhekielen nimi vhs:ssälle 12.Neste joka loppuu leiriltä jatkuvasti... 13.Näihin kuuluu hamppari 14.Synonyymi pulikoinnille. 6


Horoskoopit

Vaaka:

Kaksoset:

Vesimies:

Kalat:

Rapu:

Jousimies:

Härkä

Leijona:

Neitsyt:

Skorppiooni:

Tänään myydään kiskasta jotain mielestästäsi maukasta lecuilla. Varo siis ettet tuhlaa kaikkia rahojasi, muuten jäät puille paljaille! Onnen ruoka: sipsit.

Oletko kokeillut iPadillä pelaamista Kannattaisi sillä saat niitä pelatessasi huipputulokset. Onnen ruoka: mansikka.

Tästä tulee sinulle todella pitkä päivä. Sinusta tuntuu kuin nukahtaisit seisaasltesi. Muista siis levätä ettei näin oikeasti tapahdu. Onnen ruoka: porkkanaloota.

Sinulla on paljon ongelmia jotka stressaavat. Kokeile virkkaamista se auttaa. Virkkaa ongelmasi pois Onnen ruoka: kaali.

Sinun pitäisi suurinpiirtein hyppiä riemusta, sillä tämä on onnen päiväsi. Sinulle tapahtuu jotain todella jännittävää mutta en kerro mitä. Se sinun on selvitettävä itse. Onnen ruoka: rapusalaati.

Saat tänään hirveästi hyttysen puremia. Suojaa siis ihosi tarkaan tai laita hyttysmyrkyä.Varo vaan, sillä ne vaanivat sinua! Onnen ruoka: spagetti.

Tänään olet selvästi juonut liika kokista. Olet selvästi yliaktiivinen. Pompit, hyörit ja pyörit. Sinusta tuntuu kuin jaksaisit juosta maailman ympäri. Onnen ruoka: suklaa.

Muista että hyönteisetkin ovat eläviä. Niiläkin on oikeus elää. Jos tapat huomenna enemmän kuin kolme ötökkää on luvassa huonoa onnea. Ole siis varovainen. HUOM! Tosi varovainenen Onnen ruoka: hillo.

Oletko kokeillut tennistä? Se voisi olla sinun lajisi. Olet nopea ja osaat lukea minne pallo putoa. Sinusta voisi tulla siinä aika hyvä Onnen ruoka: keksit.

Tik Tak Tik......kello käy. Olet myöhässä tänään useampaan otteeseen. Sinun pitäisi pitää rannekelloa, ettet saa kauhean montaa näpäytystä. Onneksi sinulla on sinua tukevia kavereita. Onnen ruoka: nuudeli.

Oinas:

Laita tänään päälle jotain punaista se tuo sinulle onnea. Jos laitat sinistä päivästä tlee kaamea. Varo siis! Onnen ruoka: kaalipata.

Kauris: 7

Maista joskus mustikoita ne ovat herkullisia ja tuovat sinulle onnea toisin kuin mansikat. Syö siis mustikoita äläkä mansikoita Onnen ruoka: mustkikka.


Jatkis ..kurkkukaappia! Syötyään vaaleanpunaisen makkaralappunsa Mikko huomaa Anttoonion sukan rappusilla! Katsokaa! Anttoonion sukka on tuolla! Mikko huudahtaa. Pojat juoksevat sukan luokse ja Mikko puraisee sitä. Mikko, se ei ole makkara! Joosef sanoo ja nappaa sukan Mikon suusta. Pojat nousevat vaaleanpunaisia portaita kohti kurkkukaappia. Yht'äkkiä kaapista hyppää jääkarhu, joka sohii poikia porkkanalla. Juoskaa kurkkukaappiin turvaan, minä pidätelen sitä! Heikki huudahtaa ja vetäisee takataskustaan kurkun. Joosef ja Mikko juoksevat kiljuen kurkkukaapin ovelle, mutta se ei aukea. Mikko nappaa kaapista pinkin muurinmurtajan, ja murtaa sillä kurkkukaapin oven. Sisällä kurkkukaapissa pojat huomaavat olevansa Hawailla. Hetken päästä Heikkikin saapuu Hawaille. Pääsin jääkarhusta eroon, koska tappelevat ekakertalaiset kiinnittivät sen huomion. Pojat nappaavat palmusta kaulaansa vaaleanpunaiset leit ja lähtevät seuraamaan Antoonion sukka jonoa. Seurattuaan sukkajonoa noin 5 minuuttia, pojat huomaavat edessään..

Hamtaro :3

Bemari 8


Tekniikka ja yhteisöllisyys Mainos-TV lähetti viime vuonna uusintoina mielisarjaani Villi Pohjola (sarjassa on paljon viestintäleirimäisiä elementtejä ja ajatuksia). Sarjan yhdessä jaksossa Maggie ostaa itselleen pesutornin ja jää itsepalvelupesulassa käytävien keskustelujen ulkopuolelle. Kyläradion toimittaja Chris toteaa, että kotipesukoneet rikkoivat iki-aikaisen purolla pesemisen perinteen. Purolle kokoonnuttiin pesemään pyykkiä ja samalla keskusteltiin. Itsepalvelupesula on jatkanut tätä yhteistä käytännettä, mutta kotipesukoneet tehokkaasti eristävät ihmisen kotiinsa.

on vain edistänyt sieltä poismuuton: kiskot vievät etelään. Sinisilmäisenä olin luullut, että rautateiden tarkoitus oli helpottaa elinoloja Pohjois-Karjalassa. Puhelinhan on yhteisöllisyyttä lisäävä, eikö? Kun puhelin keksittiin 1800 luvulla1 ja se tuli heti Bellin keksimisen jälkeisenä vuotena Suomeen, niin ensimmäiset sovellukset olivat tehtaan ja tehtaanjohtajan väliset puhelut: Ei tarvinnut aina mennä paikalle. 1920-luvulla puhelin tuli jo yleisemmin käyttöön ja Yhdysvalloissa todettiin sen olevan kotirouvien suosiossa heidän pitäessään yhteyksiä keskenään, he ylläpitivät yhteisöllisyyttä. Mutta sitä ei suinkaan oltu tehty tätä varten, vaan naiset ikään kuin varkain ottivat sen käyttöön. Vielä 1950-luvulla Helsingin Sanomat kirjoitti naisia syyllistäen: Puhelinverkot tukkeutuvat, kun naiset kesämökeiltään lörpöttelevät puhelimessa.

Jäin miettimään, että eikö näin ole useimpien tekniikoiden kanssa? Tekniikan tullessa yhteiskuntarakenne rikkoutuu ja yhteisölliset toimintatavat ja yhteiselo saa uusia muotoja. Tekniikkaa otetaan käyttöön, mikäli se on hyödyllistä ja usein sen kehittämistä ja käyttöönottoa perustellaan kustannuksia alentavana. Jopa taiteen ollessa kysymyksessä tapahtuu näin: elevisio tuo elokuvatkin kotiin, valokuva on halvempi kuin öljyvärimaalaus, valokuvat voi lähettää toiselle, ei tarvitse enää yhdessä katsella albumeja. Tietotekniikan käyttöönotossa on samat perustelut: sähköposti on puhelinta edullisempi, etälasku tuo pankeille säästöjä, itsepalvelu vähentää hallintokuluja, etäopetus vähentää oppimiskuluja, etäkokoukset matkustuskuluja jne. Ja kaikki nämä palvelut ovat omiaan eristämään ihmisiä toisistaan.

Yhteydenpito on ihmisen sekä biologinen että kulttuurinen universaalitarve. Miksi sitten tätä yhteydenpitoa ja sen mukanaan tuomaa yhteisöllisyyttä varten ei ole jo alunperin tehty omaa tekniikkaa? Pitkään näin tapahtui vain varkain ja vain sattumalta ja vain joidenkin käyttäjien oma-aloitteisuuden pohjalta, kuten juttelu-puhelut 1960-luvulla, irc-keskustelut, tekstiviestit ihmisten kesken, uutisryhmät jne. Uskoisin, että syynä on se, että yhteydenpitoa on vaikea rahastaa, puuttuu ansaintalogiikka. Kun matkapuhelinverkot mahdollistivat kännykät, niin niitäkin myytiin ensin yrityksille ja liikemiehille. Vasta kun havaittiin, että piilotettu tarve - kuuluvuus kesämökiltä vaikutti puhelimen hankintapäätökseen, verkkoa ryhdyttiin laajentamaan kaikkialle. Puhelin oli hyvä myyntikohde, sen ansaintalogiikka oli selvä: kännykkä maksaa ja se sopii myös yksittäiselle kuluttajalle myytäväksi. Saihan sen avulla yhteyden myös lankaverkon ihmisiin. Muita televerkon yhteisöllisiä palveluita onkin jo vaikeampi

Kun lennätin keksittiin, se mahdollisti rautateiden syntymisen ja kuljetukset rautateillä. Yhdysvalloissa hävisi "Pieni talo Preerialla" -idylli ja sijaan tulivat karjakuljetukset ja Chicagon teurastamot, suurtuotanto, elintarviketeollisuus säilykkeineen jne. Samalla ihmiset muuttivat työn perässä ja vanhat yhteisöt hiipuivat pois. Muistan, kuinka aikoinaan liikenne- ja kulkulaitosministeriön silloinen kansliapäällikkö Esko Rekola totesi, että rautatieliikenteen tulo Pohjois-Karjalaan

9


rahastaa, eihän mainokset sovi yksityisiin puheluihin tai sähköposteihin. Sosiaalisen median, mm. Facebookin sivuilla on jo ärsyttävän paljon mainoksia ja heikkona signaalina näenkin sen jo saavuttaneen tai olevan juuri saavuttamassa käytön katon. Facebookin sijalle tulee joku toinen palvelu, jonka avulla mainosrahoja on taas helpompi kalastaa. Sosiaalinen media on kuitenkin nyt tullut jo jäädäkseen. Mutta lisääkö se aidosti sosiaalisuuta? Sitä sietää vielä miettiä.

Lapsen sosiaalisen alkupääoman mittarina toimii se, kuinka monta syliä hänellä on, toteaa Lea Pulkkinen. Vähän vanhempien lasten kohdalla mittarina toimii yhteiset ruokailuhetket, niin aamiaispöydät, päivälliset kuin iltapalatkin. Ja ellei isovanhempien syli ole aina lähellä, niin kasvot ja hymy ruudulla voi hiukan paikata tätä. Yhteisten ruokailuhetkien etäjakaminen vaatinee jo enemmän mielikuvitusta. P.S. Viitaten edelliseen juttuuni, niin nyt 36 henkilöä on tykännyt statuspäivityksestäni!

Tätä synkkää yksinpuhelua valaisee kuitenkin tieto- ja viestintätekniikan monet sovellukset, joita voi käyttää sekä yhdessä että erikseen. Yhteisyyden kannalta on tosi kivaa tehdä yhdessä lehti, olla sen kirjoittaja/toimittaja, kuvaaja, taittaja ja painaja - sekä jakelija. On myös hienoa tehdä yhdessä video ja näyttää se toisille, tehdä kuunnelma jne. Laajempaakin yhteisöllisyyttä ja demokratiaa edistävää on yhdessä pohtia jotain merkittävää asiaa, etsiä tietoja ja muodostaa yhdessä käsitys asiasta. Ja laittaa tämä sitten eteenpäin päättäjille. Viestintäleiri on tästä oiva todiste!

Maija 1 Puhelimen keksi noin vuonna 1849 italialainen keksijä Antonio Meucci, joka kutsui sitä nimellä teletrofono. Aikaisemmin kunnia ensimmäisestä puhelimesta on yleensä annettu yhdysvaltalaisen Alexander Graham Bellin 1876 esittelemälle telephonelle, mutta jopa Yhdysvaltain kongressi tunnusti syyskuussa 2001 Meuccin ehtineen ensin. Meuccin keksintö esiteltiin Yhdysvalloissa 1860 ja siitä julkaistiin kuvaus New Yorkin italiankielisessä sanomalehdessä. (Wikipedia, 15.3.2010)

1

0


Ursulan tietoja vastausvarasto painonappi. Laitteen virallinen nimi oli ”X–Y-asemaosoitin näyttöjärjestelmälle”. Puhekielessä laitetta alettiin pian kutsua hiireksi, koska rasian johto toi mieleen siimahännän. Tämän selityksen kaivoin tietysti Wikipediasta, koska en itse tiennyt sitä.

Hei taas! Hyviä kysymyksiä on onneksi taas löytynyt, ja on kiva huomata, että ihmisiä askarruttavat monenlaiset asiat. Kimurantteja asioita pohtiessa aivot pysyvät vetreinä. Aivan alkuun palautetta, joka aina ilahduttaa Ursulaa. Piitä koskevaan vastaukseeni tuli seuraava viesti: Oletko kuullut, että pii saattaa sisältää viestin ulkoavaruudesta? Tämän palautteen lähettivät Kioskifilosofit. No, enpä todellakaan ole kuullut, mutta ajatus on erittäin mielenkiintoinen ja siihen on helppo uskoa ainakin niin kauan kuin se todistetaan joko oikeaksi tai vääräksi. Siihen taas voi vierähtää aikaa, ehkä enemmänkin kuin Suomen hallitusneuvotteluihin, jotka nekin kestävät ja kestävät…

-Mitä Ursula pidät Jokikunnan koulusta leiripaikkana?

Nyt kysymyksiin:

”Usvaan uponnut”

-Miksi tietokoneen hiirtä kutsutaan hiireksi?

Totta puhut, kaunista on. Kauneus on toisaalta katsojan silmässä, eli mitä kukin maisemassa arvostaa. Tiedän henkilöitä, jotka tykkäävät pohjalaisesta, tasaisesta maisemasta, jossa katse kantaa kauas, toisille kauniiseen maisemaan kuuluu aava meri. Joku tykkää tuntureista, joku jylhistä vuorista. Vihdin kumpuilevalle maisemalle on olettavasti tullut piirteitä muinaisesta merenpohjasta.

”Monta leiriä kokenut” Tässä on sekä hyviä että huonoja puolia, kuten lähes kaikissa leiripaikoissa on ollut. Hyvää on hienot maisemat ja hyvä pelikenttä sekä kohtalaisen hyvä telttaalue. Huonoa on veden vähyys, pienet pesutilat ja keittiö. Ehdoton etu on lyhyt matka Helsinkiin. -Miksi Vihdin seutu on niin kaunista?

”J” Eipä ole tullut koskaan mieleen ihmetellä tätä asiaa, mutta onneksi kysyit. Nyt tiedän vastauksen ja se on tämä: Douglas Engelbart kehitti vuonna jo niin aikaisin kuin vuonna 1964 osoitinlaitteen graafista käyttöliittymää varten. Laitteen ensimmäinen versio oli kulmikas puinen rasia, jonka pohjassa oli kaksi pyörivää metallilevyä ja yläpinnassa yksi

1

1


-Monta maata maailmassa on?

-Mikä on X yhtälössä X x 36 = 16200?

”Liputtaja”

Matematiikka ei ole vahvimpia alueitani, mutta luulen, että selvisin tästä kunnialla. Sain X:n arvoksi 450.

Tilanne elää koko ajan. Vuonna 2006 ilmoitettiin lähteiden mukaan olevan 191 YK:n jäsenvaltiota sekä Vatikaani ja Taiwan, jotka eivät ole YK:n jäseniä. Lisäksi on alueita, jotka pitävät itseään itsenäisinä valtioina, mutta muut maat eivät ole niitä tunnustaneet, kuten Palestiina ja Tsetsenia. Vuonna 2006 sanottiin valtioiden lukumäärän vaihtelevan 192-196 välillä. Vuonna 2008 sanottiin olevan 217 itsenäistä valtiota sekä lisäksi alueita, joita muut eivät ole tunnustaneet mutta jota pitävät itseään itsenäisinä. Kuten Kosovo, Palestiina, LänsiSahara, Maltan Ritarikunta, Abhasia ym. Tätä tuoreempaa tietoa en löytänyt. Saattaa olla, että tällä hetkellä luku on taas jotain muuta, mutta arvelen, ettei se ainakaan pienene. Siis jonkin verran yli 200 valtiota.

-Miten esim. Sonera näkyy lähettäjänä tekstiviesteissäni, vaikka en ole ko numeroa tallentanut muistiin? ”Ketterät systeemit jakoon” Hyvä kysymys. Meitä leiriläisiäkin kiinnostaisi tietää, miten esim. infon lähettämään viestiin saisi lähettäjäksi ”info” tai ”ruokaryhmä” tai ”videoryhmä”. Paha kyllä, Soneran asiakaspalvelu ei ole avoinna sunnuntaisin eikä varsinkaan helluntaina, joten saamatta jäi vastaus. Tällaista bisnessektoria lähellä oleva, luotettava taho oli sitä mieltä, että viestiin saa kylä haluamansa lähettäjänimen, mutta se maksaa ihan sikana. On kuulemma näitä yrityksille myytäviä, ylihinnoiteltuja palveluja, joten ehkä oma lähettäjänimi tekstariin jää leiriltä toteuttamatta...

KAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAO

Tänään on kaaospäivä! Maanantaina eli tänään vietetään legendaarista kaaospäivää. Se tarkoittaa, että jokainen leiriläinen saa mennä siihen ryhmään, josta tykkää eniten. Ryhmät kokoontuvat aamulla normaaliin tapaan suunnittelemaan ja jakamaan päivän tehtäviä. Ole ajoissa paikalla, jotta saat tehdä juuri sitä, mitä haluat! Jokaisessa ryhmässä on tietysti apuna ja tukena asiansa osaava kultsi. Myös ruokaryhmät tarvitsevat leiriläisiä, koska muuten emme saa ruokaa. Jos haluaa ja aikaa riittää, saa osallistua useamman kuin yhden ryhmän toimintaan. Esimerkiksi lounaan ja päivällisen teon välissä ehtii helposti kirjoittaa vaikka yhden jutun massiiviseen kaaoslehteen. Tänään on viimeinen tilaisuus toteuttaa kaikki villeimmätkin ideasi. Käytä siis tilaisuus hyväksesi!

KAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAOSKAAO

1

2


Shooter

murhausyritys. Kaikki kuitenkin menee pieleen ja Swagger lavastetaan syylliseksi presidentin tappoyrityksestä. Swagger aikoo selvittää oikean murhaajan henkilöllisyyden ja sen kuka oli lavastanyt hänet syyliseksi. Swagger saa avukseen FBI-agentin Nicholas Memphisin avukseen.

Shooter

on elokuva jossa kerrotaan entisen merijalkaväen tarkkaampujasta nimeltä Bobby Lee Swagger, joka on hoitamassa tehtävää parhaan ystävänsä Donnie Fennin kanssa, mutta heidät hylätään vihollis alueelle ja Donnie Fennie saa surmansa. Tämän tehtävän jälkeen Bobby Lee Swagger vetäytyy metsämökkiin asumaan koiransa samin kanssa. 3 vuoden päästä eversti Isaac Johnson lähestyy Swaggeria ja pyytää apua vaarallisessa tehtävässä. Swagger aikaa vielä kerran palvella maataan, koska kyseessä on presidentin

ARVOSTELU Itse olen katsonyt tämän leffan ja suosittelen sitä kaikille. Itse tykäsin leffasta koska siinä oli toimintaa, ja jännitystä. Leffassa on myös hyvä juoni.

Martin

Sinuakin tarkkaillaan!

1

3


Jostain

kuultua...

...Artjom sai kuulla Annalta kunniansa ...klo kymmenen videoiden jälkeen leiriläiset huutoäänestivät kilvan vanhojen videoiden joukosta herkullisimmat, joita sitten katsottiin pitkään ...Anna puhuu juoruin ...yöllä kaikki jutut kuulostavat paremmilta ...artjom on ilkkee :c ...alinasta ei oo viäla juoruttu mitään ! ...leevi onkin oikeasti kultsi ...Mirko lähti leiriltä aiemmin, vaikka on yleensä aina loppuun asti. Mikä tai kuka mahtaa olla syynä... ...Leevi seuraa Saraa ja Juliaa hulluuden vallassa!!!

...Santtu käski Mikkelin tehdä 10 punnerrusta koska Mikkel antoi Saralle strösseleitä ...Santulla on kultsius noussut päähän ...Myrsky oli tulossa, muttei tullutkaan. Jollain leiriläisistä on selvästi säänmanaustaitoja! ...mikolla ja johannalla on pientä omaa kivaa radiossa ...laura ei osaaa getto käännöst ...boom ...Virve tuli käymään leirillä - kuka täällä kiinnostaa..? ...ukkosta jo odotellaan... ...Jusu ja Johanna puuhailevat jotain salaperäistä terassilla...

Hehän ovat kuin kaksi marjaa!

Jusu-poika

Juliste-tyttö

1

4


APINAT martin

jusu aada

taika

riina

Profile for Tietotaitotalkoot

Tietotuutti13062011  

Maanantain Tietotuutti

Tietotuutti13062011  

Maanantain Tietotuutti

Advertisement