Page 12

aktuellt

I NY ROLL u Han tycker det vore helgerån att kalla sig själv skådis. Men roller har han alltid hållit på med. Extra ringde upp Tobbe Blom som på lördag spelar både tjuv och polis i Pippi på is.

På hal is med Pippi

Tobbe Blom: ”Jag flög med fejan i backen hela tiden...” Han har hållit på med trolleri i 20 år och ser det som sitt yrke. Men till helgen ser vi honom helt utan trollmanér då Tobbe Blom åker fram på isen dels som tjuven Dunder-Karlsson och som polisen Kling i isteatern om Pippi. – Jag blev tillfrågad och tyckte det lät som en sjukt roligt, galen grej som jag bara inte kunde säga nej till, säger Tobbe med andan i halsen i telefonen under ett av genrepen förra veckan. Stories on ice heter företaget som nu drar riket runt med sin isteater Pippi på is. En stor produktion som släpar omkring folk och ting i fem trailar med sammanlagt 100 personer involverade. Dessa stora mått tror Tobbe Blom är orsaken till att biljetterna till föreställningen går på cirka 300 kronor och uppåt, oavsett om du är barn eller vuxen.

?

Vad tycker du om priset för en barnfamilj på två barn och två vuxna som går på mellan 1 100 och 1 500 kronor beroende på var man sitter för att se Pippi?

– Det är förstås mycket pengar men när man väl ser föreställningen tror jag man kommer greppa varför det kostar så mycket. Det är en sjukt påkostad produktion, menar Tobbe Blom. Han ser sig själv som familjeunderhållare som alltid sett just den breda underhållningen både för barn och vuxna som det han dras mest till. – Det är den gruppen jag riktat mig mest till i mitt trolleri och det fortsätter liksom på den banan, säger Blom som vi genom åren kunnat se i familjeprogram som På rymmen, Talang, Lattjolajban, Let´s dance och i höst spelar han magikern i teatern Alfons och trollkarlen på Intiman. Den största utmaningen för honom i det åtagande han har i vår i Pippi på is har varit att över huvet taget ta sig runt. – Jag var väl den i ensemblen av skådisar som hade mest förkunskaper i det här med skridskoåkning tack vare att jag spelat hockey i tio år. Men hockeyrör och de skridskor vi åker på här skiljer sig ju kraftigt, framför allt vad gäller taggarna fram. Jag flög ständigt med fejan i backen den första tiden.

?

p Tobbe Blom in action på isen som polisen Kling. foto: jenny leyman

12

Hur pass blåslagen är du nu då? – Jag och Nassim (al Fakir som också är med på isen, reds anm.) pratade just om det här i en paus. Vi har liksom blåmärken överallt och är helt mörbultade i våra kroppar. Men men, the show must go on! På lördag kan Pippi på is ses i Coop arena. Viktoria Berglund viktoria.berglund@norrbottensmedia.se

p Tobbe Blom är kropp och röst åt Dunder-Karlsson, en av tjuvarna. Dessutom åker han runt i Pippi på som Kling så jag hade aldrig pallat att prata samtidigt”, menar Blom. Rollen som Pippi spelas av Lina Gö

EXTRA 13

/EL2011_v15  

http://www.tidningenextra.se/pdf/EL2011_v15.pdf

/EL2011_v15  

http://www.tidningenextra.se/pdf/EL2011_v15.pdf

Advertisement