Page 36

118. KYTÄJÄN KYLÄYHDISTYKSEN ESITETALKOOT Kytäjän kyläyhdistys halusi pitää esitetalkoot, jotta paikkakunnan luontopolku saisi asialliset ohjeet kaikkien saataville. Luontopolulta löytyy nimittäin vaikka kuinka monta puulajia ja näkymät ovat hienot! Talkoot pidettiin 19.‐20.11. Talkoolaisia oli kymmenen ja luotseja kaksi.

Talkoopaikkana oli Kytäjän maamiesseuran iso puutalo, jossa kuulemma on häitäkin vietetty! Tilaa olikin talkoi‐ ta ajatellen paljon, ja pöytiä ja tuoleja kaikille riittämiin. Nettiyhteys oli vain hieman kehno, mutta meidän tämän‐ kertaisiin talkoisiimme aivan riittävä! Saa nähdä, miten sa‐ massa paikassa pidettävät nettitalkoot onnistuvat kiinteän laajakaistan ja 3G‐yhteyden puuttuessa. Kytäjäläiset uskovat nimittäin talkootyöhön ja Tieto‐ taitotalkoista kuultiin juuri oikeaan aikaan, kun nettisi‐ vut lähtevät alta ja niitä kuitenkin tarvitaan. Aloitettiin kuitenkin luontopolkuesitteellä. Talkoot aloitettiin yhdessä suunnittelulla: mitä talkoissa pitää saada aikaiseksi, mitä kaikkea esitteestä tarvitsee löytyä, miten tiedot siihen kannattaisi sijoitella yms. Sitten pisteyttämään ruoka, jotta kaupassa kävijät pää‐ sevät kauppareissulle. Lähimmät kaupat kun sijaitsevat Hyvinkään keskustassa. Ruoaksi päätettiin tehdä uuniloh‐ ta, ruokaisaa salaattia, marjakiisseliä... Ja hyviksi valin‐ noiksi osoittautuivatkin! Talkoot etenivät hyvin eikä puheensorinasta ollut pulaa. Kaikki tuntuivat viihtyvän. Luotsit hieman epäilivät, kun puiden lehtiä alettiin piir‐ tää paperille ja skannata, että näinköhän tässä ehtii... Mutta valmista tuli! Sitten esitteen molemmat puolet olivat valmiit ja teh‐ ty pdf:ksi ja työ niiden yhdistämistä vaille valmis. Scribus kaatui. Toinen tiedostoista hajosi. Kello lyö neljä. Ei muuta kuin kotiläksy luotseille ja toivomaan parasta. Seuraavan viikon aikana sitten selviteltiin, ja onneksi yksi talkoolaisista oli niin neuvokas, että sai kuin saikin Scri‐ buksen lopulta toimimaan! Ja esitteen molemmat puolet lähetettiin vielä luotsille yhdistettäväksi. Näin taas näistäkin talkoista selvittiin kunnialla!

Talkoissa opittua:

‐ Mitä tahansa voi sattua, kaikkeen ei voi varautua, mutta kaiken voi hoitaa loppuun. ‐ Luotsin rooli on saada puheliaimmatkin lopulta töihin, jotta saadaan valmista.

Luotsit: Johanna ja Juho  36

Talkootarinoita 2011  

Talkooluotsien kirjoittamia talkootarinoita vuodelta 2011

Talkootarinoita 2011  

Talkooluotsien kirjoittamia talkootarinoita vuodelta 2011

Advertisement