Page 6

73. KESKI­UUDENMAAN KLUBITALON VIDEOTALKOOT Keski‐Uudenmaan Klubitalolla Järvenpäässä pidettiin videotalkoot 18.‐19.1.2011. Paikalla oli parikymmentä innokasta videontekijää. Osa halusi kuvata, osa näytellä ja osa tehdä käsikirjoitusta. Ruoan‐ tekijöitäkin riitti, ja kaikilla oli tekemistä. Kaikki talkoolaiset eivät halunneet näkyä videoissa tai kuvissa, ja tätä toivetta kunnioitettiin.

päivänä Johanna, jonka kanssa päästiin heti tekemään leikkusvaiheen töitä. Ensimmäiseksi eteen tuli vaikeus saada materiaalia tietokoneelle. Se oli hankala vaihe. Vi‐ deo oli nimittäin tallennettu videokameralle normaalista poikkeavassa muodossa. Asiaa oli ratkaisemassa suuri joukko talkoolaisia ja luotseja. Videon kuvasuhteet muutettiin siten, että ne lopulta näkyivät leikkausohjelma iMoviessa.

!"#$%&'())*+&,+,,''*(-#.&$$*("/%#0/+-'12')3(4/"5',$/#//$( oli oma kokki töissä, jota osa talkooväestä pääsi autte‐ lemaan, kun pihvejä paistettiin. Kokkaamisestakin päätyi materiaalia lopulliseen videoon. Moni osallistuja oli kiinnostunut videon tekemisessä etenkin kameran käyttämisestä. Kameratyöskentelyn har‐ joitteleminen onnistui hyvin samalla kun kohtauksia kuvat‐ tiin. Kävimme läpi miten kameraa kannattaa käsitellä ku‐ vaustilanteessa, jalustan käyttämistä ja katseen suuntaa haastatteluissa. Ensimmäisenä päivänä Juhon kanssa luotsasi Liisa, joka oli kuvausten ajan paikalla. Liisaa tuli tuuraamaan toisena

Opetukset:

‐ tututkin laitteet ja ohjelmat saattavat heittäytyä joskus hankaliksi

Luotsit: Liisa, Johanna ja Juho 6

Talkootarinoita 2011  

Talkooluotsien kirjoittamia talkootarinoita vuodelta 2011

Talkootarinoita 2011  

Talkooluotsien kirjoittamia talkootarinoita vuodelta 2011

Advertisement