Page 1

H yv i s p ä i v ä n S an om at Kolmen presidenttiehdokkaan suhtautuminen työttömyyteen eri artikkeleiden mukaan

Useimmat presidenttiehdokkaat suhtautuivat jollakin tavoin nuorisotyöttömyyteen ja työttömyyteen. Vaalikoneen ohjelmassa 11 . päivä ei käsitelty mitenkään työttömyysasioita.

Työttömyyttä on käsitelty lähinnä torikokouksissa ja muissa kokoontumistiloissa sekä yksittäisissä presidenttiehdokkaiden tilaisuuksissa. On ollut yllättävää, ettei niin tärkeää aihetta ole käsitelty enemmän. Velkakriisi Euroopassa on puhuttanut ja presidentin valtaoikeudet, Nato-asiat, tasa-arvo ja naisten asema sekä syrjintäkysymykset. (JATKUU SIVULLA 2)


Haavisto ihailee Ruotsin työllistämismallia, jossa on 250 000 työtöntä vähemmän. Rakenteellisia malleja pitäisi miettiä paitsi nyt taantumassa niin ylipäätään. Suomi käy nyt puoliteholla työllistämisen suhteen. Työmarkkinoiden pelisääntöjen muuttaminen liittyy Haaviston visiossa työurien jatkamiseen. Ihmisten tulisi olla mahdollista tehdä lyhyempää työpäivää, jos kotona on pieniä lapsia. Niinistö puolustautui haastattelussaan, että nykyinen pitkäaikaistyöttömyys, joka alkoi hänen valtioministeri aikanaan johtui kilpailukyvyn heikkenemisestä Neuvostoliiton hajottua. Tässä yhteydessä Niinistö ei antanut mitään reseptiä työttömyyden hoitamiseen. Kamppanjapuheessaan Lipponen kertoo lähemmin olevansa pehmeiden arvojan puolustaja ynnä muuta, mutta ei varsinaisesti anna ohjeita työllisyyden hoitoon, koska kamppanjapuhe liikkuu henkisellä tasolla. Kaiken kaikkiaan presidenttiehdokkaat eivät puhu paljon työttömyyden hoidosta lyhyen saatavissa olevan aineiston perusteella.

TEKSTI JA KUVAT: Liisa, Anneli ja Leena S.


Liikunnasta iloa ja kuntoa Vie mennessä tuo tullessa. On terveellistä harrastaa jotakin liikuntamuotoa. Liikunta on myös eräänlainen terapia muoto. Liikunta laskee verenpainetta, lisää ruokahalua ja toiminta kykyä ja on kaikin puolin hyväksi terveydelle ja mielelle. Joka päivä pitäisi harrastaa vähintään puoli tuntia kohtalaisen rasittavaa liikuntaa. Jokainen löytää varmasti itselleen sopivan liikuntamuodon valtavasta valikoimasta.

On tanssia,jumppaa,sählyä ja muita pelejä,kuntosalia,uintia ja perinteistä kävelyä sauvoilla ja ilman. On kesä-ja talviliikuntaa,esimerkiksi hiihto ja luistelu talvella ja pyöräily kesällä. Etsikäämme siis kaikki itsellemme mieluisa liikuntamuoto ja ottakaamme ilo irti liikunnasta!

TEKSTI JA KUVA: Veikko, Kari K., Kirsi, Antti, Teresa ja Leena K.

Paul McCartneyn Suomen keikka oli kuumaa kamaa Paul McCartneyn konsertti oli Hartwall areenalla joulukuun 1 2.1 2.2011 . Portit avattiin klo 1 8. liput maksoivat 90 €. tunnelma oli korkeella, halli oli täynnä faneja, konsertti alkoi klo 20yleisö lauloi mukana joissain kappaleissa. Paul puhui suomea. hyvää iltaa helsinkihän lauloi james bondin kappalen. Karin tunnelma oli myös korkeellakonsertti kesti 3 tuntia.


PÄIVÄN GALLUP:

Mikä on inhokkiruokasi? Tämän Sari vastasi :Lipeäkala jota en ole uskaltanut edes maistaa.

haastattelun tekivät Timo ja Lea 11 .01 .201 2 Hyvä Kodin tiloissa

Marjaana vastasi: Hän on joutunut lapsena sairaalaa n, ja sen

jälkeen

Marjaana sai kotona äidiltään raakaa maksaa [hoitoruuaksi] , josta on jäänyt kammo. Minna vastasi: pinaattikeitto, maksapihvit pahanmakuisia vaan on.

Alex vastasi :veriletut,kesäkeitto ja gulassi.Lapsena joutui syömään maksaa.

Pontus vastasi:kaalilaatikko(k aalinmaku paha)


Kissa - tassuterapeutti Kissa sopii hyvin myös mielenterveyskuntoutujan lemmikiksi. Se on helppohoitoinen,ei sido niin kuin koira mutta seuraa ja iloa siitä on ainakin yhtä paljon. Itselläni on kissa,joka tulee ovelle maukuen vastaan kun tulen kotiin,se tulee syliin kun istahdan sohvalle,se juttelee kanssani ja ymmärtää ihmeteltävän hyvin puhetta. Meillä on myös oma kieli kissani kanssa, se rakastaa kun puhun sille vauvankieltä. Itse asun kaksin kissani kanssa ja kissani on minulle vauvan asemassa. Sitä saan hoivata ja silittää. Se myös nukkuu yöt tyynyni vieressä. Se on minulle paras ja uskollisin ystävä. Kissa pärjää myös yksin pidempiä aikoja kuin koira. Saa rauhassa esim.kyläillä ystävän luona kun ei tarvitse huolehtia lenkittämisestä.


Kissan perushoito on helppoa. Kissa on tyytyväinen kun ruokit sen 2 kertaa päivässä laadukkaalla ruoalla,putsaat hiekkalaatikon päivittäin ja peset laatikon välillä vaihtaen hiekat,leikit sen kanssa paljon ja annat paljon hellyyttä ja rakkautta. Kissan rakkaus täytyy ansaita. Kun sen saavutat saat siitä itsellesi mitä parhaimman ja uskollisimman ystävän. Kissa toimii myös mielenterveyskuntoutujan terapeuttina. Se kuuntelee kun puhut sille, se täyttää hoivaamistarpeen, sille saat jakaa rajattomasti hellyyttä ja rakkautta. Se ei koskaan hylkää sinua. Mielenterveyskuntoutujallekin on tärkeää tietää että häntä rakastetaan omana itsenään niin kuin kissa tekee. Suosittelen kaikille lämpimästi kissaa lemmikiksi,siitä saat ihanan ystävän,jota saat rakastaa ja jolta saat loputtomasti vastarakkautta.

TEKSTI: Kirsi


Älypuhelin,tabletti vai läppäri?

Hyviksen toimitus listasi atklaitteiden hyvät puolet ja huonot puolet. Älypuhelin,hyvät puolet - pieni koko, helposti kuljetettava - hyvä kamera, min 8 Mpixeliä yleensä - Ilmainen GPS - halpa nettiyhteys - nopea latausaika Älypuhelin, huonot puolet: -rajoittunut käyttöaika nettikäytössä -pieni näyttö -pienet kirjoitusnäppäimet -ei laajakaistaa Tabletti, hyvät puolet (Huom! Hyvissä ja huonoissa puolissa ristiriitoja riippuen siitä onko kyseessä esim. iPad2 vai Samsung Galaxy Tab) - Isohko näyttö, noin 1 0" näyttö - Helpohkosti liikuteltava, n. 600 g - Skype yhteys mahdollinen,ilmaiset nettipuhelut - HDMI liitäntäntä taulu TV:hen mahdollinen - pitkä akun käyttöaika, jopa 1 0 tuntia - Samsung Galaxy Tabissa TV:n katsomissmahdollisuudet - sisäänrakennettu GPS sekä iPad2:ssa että Samsung Galaxy Tab:issa - Samsung Galaxy Tabin vanhemman mallin kamerassa 8 Mpixelin kuvantarkkuus


Tabletti, huonot puolet - iPad2:ssa ei flash playeria, netti TV:n katsominen ei mahdollista - Samsung Galaxy Tabissa ei HDMI liitäntämahdollisuutta - pienehköt näppäimet,vaikeampi kuin laptopissa - kameran pixelitarkkuus huono iPad2 tabletissa? - ei laajakaistaa Laptop, hyvät puolet -Iso näyttö usein min 1 5,6 " - 1 7" -isokokoinen näppäimistö -tukeva käyttö pöydällä -tulostinliitäntämahdollisuus -projektoriliitäntämahdollisuus -ulkoinen hiiri helpottaa käyttöä -lisämuistin käyttömahdollisuus esim. kamerakäytön yhteydessä (muistitikku) -kovalevyasemalla tehtävä muistin suurempi laajennusmahdollisuus -HDMI TV-liitäntämahdollisuus uusissa malleissa Laptop, huonot puolet - paino suuri kantamiseen - akkujen kesto yleensä n. 4 tuntia - ei sisäistä GPS:ää - mokkula tarvitaan joskus nettiyhteyteen, jos ei laajakaistaa


AI L K T A M

: E D H U KO

Turku

Turku - tuo kateellisten helsinkiläisten jatkuva epäreilun vitsailun kohde. Turku oli merkittävä jo silloin kun Helsinki oli vielä vain suota. Nimi turku tarkoittaa kauppapaikkaa. Sitä Turku onkin ollut jo vuosisatoja, mutta nykyisin se tunnetaan monesta muustakin kuten purjelaivoista. Erityisesti Suomen joutsenesta. Tuo romanttinen vanhan ajan purjelaiva kelluu Aura-joessa. Joen varrella on myös mahdollista täyttää vatsansa jossain monista ravintolalaivoista. Turun linna, kesä ja keskiaikamarkkinat. Linna itse on jo nähtävyys joka on pakko nähdä myös sisältä. Linnassa järjestetään myös erityisnäyttelyitä. Tuomiokirkko on toinen Turun vanhoista kuuluisista rakennuksista. Jouluaattona Turku saa huomiota kun joulurauha julistetaan perinteen mukaan Prinkkalan talon parvekkeelta. TEKSTI JA KUVAT: Kaija, Paavo, Ralf ja Jenni

Turun kesään kuuluu myös musiikki. Kaupunki on kuuluisa ainakin kahdesta musiikkitapahtumasta. Kesäkuussa on Down by the laituri ja heinäkuussa Ruisrock.

Hyvispäivän Sanomat  
Hyvispäivän Sanomat  

Espoon hyvä Koti Ry.n lehti

Advertisement