Page 11

77. OULUN MYLLYOJAN ASUKASTUVAN JULKAISUTALKOOT Myllyojan tiedotelehdelle tehtiin uusi ilme talkoilla 8.‐9.2.2011. Tal‐ koissa oli paikalla täysi tusina innokkaita talkoolaisia. Oli talvinen ilma myös näin korkealla kuin Oulu. Helsingissä oli lähemmäs metri lunta, Oulussa peittyi maa muutaman sentin kerrokseen.

Myllyojalaiset eivät olleet talkoiden kanssa mitään aloitte‐ lijoita! Olimme aikaisemmin olleet Liisan kanssa pitämässä talkoita asukastuvalla nettisivujen merkeissä. Nyt oli sitten vuorossa taittoa ja hyvää ruokaa. Ruoan pisteytys olikin jo ihan tuttu juttu, kaikki muisti‐ vat miten se menee ja mielikuvituksellisia ruokia saatiin listaan. Pistytyksessä voittivat kuitenkin perinteisemmät ruoat: poronkäristys ja salaatit. Talkoot lähtivät käyntiin ideoinnilla siitä, mitä lehdessä pitää olla. Sitten katsottiin, tuliko kaikki tarpeellinen mu‐ kaan vanhasta lehdestä ja alettiin sijoitella juttuja sivuille. Ja eikun taittamaan ja tekemään. Missä tuo logo on? Hei, kellä on tää kuva? Mistä mä saan tän jutun? Kysymyksiä rai‐ kui huoneen halki ja kaikki olivat keskittyneitä työhönsä. Jälkikin oli sen mukaista! Saatiin kuin saatiinkin kahden päi‐ vän aikana tehtyä uusi ilme asukastuvan julkaisulle! Ja taas yhdet mukavat talkoot takanapäin!

Opetukset:

‐ toiset talkoot voivat sujua aikaisempia jouhevammin, jos osallistujilta löytyy motivaatiota ‐ nopeampaa olisi, jos jo ennen talkoita tarvittavat logot ja kuvat olisi kerätty yhteen paikkaan

Luotsit: Johanna ja Juho 11

Talkootarinoita 2011  

Talkooluotsien kirjoittamia talkootarinoita vuodelta 2011