Page 1

14. Kuva tulee sivulle alkuperäisen kokoisena. Saat kuvan muokkaus‐ valikon näkyviin klikkaamalla kuvaa. Muokkausvalikko tulee kuvan ylä‐ tai alareunaan. Kun olet valmis klikkaa Tallenna oikeasta yläkulmasta.

Starttiopas Tekstin rivittä‐ minen kuvan ympärille

Tasaus vasemmalle, keskelle ja oikealle

Kuvan koko

15. Klikkaa Lisää‐valikkoa ja valitse Ylläpidä si‐ vustoa. Vasemmassa reunassa on otsikoita, joista pystyt määrittelemään monia sivustoosi liittyviä asioita. Näistä eri otsikoista kannattaa tutustua ainakin seuraavien sisältöön: Yleistä, Jakami‐ nen ja käyttöoikeudet, Verkko‐osoite, Sivun asettelu, Teemat. Muista tallentaa tekemäsi muutokset ennen kuin poistut Ylläpidä sivus‐ toa ‐osiosta. Vasemmassa reunassa on Ylläpidä sivustoa ‐tekstin alla sivustosi nimi, jota klik‐ kaamalla pääset takaisin.

1. Avaa internetselaimesi ja siirry osoitteeseen: sites.google.com. Kirjoita sähköpostiosoite ja salasana niille varattuihin kenttiin, lopuksi klikkaa Kirjaudu sisään.

Kuvan poistaminen

2. Sisäänkirjautumisen jälkeen aukeaa Omat si‐ vustot ‐sivu. Valitse muokattava sivusto klik‐ kaamalla sinisellä olevaa sivuston nimeä. 3. Klikkaa Uusi sivu ‐kuvaketta tehdäksesi uuden sivun.


4. Anna sivulle nimi, jolla se näkyy navigoin‐ tipalkissa tallennuksen jälkeen ja joka on sen otsikko. 5. Yleisimmin käytetty pohja on Verkkosivu, jolle voit laittaa tekstiä, kuvia, lomakkeita, videoita jne. 6. Valitse sivun sijainti. Ylätaso‐valinta si‐ joittaa sivun pääotsikoksi valikkoon. Sijoita kohteeseen ‐valinta tekee sivusta valitun si‐ vun alasivun. 7. Klikkaa ylhäältä lopuksi Luo. 8. Klikattuasi Luo‐painiketta äsken tekemäsi sivu avautuu muokkaustilaan. Nyt voit lisätä sisältöä (tekstiä, kuvia jne.) sivulle. Sinun on oltava muokkaustilassa aina, kun haluat muokata sivua. Kuvien lisääminen käydään läpi myöhemmässä vaiheessa. Tekstin fontti Tekstin koko

Tallenna lopuksi

Tekstin väri Linkin tekeminen. Katso kohta 9.

Liitteitä voit lisätä tästä

Tekstin tasaus

9. Linkin lisääminen Voit kirjoittaa sanan tai lauseen ja tehdä siitä linkin. 1. Kirjoita teksti 2. Maalaa teksti 3. Klikkaa Linkki‐kuvaketta. .

.

4. Voit tehdä sivuston sisäisen linkin valitsemalla Olemassa oleva sivu ‐kohdan ja sieltä valitse sivu listasta. 5. Voit tehdä ulkoisen linkin valitsemalla Verkko‐osoite ‐kohdan ja kirjoittamalla linkin osoitteen alemmalle riville. 6. Voit valita linkin avautumaan uuteen ikkunaan. Paina lopuksi OK.

4. 5.

6.

10. Muokataksesi linkkiä klikkaa ensiksi linkkiä ja valitse sitten Muuta. 11. Poista linkki klikkaamalla sitä ja valitsemalla Poista.

12. Lisää kuva sivulle kun olet muokkaustilassa sillä sivulla, jonne haluat kuvan lisätä. Valitse vasemmalta ylhäältä Lisää ja Kuva.

13. Klikkaa Selaa / Valitse tiedosto, etsi kuva koneeltasi, klikkaa sitä ja paina Avaa. Odota, että kuva latautuu, minkä jälkeen valitse kuva klikkaamalla ja paina OK.

Nettisivut -starttiopas  

Google sites -pika-apu, ttl ry, 2012

Nettisivut -starttiopas  

Google sites -pika-apu, ttl ry, 2012

Advertisement