Lions Habo 2018

Page 1

HABO te I samarbe

MARKNAD

med

lördag 9 juni 2018

Edith Pålsson

– årets ungdomsstipendiat

KÖP 2018

1958

Jubileumspotten LC HABO

Nr 200 0

n

Jubileumspotte 9 juni 2018

Lottpris 20:-

14.00 9 juni. Blå torget kl. på från scenen på riomsättningen Dragning sker er 50% av lotte n. i lotteriet vinn marknadsdage En deltagare er und t erie -lott Jubileumspotten Jangebäck. Nr 200 0 tin mnd. Kontrollant: Kers Habo fritids och kulturnä av Lotteriet beviljat

Lions Club Habo

Hoppborg

Grillhörna

Järnhandel

60 år 1958 - 2018 Fiskdamm Lotterier Marknadsstånd Tuff-Tuff-Tåg Ballonger Popcorn Sockervadd Varmkorv Chokladhjul


2

HABO MARKNAD

Presidenten för Lions Club Habo har ordet Lions Clubs International är en av världens största hjälp-organisationer. Lions grundades i Chicago när försäkringsmannen Melvin Jones bjöd in 27 olika affärsklubbar att gå samman för att göra positiva insatser för samhället och människor i nöd. Året var 1917 och idag har Lions 1,35 miljoner medlemmar fördelat på 46.000 klubbar i 207 länder. 1948 grundades Sveriges och Europas första klubb. I Sverige är vi idag 12.000 medlemmar i 471 klubbar.

Lions Club Habo grundades 1958 och består idag av cirka 45 medlemmar med olika bakgrund och i varierande ålder. Som en del av en stor internationell välgörenhetsorganisation deltar vi självklart i många av de gemensamma projekt som drivs på både nationell och internationell nivå i Lions, men vi driver också ett flertal egna projekt och aktiviteter på lokal nivå. För att samla in pengar till de välgörande ändamål som vi stödjer är en av dom stora aktiviteterna Julgransförsäljningen. Det är Haboklubbens äldsta aktivitet och startade redan 1959. Julen 2017 var inget undantag och vi sålde fler granar än tidigare. Vi är otroligt tacksamma för alla som valde att köpa sin gran av Lions och/eller lät oss hämta den till återvinning. Vi har fortsatt valt att stötta ”De glömda barnen i Syrien och dess grannländer” genom att skänka 50 000kr. Behovet av hjälp är fortsatt stort i de flyktingläger som blir en första anhalt på flykt. Svårast är det för barnen som är mycket utsatta i denna situation. Vi har i år bland mycket annat valt att satsa på Haboinvånarna Jan och Ligia Englöfs hjälpprojekt i Rumänien. Projektet syftar till att barn ska få tillgång till skola i de områden som har de svåraste omständigheterna. Vi har också inlett hjälp till gatubarn i Tanzania tillsammans med ytterligare engagerade Habobor. Vi är stolta över att kunna stötta och hjälpa genom våra egna kommuninvånare och deras engagemang i behjärtansvärda frågeställningar. Lokalt ger Lions bidrag till föreningar, grupper och enskilda personer i Habo och klubben har under många år bedrivit ett stort internationellt ungdomsutbyte. Varje år skickar Lions Club Habo två stipendiater

Lionstidningen ges ut av

Postadress: Box 80, 551 12 Jönköping Telefon: 036-340 600 Ansvarig utgivare: Olle Ekelund Text: Charlie Cramer/KulturCramer Teknisk produktion: Tidningsbyrån i Jönköpings län Tryck: V-TAB E-postadress: info@tidningsbyran.se Internet: www.tidningsbyran.se Distribution: Svensk Direktreklam Jönköping För ej beställt material, text och bilder ansvaras ej. Vid ev. beskattning av vinster i tidningens pristävlingar svarar pristagaren själv för denna kostnad. Eftertryck förbjudes.

från Habo ut i världen där en resa går till USA och en till något land i Europa. Vi har även fortsatt ett samarbete med Habo IF:s ungdomssektion med ett gemensamt mål att ge fler barn och ungdomar möjlighet till en aktiv fritid där vi även i år stödjer Habo IF´s fotbollskola. De aktiviteter vi anordnar för att samla in medel till välgörenhet har under 2017/2018 gått fantastiskt bra och det är Habo med dess invånare som gör skillnad. Genom ert deltagande i aktiviteter såsom marknaden och genom att ni väljer att köpa era julgranar från Lions skapar ni också möjligheten att göra skillnad i en allt tuffare värld. Vi har tillsammans i Habo samlat in ca 300 000kr som oavkortat går till hjälpverksamhet och välgörenhet, både internationellt och lokalt. Jag vill från Lions Club Habo framföra ett varmt och stort tack till alla Er som väljer att stötta och bidra till vår verksamhet och hjälper Lions att hjälpa. Jag vill också rikta ett stort tack till de företagare som genom sina verksamheter visar generositet och vilja att hjälpa. Utan våra Habobor och företag i och runt orten hade vi inte haft möjlighet att göra det arbete som vi nu kunnat utföra. Vårt verksamhetsår går mot sitt slut men innan dess är det dags för en utav årets stora höjdpunkter. Lördagen den 9:e juni blir det återigen Vårmarknad med massor av aktiviteter och roligheter. Underhållningen på scenen står vår duktiga kulturskola för. Vi hoppas på vackert väder och en stor uppslutning från alla i Habo så att det blir en riktigt fin och rolig feststämning. Varmt välkomna! Daniel Gothammar President Lions Club Habo

Lämna Dina ”urvuxna” glasögon inne hos Habo Optik eller Bok & Present Shopen. På marknadsdagen finns låda framme vid scenen!

I nästan varje hem ligger fullt brukbara glasögon som ägaren "vuxit ur". Dessa kan emellertid komma till nytta i länder, där behovet av glasögon är stort, men de ekonomiska möjligheterna att skaffa sådana små eller inga alls.


3

HABO MARKNAD

Öppet ALLA dagar! da agar!

10

%

rabatt

på hela sortimentet

Vi ordnar Catering till vardag och fest! V Du hittar oss i Bankeryd, Habo och Mullsjö

Välkommen att bli en av de nöjdaste företagarna du också!

2017

Företagare har ofta massor att göra och lite tid. Därför är vår försäkring lätt att förstå, full med bra saker och en egen kontaktperson ingår. Då kan du lägga tid på det du är bra på, och vi hjälper till med försäkringen.

Måndag – Lördag

På Marknadsdagen kan Du fynda utanför butiken!

Det blir bäst så, enligt våra kunder och SKI. Telefon 036-492 50 sydost@dina.se dina.se

Det ska vara enkelt att driva eget Skaffa Enkla firman! Läs mer på seb.se eller besök oss på kontoret i Habo.

0 kr fö

rsta åre t

Vi tar första spadtaget, men sen tar På Östfronten mycket nytt! våra husbyggare över... Många har gjort drömmen om en tomt på Bränninge till sitt livsprojekt. Den bördiga jorden får både barn och tomater att gro och mogna. En hel del hus har också vuxit upp. Vill du också ock bli nybyggare, prata med våra duktiga husbyggare på Myrresjöhus, SmålandsVillan, Villan, V VästkustVillan, ästkustVillan, Eksjöhus och Trivselhus. Trivsel rivselhus. De vet vilka tomter som är byggklara och har många hus att välja på. Drömmar ska vara väl byggda!

myresjohus.se | smalandsvillan.se | vastkustvillan.se | eksjohus.se | trivselhus.se


4

HABO MARKNAD

Det hände hela tiden något på tre håll fartfyllt är bara förnamnet

Kulturskolans show full av känslor Med tre fullsatta föreställningar har Kulturskolan i Habo haft sin årliga vårkonsert. Kommer du på Lions vårmarknad kan du förvänta dig smakprov från en fulländad show. Klockan är 18.20 och sporthallen i Habo är välfylld, läktarna och golvet är fullt med förväntansfulla föräldrar, syskon och andra intresserade. På en rad långt fram sitter ett gäng killar, är de småbröder till någon av de som ska medverka kanske? Uppe på scenen blåser någon lite kort i en tvärflöjt för att värma upp. På scenkanten sitter Fredrik Hempel, Kulturskolechef och lägger till något i manus, vad får vi nog snart reda på. Nu släckts ljuset och notställens lamporna tänds. På den vänstra delen som än så länge stått tomt, lägger sig några neonfärgade varelser på scengolvet. En solist går in. Det är Julia Bertilsson som inleder med ”What a feeling”. Fredrik Hempel välkomnar alla till föreställningen ”Nu kommer alla känslorna”. Ikväll får han även välkomna på engelska för det finns EU delegater i publiken. Uppradande av europeiska länder låter mer som en Eurovision semifinal. – Malta douce point säger Fredrik, ikväll kommer ni få se era barn ha kraftiga humörsvängningar, och just ikväll är det positivt.

Kulturskolanschef Fredrik Hempel när han får "sms" om skolans lokaler.

Det plingar till i Fredriks telefon och vi får alla se att han är ”sen” till ett möte om kulturskolans lokaler och showen är i gång på riktigt. Under en välfylld timme får vi se dansnummer ackompanjerande av kulturskolans blåsorkester men även solosång, balett och körsång. Konserten höll ett högt tempo och med hjälp av fantastisk ljussättning och mycket teknik var stämningen på topp. Årskurs två Som på en given osynlig signal börjar scenen intas av små snabba barn, killarna från främre raden va inga småbröder utan skulle likt alla andraklassare medverka. Nina Bjurenstedt har blandat ihop och arrangerat en egen känslosam låt där grunden är Rolandz hit Fuldans. Men barnen från Kråkeryd-, Fagerhult-. och Hagenskolan dansar Argdans, en Blygdans, en Surdans och tillslut en Gladans. ”Här blir ett ilsket hålligång” När det händer saker hela tiden på tre

Musikläraren Majvor Ewermyr och elev i full konsentration bakom syns delar av körena Voicepop och voicepop senior. olika håll är det lätt att glömma bort orkestern på högerkanten, men när låten I feel good kommer får alla blåsarna lite extra uppmärksamhet!

Klass två på Kråkeryd Fagerhult och Hagenskolan stod för underhållningen denna kväll men en blygdans.

Efter varje nummer springer ett gäng barn och ungdomar ner genom publiken och ett nytt gäng dansare sätter igång. Över 250 elever medverkar och då är detta bara en liten del av alla som går på Kulturskolan i Habo. Varje vecka har man 1100 aktiviteter för 700 elever. Det är inte bara dansstilarna och känslorna som byter snabbt, ena stunden går vi från hårdrock till till smäktande Alone som Maria Edoff sjöng. Hela föreställningen slutar ändå i full eufori med låten Happy där alla dansare klappar igång hela publiken som dansar sig ut. Vårmarknaden Dags att pusta ut, klappa alla uppmuntrande på axeln och tacka för bra jobb. Det är mycket jobb med en vårkonsert. ”Om vårkonserten är vår avslutning på läsåret så är Lions vårmarknad vårt bokslut” sa Fredrik Hempel förra året. När alla sladdar och instrument är nerplockade för kvällen är det dags att växla upp för allt som ska hända på scenen lördagen den 9 juni. – Då kommer även de yngre barnen få uppträda berättar Majvor Ewermyr. Vi har haft djurtema under terminen så det blir lite från den reportoaren. – Våra två körer Voicepop och Voicepop senior blir då en kör och kommer köra någon låt här från showen berättar Nina Bjurenstedt. Jag trippar hem och nynnar på ”clap along if you feel like happiness is the truth, because I’m happy”


5

HABO MARKNAD

Välkommen till Habo vägkyrka 27 juni - 12 augusti Kyrkan är öppen dagligen kl. 10-18. Guidning och andrum i kyrkan. Café, utställning, försäljning av Fairtrade-produkter, böcker och vykort i Sockenstugan. Caféet är öppet 11-18 varje dag. För musikprogram, se hemsida.

HELA SVERIGES MÅLERI Lärkgatan 2 B 566 34 HABO 036-314430 www.sanda.se

www.svenskakyrkan.se/habo • 036-496 00

Det lilla tryckeriet med de stora möjligheterna! Vii levererar trygghet! El

Sttadsnät Stadsnät

Bostäder

www.haboenergi.se

Allt från visitkort till storformat

Fjärrvär Fjärrvärme Tel 036-417 41 | kontakt@rn-offset.se

De fyra Devina-modellerna är skapade med de fyra årstiderna i åtanke. Material och uttryck har kopplats till de fyra elementen, olika nordiska fenomen och olika tider på dygnet. Små utsmyckningar som drar till sig uppmärksamheten och förhöjer livsmiljön. Genom att skärma av ljuskällan i varje vinkel skapar Devina en känsla av ljus som kompletterar snarare än dominerar sin omgivning. Inspirerad łăŅ ĤŅŹă ûăƱŅĤăŬØû ØƔ ŅØŹƀŬăŅ̖

www.fagerhult.se


6

HABO MARKNAD

Habo utökar samarbetet med

Bengt Johansson Anders Egeborn Björn Borg Ligia Englöf och Jan Englöf är glada för det utökade samarbetet. Foto: Charlie Cramer, övriga bilder är foto: Ligia Englöf/Metro Ministries

Året är 1990 och en ung Ligia Englöf får upp ögonen för de rumänska romerna. Den upptäckten skulle förändra inte bara hennes liv utan många hundras. – Jag är uppvuxen i en vanlig rumänsk familj och när jag väl fick se hur dåligt det var i de romska områdena kunde jag inte bara gå därifrån berättar Ligia när vi träffar henne, hennes man Jan och två representanter för Lions Club i Habo. Då 1990 jobbade Ligia som ekonom och blev så berörd av sitt möte med de boende i det romska området att hon och några vänner började gå dit varje dag efter jobbet. – Jag jobbade, gick till området efter jobbet, gick hem, sov och sen började om igen nästa dag. Ganska snart startade jag och mina vänner Metro Ministries som är en ideell kristen organisation. Vår vision är att ge hopp, Guds kärlek och hjälpa romska barn och familjer att integreras i det rumänska samhället. Organisationen driver bland annat en förskola, eftermiddagsskola, barn och familjeprojekt i byar och lägerverksamhet på somrarna. – Det är de årliga sommarlägrena som vi i Lions Habo har varit med och stöttat med 10 000 kronor per år sedan 2013 berättar Björn Borg och fortsätter men nu vill vi i Lions utöka vårt engagemang och kommer därför ge en större summa pengar under tre års tid.

– Eftersom vi avslutat vårt samarbete med Litauen känns det nu roligt att kunna ge mer till något som är väl förankrat i både Rumänien genom Metro Ministries och här i Habo genom Jan och Ligia säger Anders Egeborn.

Kids painting.

Sommarläger med svenska ungdomar Varje år åker ett gäng ungdomar från Habo Missionsförsamling ner till Sighisoara som ligger i centrala Rumänien för att hjälpa till med två läger. – Ungdomarna som följer med får för-

bereda aktiviteter och lekar, men deras främsta uppgift är att se barnen berättar Jan. – Det är ofta ganska jobbiga resor och för att få följa med behöver man fyllt 17 år, man ska också vara med på några förträffar vi har där vi lär oss lite om rumänsk


HABO MARKNAD

Rumänien kultur, några fraser på rumänska och planerar. För de svenska ungdomarna kostar det ungefär 5 500 kronor att följa med, men många åker med flera år i rad. Elias Andreasson åker i år för sjätte gången, jag bad honom berätta varför. – Det här resorna betyder oerhört mycket för mig. Att tillsammans med ett härligt gäng varje sommar få sprida Guds kärlek där det behövs är otroligt! Jag har verkligen fattat tycke för de som jag träffar varje sommar och jag har fått se dem växa upp. Under de två veckor som de svenska ungdomarna är iväg hjälper de till med två olika slags läger. Dels ett läger där de som varit med i Metros barn och ungdomsverksamhet under hela året får åka. – Det lägret är som en morot att delta under hela året berättar Ligia, då får barnen åka iväg på ett fyradagars läger där de bor på en lägergård. – Barnens lägerkostnad subventioneras genom olika bidrag men barnen betalar en symbolisk summa på 25 kronor och då får de sova i egen säng, äta tre mål mat varje dag och börja morgonen med att duscha, allt de inte har hemma. Det andra lägret de medverkar på är ett dagsläger. Då åker man ut till ett område och samlar barnen på en stor gräsplätt och har olika aktiviteter för dem där. – Barnen där är inte redo för att åka iväg nånstans. Ofta är hela familjen i behov av hjälp i byarna säger Ligia – I våra verksamheter hjälper vi behövande barn. Vi lär ut grunderna i livet som att inte stjäla, att kunna sitta still och att kunna dela med sig av pennor och papper. Allt man behöver för att så småningom kunna gå i skolan. Under vårt samtal får jag höra flera solskenshistorier om hur mycket verksamheten har hjälpt enskilda barn. – Utan vår verksamhet hade många av

Barnen leker.

de barnen inte ens klarat av att gå i förskolan, nu har vi tillockmed en kille som blivit professor. För att Lions ska ha några pengar att bidra med behöver Haboborna med flera köpa många granar vid julen och handla mycket på vårmarknaden. – Min familj har jobbat och bott i Habo i flera generationer, det känns roligt som ”gammal” Habobo att Lions nu vill öka sitt engagemang i Rumänien avslutar Jan Englöf.

Sommarlägret.

7


8

HABO MARKNAD

Mullsjö Mullsjö FFactory actory outlet outlet

Alltid!

30-70% lägre pr is!

U N D E R K L Ä D E R - B A D K L Ä D E R - N AT T P L A G G MORGONROCKAR - DAMKLÄDER - BARNKLÄDER

FRE NDO

Mullsjö M ullsjö Factory Factory OOutlet utlet 10-18, lördagar lördagar 1 G arverigatan 1 5, M ullsjö Vardagar V ardagar 10-18, 10-14 0-14 Garverigatan 15, Mullsjö S öndagar 1 2-16 ((gäller gäller s ommartid) s em er o mö ppettider p åw ww.damella.com Söndagar 12-16 sommartid) se mer om öppettider på www.damella.com


9

HABO MARKNAD

Välkommen till årets Vårmarknad lördagen 9 juni

PROGRAM 10.00

Fanfar och flagghissning

10.01

Marknaden öppnar. Programinfo

10.05

Kulturskolans orkestrar Blås1, Blås2. Blås 3 blåser liv i marknaden…

11.00

Ungdomsstorbandet

11:30

KARNEVAL - Ungdomsstorbandet och Kulturskolans dansare förflyttar oss till Rio de Janeiro med hjälp av heta sambarytmer.

11:45

Dansgrupperna

12.00

Kulturskolans ”Musiklek”/”Sång-i-Gång”

12.45

Lions stipendieutdelning

13.00

Voicepopkörerna ungdomar mellan 13-19 år.

13.45

Hasses ”Pop-i-Toppband”

13.55

Dragning jubileumslotten=halva potten

14.00

Marknaden avslutas

KÖP 2018

1958

Jubileumspotten LC HABO

Nr 200 0

9 juni 2018

Lottpris 20:-

14.00 9 juni. Blå torget kl. på från scenen på riomsättningen Dragning sker er 50% av lotte n. i lotteriet vinn marknadsdage En deltagare -lotteriet under Jubileumspotten Jangebäck. Nr 200 0 tin mnd. Kontrollant: Kers Habo fritids och kulturnä av Lotteriet beviljat

Dessutom blir det … • Hoppborg

• Varmkorv

• Fiskdamm

• Marknadsstånd

• Lotterier

• Tuff-Tuff-Tåg

• Järnhandel

• Popcorn

• Ballonger

• Kokt korv

• Sockervadd • Chokladhjul • Grillhörna

n

Jubileumspotte

Lions Club Habo

60 år 1958 - 2018


10

HABO MARKNAD

Edith Pålsson – årets ungdomsstipendiat

Edith Pålsson är engagerad konfirmandledare i Habo Missionsförsamling nu ska hon i sommar besöka USA.

Lions Club i Habo har delat ut många ungdomsstipendier under åren. Årets stipendiat heter Edith Pålsson.Vi träffas i Habo Missionskyrka för att prata engagemang, förväntningar och fördomar. Edith är 19 år och bor i centrala Habo, vilket hon har gjort hela sitt liv utom de tre senaste åren när hon bott i Lund för att gå på gymnasiet. – Förra året tog jag studenten från Lunds dans- och musikalgymnasium. Eftersom jag under hela livet har sjungit och dansat mycket så ville jag testa musikalvärlden. Det var tre stressiga och pressade år berättar Edith, så efter studenten flyttade hon tillbaka till Habo och föräldrarna. – Jag tar ett sabbatsår nu och jobbar som personlig assistent, dessutom är jag konfirmationsledare i Habo Missionskyrka. När vår pastor David Ivansson fick höra att jag skulle flytta tillbaka till Habo ville han ha med mig som ledare. Det är också på Davids kontor som vi träffas, på väggen hänger tre tavlor med målade händer. Vad känner du att du kan bidra med som konfirmandledare? – Hela ledargruppen kan göra mycket genom att visa hur man är mot varandra

som kompisar. Om stämningen och skämten blir hårda i en konfagrupp kan vi ledare visa att man kan skämta med varandra men det ska vara på allas villkor. Ungdomsstipendet Varje år söker Lions Club i Habo efter ressugna ungdomar genom en annons i Habo-Nytt. Där uppmanar Lions alla boende i Habo kommun mellan 17-21 år att söka. – Jag hade hört rätt mycket om stipendiet och Lions från Tilda Damberg som var i USA för några år sedan. Så jag har varit sugen själv att söka. När mamma såg annonsen så skickade jag in. Sen blev jag kallad till enskild intervju där man fick berätta om sig själv och vart man önskade åka. Sedan 1971 har Lions i Habo delat ut över 125 stipendier. De senaste åren har man gett ett stipendium för en europavistelse och ett för en längre vistelse i USA. I år däremot ville man satsa mer pengar på andra projekt och därför blev det en stipendiat. – Jag kommer åka till USA och Kalifornien berättar Edith, jag önskade USA och gärna en av kusterna. Det är roligt att det blir västkusten och Orange County som man hört så mycket om. Jag kommer bara vara iväg tre veckor för jag har sökt in på folkhögskola att det ska passa in med

skolstarten. Två veckor kommer jag bo i en värdfamilj och sen en veckas läger. Själva syftet med stipendierna är att ge ungdomar en möjlighet att få träffa andra ungdomar från världens alla länder. Allt för att uppfylla Lions främsta syfte som är ”att skapa och upprätthålla en anda av samförstånd mellan jordens folk”. Under vårt samtal inser vi båda att det är lätt att få fördomar, både positiva och negativa. – Det är verkligen så mycket lättare att ha fördomar om någon från till exempel Asien om man aldrig lärt känna någon därifrån än det är att ha fördomar om sin egen granne. Den sista veckan kommer Edith att åka på ett läger ihop med många andra ungdomar. – Jag vet att jag är ende svensk men jag vet inte riktigt hur många andra som kommer. Lägerplatsen är som ett jättestort naturreservat och några av sakerna som står på schemat är kanotpaddling, hajk, olika sporter och kreativa aktiviteter. Dessutom kommer de en dag att åka till antingen Universal Studios eller Disneyland. Under det veckolånga lägret kommer alla deltagare att få bjuda på typisk mat från sitt hemland. – Jag kommer bjuda på något vegetariskt, dels för att jag själv är vegetarian och dels för att Sverige är ett land i framkant när det gäller vegetarisk mat.

Foto: Charlie Cramer Det ska bli intressant att se ett nytt land, men meningen är inte bara att få en inblick i den amerikanska kulturen. Jag tycker det ska bli spännande att på lägret träffa och lära känna folk från många olika kulturer. Värdfamiljen Edith är mest förväntansfull inför resan men om det är något hon är lite orolig eller rädd för så är det att inte klicka med värdfamiljen. – Men dom verkar trevliga, vi har skrivit lite till varandra. Jag hoppas inte heller att det blir för mycket snabbmat. Ediths värdfamilj är ett pensionärspar som bor i Orange County och är väldigt engagerade i den lokala Lions klubben där. – Det kändes också bra med ett lite äldre par, då tror jag chansen att få hemlagade måltider är större säger Edith och skrattar lite åt sin egen fördom om amerikansk matkultur. – Min bild är ändå att amerikaner är mer familjära, att de håller på traditioner och är mer känslosamma än svenskar. De släpper in okända lättare och verkar just tycka att middag med familjen är viktig. Vi får se om Edith har samma bild när hon kommer hem i mitten på augusti.


11

HABO MARKNAD

VÄRLDENS 1 BÄST SÄLJANDE MINI-SUV UPP TILL 25 000 KR RABATT UPPTÄCK

2

MÅNGSIDIG MINI-SUV PRIVATLEASA FRÅN 2.330 KR/MÅN – FRI SERVICE INGÅR! MÅNADSKOSTNAD FRÅN: 1.593 KR/MÅN3 KAMPANJPRIS FRÅN: 169.500 KR ORDINARIE PRIS FRÅN: 194.500 KR 4

MOTOR HR-V: 1.5 i-VTEC EXECUTIVE, 130 HK/1.6 i-DTEC, 120 HK. BRÄNSLEFÖRBRUKNING BLANDAD KÖRNING (HR-V ALLA MODELLER): 4,0–5,7 L/100 KM. KOLDIOXIDUTSLÄPP (HR-V ALLA MODELLER): 104–134 G/KM. MILJÖKLASS: EURO 6. BILEN PÅ BILDEN KAN VARA EXTRAUTRUSTAD. KOSTNAD FÖR METALLIC TILLKOMMER. BÄST I TEST ENLIGT TEKNIKENS VÄRLD NR 3 OCH 21 2017. 2ERBJUDANDET GÄLLER T.O.M. 18-06-30 OCH KAN EJ KOMBINERAS MED ANDRA ERBJUDANDEN ELLER RABATTER. GÄLLER LAGERBILAR. 3FINANSIERING VIA HONDA FINANCE. RÄNTA 1,95 %, EFFEKTIV RÄNTA 2,8 %. RESTVÄRDE 50 %. KONTANTINSATS 20 %. LÖPTID 36 MÅN. UPPLÄGGNINGSAVGIFT 695 KR, AVIAVGIFT 55 KR/MÅN. RÖRLIG RÄNTA. SEDVANLIG KREDITPRÖVNING VIA HONDA FINANCE. 4RÖRLIG MÅNADSHYRA, F.N. 2.330 KR INKL. MOMS ERBJUDS VIA HONDA FINANCE. 36 MÅNADER, MAX 4.500 MIL KÖRSTRÄCKA. ÖVERMIL DEBITERAS. UPPLÄGGNINGSOCH ADMINISTRATIONSAVGIFT TILLKOMMER. SEDVANLIG KREDITPRÖVNING SKER. LÄS MER PÅ HONDA.SE. 1

KÄLLA: JATO DYNAMICS (FÖRSÄLJNINGSPERIOD JAN 2015–DEC 2017.) MARKNADER INKLUDERAR: EU + EFTA, NAFTA, KINA, JAPAN, BRASILIEN, RYSSLAND, INDIEN, INDONESIEN, AUSTRALIEN, ARGENTINA, SYDAFRIKA, SYDKOREA, THAILAND, VIETNAM.

#

www.runesbil.se 036 - 404 80

Öppettider: Måndag - Fredag 09.00-18.00 Lördag 10.00-13.00


12

HABO MARKNAD

Vi hjälp Stockaryd

lagerbutiken.se

Habo

Snic Snickaregatan karegatan 2 Habo 036-40521

Flexibel produktion från stora till små serier! Montering & paketering

Fanergatan 9, 566 33 Habo • Tel:036-461 04, Fax:036-407 15 E-post:mats.thorsen@prodab.net • www.prodab.nu

Vi hyr ut: Byggmaskiner – Liftar – Ställningar 036-19 06 90 www.wernersmaskin.se

www.speedtool.se

Vår Våra aV Veter Veteraner eteraner kan bygga, snickra och fixa! Vi är cirka 20 Veteraner som kan hjälpa dig med det mesta Vi mellan himmel och jord. Under sommaren har vi snickrat altaner, mell anerr,, lagat staket och bygg byggt gt och fixat. T Tack ack alla trevliga trevliga e kunder! Behöver du hjälp med d att bygga eller laga något så kontakta oss.

Tel T el 070-422 04 16 E-post: info@haboveteran.se – www www.haboveteran.se .haboveteran.se

FÄRG TAPET GOLV KAKEL

WWW.BOHMANOSON.SE


13

HABO MARKNAD

er Lions att hjälpa

www.tumback.se

www.nordiqgroup.com

HELA SVERIGES MÅLERI Lärkgatan 2 B 566 34 HABO 036-314430 www.sanda.se

Hallbergs Bilservice AB Bränningegatan 1, 566 34 Habo 036-466 30

Tidaholm 0502-185 00 Mullsjö 0392-376 00


14

p Sm di rod ar n uk t a va t rd er ag i

HABO MARKNAD

Gula Rehab - Allt inom hjälpmedel och rehabilitering Produkter för träning i hemmet Träningsband

Produkter till köket

Dyna lätt 7,5 eller 10 cm

Käpp vikbar

Vi har en mängd hjälpmedel för köket som underlättar din vardag.

Förhöjningsdynor tillverkas i olika höjder och är avsedda för att lättare kunna resa sig efter sittande.

Hopfällbara i lättviktsaluminium, bekvämt och enkelt att ta med sig. Isdubbar finns som tillbehör.

Finns fler modeller för olika användningsområden.

Käpp vikbar finns i många fler färgkombinationer.

Besök www.gulare.com för att se hela vårt utbud.

Balansplatta Rock

Gula Rehab - Fanérgatan 15, 566 33, Habo • Tel: 036-40500 • E-post: ac@gulare.com • Fax: 036-49044 • www.gulare.com

Alltid 20-40% rabatt med Reskassa. Reskassa fungerar som ett vanligt betalkort, du laddar det med en summa som du sedan reser för. När du väljer att betala din resa med Reskassa får du 20% rabatt under högtrafik och hela 40% rabatt under lågtrafik i jämförelse med kontantpriset. Kom in till närmaste försäljningsställe, eller köp/ladda reskassa på: minasidor minasidor.jlt.se


15

HABO MARKNAD

Följ oss på

@lionsclubhabo Välkommen till Stora Gölhults Byggvaror Den Personliga Bygghandeln *# & ( % # !$ !$$ $'# % +' # %#( # % #! % # )' )$% ! ! $ +' # ! % !$$ "* #) *# $* ) " # ' % #% ( "#! % ""%) '*#% # $!#% %

• Tryckt & Obehandlat virke • Listverk & Planhyvlat virke • Stugor & Friggebodar • Gungor & Sandlådor $

• Mark- & Mursten • Skruv & Beslag • Gips- & boardskivor • Plåt & Stålrör Nyhet!

$

WWW.STGBYGG.SE

Tack alla ni som bor, driver företag och arbetar i Habo – utan er hade vi inte varit en av Sveriges bästa kommuner

habokommun.se

"#


16

HABO MARKNAD

Stanna i Habo G Kläder, böcker, café, blommor, keramik, guldsmed, bilar, gym, färg & tapeter, skor, byggmaterial & verktyg, heminredning, mat, optik, leksaker, kontorsmaterial, upplevelser, äventyr, närproducerat och mycket mer.

Närproducerat gårdsbutiker

Kultur

Äventyr

och konst

och utmaningar

Det bästa av det mesta Lokala företag i samverkan!

H Handel och hantverk

Natur och stillhet

Läs mer om vad du kan uppleva i Habo på www.upplev.habokommun.se


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.