Page 5

72. LÄHIHOITAJAT RY:N LEHTITALKOOT Talkoissa syntyi ensimmäinen numero jäsenlehdestä. Talkooporukka oli pieni, mutta innokas. Tästä se alkoi perjantaina 14.1.2011. Muka‐ na 6 talkoolaista ja 2 luotsia. Talkoita myös videoitiin Bambuseriin.

verkkosivuilla jo on. Kirjoittajia on tarkoitus kosiskella li‐ sää ry:n jäsenistä. Tie menestykseen on harvoin helppo. Huomasimme, että 12 tuntia uutta opeteltavaa pistivät osallistujien jak‐ samisen koville. Lopputulos oli kuitenkin menestys, joten osallistujat lähtivät tyytyväisinä ja nukkuivat varmasti makeat yöunet. ’Vanha psykologian opettajani jaksoi aina muistuttaa nuorille lukiolaisille: “Aivot prosessoivat tietoa yön aika‐ na”.’ (Juho) Toivoimme, että jäsenille porautuisi yön aikana ainakin muutama asia mieleen päivän annista. Yhdessä he voivat seuraavaa numeroa työstäessään muistella, mistä ihmees‐ tä ne teksti‐ ja valokuvakehykset löytyivätkään... Pisteytys kuvattiin suorana Bambuseriin. Pisteytyksessä suureen arvoon nousi vähähiilihydraattinen ruoka, koska joukossamme oli karppaaja jos toinenkin äänekkäänä. Ruoaksi valikoitui kaalipataa, jossa oli kukkakaalia, parsa‐ kaalia, sulatejuustoa ja kermaa.

Pasilan sydämessä, Järjestöjen talolla, syntyi tä‐ nään Suomen Lähihoitajat ry:n ensimmäinen verk‐ kolehti. Uunituoreen julkaisun ideoivat ja toimeen‐ panivat kourallinen yhdistyksen hallituksen jäseniä. Erityisen iloiseksi luotsit sai se, että osallistujilla oli esikoi‐ sensa tekemisessä koko ajan jalat maassa sisällön suhteen, mutta ulkoasun kanssa ‐ jonka saloja me luotsit mieluum‐ min neuvomme ‐ lähihoitajat osasivat vaatia laatua. Ul‐ koasua koskevat kysymykset ja toiveet olivat niin moni‐ puolisia, että koville joutuneet luotsit löysivät itselleenkin uusia ulottuvuuksia taitto‐ohjelma Scribuksen valikkovii‐ dakosta! Ensimmäinen lehti oli nelisivuinen. Jatkossa, ainakin toistaiseksi, hallitus päätti julkaista verkkolehteä puolen vuoden välein. Sisällöstä päätettiin siten, että verkkolehti tulee sisältämään alan opiskelijoita ja työntekijöitä kiin‐ nostavaa ja viihdyttävää informaatiota. Lehden tekijät päättivät myös, että lehteen ei tule samaa asiaa, mitä

Talkoiden opetukset:

‐ Äänekäs saa helposti päättää muidenkin puolesta, erityi‐ sesti tämä on otettava huomioon ruoanlaitossa, sillä yhden allergiasta tulee helposti kaikkien allergia!

Luotsit: Johanna ja Juho 5

Talkootarinoita 2011  

Talkooluotsien kirjoittamia talkootarinoita vuodelta 2011

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you