__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

HYMER Motor Caravans 2021

REISER BLIR TIL OPPLEVELSER


TEGNFORKLARING Full oversikt

ERFARING SOM GIR OSS ET FORSPRANG

H

AKTIVERBAR FIREHJULSDRIFT

HELT REISEKLAR

Med firehjulsdrift (ekstrautstyr) som kan aktiveres, økt traksjon, forbedret kjørestabilitet og den nyeste generasjonen ADAPTIVE ESP® kan store utfordringer mestres selv i vanskelige vær- og føreforhold.

Det er bare å sette seg inn og kjøre i vei. HYMERS utgavemodeller har allerede en fast utstyrspakke og er helt klare for tur.

DUSJ

PUAL-KONSTRUKSJON

Hjulbrønnene er plassert i dobbeltgulvet, noe som gir dusjen en betraktelig større og gjennomgående ståflate.

I 1978 satte HYMER en ny standard med PUAL-konstruksjonen. Det unike polyuretanskummets enestående isolasjonsevne sørger for et behagelig klima til alle årstider. Du finner mer informasjon om dette på side 81.

INNGANGSDØR

FRONTLYS

Med 65 cm er inngangsdøren ekstra romslig og funksjonell og gjør det enkelt å gå inn i bobilen.

HYMERs LED-frontlys og hybrid-baklys oppfyller ikke bare kravene i bilstandarder. Det optimale lyset gir også mer sikkerhet både om dagen og om natten.

SITTEPLASSER VENDT MOT HVERANDRE

SLC-CHASSIS

I denne sittegruppen kan man sitte rett overfor hverandre. Det nedfellbare bordet sikrer adgangen til førerhuset.

Vi har utviklet Super-Light-chassiset selv, og det er tilpasset nøyaktig til forholdene som gjelder for bobilen din. Det jevne undergulvet sørger for en bedre aerodynamikk og minimal lydutvikling. Høyden på det oppvarmede dobbeltgulvet er økt slik at det har mer oppbevaringsrom som er tilgjengelig fra begge sider. Du finner mer informasjon om dette på side 80.

FORHJULSDRIFT

TRINNLØS

Forhjulsdrift er vesentlig lettere enn bakhjulsdrift. Dette reduserer kjøretøyets totalvekt og øker den mulige lasten. Forhjulsdrift fås med 6-girs manuell girkasse eller 9-girs konverterautomat.

Dobbeltgulvet gir et gjennomgående, trinnløst gulv i bodelen – helt fra førerhuset til hekken. Det er ideelt for eldre bobilister fordi de ikke lenger trenger å være engstelige for å snuble.

GARASJENS BÆREEVNE

TANKVOLUM

Medkombinert en bæreevne på opptil 450 kg får du med deg enmoderne mengde bobilliv kan seMed storeDet rominnholdet sørgerbåde fersk-når og spillvannstankene os Hymer har vi alltid innovasjon og visjon. Allerede ut i det 2025. er en milepæl det

reiseutstyr i garasjen, som for eksempel sykler eller elektriske for enda mer uavhengighet. De er isolert, oppvarmet og absolutt gjelder design, uavhengighet og lettkonstruksjon. En rekke av sparkesykler. vinteregnet.

da Erwin Hymer og Erich Bachem grunnla foretaket, ville de

forandre måten mennesker reiser på. Denne pionerånden preger alt

nyvinningene og de kundeorienterte løsningene i konseptkjøretøyet

vi gjør, kanskje enda sterkere GAP en tidligere. Tekniske og teknologiske

kommer vi etter alt å dømme til å innføre i de serieproduserte modelMANØVRERBARHET

fremskritt gjør at vi kan gå nye veier og forme fremtiden innen

lene våre i nærmeste fremtid.

Det robuste GAP-belegget – f.eks. på tak, hekk og undergulv mobil reising. Konseptkjøretøyet VisionVenture viser hvordan – gjør din bobil fra HYMER så å si immun mot skader fra vær og vind, steinsprut, veisalt og forurensning.

Den lille, kompakte bobilen er svært smidig, noe som er en stor fordel ved parkering, fergereiser, på oppstillingsplasser og i trange passasjer.

STOR GARASJE

3,5-TONNSKLASSE

Garasjene i bobilene fra HYMER er standardutstyrt med to garasjedører, én på høyre og én på venstre side (for Exsis 580 og Tramp S bare som ekstrautstyr). Dermed kan du plassere ting i garasjen fra begge sider, og du har nok oppbevaringsplass – bl.a. til el-sykler og elektriske sparkesykler.

3.5t

En bobil opptil 3,5 t kjører du med et førerkort i klasse B. Når det gjelder hastighets- og trafikkregler, bompenger og årsavgift, behandles kjøretøyet som en personbil.

BAKHJULSDRIFT

02

1957

1978

1981

2004

Erich Bachem («ERIBA») og Erwin Hymer bygger ur-Troll som første campingvogn.

Den innovative PUAL-konstruksjonen blir utviklet og setter en ny målestokk for stabilitet.

HYMER B-klassen innføres og utvikler seg i de følgende år til å bli den mest populære bobilen i Europa.

I oktober ruller HYMER-bobil nr. 100 000 fra båndet i Bad Waldsee.

2011

2019

Takket være den kraftige bakhjulsdriften kan HYMER briljere

Erwin Hymer-museet åpnes ved rolige og suverene kjøreegenskaper Vi presenterer det nye ikonet med i alle veisituasjoner bedriftens hovedkvarter i bobilserienkjørekomfort. vår: Hymermobil – og dette kombinert med smidig, førsteklasses i Bad Waldsee. B-klasse MasterLine.

MER Du kan lese mer om historien vår på: www.hymer.com

03

87


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

REISEN BEGYNNER HER

S. 8 HYMER EXSIS-T

S. 8 HYMER EXSIS-I

S. 18 HYMER EXSIS PURE

S. 22 HYMER TRAMP S

30

S. 32 HYMER ML-T

S. 42 HYMER B-KLASSE MODERNCOMFORT-T

S. 42 HYMER B-KLASSE MODERNCOMFORT-I

S. 48 B-MC WHITELINE

54

S. 56 HYMER B-KLASSE SUPREMELINE

S. 64 HYMER B-KLASSE MASTERLINE T

S. 64 HYMER B-KLASSE MASTERLINE I

74

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

S. 74 STOFF OG DEKOR

S. 80 SLC-CHASSIS OG PUAL

S. 86 HYMER-SERVICE

S. 76 HYMER ORIGINAL PARTS

S. 82 HYMER SMART-BATTERY-SYSTEM

S. 87 TEGNFORKLARING

S. 79 UTVIDET GARANTI FOR NYE KJØRETØY

S. 84 DESIGN OG KVALITET

HYMER originalt tilbehør, praktiske forklaringer av de viktigste nyhetene våre og nyttig informasjon. For eksempel kan du lese om forhandler- og service-

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

Få alle detaljene slik du vil ha dem. Her finner du

HYMER B-SL – B-ML T/I

06

HYMER ML-T – B-MC-T/I

Oversikt over innholdet i denne brosjyren

nettet vårt som dekker hele Europa.

04

05


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

NYT REISEN. UANSETT HVOR DU STOPPER

E

ventyr- eller familieferie – du stiller høye krav når det gjelder å oppfylle reisedrømmene dine. Og disse topp

HYMER Exsis-t | side 8

HYMER Exsis-i | side 8

HYMER Tramp S | side 22

utstyrte bobilene i 3,5-tonnsklassen tilfredsstiller alle kravene fullt ut. Her ligger alt til rette for førsteklasses velvære.

06

07


OPPDAG FREMTIDEN TIL 3,5-TONNSKLASSEN

M

ed Exsis beviser vi vår mangeårige erfaring innen området lettkonstruksjon: Selv med tilnærmet fullt utstyr, to personer, en fylt fersk-

vannstank og to fulle gassflasker er det fremdeles lastereserver på opptil ca. 450 kilo til overs. Dette er en enestående verdi i 3,5-tonnskategorien. Også eksteriøret på Exsis fascinerer med enestående form og gjennomtenkte løsninger. Den aerodynamiske designen sørger blant annet for lavt drivstofforbruk, rolig kjøring og perfekt sikt. Den innovative påbyggsteknologien gir Exsis fremragende isoleringsverdier, stabilitet og lang levetid. HYMER EXSIS 580 Den nye generasjonen Exsis bygger på Fiats underramme som er tilpasset bobiler. Den har et helt nytt interiørkonsept og er en utmerket representant for HYMERs nye designspråk. Nye Exsis kan fås som delintegrert og integrert modell i 580-planløsning. Forrige utgave av Exsis fås fortsatt med den velprøvde kombinasjonen av Fiat-motorenhet og ALKO-ramme i et stort antall planløsninger og med moderne interiørdekor. Du finner planløsningene på side 20.

REISEMOBILE

REISEMOBILE

DES JAHRES

DES JAHRES

1. PLATZ

1. PLATZ

2020 2020 Hymer Exsis-i Integrierte bis 80 000 €

Hymer Exsis-t Teilintegrierte bis 60 000 €

3.5t

08

LED-frontlys og hybridbaklykter

3,5-tonnsklasse

PUAL-konstruksjon

Smal og smidig

Stor garasje

Garasjens bæreevne opptil 450 kg

HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER Exsis


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER EXSIS 580 / Bodel og kjøkken

EXSIS 580 HUNDRE PROSENT TRIVSEL Den nye designen og de nye overflatematerialene gjør bodelen ekstra fin å se på og gir en suveren romfølelse. HARMONISK INTEGRERING 32-tommers flatskjermen i Exsis 580 passer perfekt inn i en fordypning i veggen mot badet. Det gir utmerket sikt fra fører- og passasjersetet og et elegant utseende. PROFESJONELL SERVERING Den nye kjøkkenbenken får rommet til å virke svært åpent og romslig. Kjøkkenet er standardutstyr med 142 l kjøleskap og integrert søplebøtte, og plassen utnyttes optimalt for eksempel med en praktisk utvidelse av kjøkkenbenken.

10

11


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER EXSIS 580 / Soveløsninger og bad

ROM FOR AVSLAPNING RIKELIG MED PRIVATLIV Det romslige komfortbadet har en stor dusj som kan atskilles, og masse plass foran vasken. ROM FOR DRØMMER Om ønskelig kan enkeltsengene i Exsis 580 utstyres med en pute mellom madrassene. De mange takskapene og det romhøye klesskapet gjør at soveløsningen ikke bare er svært komfortabel, men også ekstra praktisk. Her vises spesialutstyret med takskapene over hekksengen. KOMFORT I HØYDEN Den ekstra store hekksengen er enkel å nå med den nyutviklede, utvippbare trappen. Trappen har anstisklibelegg og store, komfortable trinn.

12

13


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER EXSIS / Bodel og kjøkken

FØLELSEN AV Å VÆRE FREMME TA DET HELT MED RO Førerhuset er perfekt integrert i bodelen og sørger for ordentlig «stuefølelse», som her i Exsis-i 678 med den moderne møbeldekoren Sauvignon Oak og Janeiro stoffdesign. Takskapene, som fås som ekstrautstyr i stedet for en nedsenkbar seng, går over både sjåfør- og passasjerdøren. HJEMMEKINO-FØLELSE PÅ TUREN Med 32-tommers flatskjermen (ekstrautstyr) sørger Exsis for flotte hjemmekino-opplevelser også på landeveien. KJØKKEN FOR LIVSNYTERE Mange av Exsis-modellene leveres med et romslig vinkelkjøkken. Takskapene er lette å nå, og de store kjøkkenskuffene kan inndeles individuelt. Da går kjøkkenarbeidet mye lettere.

14

15


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER EXSIS / Soveløsninger og bad

MYE PLASS, MYE LYS, MYE LIV EN DRØM AV EN SENG Sengen over førerhuset kan senkes langt ned og byr på maksimal bevegelses- og hodefrihet. Den behagelige liggeflaten kan brukes uinnskrenket over hele bredden på 1,50 m. KOMFORTBAD Det nykonstruerte komfortbadet med stor dusjflate gir mye bevegelsesfrihet både foran vaskeservanten og i dusjen. Romslige badeskap med store oppbevaringsrom gjør at alle ting kan oppbevares lett tilgjengelig. Hyllene er standardutstyrt med stropper, slik at små og skjøre gjenstander er godt sikret under kjøring. Benketoalettet gir en ergonomisk optimalisert sittestilling og er enkelt å rengjøre.

16

17


HYMER Exsis Pure

FOR REN REISEGLEDE

É

n utgavemodell, én pris. Vi gjør det lett å bestemme seg for riktig HYMER-modell. Exsis Pure leveres med en omfattende utstyrspakke

som tilfredsstiller alle krav til både kjøre- og bokomfort. Bobilen er utstyrt med understell fra Citroën. Kombinasjonen av konsekvent lettkonstruksjon og en motor på 165 hk gjør at du kommer dit du skal uten problemer. I tillegg kan modellen skilte med cruisekontroll, klimaanlegg og 16-tommers lettmetallhjul. Det følger en nedsenkbar seng med som standardutstyr, noe som gjør at den integrerte modellen har soveplass til opptil fire personer. I Exsis Pure er går intelligente planløsninger hånd i hånd med høy bokomfort. Bodelen er preget av innvendig kvalitetsdekor i Sauvignon Oak, møbler som går sømløst over i hverandre, og intelligente integrerte funksjoner. For eksempel er 32-tommers flatskjerm-TV-en felt inn i veggen til komfortbadet. Selve badet har en stor dusj med trerist og et komfortabelt benketoalett. De langsgående enkeltsengene i hekken er over 1,90 m lange og har en pute i midten som gir enkel tilgang. Under sengene og i det romhøye klesskapet er det nok av oppbevaringsrom. Den komfortable, L-formede sittegruppen kan bygges om til seng og er utstyrt med hevebord. Den er plassert overfor kjøkkenbenken med kombiskap på 142 liter og har en harmonisk design som passer perfekt inn i bodelen.

Utstyrspakken til utgavemodellen inneholder også atmosfærebelysning, automatisk omkobling mellom gassflaskene og en markise. Du finner planløsningene på side 20.

3.5t Med Citroën Jumper-understell

18

Helt reiseklar

3,5-tonnsklasse

HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

UTGAVEMODELL


PASSER PERFEKT TIL EXSIS Med originalt tilbehør fra HYMER kan du etterutruste Exsis med praktisk utstyr som lar deg oppbevare verdigjenstander trygt, gi små passasjerer ekstra komfort, manøvrere enkelt og greit eller øke oppbevaringsplassen. Du finner all informasjon og mer tilbehør på: www.hymer-original-zubehör.com

EXSIS DELINTEGRERT

EXSIS-T 374

3 500–4 500 kg 5993.500 kg – 3.850 kg

[ ]

222

222

Exsis-t 374

EXSIS INTEGRERT

599

EXSIS-T 474

3.500 kg – 4.500 kg 659

Exsis-i 474

[ ]

3 500–4 500 kg 3.500 kg – 4.500 kg 664

222

222

222

222

Exsis-t 474

EXSIS-I 474

3 500–4 500 kg

659

664

EXSIS-T 580 3 500–4 400 kg OGSÅ SOM UTGAVEMODELL PURE [ ]

3.500 kg – 4.400 kg 694

EXSIS-I 580 3 500–4 400 kg OGSÅ SOM UTGAVEMODELL PURE Exsis-i 580 3.500 kg – 4.500 kg 699

222

222

694

EXSIS-I 678

3 500–4 500 kg 3.500 744 kg – 4.500 kg

[

Exsis-i 678

]

3 500–4 500 kg 3.500 kg – 4.500 kg

749

[ ]

229

222

222

B 680 MC

699

222

EXSIS-T 678

739

20

BARNESENG Den tredelte tilleggssengen for førerhuset overbeviser med rask og enkel montering og beskjedne transportmål. De to underlagsplatene i tre festes mellom sitteflaten og rygglenet på førersiden, og den sammenleggbare madrassen brettes ut på toppen. Madrassen er perfekt tilpasset formen på førerhuset og leveres med spesialtilpasset, vaskbart stretchlaken.

222

222

Exsis-t 580

SAFE I PASSASJERDØREN Denne safen er ikke synlig utenfra, og spesialskruene gir tilstrekkelig sikkerhet mot tyver. Den er enkel å montere bak kartrommet og har ingen kanter som er i veien. Boksen har plass til alle de viktigste tingene du har med på tur, som for eksempel kredittkort, mobiltelefon, identifikasjonspapirer, kontanter og smykker.

749

DOBBELT RYGGEKAMERA

ORGANIZER TIL NEDSENKBAR SENG

Ryggekameraet er vakkert integrert i det tredje bremselyset og lakkert i kjøretøyets farge. Fordelen er at det er tryggere og enklere å vaske kjøretøyet. Her trengs det ingen ekstra hull til kabelgjennomføring og montering i bakveggen. Kameraet er av høy kvalitet og gir et optimalt synsfelt. Det kan også brukes som bakspeil der du kan se trafikken bak kjøretøyet.

Et perfekt ekstra oppbevaringsrom for alle som ikke bruker den nedsenkbare sengen så ofte. Det skreddersydde organizer-settet kan legges inn etter at madrassen er tatt ut. Bokssettet i åtte deler har innleggsstriper og er produsert i stabile og slitesterke hulromsprofiler av plast med stofftrekk. For at bokssettet skal bli ekstra stabilt, har alle boksene dobbel bunn. Hjørnene på boksene er kledd i slagfast plast, noe som gir ekstra god beskyttelse.

21

HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

PLANLØSNINGER I HYMER EXSIS


INNOVASJON FOR FERIETUREN

D

en nye HYMER Tramp S er først ute med en rekke løsninger. Det hyggelige interiøret overbeviser med HYMERs typiske, moderne design,

et smart lyskonsept og ekstra god romfølelse. Modellen er den første 3,5-tonnsmodellen vår som er basert på velprøvd og teknisk sett overlegen Mercedes-Benz forhjulsdrift med originalramme. Den enkle håndteringen gjør modellen dessuten perfekt for dem som kjører sin første HYMER. Du finner planløsningene på side 28.

3.5t

22

Forhjulsdrift Mercedes Sprinter

3,5-tonnsklasse

PUAL-konstruksjon

Sitteplasser vendt mot hverandre

Trinnløs

Garasjens bæreevne opptil 450 kg

HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER Tramp S


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER TRAMP S / Bodel og kjøkken

KAST DEG UT I EVENTYRET. RETT ETTER FROKOST I TOPPFORM Kjøkkenbenken løfter utseendet enda noen hakk, og er svært ergonomisk. MED UNIK DESIGN Den helt nye designen er moderne og tidløs med rene linjer. De spesielle strukturoverflatene og hvite detaljene gir et ekstra tidsriktig uttrykk. Dekoren på bord- og benkeplatene har en varm sjarm. PRAKTISK OG GOURMETVENNLIG Vinkelkjøkkenet gir enda mer armslag. Kompressorkjøleskapet på 152 l er standardutstyr og gir nok plass til alle matvarene som trengs selv til avanserte matretter. ET JEVNT UNDERLAG Det helt jevne, trinnløse ganggulvet i bodelen har en komfortabel ståhøyde på 2,05 m og et samlet gulvareal på 2,29 × 7,39 m.

24

25


HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

HYMER TRAMP S / Soveløsninger og bad

IKKE DRØM OM Å REISE. DRØM MENS DU REISER HØY LIGGEKOMFORT God søvn er en naturlig del av en perfekt ferie. De langsgående over 2 m lange enkeltsengene i Tramps S 685 sørger for at du kan slappe av og strekke deg helt ut. ALLTID RIKTIG TEMPERATUR Tramp S er den første HYMER-modellen som er utstyrt med en kraftig dieselvarmer som standardutstyr. Det betyr at du får det godt og varmt overalt og slipper å være avhengig av gassfyring. Gassvarmeren kan fortsatt fås som ekstrautstyr. DUSJING SOM HJEMME Baderommet har ståhøyde på 1,94 m og god plass også til høyvokste personer. Når dusjen er åpen, kan plassen dessuten brukes som gang, og dusjarmaturene forsvinner elegant bak foldeveggen.

26

27


PASSER PERFEKT TIL TRAMP S HYMERS originale tilbehør gir deg en rekke muligheter til å få din Tramp S akkurat slik du vil ha den – fra en koselig soveplass for ett barn via effektiv beskyttelse mot solinnstråling til nøyaktig tilpassede gulvmatter. Du finner all informasjon og mer tilbehør på: www.hymer-original-zubehör.com

HYMER TRAMP S

TRAMP S 680

TRAMP S 685

3 500–4 200 kg

Tramp 680 Exsis-t S374

3.500 – 4.200 3.500 kg –kg 3.850 kg kg 739

[ ] [

3 500–4 200 kg

Trramp S 685

]

3.500 kg – 4.100 kg 739

[

]

229

229

229

222 229 599

TRAMP S 695

739

739

3 500–4 200 kg

Trramp S 695

3.500 739kg – 4.100 kg

229

229

739

[

]

BARNESENG

SOLBESKYTTELSE

Den tredelte tilleggssengen for førerhuset overbeviser med rask og enkel montering og beskjedne transportmål. De to underlagsplatene i tre festes mellom sitteflaten og rygglenet på førersiden, og den sammenleggbare madrassen brettes ut på toppen. Madrassen er perfekt tilpasset formen på førerhuset og leveres med spesialtilpasset, vaskbart stretchlaken.

Beskytter mot solinnstråling, varme og uønsket innsyn. Likevel gir stoffet med PVC-belegg fritt utsyn. Passformen er perfekt, og monteringen går som en lek.

FØRERHUSMATTE Matten er skreddersydd i robust, lettstelt knyttet velur i polypropylen med påsveisede hælbeskyttere og bakside i gummigranulat. Den har også HYMER-logo og en moderne kant av stoff i nubuk-look i design med doble sømmer. Matten er sklisikker.

28

29

HYMER EXSIS-T/I – TRAMP S

PLANLØSNINGER I HYMER TRAMP S


HYMER ML-T – B-MC-T/I

FOR DEG SOM DRØMMER OM NOE STØRRE

H

YMER setter nye standarder i denne klassen. Nyt friheten et romslig konsept gir: Bo trivelig, sitt behagelig,

kos deg med matlaging og nyt privatlivets fred. Kort fortalt

HYMER ML-T | side 32

HYMER B-klasse ModernComfort-T | side 42

HYMER B-klasse ModernComfort-I | side 42

kan du føle deg som hjemme også når du er flere tusen kilometer unna.

30

31


HYMER ML-T

DET VIKTIGSTE ER ALLTID OM BORD

H

YMER ML-T er basert på den originale stigerammen med bakhjulsdrift (kan også fås med firehjulsdrift) og innovativ lettkonstruksjon. Den er

en smidig delintegrert bobil med topp komfort. Bokomforten merker du over-

alt: Det trinnløse gulvet i bodelen, den store sittegruppen og bordet som er standardutstyrt med forlengelse, er bare noen eksempler. Dessuten har standardutstyr og en ekstrakomfort som er enestående for denne klassen. Du finner planløsningene på side 38.

Reisemobil-Wahl 2019 SIEGER

Kategorie: Teil-Integrierte

HYMER ML-T Ausgabe 19/2019

3.5t

32

Trinnløs

3,5-tonnsklasse

Bakhjulsdrift

Smal og smidig

Stor garasje

Aktiverbar firehjulsdrift (ekstrautstyr)

HYMER ML-T – B-MC-T/I

HYMER ML-T en omfattende sikkerhetspakke. Den har også rikelig med


HYMER ML-T – B-MC-T/I

HYMER ML-T / Bodel og kjøkken

NÅR KOMFORT OG DESIGN TELLER MODERNE KJØKKEN PÅ SIDEN

MANGE SITTEPLASSER

Et Smart-Tower-kjøleskap (142 l), en utvippbar utvidelse av

Komfort L-sittegruppen i ML-T 580 har et 360° dreibart bord som kan

kjøkkenbenken og, om ønskelig, et kjøkkenveggpanel og

justeres i lengden og bredden, og har dermed plass til opptil fire personer

mange ekstra stikkontakter i hele kjøretøyet. De dype kjøk-

– i 620 er det plass til hele fem personer. Her er bordet avbildet i Noce

kenskuffene er skrådd inn slik at det blir enklere å komme forbi,

Cognac møbeldesign og Cristallo stoffdesign.

og takskapene er lette å nå – alt dette byr det store kjøkkenet på siden i ML-T 580 på. Her i Noce Cognac møbeldekor.

ELEGANT BODEL Den elegante sittegruppen er et perfekt sted å planlegge og avslutte herlige feriedager på. Her er den avbildet som L-sittegruppe i den smidige ML-T 570, i moderne Chiavenna nøttetre møbeldekor og Creola kunstlær.

34

35


HYMER ML-T / Soveløsninger og bad

RETTLINJET ESTETIKK KOMBINERT MED MODERNE SJARM BEHAGELIG LIGGEFLATE De komfortable enkeltsengene i ML-T 570, 580 og 620 kan også fås med det behagelige sovesystemet som har sengebunn med skiver samt passende HYMER stretchlaken. Om ønskelig kan enkeltsengene HYMER ML-T – B-MC-T/I

bygges om til en stor liggeflate ved hjelp av en ekstra pute. STORE OPPBEVARINGSROM FOR KLÆR I et stort klesskap under fotdelen i den nedsenkbare enkeltsengen og i et annet, romhøyt klesskap – i ML-T 580 og 620 – har du god plass til klærne dine. FLOTT UTSEENDE NED TIL MINSTE DETALJ Det vakre og store komfortbadet i ML-T 580 har en dusj som kan fraskilles, et komfortabelt benketoalett, en elegant vaskeservant i «cool glass» og mange praktiske oppbevaringsrom.

36

37


PLANLØSNINGER I HYMER ML-T

PASSER PERFEKT TIL ML-T Det er enkelt å etterutruste ML-T med HYMERs originale tilbehør i velprøvd kvalitet. Du kan for eksempel få passende beskyttelse mot varme og kulde eller et premium navigasjonsapparat som viser deg veien dit du vil. Du finner all informasjon og mer tilbehør på: www.hymer-original-zubehör.com

HYMER ML-T

ML-T 560

ML-T 560

ML-T 580

3 500–4 100 kg

3.500 kg – 4.100 kg 674

ML-T 580

[ ]

3 500–4 100 kg

3.500 kg – 4.100 kg 698

[ ]

222

ML-T 570

ML-T 570

ML-T 620

3 500–4 100 kg

3.500 kg – 4.100 kg 674

ML-T 620

4.100 kg 764

222

[ ]

4 100 kg

222

222

222

674

HYMER ML-T – B-MC-T/I

222

222

222

698

674

764

[ ]

SOLBESKYTTELSE

ISOLASJONSMATTESETT FOR FRONTRUTEN

Beskytter mot solinnstråling, varme og uønsket innsyn. Likevel gir stoffet med PVC-belegg fritt utsyn. Passformen er perfekt, og monteringen går som en lek.

I tillegg til isolasjonsmatten leveres dette settet også med kantskinner på høyre og venstre side samt tilhørende deksler. Dette er en vinterisolasjonsmatte av høy kvalitet som utmerker seg ved at den er ekstra slitesterk og enkel å plassere. Den er bøyelig i temperaturer ned til -30 °C.

NAVIGASJONSAPPARAT ZENEC N 966 INKL. KART Z-N966 fra ZENEC-Prime-serien er en toppustyrt DAB+ infotainmentenhet til bobiler. Den store 9-tommers HD-skjermen har sylskarpe bilder. Z-N966 gjør det trygt og enkelt å bruke smarttelefonen i kjøretøyet. Telefonen kan kobles direkte til infotainmentenheten via USB-porten, og enheten er sertifisert for Apple CarPlay og Google Android. Du kan styre alle støttede funksjoner som telefonsamtaler, mottak og sending av meldinger og musikk enkelt og greit via Apple Siri, Googles taleassistent eller berøringsskjermen.

38

39


KORSIKA – MED FIREHJULSDRIFT OG SUP OVER «SKJØNNHETENS ØY»

PETER LINTNER

KORSIKA (FRANKRKE)

HYMER ML-T 570 4x4

FORFATTER

REISEMÅL

MODELL

De mange buktene gir Korsika en kystlinje på 1000 km MORGENSTUND GIR VANN I MUNN Vi er uthvilte når vi når Korsika, men magen er tom. Derfor setter vi kursen rett sørover, og det føste stoppet blir i supermarkedet Géant det neste kulinariske høydepunktet rett rundt hjørnet. Kystveien fører oss nemlig til Étang D’Urbino – stranden som ligger like ved Ghisonaccia og er kjent for muslingene sine. Der ligger det en restaurant som ikke bare overbeviser med dagsferske muslinger fra egen produksjon, men også med en herlig terrasse med utsikt over lagunen. Et perfekt sted å nyte deilig sjømat på! Det var nettopp dette vi håpet på, da vi var nødt til å bryte opp fra vår egen terrasse kvelden i forveien … Du finner hele reiseskildringen og mye mer på www.hymer.com/de/en/travel-enjoy/travel-stories

F

or oss starter Korsika-eventyret på en av disse sene sommerkveldene når man aller helst vil bli sittende på terrassen med et glass

vin het til daggry. Men denne gangen lar vi vinen være igjen kjelleren. For allerede åtte timer senere må vi være 700 km unna i Livorno. Der skal vi rekke fergen over til Korsika. SØVNLØSE GJENNOM NATTEN Fergen venter ikke. Og iallfall ikke på tyske bobilturister. Det betyr at vi må komme oss av gårde og reise rett forbi alle disse perlene som vill vært verdt en tur i seg selv. Vi suser forbi Innsbruck, Verona, Modena, Bologna og Firenze gjennom den stjerneklare italienske natten. Men når vi nærmer oss havnen i Livorno etter knappe sju timers kjøring

i vår ML-T 570, har vi glemt alt vi gikk glipp av. Vi rekker til og med en fersk espresso før vi skal om bord på fergen. Overfarten til Bastia tar fire timer, og vi gleder oss hele veien til å se drømmeøya vår. Vi tar oss også tid til en liten blund på øyet, for det har ikke blitt mye søvn det siste døgnet.

40

41

HYMER ML-T – B-MC-T/I

Casino. Etter at vi har fått med oss nydelig, korsikansk mat, venter


HYMER B-klasse ModernComfort

EN NY GENERASJON LEGGER UT PÅ TUR

I

nnovativ, sikker og lett – det er resultatet av det vellykkede kompaniskapet mellom Mercedes-Benz og HYMER. Som verdens første bobil

overbeviser den nye B-klasse ModernComfort med en kombinasjon av den nye Sprinter-motorenheten fra Mercedes-Benz og det premierte

Med det ekstra lette og stabile karosseriet og økt sikkerhet og kjørekomfort ligger du alltid en etappe foran på enhver reise med denne sporty og elegante følgesvennen – og helt sikkert under 3,5 tonnsgrensen og uten forstyrrende trinn i bodelen. Du finner planløsningene på side 50.

3.5t

42

SLC-chassis

3,5-tonnsklasse

PUAL-konstruksjon

GAP-gulv

Stor garasje

Stort tankvolum

HYMER ML-T – B-MC-T/I

SLC-chassiset spesielt utviklet av HYMER.


HYMER B-KLASSE MODERNCOMFORT / Bodel og kjøkken

FØL DEG SOM HJEMME NÅR DU ER BORTE EN MODERNE MÅTE Å BO PÅ Avslapning for to eller tid med venner? Den store sittegruppen med Delfi stoffkombinasjon og Noce Cognac møbeldesign passer perfekt, enten dere bare er to eller en stor vennegruppe som vil slappe av sammen. Med de moderne LED-lampene kan man i tillegg stille inn individuelle lysstemHYMER ML-T – B-MC-T/I

ninger. VELVÆRE FRA FØRSTE ØYEBLIKK Fordypningen i veggen mot badet får den 32 tommer store LED-TV til å passe harmonisk inn i oppholdsrommet i ModernComfort 580. TV-en er god å se fra både fører- og passasjersetet – inklusiv peisbål-følelse når det er ønsket. I bakgrunnen ses sengen med 2,15 m liggeflate, her i Grand Oak møbeldesign og med Janeiro stoffkombinasjon. HER ER DET MORO Å LAGE MAT Interiøret i Noce Cognac møbeldesign i B-klasse ModernComfort virker moderne, stilig og eksklusivt. Det gir en svært åpen og sjenerøs romfølelse fordi alle områdene utnyttes optimalt. Kjøleskapet på 142 l (standardutstyr), den integrerte søppelbøtten i kjøkkenet og den praktiske utvidelsen av kjøkkenbenken gjør at det er enkelt og komfortabelt å lage alt fra små matbiter til flotte menyer.

44

45


HYMER B-KLASSE MODERNCOMFORT / Soveløsninger og bad

KOMFORT FRA TOPP TIL TÅ EKSTRA PLASS OG VELVÆRE I B-klasse ModernComfort 680/690 er toalettrommet og dusjen atskilt, noe som gir mer komfort og privatliv. Dusjen er opptil 1,94 m høy og har god ståhøyde også til storvokste mennesker.

komfortabel seng som kan senkes langt ned over førerhuset. Den står støtt i soveposisjon og byr på en god natts søvn. Ved hjelp av uttrekk (ekstrautstyr) kan den nedsenkbare sengen enkelt utvides til langsgående enkeltsenger. LITT EKSTRA? Spesielt gledelig for høyvokste personer: I tillegg til de klassiske størrelsene på 192 ×  86  cm fås de langsgående enkeltsengene i planløsning 580 også i en lengde på 2,15 m på høyre side. Dette er ekstra spesielt i et kjøretøy med en total lengde på under syv meter. Allikevel er det plass igjen til et halvhøyt klesskap og et ekstra oppbevaringsrom for klær. Den nye designen videreføres i takskapene i hekken. OPP OG NED PÅ EN SIKKER MÅTE Med de nyutviklede, utvippbare trinnene er det enkelt og trygt å klatre opp til den store hekksengen som er bygget om til en stor liggeflate – og enda tryggere å klatre ned igjen. De store trinnene har et antisklibelegg som passer godt til gulvet.

46

47

HYMER ML-T – B-MC-T/I

KOMFORTABEL NEDSENKBAR SENG Blant de integrerte bobilene har B-klasse ModernComfort en bred,


UTGAVEMODELL HYMER B-klasse ModernComfort WhiteLine

FÅR ANDRE TIL Å BLEKNE

U

tgavemodellen WhiteLine med Mercedes Benz Sprinter-understell kombinerer maksimal sikkerhet med moderne utstyr, kjøredynamikk

og komfort. Her er alt preget av neste generasjons løsninger, både innvendig og utvendig. Den eksklusive spesialdekoren gjør designen ekstra dynamisk. Det velHYMER ML-T – B-MC-T/I

kjente HYMER hightech-karosseriet følger Mercedes linjeføring og de synlige katene har en optimal utforming. Baklysholderne og garasjen med diffusor-design gir kjøretøyet et sportslig utseende. Innvendig overbeviser kjøretøyet med en ny møbelgenerasjon i fargene Grand Oak og Noce Cognac. Stoffene er impregnert med flekkbeskyttelsen «lotuseffekt». Det trinnløse gulvet i bodelen og den optimale utformingen av oppbevaringsrommet bidrar til en sjenerøs romfølelse. Komfortbadet er også svært romslig og har en dusj som kan atskilles. WhiteLine er standardutstyrt med 9G-TRONIC-automatgirkasse og har 170 hk. Andre høydepunkter er siste generasjons sikkerhetssystemer, cruisekontroll, elektrisk parkeringsbrems samt kjørelys og kjørelysautomatikk.

3.5t Helt reiseklar

48

3,5-tonnsklasse

SLC-chassis

49


PLANLØSNINGER I HYMER B-KLASSE MODERNCOMFORT

PASSER PERFEKT TIL B-KLASSE MODERNCOMFORT Med HYMERs originale tilbehør får du et stort utvalg av praktiske løsninger til WhiteLine. Trenger du for eksempel mer oppbevaringsplass? Eller vil du beskytte bodelen mot kulde? Det er ikke noe problem. Du finner informasjon og mer tilbehør på: www.hymer-original-zubehör.com

B-MC INTEGRERTE MODELLER

B-MC T 550 3 500–4 500 kg OGSÅ SOM UTGAVEMODELL WHITELINE B 550 MC 3.500 kg – 4.500 kg [ 699

B-MC I 550 3 500–4 500 kg OGSÅ SOM UTGAVEMODELL WHITELINE B 550 MC 3.500 [ 699 kg – 4.500 kg

229

229

229

699

B-MC T 580

699

B-MC I 580

3 500–4 500 kg

B 580 MC

[ ]

3 500–4 500 kg 3.500 699kg – 4.500 kg

229

229

229

3.500 kg – 4.500 kg 699

229

B 580 MC

699

699

]

B-MC I 600 3 500–4 500 kg OGSÅ SOM UTGAVEMODELL WHITELINE B 600 MC 3.500 [ 719 kg – 4.500 kg

UTTREKKBAR OPPBEVARINGSBOKS

SMART-BATTERY-SYSTEM

Den praktiske oppbevaringsboksen leveres til planløsningene 580, 600 og 680. Her får du god tilgang til små og store gjenstander i det nedre oppbevaringsrommet. Oppbevaringsboksen glir på aluminiumsprofiler som er enkle å montere ved at de limes og skrus fast i dobbeltgulvet. Boksen er tettet slik at det ikke kan renne ut vann. Den leveres med en innvendig antisklimatte i tillegg til aluminiumsprofilene og festematerialet.

HYMER Smart-Battery-system kombinerer to ulike batterityper (AGM- og LI-batteri). Det gjør at du får full nytte av begge teknologiene, og batterienes levetid økes fra ca. tre til ti år i gjennomsnitt. Den utnyttbare kapasiteten er tilnærmet identisk, mens størrelsen og vekten er betydelig mindre.

]

229

229

229

229

B-MC T 600 3 500–4 500 kg OGSÅ SOM UTGAVEMODELL WHITELINE B 600 MC 3.500 [ 719kg – 4.500 kg

719

B-MC T 680

719

B-MC I 680

3 500–4 500 kg 3.500 739kg – 4.500 kg

[

B 680 MC

]

3 500–4 500 kg 3.500 739kg – 4.500 kg

[ ]

229

229

229

229

B 680 MC

739

B-MC I 690

3 500–4 500 kg 3.500 739kg – 4.500 kg

[

B 690 MC

]

3 500–4 500 kg 3.500 739kg – 4.500 kg

739

[ ]

ISOLASJONSMATTESETT FOR FRONTRUTEN

229

229

229

B 690 MC

739

229

B-MC T 690

50

]

229

]

HYMER ML-T – B-MC-T/I

B-MC DELINTEGRERTE MODELLER

I tillegg til isolasjonsmatten leveres dette settet også med kantskinner på høyre og venstre side samt tilhørende deksler. Dette er en vinterisolasjonsmatte av høy kvalitet som utmerker seg ved at den er ekstra slitesterk og enkel å plassere. Den er bøyelig i temperaturer ned til -30 °C. 739

51


INGENTING ER SOM Å TA MED HUNDEN PÅ FJELLET

HANNES HINTERSEER

DOLOMITTENE

HYMER B-MC I 580

FORFATTER

REISEMÅL

MODELL

Komfort og sikkerhet – også for menneskets beste venn Når man tar med hunden på ferie, er det viktigste at det er trygt for den å reise, og at den føler seg vel selv om omgivelsene er uvante. hunden kan få et komfortabelt oppholdssted. Under kjøring sørger riktig utstyr for at sikkerheten ikke er noe problem … Du finner alle reiseskildringene på www.hymer.com/de/en/travel-enjoy/travel-stories

PASSER PERFEKT TIL HUNDEN Avhengig av hvor stor hunden er, kan den føle seg trygg i den store eller lille HYMER-hundeboksen av aluminium for eksempel mens dere kjører. Om dagen eller natten er HY-

N

MER-hundeseng (til Fiat og Mercedes) et godt sted å sove. år vi tar med oss den firbeinte vennen vår, blir vi enda bedre

Den er skreddersydd, produsert i rengjøringsvennlig kunst-

kjent med omgivelsene. Med daglige lekeøkter, lufteturer eller

lær og leveres med komfortpute og hundebånd. Det praktis-

langturer kommer hund og menneske tett på naturen. Vi får masser

ke flex&leash hundebåndet kan surres rundt bordbeinet og

av frisk luft og nyter friheten i fulle drag.

gir hunden en bevegelsesfrihet på 85 til 150 cm. HYMER-sugekoppfeste er også svært nyttig. Sugekoppen kan festes på

Ekstra fint blir det når turen går til Dolomittene. Et imponerende

glatte overflater innvendig og utvendig på kjøretøyet. Her

massiv med snødekte topper også om sommeren. Og de klare fjell-

kan du også feste hundebåndet. I HYMER-Organizer får du

vannene byr på forfriskende dukkerter for hunden. Etter en aktiv dag

dessuten plass til alle de små tingene som du trenger til hun-

kan vi spise og nyte utsikten sammen, og til slutt kryper vi slitne og

den. De to veskene kan integreres i den standard inn-

fornøyde til køys.

gangsdøren istedenfor gummistroppene. Du finner all informasjon og mer tilbehør på: www.hymer-original-zubehör.com

52

53

HYMER ML-T – B-MC-T/I

Det siste er ekstra viktig om natten. En bobil er romslig nok til at


HYMER B-SL – B-ML T/I

TENK STORT, REIS LANGT

D

u vil ikke inngå kompromisser når du er ute og reiser. Velkommen til HYMER-toppklassen. Her finner du

alt for å tilfredsstille de høyeste krav: maksimalt romtilbud,

HYMER B-klasse SupremeLine | side 56

HYMER B-klasse MasterLine T | side 64

HYMER B-klasse MasterLine I | side 64

maksimalt utstyr og maksimal velvære.

54

55


HYMER B-klasse SupremeLine

ALT DU TRENGER, OG LITT TIL

V

elkommen til toppgruppen for mobile reiser – med den eksklusive B-klasse SupremeLine. Med opptil 7,79 m lengde og eksklusivt utstyr

byr den på uavhengigheten, komforten og utseendet til en Liner. Blant de mange spesialitetene i denne modellserien må det romslige plasstil-

budet, den store bevegelseskomforten, det førsteklasses standardutstyret og den store hekkgarasjen fremheves. Med B-klasse SupremeLine kan du nyte både komfort og uavhengighet!

HYMER B-SL – B-ML T/I

Du finner planløsningene på side 62.

56

SLC-chassis

LED-frontlys og hybridbaklykter

PUAL-konstruksjon

GAP-front, -tak og -hekk

65 cm bred inngangsdør

Stort tankvolum


HYMER B-KLASSE SUPREMELINE / Bodel og kjøkken

NYTELSE UANSETT HVOR DU ER SITT KOMFORTABELT Sittegruppen i B 704 SL på bildet er trukket med skinn i Napoli-design. I stedet for den nedsenkbare sengen kan bobilen om ønskelig også leveres med oppbevaringsskap i fronten, slik at romfølelsen og oppbevaringsplassen blir enda større. INTELLIGENT OPPBEVARING AV REISEPROVIANT I tillegg til store skuffer med servo-soft har B 704 SL også et halvhøyt kjøkkenskap med uttrekk. Som standard følger det dessuten med en elegant kvalitetskledning til vinduet. LANGE SITTEBENKER Med til komfort-sittegruppen i B 704 SL hører det også en stor, L-formet sittebenk og en ekstra bred overforliggende sittebenk – om ønskelig i Napoli skinn. Det runde bordet (ekstrautstyr) av høy kvalitet er enkelt å trekke ut og gir ekstra plass til flere personer. PRAKTISK UTTREKK TIL KJØKKENMASKINER Uttrekket til kjøkkenmaskiner over oppvaskkummen er ekstra praktisk – inklusiv egen 230-volt-stikkontakt. Om ønskelig kan kjøkkenet også fås

58

HYMER B-SL – B-ML T/I

uten uttrekk til kjøkkenmaskiner.

59


TIL VERDENS ENDE. OG TILBAKE IGJEN

HYMER B-SL – B-ML T/I

HYMER B-KLASSE SUPREMELINE / Soveløsninger og bad

FINT OG PRAKTISK I det ekstra, romhøye klesskapet i 704 får du med deg kveldsgarderoben uten å krølle den. Dessuten får du plass til alle yndlingsplaggene. OMRÅDER SOM KAN ATSKILLES Den komfortable dusjen har stor ståflate uten forstyrrende hjulbue. Dessuten kan baderommet atskilles foran og bak slik at du får et påkledningsrom. ENKELTSENGER ELLER LIGGEFLATE De to store romslig utformede enkeltsengene i hekken til B 704 SL er 200 cm lange og kan som standard utvides til en enorm liggeflate. Fotenden på den høyre sengen skjuler et romslig klesskap.

60

61


PLANLØSNINGER I HYMER B-KLASSE SUPREMELINE

PASSER PERFEKT TIL SUPREMELINE HYMERs originale tilbehør gjør at du kan utstyre SupremeLine med enda mer komfort og sikkerhet. Med tilleggsproduktene kan du for eksempel holde kulden ute, lokalisere HYMER-kjøretøyet ditt hvor som helst og ha full oversikt over digitale data om kjøretøyet. Du finner all informasjon og mer tilbehør på: www.hymer-original-zubehör.com

B-SL

B-SL 704

B 704 SL

B-SL 708

4 500 kg 4.500 kg

779

4.500 kg

779

[ ]

235

235

235

235

B 708 SL

[ ]

4 500 kg

779

ISOLASJONSMATTESETT FOR FRONTRUTEN

UTTREKKBAR OPPBEVARINGSBOKS, 60 CM BRED

I tillegg til isolasjonsmatten leveres dette settet også med kantskinner på høyre og venstre side samt tilhørende deksler. Dette er en vinterisolasjonsmatte av høy kvalitet som utmerker seg ved at den er ekstra slitesterk og enkel å plassere. Den er bøyelig i temperaturer ned til -30 °C.

Den praktiske oppbevaringsboksen gir god tilgang til små og store gjenstander i det nedre oppbevaringsrommet. Oppbevaringsboksen glir på aluminiumsprofiler som er enkle å montere ved at de limes og skrus fast i dobbeltgulvet. Boksen er tettet slik at det ikke kan renne ut vann. Den leveres med en innvendig antisklimatte i tillegg til aluminiumsprofilene og festematerialet. HYMER B-SL – B-ML T/I

779

TYVERILOKALISERING – VEHICLE DEFENCE

E-CONNECT INKL. DEKKTRYKKONTROLLSYSTEM

POWERED BY VODAFONE

E-Connect er hjertet i E-Connect-systemet. Modulen kobles til 12 V-nettet og mottar data fra bobilen. Dataene er enkle å hente frem med den brukervennlige E-Trailer-appen. For eksempel kan du få informasjon om det aktuelle dekktrykket og dekktemperaturen ved hjelp av E-Pressure-funksjonen. Når du skal installere E-Pressure, bytter du bare ut ventilhettene med de nye E-Pressure-ventilhettene. E-Pressure leveres også med de to modulene E-Level og E-Volt som du aktiverer enkelt og greit ved å skanne QR-koden.

Vi håper at bobilen din aldri blir stjålet. Men hvis uhellet likevel skulle være ute, kan du stole på at det doble lokaliseringssystemet sporer den opp. Det batteridrevne systemet er enkelt å montere skjult på mange steder i og på kjøretøyet. Det kan også flyttes til et annet kjøretøy enkelt og greit. Hvis kjøretøyet rapporteres som stjålet i alarmsenteret, lokaliserer de ansatte systemet og starter prosessen for å få kjøretøyet tilbake. Alarmsentrene er hele tiden i kontakt med det lokale politiet som arbeider for å få tak i HYMER-kjøretøyet ditt.

62

63


HYMER B-klasse MasterLine

LIKE ENESTÅENDE SOM REISEN DIN

M

ount Everest. Eiffeltårnet. Mona Lisa. Noen ting er så enestående at de definerer en hel sjanger. Akkurat som HYMER. Mer enn 60

års intenst arbeid har gjort at navnet vårt ikke bare står som en garanti for kvalitet og teknisk kunnskap, det er selve synonymet for bobil. Med den nye B-klasse MasterLine har vi skapt et kjøretøy som står hundre prosent i stil med ryktet vårt. Bli med på reisen blant reisene – i HYMER en blant bobilene.

HYMER B-SL – B-ML T/I

Du finner planløsningene på side 70.

64

SLC-chassis

LED-frontlys og hybridbaklykter

Stor garasje

GAP-front, -tak og -hekk

65 cm bred inngangsdør

Garasjens bæreevne opptil 450 kg


HYMER B-KLASSE MASTERLINE / Bodel og kjøkken

ET HJEM LANGT HJEMMEFRA PERFEKTE DETALJER Den romslige L-formede sittegruppen har et Duo-Core-putekonsept med LoungeComfort-system. Her er det så behagelig å sitte at sittegruppen lett blir en yndlingsplass. Den integrerte 780 er standardutstyrt med en skuff, og designen passer perfekt sammen med kjøkkenområdet. BRILJANT DESIGN Vakre omgivelser er viktig, særlig når du er på tur. Det er grunnen til at vi ikke ser på interiøret som separate romelementer, men som en romflyt der riktig belysning gjør sitt. Dette gjør at det innvendige rommet virker lengre og større enn noen gang. KINOOPPLEVELSER PÅ TUR Med 32-tommers-TV-en (ekstrautstyr) som kan kjøres ut elektrisk, får du topp underholdning også når du er på reise. GOURMETKJØKKEN PÅ HJUL Kjøkkenet er ekstra bredt og som skapt for ivrige kokker. Det er standardutstyrt med dype skuffer, Servo-Soft-inntrekk og integrert kjøkkenveggpanel. Sammen med et hybrid-kokeapparat (ekstrautstyr) gjør den romslige kjøk-

66

HYMER B-SL – B-ML T/I

kenbenken matlagingen til en fornøyelse.

67


HYMER B-KLASSE MASTERLINE / Soveløsninger og bad

ET TILFLUKTSSTED VED VERDENS ENDE SOM I EN DRØM Soverommet i nye B-klasse MasterLine har to ekstra komfortable senger på over 2 m × 89 cm. Sengene er standardutstyrt med sovekomfortsystem, og de kan om ønskelig bygges om til en stor liggeflate. HOLD PRIVATLIVET FOR DEG SELV Badet har en atskilt dusjkabin med ståhøyde på over 1,94 m. Når du har lukket mellomdøren, er badet helt atskilt fra bodelen. Dører i ekte glass gir deg følelsen av å være hjemme. VELVÆRETEMPEL Salongbadet (planløsning 880/890) inkludert håndklevarmer, dusj, servant, klesskap med dobbeltdør og magnetisk justerbart sminkespeil innbyr til

HYMER B-SL – B-ML T/I

velgjørende spaøyeblikk. Det separate toalettet gir enda mer privatliv.

68

69


PLANLØSNINGER I HYMER B-KLASSE MASTERLINE

PASSER PERFEKT TIL MASTERLINE Det er ikke alltid du har et tre eller noe annet du kan lene sykkelen til, i nærheten. Da kan du isteden bruke det praktiske originale tilbehøret fra HYMER. Det finnes også en løsning for trygg transport av sykler. Du finner all informasjon og mer tilbehør på: www.hymer-original-zubehör.com

B-ML DELINTEGRERTE MODELLER

B-ML INTEGRERTE MODELLER

B-ML T 780

B-ML I 780

4.430789 kg – 4.500 kg

B 780 ML

[ ]

4 430–4 500 kg 4.430 789 kg – 4.500 kg

[ ]

789

789

B-ML I 790

4.430789 kg – 4.500 kg

[ ]

235

789

B-ML I 880

5 500 kg 5.500 899 kg

[ ]

235

235

B 880 ML

ORGANIZER TIL NEDSENKBAR SENG Et perfekt ekstra oppbevaringsrom for alle som ikke bruker den nedsenkbare sengen så ofte. Det skreddersydde organizer-settet kan legges inn etter at madrassen er tatt ut. Bokssettet i åtte deler har innleggsstriper og er produsert i stabile og slitesterke hulromsprofiler av plast med stofftrekk. For at bokssettet skal bli ekstra stabilt, har alle boksene dobbel bunn.

235

B 790 ML

4 430–4 500 kg

HYMER B-SL – B-ML T/I

235

235

235

235

B 780 ML

3 880–4 500 kg

889

B-ML I 890

5.500 kg899

[ ]

235

235

B 890 ML

5 500 kg

889

70

DRØMMEPAKKE

BIKE-CARRIER

HYMERs drømmepakke består av følgende deler: en HYMER dyne med funksjonsfiber, en HYMER pute med funksjonsfiber og passende sengetøy med fugle- eller paisleymønster inkl. gratis pynteputer.

Bruk HYMER Bike-Carrier til å feste to sykler eller elsykler i hekkgarasjen enkelt og plassbesparende. Hoveddelen er den vertikale festestangen som er fastmontert i kjøretøyet. Låsearmene for syklene festes til denne stangen. Festestangen er lett å tilpasse til hekkgarasjen og gjør at lastingen går enkelt og greit. Systemet kan utvides med feste for én eller to sykler (ekstrautstyr) slik at det blir plass til opptil fire sykler.

71


ATLANTERHAVSVEIEN – VERDENS VAKRESTE VEI

ANDREAS SAWITZKI

NORGE

B-KLASSE MASTERLINE 780

FORFATTER

REISEMÅL

MODELL

PÅ FERGETUR Innseilingen til havnen i Gøteborg er spektakulær. Stena Line får så vidt plass under Älvsborgsbron. Fra øverste dekk ser vi ekstra godt hvor mesterlig mannskapet håndterer fergen. Etter at vi har lagt til kai, går alt i et rasende tempo. På et øyeblikk er vi på vei mot Kristiansund. Vi har planlagt elleve timers kjøring på de 850 kilometerne til atlanterhavskysten, men med mange fristende stoppesteder underveis, går det litt mer tid.

I Norge foregår nesten alt utendørs. Det er et paradis for friluftsmennesker Å beskrive reisen i HYMER-modellen vår som komfortabel, ville vært en underdrivelse. Vi føler oss som små konger … Du finner hele reiseskildringen og mye mer på: www.hymer.com/de/en/travel-enjoy/travel-stories

HYMER B-SL – B-ML T/I

S

tena Line glir rolig gjennom skjærgården ved Gøteborg. Måkene følger fergen innover. Vår snaue åtte meter lange og tre meter

høye HYMER B-klasse ruller inn på den anviste plassen på bildekket. Etter en avslappet kveld med førsteklasses buffet og en god natts søvn står vi på dekk og nyter morgenen. Når første etappe av reisen er en fergetur, begynner feriefølelsen med en gang. Det er akkurat som å skru på en bryter. Vi slapper av helt fra vi sjekker inn, og tar med oss bagene våre på lugaren. Nå kan turen begynne. Vi har bestemt oss for å reise via Gøteborg fordi vi vil få med oss den svenske vestkys-

ten. Hvis man tar den klassiske ruten via Oslo, sparer man tre timers kjøring, men går glipp av Sverige og det vakre svenske landskapet. Et eneste bilde av Atlanterhavsveien var nok til at vi fikk lyst til å reise dit. Det var bildet av en vei midt i havet. Den var omgitt av ville bølger og holdt stand mot naturkreftene. Det var en symbolikk som gjorde inntrykk. Ikke lenge etterpå pakker vi bobilen og setter kursen nordover. Vi har både med oss elsykler og terrengsykler, for vi vil oppleve denne delen av kysten med sykkel både på og utenfor veien.

72

73


OVERSIKT OVER INTERIØRET Stoff, skinndesign og tredekor TEKSTILER

DELSKINN

01

02

03

04

ENSFARGEDE STOFFER

16

17

18

19

20

21

22

23

25

26

HELSKINN

05

06

07

08

TREDEKOR

09

10

13

11

12

24

14

ECOTECH

15

ENSFARGEDE STOFFER

Exsis Pure

Tramp S

B-SL

B-ML T/I

03

04

05

06

07

08

09

10

11

12

13

14

15

= standardutstyr

= spesialutstyr

01

02

Kitami

Colombo

B-ML T/I

– = ikke tilgjengelig

= om ønskelig

16 Creola

= standardutstyr

= spesialutstyr

– = ikke tilgjengelig

– – –

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26 Noce Cognac

Velvet Ash

Grand Oak

B-MC T/I (WhiteLine)

Chiavenna nøttetre

ML-T

Sauvignon Oak

Tip Printed

Grigio

Napoli

Tortora

Dalana

ML-T B-MC T/I (WhiteLine) B-SL

74

Exsis 580

Grazia

Cristallo

Tramp S

Janeiro

Cusco

Delfi

Milos

Milano

Exsis Pure

Exsis T/I –

Korfu

Denver

Bolzano

TREDEKOR

Ventura

HELSKINN

Palm Black

Exsis 580

DELSKINN

Phoenix

Exsis T/I

ECOTECH

= om ønskelig

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

TEKSTILER

75


HYMER HYMERORIGINAL ORIGINALPARTS PARTS Passer perfekt sammen Oppdag de allsidige, innovative løsningene innen interiør, ytterside,

utelukkende bestilles og ettermonteres via din HYMER-han-

chassisteknikk samt reise og transport. Originaltilbehøret er alltid et

delspartner. Du finner hele utvalget av tilbehør fra HYMER på inter-

riktig valg – alltid passende, alltid perfekt, alltid i originalkvalitet.

nett under: www.hymer-original-zubehoer.com

76

ALT UNDER KONTROLL

TYVERILOKALISERING OG KJØRETØYOVERVÅKNING

E-Connect-systemet gjør det enkelt hente frem den viktigste informasjonen om bobilen med E-Trailer-appen på smarttelefonen. Her kan du for eksempel se kjøretøynivå og dekktrykk.

Sikre kjøretøyet effektivt mot tyveri ved hjelp av servicenettverket til partneren vår Vodafone. Nettverket dekker hele Europa. My Connected Car-appen kan også brukes til administrasjon av geosoner, til Car Finder og til mye annet.

UAVHENGIGHETENS MESTER

MULTIMEDIEPAKKE

Med HYMER-Smart-Battery-system får du fordelene fra to batteriteknologier (AGM + LI) og forlenger dermed for det første den uavhengige tiden fra gjennomsnittlig 1,5 til 5,5 dager, og for det andre batteriets levetid fra 3 til 10 år. Fås med 6 eller 2 battericeller.

En perfekt sammensatt pakke for etterutrustning av Mercedes-Benz Sprinter. Den består av ZENEC N 966 (med kartoppdatering i tre år / fem år som ekstrautstyr og FREEONTOUR-integrasjon) og dobbelt ryggekamera som er integrert i det tredje bremselyset. Obs! Utstyret forutsetter at kjøretøyet har forberedelse for radio. Inkludert radiobryter for igangsetting av systemet uten at tenningen må slås på. Kan også fås til Fiat-modeller.

VARME GIR VELVÆRE

BARNEDRØM

En god og varm seng legger forholdene til rette for sunn og avslappet søvn. Sengevarmeren er praktisk å bruke på tur fordi du bare trenger å koble den til en 12-volts stikkontakt.

HYMER-barnesengen har en liggeflate på 160 ×  70  cm og er en ekstra soveplass som lekende lett kan monteres i Fiat Ducato- og MercedesBenz-Sprinter-førerhuset. Nå i ny utgave.

PASSER NØYAKTIG

VELVÆRE UANSETT HVOR DU ER

Skreddersydd førerhusmatte i toppkvalitet i knyttet velur i polypropylen samt kanter i nubuk-look. Matten er sklisikker og montert med en hælbeskytter.

Få «hjemmet» ditt til å ta seg enda bedre ut med det skreddersydde gulvteppet i flere deler. Det er av høy kvalitet og ser flott ut. Dessuten er det deilig og mykt. Fås til alle HYMER bobiler.

TILBEHØR HYMER KJØKKENSKINNE

SITTER PERFEKT

Den fabrikkmonterte skinnen i HYMER-kjøkkenet kan kombineres med følgende produkter: opphengskroker, tørkerullholder, krydderhylle og holder for kaffekapsler.

Du kjenner igjen det originale HYMER-overtrekket på den optimale passformen. Overtrekkene kan vaskes i vaskemaskin og er utstyrt med en lomme på baksiden. Kan leveres i fargene beige og grafitt.

77

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

Originaltilbehøret kan ikke leveres fra fabrikken, men kan


GARANTERT GOD FERIE Erwin Hymer Group (EHG)-garantien for nye kjøretøy – i samarbeid med CG Car-Garantie Versicherungs-AG.

UGJENNOMSIKTIG

NESTE GENERASJONS HYMER EL-SYKKEL

Beskytter mot sol og uønsket innsyn: ekstra lett, værfast, PVC-belagt tekstil. Passer perfekt og ser flott ut. Fås til alle HYMER bobiler.

Nå kommer HYMER el-sykkel by FLYER i andre opplag. Sykkelen er helt fornyet med et tiltalende og ryddig utseende. Alt utstyret er like overbevisende som den stillegående Bosch-motoren og det store batteriet på 500 Wh som er integrert i rammen. Resultatet er en el-sykkel som er perfekt tilpasset bobilen. Garantiordningene er i en klasse for seg. For eksempel er det fem års garanti på motor, display og tilhørende elektronikk.

Det å kjøpe en bobil eller campingvogn er en spesiell opplevelse.

24 eller hele 36 måneder. EHGs utvidede garanti for nye kjøretøy

Du kan reise på en fleksibel og uavhengig måte – akkurat når du

bruker CarGarantie til å dekke alle lønns- og materialkostnader

vil og hvor du vil. Det er mulig fordi du tar med deg hjemmet ditt på

ved en eventuell garantisak. Dette gjelder selvsagt også hvis kjø-

tur. Enda enklere blir det når du slipper å bekymre deg på reisen.

retøyet ditt skades flere ganger. Det er ingen egenandel.

Derfor vil vi at du skal føle deg trygg uansett hvor du kjører. EHG-garantien

· Omfattende beskyttelse mot reparasjonskostnader

for bobiler og campingvogner gir deg en pålitelig beskyttelse mot

· Gjelder over hele Europa

uventede reparasjonskostnader. Også hundre prosent feilfrie kjøretøy

· Sikret likviditet ved reparasjoner

kan få skader underveis.

· Utelukkende bruk av originaldeler · Økning av verdien på kjøretøyet

Kom i gang nå! EHGs utvidede garanti for nye kjøretøy gir også pålitelig beskyttelse mot økonomiske overraskelser når garantiperioden for

Den utvidede garantien fås hos alle deltakende HYMER-handels-

bobilen eller campingvognen din er utløpt. Du kan avtale med den

partnere i Tyskland og Sveits.

garantigivende handelspartneren din at garantien skal gjelde i 12,

Å RS OPPTIL FEM 2 I GA R A NT

KOM DEG RASKT FRAM NÅR DU ER FRAMME THE-URBAN HMBRG er den første elektriske sparkesykkelen fra HYMER. Den passer perfekt som trofast følgesvenn på reisemålet. Enten du skal handle til en bedre frokost, på en snartur til sentrum eller ta en tur til sanitærbygget, blir turen dobbelt så morsom på sparkesykkel. Og minst fire ganger så trendy. Sparkesykkelen er selvsagt hundre prosent lovlig og godkjent for bruk.

12 måneder

24 måneder

36 måneder

Prisoversikt1

HYMER FOR BARN

DET ER ALLTID MODERNE Å REISE

Detaljtro lekebil basert på B-klasse ModernComfort i målestokken 1 : 24. Når taket eller sideveggen vippes opp, får kjøretøyet to solterrasser som gjør det ekstra gøy å leke. Exklusive Edition i sølv med omfattende tilbehør.

Du liker å være aktiv og oppdage noe nytt? Hva det enn måtte være som ligger foran deg – HYMER har det passende utstyret.

Bobil Kjøretøy med opptil 4,5 t till. totalvekt

549,00 €

999,00 €

1 499,00 €

Campingvogn

229,00 €

439,00 €

699,00 €

EHG har også et perfekt produkt for deg som kjøper en brukt bobil, nemlig garantien for brukte kjøretøy. Du kan be HYMER-handelspartneren din om mer informasjon. 1) Gjelder 07/20, veiledende pris inkl. merverdiavgift 2) Består av to års produsentgaranti og tre års utvidet garanti Merk: Den utvidede garantien tilbys av CG Car-Garantie Versicherungs-AG, Freiburg, i henhold til de gjeldende garantivilkårene.

78

79

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

BIKE-CARRIER HYMER Bike-Carrier gjør det ekstra enkelt å ta med sykler i garasjen. Syklene skyves inn i grunnholderen og sikres med en låsearm. Det spesielle med løsningen er det ekstremt lave plassbehovet og at det ikke trengs føringsskinner på gulvet.


HYMER-SUPER-LIGHT-CHASSISET (SLC)

HYMER PUAL 2.0

FERSK- OG SPILLVANNSTANKER

TERMOROM I DOBBELTGULVET

FULLSTENDIG, ELASTISK LIMING

med stort rominnhold (180 l ferskvann, 150  l spillvann) for mer uavhengighet, er oppvarmet, isolert og absolutt vinteregnet

med gjennomgående lasterom som er tilgjengelig fra begge sider, på opptil 70 ×  24  cm (b x h), opptil 1 000 l samlet oppbevaringsrom og dobbeltgulv med en høyde på 36 cm

EN KONSTRUKSJON GARANTERT

AV TAK OG VEGGER

UTEN KULDEBROER

gir høy stabilitet og forhindrer vriding, hindrer vann og fukt i å trenge inn

innvendig og utvendig kledning i polyuretanskum og aluminium med ekstremt lang levetid og samlet sett mindre vekt

REDUSERT VEKT øker mulig last, takket være lettkonstruksjonen som er 16 % lettere enn vanlige chassiser

OPPVARMING I DOBBELTGULVET

LAVT TYNGDEPUNKT

VINTERSIKKER MED HØYE

FOR TUNG LAST

som takket være plasseringen er mye stillere og beskytter tankene mot ekstreme temperaturer

sørger sammen med det gjennomgående jevne undergulvet for redusert krenging, gir høy kjørestabilitet og minimerer kjørestøy

VARMEISOLERINGSVERDIER

ISOLASJONSVERDIER

en 34 mm PUAL-vegg tilsvarer en 80 cm-teglsteinvegg

perfekt vintersikkerhet takket være jevn og rask varmefordeling

tar opptil 450 kg med oppbevaringsplass på opptil 3 800 liter

FREMRAGENDE

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

GAP-GARASJEDOBBELTGULV

Merk: Utstyr på bildene er delvis ekstrautstyr og avhenger av modellserie/planløsning.

80

81


REISE MED ENDA STØRRE UAVHENGIGHET Det revolusjonerende HYMER-Smart-Battery-system

OVERSIKT OVER ALLE FORDELENE Eksklusivt produkt: Perfekt tilpasset HYMER-kjøretøyene.

Sertifisert kvalitet: HY-Tec LI-batteriet er E-godkjent og TÜV-testet for temperatursvingninger og vibrasjoner.

Sikkerhetsfordel: HY-Tec-batteriet er et litium-jernfosfat-batteri Made in Germany: HY-Tec LI-batteriet produseres i Tyskland.

(LiFePO4). Dette utelukker overoppvarming og brann! Kostnadsfordel: Det er relativt rimelig å starte med bruk av Li-bat-

Når du har funnet det perfekte stedet, er det bare å bli værende. Nyt friheten du får med et

terier, da det eksisterende AGM-batteriet fortsatt kan brukes.

uavhengig strømnett i kjøretøyet. HYMER-Smart-Battery-system kombinerer den førsteklasses effekten i litiumbatterier med de lave kostnadene til vanlige blybatterier. Resultatet er betydelig høyere effekt, økning av tiden uten strømtilkobling, en enorm økning av

MODULBASERT SYSTEM

levetiden til hele systemet og lavere kostnader under hele brukstiden.

Enkel, trinnvis utvidelse av litium-enhetene – også 2,8 til 9,8 dager

Komponentene er lette å ta med ved bytte av kjøretøy. Nærmere in-

i ettertid uten strømtilkobling.

formasjon finner du på: www.hymer.com

45 Ah

135 Ah

+ 2,8 dager

135 Ah

+ 4,2 dager

+ 5,6 dager

+ 7,0 dager

+ 8,4 dager

9,6 dager

Fås fra fabrikk og kan når som helst ettermonteres via HYMER Original parts

20 KG

ØKT UAVHENGIGHET

MODULBASERT UTVIDELSE TIL ØNSKET KAPASITET

REDUSERT VEKT VED SAMME / HØYERE KAPASITET

VINTEREGNET SYSTEM TAKKET VÆRE INTEGRERT OPPVARMING

2ER-BLOKK

20 KG MINDRE VEKT VED SAMME KAPASITET.*

Perfekt løsning for etterutrustning: HY-Tec 45 2er-blokken egner seg utmerket for kunder som ønsker å etterutruste med et ytterligere batteri for å øke kapasiteten. I motsetning til etterutrustning med et ytterligere AGM-batteri kan det eksisterende blybatteriet (AGM) fortsatt brukes og trenger ikke å skiftes ut**. Optimalt også når AGM-batteriene må skiftes ut på grunn av slitasje. Nærmere informasjon finner du på: www.hymer.com *HY-Tec litiumbatteri 45 sammenlignet med et 95-Ah-AGM. **Såfremt dette ikke er komplett defekt. Din HYMER handelspartner gir deg gjerne råd om dette.

82

83

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

-20 KG


GJENNOMTENKT DESIGN MØTER TOPPKVALITET

DESIGN

KVALITET

Vi legger mye omtanke i designen av hver eneste komponent i bobilene våre. Selv den minste detalj skal harmonere med den overordnede

For kundene våre er hver eneste HYMER-modell et hjem til å ta med seg på tur. Og da er kun det beste godt nok.

designfilosofien vår. Resultatet er at reisen blir enda hyggeligere, mer avslappende og mer luksuriøs. LED-lampene i bodelen, de egenutviklede

Stoffene og kunstlærene skaffer vi utelukkende fra velrenommerte tyske produsenter og pålitelige veverier i Europa, produktene våre bygges

hoved- og tåkelysene og det elegante møbelkonseptet med dobbeltforede omlagssømmer med ekstra tykk Serabraid-tråd er eksempler på

med konstante spaltemål og perfekt håndverk i alle komponenter, og vi bruker materialer av høy kvalitet. Uansett hva det gjelder, er det et

nytenkningen og kvaliteten vi legger vekt på. Vi vil at du skal få akkurat det du trenger til den neste reisen din – uansett hvor turen går.

perfekt resultat som teller. Derfor nøyer vi oss heller ikke med de vanlige ISO-standardene. Isteden har vi utviklet egne testmetoder for å garantere at modellene våre er av ypperste kvalitet. Dette omfatter støytester, vibrasjonstester, tester i kuldekammer, test av dusj og kokeapparat, kontroll av lasteromsdørene og av at komponentgruppene er tette. Alt blir gjort for at hver eneste detalj skal være utformet med tanke på kundene våre, slik at ingenting står i veien for en perfekt reise.

84

85

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

Moderne løsninger fra HYMER


100 KM

100% MADE IN GERMANY

HANDEL SPARTNER

I T YSKL AND

300 SERVICE- OG

HANDELSPARTNERE OVER HELE VERDEN

10 ÅRS

LEVERINGS-

GARANTI PÅ ALLE DELER SOM HOLDER KJØRETØYET FUNKSJONSDYKTIG

24–48 T LEVERINGSTID FOR

RESERVEDELER I EUROPA

TEGNFORKLARING Full oversikt

AKTIVERBAR FIREHJULSDRIFT

HELT REISEKLAR

Med firehjulsdrift (ekstrautstyr) som kan aktiveres, økt traksjon, forbedret kjørestabilitet og den nyeste generasjonen ADAPTIVE ESP® kan store utfordringer mestres selv i vanskelige vær- og føreforhold.

Det er bare å sette seg inn og kjøre i vei. HYMERS utgavemodeller har allerede en fast utstyrspakke og er helt klare for tur.

DUSJ

PUAL-KONSTRUKSJON

Hjulbrønnene er plassert i dobbeltgulvet, noe som gir dusjen en betraktelig større og gjennomgående ståflate.

I 1978 satte HYMER en ny standard med PUAL-konstruksjonen. Det unike polyuretanskummets enestående isolasjonsevne sørger for et behagelig klima til alle årstider. Du finner mer informasjon om dette på side 81.

INNGANGSDØR

FRONTLYS

Med 65 cm er inngangsdøren ekstra romslig og funksjonell og gjør det enkelt å gå inn i bobilen.

HYMERs LED-frontlys og hybrid-baklys oppfyller ikke bare kravene i bilstandarder. Det optimale lyset gir også mer sikkerhet både om dagen og om natten.

SITTEPLASSER VENDT MOT HVERANDRE

SLC-CHASSIS

I denne sittegruppen kan man sitte rett overfor hverandre. Det nedfellbare bordet sikrer adgangen til førerhuset.

Vi har utviklet Super-Light-chassiset selv, og det er tilpasset nøyaktig til forholdene som gjelder for bobilen din. Det jevne undergulvet sørger for en bedre aerodynamikk og minimal lydutvikling. Høyden på det oppvarmede dobbeltgulvet er økt slik at det har mer oppbevaringsrom som er tilgjengelig fra begge sider. Du finner mer informasjon om dette på side 80.

FORHJULSDRIFT

TRINNLØS

Forhjulsdrift er vesentlig lettere enn bakhjulsdrift. Dette reduserer kjøretøyets totalvekt og øker den mulige lasten. Forhjulsdrift fås med 6-girs manuell girkasse eller 9-girs konverterautomat.

Dobbeltgulvet gir et gjennomgående, trinnløst gulv i bodelen – helt fra førerhuset til hekken. Det er ideelt for eldre bobilister fordi de ikke lenger trenger å være engstelige for å snuble.

GARASJENS BÆREEVNE

TANKVOLUM

Med en bæreevne på opptil 450 kg får du med deg en mengde reiseutstyr i garasjen, som for eksempel sykler eller elektriske sparkesykler.

Med det store rominnholdet sørger fersk- og spillvannstankene for enda mer uavhengighet. De er isolert, oppvarmet og absolutt vinteregnet.

GAP

MANØVRERBARHET

Det robuste GAP-belegget – f.eks. på tak, hekk og undergulv – gjør din bobil fra HYMER så å si immun mot skader fra vær og vind, steinsprut, veisalt og forurensning.

Den lille, kompakte bobilen er svært smidig, noe som er en stor fordel ved parkering, fergereiser, på oppstillingsplasser og i trange passasjer.

STOR GARASJE

3,5-TONNSKLASSE

Garasjene i bobilene fra HYMER er standardutstyrt med to garasjedører, én på høyre og én på venstre side (for Exsis 580 og Tramp S bare som ekstrautstyr). Dermed kan du plassere ting i garasjen fra begge sider, og du har nok oppbevaringsplass – bl.a. til el-sykler og elektriske sparkesykler.

3.5t

En bobil opptil 3,5 t kjører du med et førerkort i klasse B. Når det gjelder hastighets- og trafikkregler, bompenger og årsavgift, behandles kjøretøyet som en personbil.

BAKHJULSDRIFT Takket være den kraftige bakhjulsdriften kan HYMER briljere med rolige og suverene kjøreegenskaper i alle veisituasjoner – og dette kombinert med smidig, førsteklasses kjørekomfort.

87

UTSTYR, SERVICE OG TEKNIKK

MAKS.

TIL NÆRMESTE HYMER-


NB Denne brosjyren gjengir produktomfanget pr. trykkedato. På tross av at innholdet er kontrollert, kan vi ikke utelukke trykkfeil. Vi forbeholder oss retten til å endre utstyr eller forbedre produkter i løpet av modellåret. Vi ber deg om å ta kontakt med din nærmeste autoriserte HYMER-handelspartner for å få informasjon om det aktuelle produkt- og serietilbudet. Kjøretøyene er delvis avbildet med spesialutstyr som du finner i den aktuelle prislisten og som kan fås mot pristillegg. Dekorasjonene på bildene er ikke en del av HYMER-leveringsomfanget. For samtlige opplysninger vedr. leveransens omfang, kjøretøyenes utseende, yteevne, dimensjoner og vekt gjelder en produksjonsbetinget toleranse på maks +/- 5 %. Disse opplysningene tilsvarer kunnskapen ved trykking. Opplysningene oppfyller kravene i de europeiske homologasjonsbestemmelsene og kan endres frem til hhv. kjøpet eller leveringen av kjøretøyet. Ta kontakt med din HYMER-handelspartner for informasjon om eventuelle endringer vedr. leveransens standardomfang. Copyright © 2020 Hymer GmbH & Co. KG

Hymer GmbH & Co. KG, Postfach 1140, D-88330 Bad Waldsee, www.hymer.com Følg oss på Facebook og Instagram.

Profile for Tibe

Hymer Bobiler 2021 - Katalog  

Hymer Bobiler 2021 - Katalog  

Profile for tibemolde

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded