Page 38

120. MASU­RYHMÄN NETTITALKOOT Maahanmuuttajat ja suomalaiset ‐ryhmä piti kahden päivän mittaiset talkoot joulukuisena viikonloppuna (10.‐11.12.2011) Katajanokalla Kesälukioseuran tiloissa. Paikalla oli seitsemän osallistujaa ja kaksi luotsia. Talkootuotoksena tehtiin ryhmälle nettisivut. Ryhmällä ei ol‐ lut aikaisemmin omia sivuja, ainoastaan Facebook‐sivut, joten omat nettisivut tulivat tarpeeseen.

Talkoot alkoivat kymmenen maissa aamukahvilla ja leivil‐ lä. Aluksi kerrottiin vähän talkoiden taustasta ja talkooide‐ asta. Vastaanotto oli hyvä ja kaikki olivat innolla mukana talkoilemassa. Aluksi oltiin siinä käsityksessä, että olisim‐ me Oppimiskeskuksen projekti, mutta tämä saatiin korjat‐ tua, eikä ketään haitannut talkoiden tausta :) Pisteytyksestäkin oltiin innoissaan. Ideoita tuli jo aivo‐ riihen aikana niin paljon, että ennen varsinaista pisteiden jakoa, poistimme ne vaihtoehdot, joita oli mahdoton teh‐ dä, kuten lasagne, ilman uunia. Sitten jaoimme pisteet ruoille ja neljäksi suosituimmaksi nousivat sushi, poronkä‐ ristys, tacot ja kalakeitto. Pisteytykseen keksittiin paljon ominaisuuksia ruoille, ja tärkeimmäksi nousi maku, kuten tavallista. Pisteytyksen kärkikaksikoksi nousivat poronkä‐ ristys ja tacot. Kaiken kaikkiaan talkoot menivät erittäin hyvin. Kaikki pääsivät tekemään nettisivuja, oppivat ja nauttivat. Ma‐ Su‐ryhmälle syntyi hienot ja informatiiviset sivut. Näille sivuille on tarkoitus tulla jopa blogi, jota pävitetään vähin‐ tään kerran viikossa. Blogin päivitys alkoikin jo talkoissa, joten se saattaa hyvinkin jatkua.

Talkoissa opittua:

‐ Google‐sitesilla on niin paljon tavaraa, ettei kaikkea ehdi käydä edes osaavan ryhmän kanssa läpi. ‐ Alkupuheenvuoro on tärkeä, koska jokainen on saanut kolmannen tai neljännen käden tiedosta eri käsityksen.

Luotsit: Johanna ja Laura 38

Talkootarinoita 2011  

Talkooluotsien kirjoittamia talkootarinoita vuodelta 2011

Advertisement