Page 8

8

Axplock från

bild

@

GOTLANDS ANNONSBLAD vecka 16, torsdag 19 april 2012

Gästkrönikör Christina Bengtsson

Vinnarna presenteras veckan efter löning

Gäddhäng, kråksparkar och 40-årskris ■ ■ Många i min generation och äldre

känner kanske igen sig och minns den där dagen då man passerade 40strecket och inget någonsin var sig likt igen. Vi som var uppväxta med ”Vilse i pannkakan” och Beppes godnattsagor har plötsligt nått den ”gyllene medelåldern”. Permanentat hår, rosa läppstift och axelvaddar är ett minne blott. Tystnat har Gyllene Tider och Noice senaste hits från vår stereo och bärbara freestyles.

Ann-Britt Britten Torsek

På den tiden gick man på bio en kvart innan filmen började för att kunna se reklamen

Erika Andersson

Du kan vinna 999 kronor!

Se alla månadens läsarbilder på

www.gotland.cc –> vimmel Skicka in bilder via epost till bild@gotland.cc och skriv en kort beskrivning. Du har chansen att vinna 999 kronor om just din bild blir Månadens läsarbild. Inskickade bilder kan förutom publicering på gotland.cc även komma att publiceras i Annonsbladet.

Vinnarna i tävlingen om månadens läsarbild utses av en jury bestående av redaktionen på gotland.cc. Vinnaren utses första veckan efter aktuell månad och meddelas per mejl, i Annonsbladet samt på www.gotland.cc. Eventuell vinstskatt dras av.

Man får leva med sitt ”gäddhäng”, sina ”kråksparkar” och gråa hårstrån helt enkelt

En Piggelin kostade endast 1,50 och

En blick i spegeln bekräftar det man

man kunde få många Bugg eller Jenka för en pappersfemma eller tia. De barn som kunde se video hemma som var det senaste, var riktiga lyckostar. På den tiden gick man på bio en kvart innan filmen började för att kunna se reklamen, data var inte något som alla hade hemma, Internet fanns inte och inga mobiltelefoner, låter som rena stenåldern men vi klarade oss tydligen bra ändå.

ett tag nu erfarit men blundat för, man är ingen ungdom längre, och det finns inget man kan göra åt det, bara att ”gilla läget” så att säga. Man får leva med sitt ”gäddhäng”, sina ”kråksparkar” och gråa hårstrån helt enkelt och försöka ta sig ur sin 40-årskris innan man fyller 50, för då kanske det kommer en ny. Att åldras är ju trots allt naturligt och vem vet det kanske även har sin charm med lite rynkor och grå hårstrån? Vi kan ju inte gå och gömma oss för att vi blir äldre och förändras, dessutom sägs det att livet börjar vid 40 eller var det 50?

Man blickar tillbaka och konstaterar att

Var med du också!

inte gå fortare heller för man blir äldre, vad menar de? Men faktiskt så verkar det som de äldre och visare hade rätt, tiden går på något konstigt sätt fortare ju äldre man blir. Man fyller 20, 25, 30, 35 och helt utan förvarning är man plötsligt 40! Vad hände?? Ska man kanske tågluffa i grekiska övärlden, börja gå någon kvällskurs, lära sig surfa eller vad ska man hitta på innan man blir ”gammal”??

man nu är inne i andra halvlek. Vid det här laget har de flesta av oss fått och uppfostrat barn som nu själva börjar bli vuxna. När man träffar släktingars och bekantas barn på stan blir man förvånad av hur stora de plötsligt blivit, de var ju en tvärhand höga för inte alls så längesen heller? Att tiden skulle gå fort efter man fyllt

20 fick jag höra ofta när jag var yngre, och man tänkte väl att tiden kan ju

Christina Bengtsson

Gotlands Annonsblad 2012 v.16  

Gotlands Annonsblad

Gotlands Annonsblad 2012 v.16  

Gotlands Annonsblad