Page 17

Minigolf på unik bana

Naturskönt belägen men inte så lättspelad. Lufta campings golfbana bjuder på utmaningar.

Sugen på att spela minigolf och samtidigt få en utmaning? Minigolfbanan på Lufta i Ånäset är en smått unik bana då den byggdes på stenhällarna på Lufta på 1960-talet och finns kvar i originalutförande. Men den är inte lättspelad.

Lufta camping Högt belägen med fin utsikt över Flarkån Campingen har 24 stugor och 60 husvagnsplatser Restaurang med öl- och vinrättigheter. Boende på campingen har möjlighet att bada på det temperade utomhusbadet för halva priset Inför året har en ny lekplats för mindre barn anordnats med klätterställning, sandlåda och miniaffär.

Terrängen som banan är byggd i är rejält kuperad vilket gör att banutformningen ställer en hel del krav på spelaren. Rekordet på 18-hålsbanan ligger på 36 slag och det sattes på en tävling för några år sedan. Banan är sannolikt byggd på plats av hantverkare från orten och har sedan dess bara behövt underhållas. – Så den är original. Vi har inte rivit bort något utan bara behövt bara bytt ut en del träbitar, säger Per-Gunnar Lundgren, ägare av Lufta camping. Inför säsongen har en del träd röjts bort för att få mindre barr på banan och öppna upp mot vattenspegeln i ån nedanför. Men det är öppet för en utmaning alltså. På Luftas unika golfbana.

...och insjö eftermiddags- och kvällssol. Här blir vattnet tidigt varmt. Omklädningshytter, volleybollplan, grillplats. Plats för några få husvagnar. Gratis dessutom.

Hamptjärn Flarken cirka 4 km avtagsväg från vägen mot Gammelbyn i Flarken. Liten högt belägen sjö med sandstrand och gräsmatta. Omklädningshytt, bastu, WC, grillplats, lekutrustning. Fin anläggning.

Aron Olsa-träsket Brände, se skyltar från Burträskvägen. Litet bad med flytbryggor i vacker sluttning med gräs. Omklädningshytter, toaletter, grillplats, lekutrustning.

Hemsjön Överklinten. Liten badplats med sand, gräs och bryggor, lekutrustning, omklädningshytter och toaletter. Nerfart från gårdsplan innanför

Överklintens kyrka, lite svåråtkomlig med bil.

Ultervattnet liten badplats med omklädningshytter, toaletter, lekutrustning och grillplats. Flytbrygga, badtunna, sommarcafé öppet under juli månad.

Campingar Ratans camping Knappt 1 km norr om Ratan. Mindre naturcamping med gräsunderlag och enklare toalett, kallt vatten, disk och hygienplats, gungor, ved, eldstad och sopkärl, men inte el. Intill campingplatsen finns byns ”officiella” badplats, Storsand. Intill gästhamnen i byn finns 4 platser för husbilar (Quick stop). I servicebyggnaden intill finns toalett, duschar, kök och tvättmaskin. Sikeå havscamping Vackert belägen vid kanten av havet i Sikeå hamn. Stugor, ett 50-tal uppställningsplatser för husvagnar (cirka 45 med el) och tältplatser. Tre servicebyggnader finns på området. Aktiviteter i närheten är bland annat naturstig med historisk information och växtnamn, second handbutiken Andra varvet, beachvolley, boule, möjlighet att låna båt eller kanadensare och att fiska direkt från kajen. Under sommaren ordnas också musikcafé alla onsdagar och i juli även på söndagar. Killingsand Naturcamping med plats för husvagnar och tält. Tillgång till dricksvatten. Gumboda havscamping Naturcamping för tält och husvagnar i anslutning till Båtklubbens Hamn. Service bestående av WC med dusch samt servicebyggnad med spis, kyl, frys och micro inom hamnområdet och nyttjas tillsammans med gästhamnen.

Djäknebodasjön Badplats i Djäkneboda. Sandstrand, lekutrustning, toaletter, dusch.

Trehörningsträsket mellan Kålaboda och Vebomark. Sandstrand, gräsmatta, omklädningshytter, toaletter, lekutrustning.

Labbträsket Grimsmark, litet bad med flytbryggor, omklädningshytter, grillplats, lekutrustning.

Tempererat bad Luftabadet, Ånäset Från den 21 juni - 4 augusti öppet alla dagar mellan kl 10-19. 5 augusti - 15 augusti öppet alla dagar mellan kl 11-18. Badet har två pooler. Nyhet: hoppborg och barnaktiviteter. Lekredskap och simdynor finns gratis att låna. Badvärdar/vakter. Kiosk med godis, glass, kaffe och bröd.

Välkommen till nyrenoverade Luftabadet! Öppettider i sommar 21/6 - 15/8 21 juni - 4 augusti Alla dagar .............. 10-19 5 augusti - 15 augusti Alla dagar .............. 11-18

tiviteter Nyhet! Hoppborg och barnak gusti au vid uppehållsväder 9 juli - 3

Priser m.m. se under tempererat bad på www.luftacamping.se

Välkomna till Luftabadet i Ånäset

Det attraktiva Robertsfors U PPTÄC K, UTFO R SKA O C H U PPLEV

17

Robertsfors turist 2013