Page 1

KÄYTTÖOPAS Tätä tietokonetta on mahdollista käyttää hiirellä tai hipaisemalla

Jos hiirtä liikuttamalla näyttöön ei tule kuvaa, toimi seuraavalla tavalla

• Kytke koneeseen virta mustasta Kuva 1 laatikosta. • Laita virta näyttöön oikeasta alakulmasta, ks. Kuva 1, jos näyttö on pimeänä.

Kuva 2 • Kaksoisklikkaa hiirellä tai hipaise näytön asiakas-ruutua, ks. Kuva 2.

• Odota rauhassa, kun kone käynnistyy, vihreä latauspalkki täyttyy latauksen edistyessä, ks. Kuva 3. • Kun lataus on valmis, näyttöön ilmestyy työpöytä, josta voit valita, mitä haluat koneella seuraavaksi tehdä.

Kuva 3


Kosketusnäytön käyttö tässä koneessa

Koneen näyttö on lasia, jota voi koskettaa ja käyttää sormella hipaisemalla. Kynän tai muun terävän esineen käyttö on kielletty. Näytön hipaisu ja hiiren klikkaus ovat vaihtoehtoisia tapoja. Käytössä on kaksi hiirtä, tavallinen hiiri ja pallohiiri. Pallohiiri on tarkoitettu henkilöille, joilla on rajoitteita käden toiminnoissa.

Helppokäyttöasetukset Tietokoneesta löytyy helppokäyttöasetuksia, joiden avulla voit mm. suurentaa näytöllä näkyvää tekstiä ja siirtää näppäimistön kosketusnäytölle. Löydät asetukset vasemman alakulman käynnistyskuvakkeesta ja Kaikki ohjelmat – Apuohjelmat – Helppokäyttötoiminnot Kuvassa kosketusnäyttönäppäimistö

Kamera


Näytön päällä on web-kamera. Se käynnistetään painamalla sen sivulla olevasta painonapista.

Lisäksi avaa linssisuojus. Nyt kamera on kuvausvalmis.

Valitse näytön oikeasta yläkulmasta toiseksi ylimmäinen kuvake.

Jos haluat kuvata, voit liikutella kameraa haluamaasi suuntaan. Lopuksi paina ”take photo” kuvaketta. Jos haluat videokuvaa, paina ”record video” -kuvaketta kerran ja lopeta kuvaus painamalla samaa kuvaketta.

Kuvat ja videopätkät tallentuvat automaattisesti Windows Media Playeriin, jonka kuvake löytyy


vasemmasta alakulmasta. Sieltä voit siirtää niitä esim. omalle muistitikulle.

Kuvien tulostus Tulostin on aina valmiustilassa. Poistu tulostimen virransäätötilasta painamalla OK tulostimesta, jolloin tulostimeen tulee teksti ”Valmis”. Paina seuraavaksi tulostusnäppäintä.

Jos tulostin on pois päältä, paina oikeasta alakulmasta virta päälle, ks. Kuva .

Jos käytössä ilmenee ongelmia, ota yhteyttä osaston henkilökuntaan.


Internet on tarkoitettu kaiken ikäisille. Voit selata internettiä, käyttää sähköpostia, katsella kuvia vaikka nettitikusta. Suositeltuja nettisivuja: yle.fi yleareena.fi elavaarkisto.fi iltasanomat.fi youtube.com google.fi syntymäpaikkakunnan tiedot esim. espoo.fi pelit vaalikone.fi Rohkeasti kimppuun!

Osaston sähköpostiosoite myllyos7@gmail.com Salasana: vanhustenkeskus Jos tarvitset apua koneen käytössä, ota yhteyttä x x x x

Vanhustenkeskuksen tietokoneen käyttöohjeet  

Vanhustenkeskuksessa on asukaskäyttöön viisi tietokonetta. Niiden käyttö on ollut vähäistä - ehkä tietämättömyydestä johtuen. Nyt tehty post...

Advertisement