Page 1

2019/ 2020


VELKOMMEN TIL HØGSKOLEN I MOLDE

SIDE 4

JUSS OG SAMFUNNSVITENSKAP

SIDE 48

Alt du trenger på Campus

6

Årsstudium i statsvitenskap

50

Studentliv – Molde og Kristiansund

8

Årsstudium i juridiske fag (juss)

52

Bachelor i juss og administrasjon

54

Ledelse i helse - og sosialtjenesten, videreutdanning

56

Master i samfunnsendring, organisasjon og ledelse (siviløkonom)

58

LOGISTIKK

SIDE 12

Bachelor i logistikk og Supply Chain Management

14

Bachelor i bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi

16

Bachelor i marin logistikk og økonomi

18

Bachelor i petroleumslogistikk og økonomi

20

Master of Science in Petroleum Logistics

22

Master of Science in Logistics

24

Bachelor i sykepleie (heltid og deltid)

62

Erfaringsbasert master i logistikk

26

Bachelor i vernepleie

64

Erfaringsbasert master i helselogistikk og velferdsteknologi

27

Master i helse- og sosialfag

66

Ph.d. i logistikk

28

Psykisk helsearbeid, videreutdanning

67

Psykososialt arbeid med barn og unge, videreutdanning

68

Habilitering og miljøarbeid, videreutdanning

70

IT

SIDE 30

HELSE- OG SOSIALFAG

SIDE 60

Bachelor i IT og digitalisering (planlagt)

30

Avansert klinisk sykepleie i kommune- og spesialisthelsetjensten

72

Årsstudium/nettstudium i IT

31

Ph.d. i helse- og sosialfag

74

SPORT

SIDE 32

Årsstudium i idrett og Adventure

34

Bachelor i Sport Management

36

Master of Science in Sport Management

38

ØKONOMI

SIDE 40

Årsstudium i bedriftsøkonomi

42

Bachelor i økonomi og administrasjon

44

Master i økonomi og administrasjon (siviløkonom)

46

BEDRIFTSUTPLASSERING

SIDE 76

STUDENTUTVEKSLING

SIDE 78

HIMOLDEX

SIDE 80

SØK STUDIEPLASS

SIDE 82

Det kan bli endringer i studietilbudet. Sjekk derfor alltid våre nettsider himolde.no/studier for oppdatert informasjon om våre studietilbud.

himolde.no

3


MOLDE SYKEHUS MOLDE SENTRUM

HØGSKOLEN I MOLDE

BARNEHAGE

AKER STADION

BUSSTOPP

BARNESKOLE KUNNSKAPSPARKEN

STUDENTBOLIGER

4

Gangavstand fra Høgskolen i Molde til sentrum er ca. 30 min. Foto: TIBE.


EASY CHOICE ”I chose to study Event Management because the subjects and the event industry have been of great interest to me for a long time. I haven’t regretted it. Both HiMolde and the city have exceeded my expectations. The academic staff and the student society have been very positive.” Michela Sala

2500

Studenter i Molde og Kristiansund

Graduate, MSc in Event Management

TAR FOR SEG ETTERSPURTE FAGOMRÅDER ”Logistikkstudiet ved Høgskolen i Molde har uten tvil vært en forutsetning for at jeg nå jobber i Accenture, et av verdens største konsulentselskaper. I Accenture får jeg jobbe direkte med rådgivning innen Supply Chain-produkter, og bistår andre selskaper til å bli mer effektive, mer lønnsomme og tilpasset den nye digitale hverdagen. Høgskolen i Molde har et tett og godt studiemiljø, med svært dyktige fagpersoner.” Simen Strøm Nordnes MSc in Logistics

Management Consulting Analyst Accenture Consulting

250

Internasjonale studenter fra 60 nasjoner

35

Studieprogram

ATTRAKTIV MED MASTER ”Jeg valgte å ta en master i økonomi og administrasjon ved HiMolde for å bli mer attraktiv i jobbmarkedet. For meg var det viktig at hovedprofilen bestod av en fagkombinasjon som omfatter de viktigste økonomiske fagområdene. Som Project Controller i R&M Ship Interior jobber jeg hovedsakelig med kontroll og styring av økonomien i bedriftens prosjekter. Dette innebærer blant annet overvåking og evaluering av prosjekt, likviditetsstyring, produksjon av finansielle rapporter, konsernrapportering og diverse bokføring.” Kristine Tungehaug

Master i økonomi og administrasjon, siviløkonom. Project Controller i R&M Ship Interior

7

Masterprogram

2

Doktorgradsprogram himolde.no

5


Alt du trenger på Campus Molde Campus ligger vakkert til, vest for Molde sentrum, med utsikt til det berømte Moldepanoramaet og Romsdalsfjorden. På campus finner du HiMolde, Møreforsking Molde, ProtoMore og ikke minst Studentsamskipnaden i Molde som gir deg viktige velferdstilbud som boliger, bokhandel, kantine og barnehage.

SiMolde boliger Studentsamskipnaden i Molde (SiMolde) har ca. 280 boliger til disposisjon fordelt på tre ulike steder. Alle boligene er møblert, og det er tilgang til vaskeri og internett. SiMolde bok SiMolde bok er fagbokhandelen ved Høgskolen i Molde. De hjelper deg også med å skaffe litteratur utenom pensumbøkene, enten det er norsk eller utenlandsk litteratur.

6

SiMolde kantine Studentkantina er helt ny og studentenes treffested nummer én. Den finner du sentralt plassert på Høgskolen i Molde. I kantina ønsker vi at studenter skal føle en avslappet atmosfære og på uteterrassen kan utsikten nytes.

SiMolde barnehage Studentsamskipnaden i Molde eier og driver barnehagen. Den er forbeholdt barn av studenter ved Høgskolen i Molde. Barnehagen ligger fint til i et friluftsområde like ved høgskolen. Barnehagen har tre avdelinger.

Smuget er en del av kantina med egen pub og scene. Smuget er drevet av og for studentene, med faste arrangement som kro, quizkvelder og temafester.

Studentrådgivning Dersom du trenger noen å snakke med i løpet av studietiden, så er studentrådgiver tilgjengelig.


himolde.no

7


8 Foto: Erik Birkeland

Foto: Panorama

Foto: Panorama

Foto: LukĂĄĹĄ Kapoun/Panorama

Foto: Panorama


Studentlivet i Molde Vi ønsker at du skal oppleve HiMolde som en skole hvor det er lett å finne seg til rette og hvor du får venner for livet. I løpet av studietiden her blir du bedre kjent med det sosiale livet utenfor lesesalen. Vi vil anbefale deg å benytte deg av både kulturlivet og naturen som finnes i vår del av landet. Studentenes egen organisasjon iStudent sørger for et rikholdig sosialt og kulturelt tilbud.

Molde har et stort og rikt kulturtilbud. Moldejazz, Teatret Vårt og Bjørsonfestivalen holder alle til på kulturbygget Plassen midt i sentrum. Molde kino ligger i enden av Moldes hovedgate, Storgata. Litt lenger oppe i byen finner du Romsdalsmuseet. Utsikt i verdensklasse Landskapet rundt Molde er vilt og vakkert. Rett bak skolen ligger Moldemarka, hvor du

kan sykle eller gå tur om ettermiddagen. Vil du på mer ekstreme turer, er det mange flotte fjell i Romsdalen, hvor du kan gå på toppturer både sommer og vinter. Vårskiturene anbefales! Mye for den aktive Molde har mange tilbud for de som vil være fysisk aktive, enten det er i idrettsanlegg eller om det er naturen som frister. Tusten

skisenter med flotte alpinbakker ligger bare noen kilometer øst for sentrum. Skolen ligger like ved sjøen, hvor du kan drive med alle former for vannsport. Hva med en liten padletur i kajakk om ettermiddagen eller før forelesning? Molde og Romsdalsregionen tilbyr varierte naturopplevelser – i verdensklasse.

himolde.no

9


10 Foto: Ken Alvin Jenssen/Tahitifestivalen

Foto: HIKSU/ÆStudent

Foto: HIKSU/ÆStudent

Foto: HIKSU/ÆStudent

Foto: HIKSU/ÆStudent


Studentlivet i Kristiansund Høgskolen i Molde har studenter på bachelorprogram innen helse- og sosialfag og logistikk i Kristiansund. Det satses stort på å utvide studietilbudet i Nordmørsbyen, med flere nye studieretninger fra høsten 2019. Som student i Kristiansund håper vi at du aktivt tar del i og bidrar til det sosiale miljøet både i og utenfor skoletiden.

æStudent På et mindre studiested er det lett å bli kjent med andre, og det er viktig at en blir med på moroa. I Kristiansund er det æStudent som står for dette. De organiserer mye av det sosiale som skjer på skolen. Fadderuken, quiz, filmkvelder, spillkvelder, grilling, konkurranser og mye mer. æStudent rekrutterer nye studenter hvert eneste år og det anbefales på det sterkeste at du blir med og engasjerer deg.

Unike kulturopplevelser Kristiansund kan by på kulturopplevelser som spenner fra Operafestuka og Tahitifestival til fotofestivalen Nordic Light. Byen kan i tillegg by på spennende kulinariske opplevelser som «Fishan», Bacalao og Blandaball. Historien er spennende, men det er også dagens Kristiansund. Her ligger hovedservicebasen for offshorevirksomheten utenfor Midt-Norge.

”Byen oss” Kristiansunderen er utadvendt og stolt av byen sin, som strekker seg over flere land, eller øyer. Bykjernen fordeler seg over øyene Innlandet, Nordlandet, Gomalandet og Kirklandet. Du kommer deg selvsagt til alle øyene ved hjelp av bil eller sykkel, men vi anbefaler på det sterkeste en tur med Sundbåten. Sundbåttrafikken startet 18. november 1876 og påstås å være verdens eldste kollektive transportmiddel, som har vært i kontinuerlig drift siden oppstart.

himolde.no

11


TAR FOR SEG ETTERSPURTE FAGOMRÅDER ”Logistikkstudiet ved Høgskolen i Molde

har uten tvil vært en forutsetning for at jeg nå jobber i Accenture, et av verdens største konsulentselskaper. Studiet tar for seg viktige fagområder som er etterlyst i både det norske og utenlandske arbeidsmarkedet, som har vært kritisk i utviklingen av min karriere. I Accenture får jeg jobbe direkte med rådgivning innen Supply Chainprodukter, og bistår andre selskaper til å bli mer effektive, mer lønnsomme og tilpasset den nye digitale hverdagen. Høgskolen i Molde har et tett og godt studiemiljø, med svært dyktige fagpersoner.” Simen Strøm Nordnes

MSc in Logistics Management Consulting Analyst Accenture Consulting

12

Foto: Elin Eike Worren


LOGISTIKK Høgskolen i Molde er Norges eneste vitenskapelige høgskole i logistikk. Våre logistikkstudier fokuserer på planlegging av vareflyt, innkjøp, lagerstyring og distribusjon. Effektive logistikkløsninger gir viktige konkurransefortrinn og er viktige for å møte våre klima- og miljøutfordringer.

Bachelor i logistikk og Supply Chain Management Bachelor i bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi Bachelor i marin logistikk og økonomi Bachelor i petroleumslogistikk og økonomi Master of Science in Petroleum Logistics Master of Science in Logistics Erfaringsbasert master i logistikk Erfaringsbasert master i helselogistikk og velferdsteknologi Philosophiae Doctor in Logistics (Ph.d.)

himolde.no

13


LOGISTIKK OG SUPPLY CHAIN MANAGEMENT Bachelorgrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 292

180

3 år

Molde

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Høye transport- og råvarekostnader kombinert med et høyt lønnsnivå gjør at norske bedrifter må tenke annerledes for å hevde seg i konkurransen med internasjonalt næringsliv. Logistikk og Supply Chain Management (SCM) handler om hvordan vare-, informasjons- og pengestrømmene kan styres effektivt.

Satsing på gode logistikkløsninger er en viktig faktor for å sikre bedriftenes konkurranseevne. Studiet i Logistikk og Supply Chain Management handler om å planlegge, administrere og organisere vare- og informasjonsstrømmer i en bedrift eller mellom bedrifter. Det handler om best mulig flyt og å oppnå høyest mulig effektivitet til lavest mulig pris. Jobbmuligheter Behovet for ledere med logistikkompetanse øker, og våre studenter er etterspurt både i små og mellomstore bedrifter og i store internasjonale konsern. 14

Studiet kvalifiserer for jobber innen: • Ledelse og effektivisering av leverings- og verdikjeder • Innkjøp og produksjonsplanlegging • Lagerstyring • Befraktning • Transport- og ruteplanlegging for skip, fly, tog, bil, etc. Hvorfor Høgskolen i Molde? Høgskolen i Molde er landets eneste vitenskapelige høgskole i logistikk. Det gir deg som student en visshet om at du vil få tilgang til det beste undervisnings- og forskningsmiljøet i logistikk.

Studiets faglige innhold Studiet vil gi en yrkesrettet utdanning med unik kompetanse innen logistikk og Supply Chain Management, i tillegg til generell innsikt innen økonomi og administrasjon. De ulike valgmulighetene i grunnstudiet er store. I løpet av studiets andre år kan du enten ta ett semester ved en av våre utenlandske samarbeidsinstitusjoner, utplassering i bedrift eller offentlig etat, eller velge mellom et bredt spekter av valgfag hos oss. Videre studier Studenter som fullfører dette studiet, kan søke masterstudiet i logistikk ved HiMolde.


LIKER PLANLEGGING ”Jeg fant tidlig ut at jeg likte å planlegge og organisere ting. Det gir meg en skikkelig «godfølelse» å se at ting du har planlagt og brukt tid på faller på plass slik du hadde tenkt det. Den følelsen gleder jeg meg til gjenskape i arbeidslivet. Derfor er det perfekt å studere logistikk ved Høgskolen i Molde som er de beste i Norge på fagområdet.” Hedda Christine Nødtvedt bachelor i logistikk

himolde.no

15


FNS BÆREKRAFTSMÅL 1. Utrydde fattigdom 2. Utrydde sult 3. God helse 4. God utdanning 5. Likestilling mellom kjønnene 6. Rent vann og gode sanitærforhold 7. Ren energi for alle 8. Anstendig arbeid og økonomisk vekst 9. Innovasjon og infrastruktur 10. Mindre ulikhet 11. Bærekraftige byer og samfunn 12. Ansvarlig forbruk og produksjon 13. Stoppe klimaendringene 14. Liv under vann 15. Liv på land 16. Fred og rettferdighet 17. Samarbeid for å nå målene

16


BÆREKRAFTIG LOGISTIKK OG SIRKULÆR ØKONOMI Bachelorgrad – Nytt studietilbud i Kristiansund fra høsten 2019

STUDIEKODE S e samordna.

opptak.no

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

180

3 år

Kristiansund

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Studiet er planlagt med oppstart høsten 2019 og endelig studieplan vil være klar i løpet av våren 2019.

Klimaendringene er vår tids største utfordringer og FNs Bærekraftsmål er viktige å nå dersom vi skal begrense effektene av klimaendringene. Høgskolen i Moldes logistikkprogrammer fokuserer på effektiv ressursbruk. Vi forsterker dette ytterligere gjennom det nye studiet i bærekraftig logistikk og sirkulær økonomi. Studiet har fokus på å utvikle og drifte logistikkvirksomhet i ulike bransjer i samsvar med økologiske prinsipper, for å bidra til bærekraftig økonomisk virksomhet. I praksis kan dette bety at avfallsprodukt fra en virksomhet brukes som ressurs i en annen virksomhets produksjon.

Logistikk handler om hvordan strømmen av varer, informasjon, og andre nødvendige ressurser kan styres effektivt slik at resultatet blir best mulig for sluttkunden. Økologistikk innebærer at logistikkprosesser utvikles og gjennomføres på en bærekraftig måte, med balansert vekt på økonomi, natur og samfunn. Jobbmuligheter Grunnet samfunnets økende fokusering på bærekraftig produksjon og distribusjon vil ferdige kandidater som har en yrkesrettet utdanning på 3 år innen økologisk orientert

logistikk og økonomi, eventuelt kombinert med et masterstudium i logistikk, bli svært etterspurt i de fleste næringer som utfører produksjon og distribusjon av varer. Hvorfor Høgskolen i Molde? HiMolde er landets eneste vitenskapelige høgskole i logistikk. Det gir deg som student en visshet om at du vil få tilgang til det beste undervisnings- og forskningsmiljøet i logistikk. Studiets faglige innhold Studiet gir en yrkesrettet utdanning og ferdig

utdannede kandidater arbeider med generell administrasjon med vekt på logistikk i alle typer bransjer som driver med fysisk distribusjon. Dette omfatter særlig matproduksjon og distribusjon av ferdigvarer til varehandel. Videre studier Studiet kan bygges på med mastergradsstudier i logistikk og SCM ved HiMolde. Samarbeidsinstitusjoner Vi tar sikte på å tilby studiet i samarbeid med NIBIO og NORSØK på Tingvoll og NOFIMA på Sunndalsøra. himolde.no

17


BEHOV FOR KOMPETANSE I ALLE LEDD

” Marin næring flytter store kvanta råvarer og ferdigvarer inn og ut av landet hvert år. Her

trengs kompetanse i alle ledd i logistikkjeden! Julian Vangen Rådgiver, Norges Råfisklag

FRAMTIDEN LIGGER I HAVET! ”Ved å studere marin logistikk og økonomi får man et faglig sterkt utbytte og i tillegg et innblikk i en spennende næring. Studiet har virkelig innfridd til forventningene, og samtidig er det ikke et minus at Kristiansund er en så vakker by.” Andrea Lindgaard

bachelorstudent i marin logistikk og økonomi

18

Foto: Colourbox


MARIN LOGISTIKK OG ØKONOMI Bachelorgrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 432

180

3 år

Kristiansund

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Marin næring omfatter fiskeri, havbruk, fiskeindustri, forproduksjon, utstyr- og tjenesteproduksjon. Næringen er i stor vekst og stiller krav til gode logistikkløsninger i hele verdikjeden, fra produksjon til sjømaten kan kjøpes over disk. Dette studiet fokuserer på hva som skal til for å skape god flyt og lønnsomhet.

Studiet er designet i samarbeid med bransjeaktører for å møte de kompetansebehovene sektoren har. Studiets innhold Studiet vil gi en bransjerettet utdanning med relevante spesialiseringstema, samt generelle tema som logistikk og Supply Chain Management, økonomi og administrasjon, nasjonal og internasjonal transport og prosjektledelse. På slutten av andre studieår er det mulig, som alternativ til fag på høgskolen, å velge ett semester ved en av våre utenlandske

samarbeidsinstitusjoner eller ta utplassering i bedrift. Spesialiseringtemaer i studiet • Næring og markeder • Biologisk produksjon • Produksjon av sjømat • Optimering i marin næring • Internasjonal forsyning og distribusjon • Bacheloroppgave

utenfor Møre og Trøndelag har stor tetthet av produksjonslokasjoner. I tillegg er viktige fabrikasjonsanlegg og utskipingssystemer under etablering på Hitra. Utskiping av sjømatprodukter herfra skal gå med skip ut til markedene via Kristiansund. Studentene har dermed gode muligheter til å knytte kontakt med næringens sentrale aktører innenfor havbruk og fiskeri samt leverandørindustrien.

Studiested Kristiansund Studiet er lagt til Høgskolesenteret i Kristiansund. Dette gir nærhet til viktige aktører og leverandørbedrifter. Kystområdet

Videre studiemuligheter Studenter som fullfører dette studiet, kan søke opptak til internasjonale masterstudier i logistikk ved Høgskolen i Molde. himolde.no

19


ET LETT VALG ”Jeg valgte Kristiansund som studiested fordi jeg ønsket å studere logistikk. Jeg hadde hørt mye bra om Petroleumslogistikkstudiet ved HiMolde, og siden dette er hjembyen min så var det et lett valg. Jeg ser for meg en karriere innen logistikk og har stor tro på at oljenæringen vil ta seg opp og jeg kan få meg en jobb innen petroleumslogistikk.” Sivert Kjøl bachelorstudent, petroleumslogistikk

20


PETROLEUMSLOGISTIKK OG ØKONOMI Bachelorgrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 866

180

3 år

Kristiansund

Generell studie-/realkompetanse

Olje- og gassnæringen sysselsetter mange mennesker langs hele kysten. Med store svingninger i oljepriser og fokus på effektivitet, presses næringen til å tenke ressursutnyttelse og kostnadsreduksjon for å opprettholde lønnsomheten. Studiet i petroleumslogistikk og økonomi fokuserer på å skape bedre lønnsomhet og flyt i de tjenestene som plattformene og installasjonene på sokkelen er avhengig av. Studiet er designet for å møte de kompetansebehovene som olje- og gassektoren har. Jobbmuligheter Langs hele kysten er det etablert en rekke forsyningsbaser. Disse har behov for kompetanse innen logistikk som tar særlig hensyn til de behovene som denne næringen har.

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Med en bachelorgrad i petroleumslogistikk vil du kunne jobbe med: • Komplekse logistikkoperasjoner forbundet med olje og gass • Oppdragsleder eller medarbeider i prosjekter • Forhandling og innkjøp av varer og tjenester • Utvikling av leverandørkjeder • Planlegging og gjennomføring av vedlikehold • Innkjøp av logistikkfunksjoner og -tjenester • Offentlig forvaltning knyttet til logistikk • Helse, miljø og sikkerhet

Lange og Kristin, har Kristiansund som baseby. Studentene får dermed en unik mulighet til å knytte kontakt med sentrale offshore- og logistikkbedrifter. Studiets innhold Studiet vil gi en yrkesrettet utdanning med innslag av logistikk og Supply Chain Management, økonomi og administrasjon, transportfag, prosjektledelse, olje- og gassteknologi og HMS. Valgmulighetene er mange. I løpet av studiets andre år kan du, som alternativ til fag på høgskolen, velge ett semester ved en av våre utenlandske samarbeidsinstitusjoner eller utplassering i bedrift.

Studiested Kristiansund Studiet er lagt til Høgskolesenteret i Kristiansund, siden det er en viktig lokasjon med hensyn til basefunksjoner og forsyninger til olje- og gassvirksomheten i Norskehavet. Felt som Draugen, Ormen

Videre studiemuligheter Studenter som fullfører dette studiet, kan søke opptak til internasjonale masterstudier i logistikk ved Høgskolen i Molde. Se også Høgskolesenteret i Kristiansunds egne nettsider på hiksu.no himolde.no

21


MSC IN PETROLEUM LOGISTICS Master of Science

STUDY CODE

ECTS POINTS

DURATION

PLACE OF STUDY

ADMISSION REQUIREMENTS

APPLICATION DEADLINE

LANGUAGE OF INSTRUCTION

211 1092

120

2 year

Molde

Relevant Bachelor Degree

1. februar 2019 (int.) 15. april 2019

English

Molde University College – Specialized University in Logistics offers a 2 year international MSc programme in Petroleum Logistics, open for both Norwegian and international students with a recognized bachelor’s degree within Logistics, Economics, Engineering or Technology. The programme is suitable for students who plan for or want to accelerate a management career in the field of Oil and Gas Operations, Energy Economics and Petroleum Operations Management. The Master’s degree programme is taught in English. The students must also submit essays and other written work in English.

In general, logistics entails organizing the flow of products, services and information from raw materials to end products. For most business companies achieving high quality logistics operations will be the key competitive factor for future success. Oil and gas companies are no exception from this. The programme aims to give a thorough analysis and understanding of problems, challenges and solutions associated with all parts of the supply chains dealing with the oil and gas industry. On-shore as well as off-shore: exploration, purchasing, 22

production planning, inventory management, and downstream distribution planning. Programme structure The programme is organized as a fulltime programme over two years, and with a final MSc degree certificate from Molde University College. Lecturing and seminars will take place in Molde. Students at Molde University College will write their thesis in the fourth semester. International applicants International applicants will be expected to

apply under the category Individual Funding, and document sufficient funding to cover their own living expenses while being an international student in Norway. Application deadline 1 February 2019 for applicants with international education and applicants with a temporary residence permit in Norway. 15 April 2019 for applicants with Norwegian educational background, who are Norwegian citizens or who have a permanent residence permit in Norway.


AWARD-WINNING STUDENTS Odin Kvalvåg Dahlen was awarded the prize: ”Best Master Thesis in Logistics in Norway 2017” Odin now works as Global Supply Chain Controller, at O. Mustad & Son A.S. in Gjøvik. Odin Dahlen graduate MSc in Petroleum Logistics

” Ulstein Group har utviklet og bygd fartøyer i hundre år, og tar mål av seg til å fortsette i minst hundre år til. Vi er avhengige av

dyktige fagfolk med relevant utdanning, og er glade for at utdanningsinstitusjoner i vårt fylke tar dette på alvor. Torild Bugge HR-direktør i Ulstein Group

Foto: Marius Beck Dahle, for Ulstein Group himolde.no

23


A UNIQUE COMBINATION �My education has given me a unique combination of IT and Logistics, which is important in several businesses. Through Business Intelligence, we integrate computer systems and information from different parts of the value chain and visualize it in a way that provides better management control.� Luiza Oancea

MSc in Logistics System Analyst and project manager, Maritech Systems AS

24


MSC IN LOGISTICS siviløkonom* Master of Science STUDY CODE

ECTS POINTS

DURATION

PLACE OF STUDY

ADMISSION REQUIREMENTS

APPLICATION DEADLINE

LANGUAGE OF INSTRUCTION

211 1080

120

2 year

Molde

Relevant Bachelor Degree

1. februar 2019 (int.) 15. april 2019

English

Molde University College – Specialized University in Logistics is one of the best places to study Logistics and Operation Management in Europe, with programmes at BSc, MSc and PhD level. The MSc programme in Logistics is open for Norwegian students and international students with individual funding. The entire Master’s degree programme is in English, including all literature, hand-ins etc. The students must submit essays and other written work in English.

Logistics deals with the organization of the flow of products, services and information, from raw materials to the end user. It is built on a broad specter of disciplines, such as economics, information/communication technology, business administration, organization and management, besides quantitative techniques based on mathematics, operations research and statistics. Content There are two main study options within the MSc programme in Logistics: • Logistics Analytics • Supply Chain Management Each options has 2 or 3 subvariants.

The third semester consists of a wide range of seminars, where the students could choose among 30 different topics. The Professors are from all over the world: USA, Canada, and many European countries. This seminar series is loved by the students.

University College, as well as other programmes nationally and internationally.

Competence The Master’s degree will qualify for positions in the private and public sector, in a broad range of employment areas in Norway as well as abroad. Job opportunities for graduates with an education in logistics are excellent. The Master’s degree will also qualify to apply for the PhD programme in Logistics at Molde

15 April 2019 for applicants with Norwegian educational background, who are Norwegian citizens or who have a permanent residence permit in Norway.

Application deadline 1 February 2019 for applicants with international education and applicants with a temporary residence permit in Norway.

For more information about admission and English language requirements see our homepage: www.himolde.no/ english. himolde.no

25


ERFARINGSBASERT MASTER I LOGISTIKK Mastergrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

STUDIESPRÅK

211 1086

90

3 år – deltid

Molde

Fullført bachelorgrad el. tilsvarende høgskole-/ universitetsutdanning

15. april 2019 Lokalt opptak

Engelsk

Studiet dekker hovedelementene i MSc in Logistics. Forskjellen er at en del metodefag og fordypningsemner ikke er inkludert i den erfaringsbaserte masteren. All undervisning foregår på engelsk. Masteroppgaven kan skrives på norsk eller engelsk etter ønske. Det er ønskelig at masteroppgaven knyttes til en problemstilling på egen arbeidsplass.

Målgruppe Studiet retter seg primært mot personer som er i arbeid og som ønsker å kombinere jobb med videreutdanning. Jobbmuligheter Studiet kvalifiserer for lederstillinger i bedrifter og organisasjoner hvor logistikk er en sentral problemstilling.

• Kunne anvende og kombinere ulike teorier for å løse logistikkutfordringer i en virksomhet. • Kunne lede tverrfaglige prosjekter relatert til effektivisering av verdikjeden innenfor virksomhetens strategiske mål. • Kunne delta i forskningsprosjekter for å framskaffe ny kunnskap innenfor fagområdet.

Læringsutbytte Etter gjennomført studium skal kandidaten • Ha god oversikt over teori og sentrale forskningsområder i logistikk.

Videre studier/utenlandsopphold Ved å bygge på med 30 studiepoeng med metode og fordypningsemner kan studiet kvalifisere til ph.d.- studier i Norge og utlandet.

26

KREVENDE, MEN GIVENDE! ”Jeg fant ut at jeg ville ha mer enn en bachelorgrad på sikt, og jeg synes det er kjekt at jeg kan studere logistikk og ledelsesfag samtidig som jeg kan kombinere det med jobb. Kombinasjonen av jobb og studier er krevende, men samtidig givende. Det å kunne følge forelesninger via HiMoldeX er til stor hjelp.” Tanya Drangevåg Sangolt Seniorrådgiver, Forsvarets logistikkorganisasjon. Mastergrad i logistikk


ERFARINGSBASERT MASTER I HELSELOGISTIKK OG VELFERDSTEKNOLOGI Mastergrad – Studiet har oppstart i januar 2020

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

211 1085

90

2,5 år – deltid

Molde

Fullført bachelorgrad el. tilsvarende høgskole-/universitetsutdanning

1. desember 2019 – Lokalt opptak

Studiet skal gi ledere innenfor helse- og sosialsektoren en videreutdanning i logistikk og teknologi på masternivå. Satsing på logistikkompetanse i helse- og sosialsektoren gir bedre pasient- og informasjonsflyt, fra sykdom oppstår til pasienter er ferdigbehandlet og hjemme igjen. Bruk av teknologi kan gi bedre, sikrere og mer effektive løsninger.

Målgruppe Målgruppen er først og fremst ansatte som arbeider innenfor sektoren, enten spesialisthelsetjenesten eller helse- og omsorgstjenester. Studiets innhold Studiet består av 3 moduler: Modul 1 – Logistikk Modulen vil gi kunnskap om hvordan logistikk kan anvendes innenfor helsesektoren. Modul 2 – Teknologi Modulen vil gi en bred tilnærming ved-

rørende bruk av teknologi innenfor helse og omsorgsektoren. Modul 3 – Masteroppgave Studentene skal anvende kunnskap fra de to andre modulene til å belyse, redegjøre og løse praktiske problemstillinger fra sin arbeidsplass. Opptakskrav I tillegg til fullført bachelorgrad, kreves minst 2 års relevant yrkespraksis. Institusjonen vurderer hva som er relevant yrkespraksis, og kan for det enkelte studium fastsette krav om lengre yrkespraksis.

Organisering Studiet er organisert som deltidsutdanning over 5 semestre. Studiet vil være en kombinasjon av samlinger og nettbasert undervisning (ca 50/50), tilsvarende 90 studiepoeng og gir tittelen Erfaringsbasert mastergrad i helselogistikk og velferdsteknologi. Videre studier/utenlandsopphold Ved å bygge på med 30 studiepoeng med metode og fordypningsemner kan studiet kvalifisere til ph.d.- studier i Norge og utlandet. himolde.no

27


PH.D. I LOGISTIKK STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

180

3 år

Molde

Mastergrad el. tilsvarende innen relevant fagområde

Fortløpende opptak Lokalt opptak

Studieløpet må være finansiert, f.eks. gjennom stipendiatstilling.

Høgskolen i Molde gir organisert forskerutdanning i logistikk gjennom ph.d.-studiet. Utdanningen fører fram til graden Philosophiae Doctor.

Ph.d.-utdanningen er et fulltidsstudium på tre år, hvorav arbeidet med avhandlingen tar to år. En blir knyttet til høgskolen som stipendiat eller student i tre til fire år. Stipendiatene blir på denne måten en viktig del av høgskolens forskningsmiljø. Noen ph.d.-studenter arbeider med rene teoretiske oppgaver, mens andre har oppgaver som er knyttet til anvendelser i bedrifter eller offentlig sektor. Noen studenter arbeider også med rene empiriske problemstillinger uten direkte bedriftstilknytning. 28

Å ha et ph.d.-program innebærer et betydelig internasjonalt samarbeid. Høgskolen har derfor flere av verdens ledende forskere i logistikk og transportøkonomi ansatt i deltidsstillinger, hvor de deltar i undervisning og forskning. Høgskolen arrangerer også jevnlig internasjonale konferanser og seminar/workshops. Ph.d.-studenter er finansiert på flere ulike måter. Noen er tilsatt som stipendiater. Noen studenter har også finansiering gjennom sin arbeidsgiver eller andre eksterne kilder.


TETT PÅ KLYNGEN ”I doktorgradsarbeidet mitt har jeg studert virkningene av globalisering av den maritime klyngen i et historisk perspektiv. Klyngen har de siste tiårene gjennomgått en utvikling som innebærer globalisering av produksjonsnettverk, standardisering av teknologi og formalisering av kunnskap. Til tross for at den er blitt mer internasjonal, indikerer studien at global kunnskap ikke er sentral for innovasjonsprosesser i klyngen.” Lise Lillebrygfjeld Halse Førsteamanuensis i logistikk

himolde.no

29


STORT PLUSS Å VÆRE NETTSTUDENT NYTT BACHELORSTUDIUM I IT OG DIGITALISERING FRA HØSTEN 2019 IT er blitt en del av alt som omgir oss både i arbeids- og privatlivet. Det å ha forståelse for og kunnskap om å lage gode IT-systemer er en av forutsetningene for å lykkes i det nye jobbmarkedet. Som informatikkstudent vil du kunne være med å lage gode IT-systemer og vite hvordan bedrifter og privatpersoner skal få brukt dem på en best mulig måte. • Studiet vil gi deg en innføring i viktige sider ved moderne databehandling og digitalisering. Det vil gjøre deg i stand til å delta i IT-prosjekter, og til å forstå hvordan IT kan utnyttes til å forenkle og forbedre arbeids­oppgaver. Samtidig vil du få trening i bruk av sentrale verktøy. Du blir utdannet til å kunne håndtere mange ulike arbeidsoppgaver innenfor offentlig og privat sektor. • Kandidatene skal lære å utforme og sette i drift avanserte IT-systemer, informasjonsstrukturer og store databaser. Design av webapplikasjoner, mobil IT og kybernetikk for industrien er planlagt dekket av studieplanen, sammen med omstilling med muliggjørende teknologier, industrielt internett, maskinlæring og «big data». • Studiet er under planlegging og fullstendig beskrivelse og opptak vil komme på www.himolde.no.

30

”Jeg var interessert i programmering og ønsket å fordype meg i IT. Det at jeg var nettstudent gjorde at jeg kunne ta studiet i mitt eget tempo og gå tilbake og ta opp igjen ting som var krevende. Hvis en skal lære seg å programmere må en være strukturert, ha en logisk tenkemåte og være løsningsorientert. Dette er en tenkemåte en kan ta i bruke på flere arbeidsfelt. IT og digitalisering av arbeidsprosesser er fremtiden. Alle trenger derfor å kunne noe om IT. Jeg var veldig fornøyd med studiet og både hjelpelærere og faglærere ga meg god støtte.” Agnes Scheffer

Tidligere student ved årsstudiet i IT


IT

Årsstudium / Nettstudium

ORDINÆRT STUDIUM

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 189

60

1 år

Molde

Generell studie-/realkompetanse

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 187

60

1 år

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

NETTSTUDIUM*

Nettstudium

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Norge digitaliseres. Skal du delta, vil kunnskap om IT være viktig. Antall IT-relaterte jobber har økt jevnt de siste årene. Nye næringer dukker opp og endringer i måten vi samhandler på gjør at vi blir stadig mer avhengig av gode IT-løsninger. Samtidig skaper den nye teknologien nye typer jobber, og her er god IT-kompetanse en av forutsetningene for å lykkes.

IT-studiet gir deg en innføring i alle sider av moderne databehandling. Ved å forstå teknologien vil du se mulighetene og begrensningene. Det vil gjøre deg i stand til å delta i IT-prosjekter, og til å forstå hvordan IT kan utnyttes til å forenkle og forbedre arbeids­oppgaver. Samtidig vil du få trening i bruk av sentrale verktøy slik at du selv kan utvikle enkle datasystemer. Studiets oppbygging Kursmateriell, inklusiv video av forelesningene, vil være tilgjengelig på nett,

gjennom HiMoldeX.no, for både campusstudenter og nettstudenter. Studiet består av emner som blant annet praktisk programmering, informasjonsteknologi, forretningsprosesser og ERP, serverdrift, web og media og E-handel. Studiet kan benyttes som en påbygging på annen utdanning, for å stå sterkere i arbeidsmarkedet. Videre studier Årsstudiet i informasjonsteknologi kan

inngå i en bachelor i økonomi og administrasjon. Du vil også stå sterkt siden du har tatt mange nyttige metodefag i løpet av det første året. Du kan også gå videre på bachelor i logistikk og SCM selv om årsstudiet i IT ikke er direkte integrert.

* Som nettstudium

Årsstudiet i IT tilbys også for nettstudenter med egen kode i Samordna opptak: 211 187

himolde.no

31


32

Foto: Elin Eike Worren


GODE FRAMTIDSUTSIKTER ”Jeg valgte utdanning i Sport Management for å få jobbe med ledelse og organisasjonsutvikling i idretten. Studiet i Sport Management er en profesjonsrettet utdanning, hvor du blir forberedt på konkrete problemstillinger i idretten. Gjennom studiet ble jeg mer og mer interessert i mekanismene bak spillet på banen, hvor de ulike fagene har gitt meg en god ballast for å arbeide som daglig leder. Alt fra idrettshistorie til kontantstrømanalyser har kommet godt med i de ulike rollene jeg har hatt etter at jeg ble uteksaminert. I dag arbeider jeg som daglig leder i Skeid, med ansvar for det administrative og organisatoriske arbeidet som må til for å drive et idrettslag. Vi er for eksempel ikke lenger en ren frivillig organisasjon, men arbeider i skjæringspunktet mellom den amatørdrevne og profesjonelle idretten, med mange arbeidsoppgaver og en hektisk hverdag. Typiske oppgaver jeg arbeider med er økonomistyring, fakturering, kontering, sponsorer, personalledelse, styrearbeid og medlemsservice.

SPORT Høgskolen i Molde tilbyr utdanninger både til utøvere og ledere innen idretten. Våre studier er kjent for sin unike ledelsesprofil, og årsstudiet i idrett og Adventure er tilrettelagt for aktive idrettsutøvere, trenere og lærere.

Årsstudium i idrett og Adventure Bachelor i Sport Management Master of Science in Sport Management

Arbeidsmarkedet er også i vekst, og mengden klubber som har ansatte blir det flere av. Vi er nok fortsatt bare i startfasen, og det er gode framtidsutsikter for de som ønsker å arbeide i idretten. ” Daniel H. Strand

Daglig leder, Skeid Fotball

himolde.no

33


IDRETT OG ADVENTURE Årsstudium

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 185

60

1 år

Molde

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Årsstudium i Idrett og Adventure tilbyr det beste fra to verdener; praktisk idrett og opplevelser i Romsdals fantastiske natur. Som student på idrett og adventure deltar du i løpet av studieåret på «camper» innen vått friluftsliv, bratt friluftsliv, ski og øyhopping.

Jobbmuligheter Kunnskap om planlegging, tilrettelegging og gjennomføring av fysisk aktivitet er gjennomgående i dette studiet. Det retter seg mot idrettsutøvere, trenere, lærere og andre med interesse for idrett. Studiet gir også et godt grunnlag for å bli instruktør i fitnessbransjen eller i den voksende adventurebransjen. Er du lærerutdannet, kvalifiserer studiet til kroppsøvingsundervisning i grunnskolen. Hvorfor Høgskolen i Molde? Dette studietilbudet skiller seg fra de fleste idrettsutdanninger i Norge, ved at det også trekker inn adventure-aspektet. Adventure en sterkt voksende bransje, og handler om å arrangere opplevelsesbaserte aktiviteter. For å gi en innføring i dette, gjennomfører vi fire camper i løpet av året. Med vår beliggenhet er det ikke nødvendig å reise langt for å få fantastiske rammer rundt dette. Fra padling og sykling på Romsdalskysten til klatring i den 34

spektakulære Vengedalen, får du oppleve det beste regionen har å by på. Sammen med mer tradisjonell undervisning innen ulike idrettsfag vil dette gi et både lærerikt og uforglemmelig år. Høgskolen i Molde har ellers et av landets største utdannings- og forskningsmiljø innen Sport. Høgskolen i Molde tilbyr også bachelorgrad og mastergrad i Sport Management. Studiets faglige innhold Studiet i idrett består av fagmodulene treningslære, aktivitetslære, prestasjonspsykologi, adventure management og idrettens organisering og ledelse. Målet for studiet er å lære å legge til rette for fysisk aktivitet, slik at den både er utviklende og inspirerende. I de ulike kursene er vi innom følgende: • Treningslære: Anatomi, bevegelsesanalyse, utholdenhetstrening og styrketrening. • Aktivitetslære: Løping, livredning, fotball,

• • •

volleyball, turn, basketball, klatring, ski og padling. Prestasjonspsykologi: Gruppeprosesser, selvregulert læring, talentutvikling og motorisk læring. Adventure management: Planlegging av en Adventure innen opplevelsesturisme. Idrettens organisering og ledelse: idrettshistorie og en oversikt over hvordan idretten i Norge er organisert.

Videre studier Ønsker du å fortsette å studere ved Høgskolen i Molde, er det mulig å gå videre til 2. året på vår bachelor i Sport Management. Studiet kvalifiserer også for idrettsstudier ved flere andre utdanningsinstitusjoner, eller man kan velge videre studier innen Adventure. Krav om politiattest Søkere som får tilbud om opptak til årsstudium i idrett må framvise gyldig politiattest.


IDRETT ENESTE ALTERNATIV ”Jeg har alltid vært veldig aktiv og interessert i idrett og det er det eneste jeg kunne tenke meg å studere. Jeg valgte å dra til Høgskolen i Molde fordi jeg ville oppleve nye ting og møte nye mennesker. Her trives jeg veldig bra med hyggelige folk og dyktige lærere.” Edvard Håkon Dalsegg Strand idrett og adventure

himolde.no

35


KAN ARBEIDE BÅDE ADMINISTRATIVT OG FAGLIG MED IDRETT ”Studiet i Sport Management er interessant fordi det gir meg muligheten til å arbeide både administrativt og faglig med idrett. Underveis på bacheloren har jeg for eksempel lært både om ledelse, anatomi og prestasjonspsykologi. Det har jeg hatt stor nytte av. At studiene gir meg muligheten til å gå ut i praksis i en klubb synes jeg er veldig positivt, for da klarer man å danne seg et inntrykk av hvordan det er å jobbe innen idretten. Jeg synes det har vært perfekt å kunne koble litt av håndballen med studiene. Siden dette studiet er så rettet mot idrett så gjør det studiet enda mer interessant for meg. Jeg har brukt mye av det jeg har lært på sport management inn i idrettshverdagen min.” Anniken Obaidli

36

Foto: Roar Vestad

Student, bachelor i Sport Management Eliteseriespiller for Molde Håndballklubb


SPORT MANAGEMENT Bachelorgrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 488

180

3 år

Molde

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Er du fremtidens idrettsleder? Da bør du studere Sport Management ved Høgskolen i Molde. Vi tilfører idretten bedre kompetanse tilpasset idrettens eget behov.

I Sport Management-utdanningen får du lederkompetanse på tvers av fagfelt. Du vil lære hvordan motivasjon og produktivitet virker hos frivillige. Hvordan du kan tenke strategisk og kreativt i en verden preget av konkurranse og endringer. Vårt hovedmål er at du som ferdigutdannet skal være bevisst ansvaret, kjenne faget og virkelig gjøre en forskjell i organisasjonen du jobber i. Enten det er i idrettsforbundet eller i ett av de 11338 idrettslagene, 54 særforbundene, 18 idrettskretsene eller mange særkretsene som vi har i Norge.

økonomistyring/regnskap og foretaksstrategi. Vi legger også til rette for utplassering i idrettsorganisasjoner og utveksling til universiteter i England, Tyskland, Sverige, Irland og Nederland.

Studiets faglige innhold Bachelorgraden i Sport Management består av idrettspesifikke fag som klubbledelse, sport og media, sportsøkonomi og idrettsjuss. I tillegg kommer generelle emner, som markedsføring,

Hvorfor Høgskolen i Molde? Studiet er ett av få lignende tilbud i Norge og Høgskolen i Molde har mange fortrinn for å tilby en god lederutdanning i samarbeid med idretten. Vi har et godt utviklet lokalt samarbeid med idrettskretsene

Jobbmuligheter Våre tidligere studenter arbeider eksempelvis i Idrettsforbundet, Idrettskretser, særforbund og idrettsklubber. Du blir kvalifisert til å utføre arbeidsoppgaver innen ledelse, markedsføring, økonomi, instruksjon, trening og planlegging av arrangementer.

og de største idrettsklubbene, og også nasjonalt med Norges Fotballforbund. Ved Høgskolen i Molde har vi sterke fagmiljøer innen økonomi, logistikk og ledelse, som studiet i Sport Management drar nytte av. En unik utplasseringsperiode i løpet av studietiden gir studentene verdifullt kontaktnett overfor idrettsklubber og -forbund. Eksempler på organisasjoner vi har utplasseringsavtaler med er: Norges Idrettsforbund, Norges Fotballforbund, Idrettskretser og MFK. Videre studier Studenter med bachelorgrad i Sport Management kan søke opptak til følgende masterstudier ved HiMolde: • Sport Management • Samfunnsendring, organisasjon og ledelse himolde.no

37


MSC IN SPORT MANAGEMENT Master of Science

STUDY CODE

ECTS POINTS

DURATION

PLACE OF STUDY

ADMISSION REQUIREMENTS

APPLICATION DEADLINE

LANGUAGE OF INSTRUCTION

211 1088

120

2 year

Molde

Relevant Bachelor Degree

1. februar 2019 (int.) 15. april 2019

English

The Molde MSc in Sport Management is designed to prepare students to work in management positions in the sport and sport-related industry. It intends to convey a solid understanding and knowledge about sport as it is practiced in the European context and introduce student to legal, ethical, economical, organizational, historical, political, and psychological topics necessary to meet the demands of this growing industry.

The combination of broad sport related topics, specific sport management concentrations, a 15 ECTS worth internship as well as dedicated students and faculty is the best preparation for future sport managers. Molde University College cooperates with the Norwegian Football Association and many other partner organizations which gives our students unique access to internships. This provides important entries to organizations and platforms of exchange between practitioners, students and faculty. Our studies are flexible, and students may also go on exchange to one of our partner universities in Europe. The 2 year (120 ECTS) international MSc programme in Sport Management is given 38

in English consists of 90 credits of course work, and a master’s thesis of 30 credits. Benefits from the Molde MSc in Sport The increasing professionalization and complexity of the sport industry, growing media interest, increased globalization, and the influence of new technologies have created numerous employment opportunities related to sports. The MSc in Sport Management is an outstanding preparation for professional positions in the sport industry and other industries where sport is used for marketing purposes. Students will meet an internationally renowned faculty, well integrated into the sports scene and who collaborates with sports organizations and institutions – nationally and internationally. Students might take

courses at one of our recommended European partner universities as an ERASMUS+ exchange student during the third term. Double degree Together with Reykjavik University, we offer a double degree. See: himolde.no Application deadline 1 February 2019 for applicants with international education and applicants with a temporary residence permit in Norway. 15 April 2019 for applicants with Norwegian educational background, who are Norwegian citizens or who have a permanent residence permit in Norway. For admission, see: himolde.no/english


CREATIVE ATMOSPHERE ”My main goal is to work in the sport environment in the future. I found that Molde has an interesting programme, and I heard good things about it from previous students. HiMolde provides a really personal, constructive and creative atmosphere. You feel welcome from the first minute. My plan is to use my knowledge in the field of sports and exercise, to improve Icelandic handball.” Arnor Asgeirsson

Foto: Þorgils G

Graduate, MSc in Sport Management

himolde.no

39


40


INNSIKT I REGNSKAP ”For å kunne bli leder i eget regnskapskontor måtte jeg først bli autorisert regnskapsfører. Våren 2017 fullførte jeg bachelorstudiet i regnskap og revisjon og ble samme år godkjent som autorisert regnskapsfører. Jeg er nå daglig leder og eier av iRegnskap, der fem av seks ansatte har bachelor i regnskap fra HiMolde. Det må være det ultimate beviset for at jeg anbefaler HiMolde!”

Arild Rogne Bachelor i regnskap og administrasjon Daglig leder iRegnskap

ØKONOMI Høgskolen i Molde har et omfattende studieprogram innen økonomiske og administrative fag. Er du på jakt etter et årsstudium i bedriftsøkonomi? Ønsker du å bli regnskapsfører eller siviløkonom? HiMolde gir deg mulighetene. HiMolde tilbyr mange ulike valgmuligheter innen økonomistudiene – tilpasset dine ønsker og behov. Årsstudium i bedriftsøkonomi Bachelor i økonomi og administrasjon Master i økonomi og administrasjon (siviløkonom)

himolde.no

41


BEDRIFTSØKONOMI Årsstudium

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

211 164

60

1 år

Molde

Generell studie-/ realkompetanse

15. april 2019 Samordna opptak

God økonomistyring er en viktig forutsetning for å kunne drive en lønnsom virksomhet. Studiet i bedriftsøkonomi gir en grunnleggende forståelse for ulike regnskapsbegreper og viktige styringsverktøy. Du vil også få et innblikk i en rekke konkrete problemstillinger som du til daglig kan møte i en virksomhet.

Studiet gir en grunnleggende innføring økonomiske problemstillinger og er først og fremst utformet med tanke på deg som har annen faglig bakgrunn eller yrkespraksis, og som ønsker tilleggsutdanning innen bedriftsøkonomi. For de som ønsker en lengre utdanning innen økonomisk/administrative fag, anbefaler vi vårt 3-årige studium i økonomi og administrasjon. Er du usikker, kan det være en idé å starte med årsstudiet som senere kan innpasses i ett av bachelorstudiene i økonomi. Hvorfor Høgskolen i Molde? Høgskolen i Molde har dyktige fagfolk som under42

viser i bedriftsøkonomiske fag. Som student hos oss blir du del av et godt faglig og sosialt miljø. Vi legger vekt på at hver enkelt student skal få tett kontakt med fagpersonale og medstudenter. Studiets faglige innhold Studiet gir en innføring i bedriftsøkonomi, regnskap, markedsføring, logistikk og organisasjonsteori. Videre studier Studiet kan bygges på videre til en bachelorgrad ved Høgskolen i Molde.


BLIR KJENT MED FOLK FRA HELE LANDET ”Jeg studerte økonomi fordi det er en fleksibel utdanning som gjør at jeg både kan gå videre til jobb eller masterstudier. Jeg trivdes kjempegodt på HiMolde. Det er veldig kjekke folk her fra alle kanter av landet og det at høgskolen er liten gjør at du får et nært forhold til alle.” Emma Frøland tidligere økonomistudent

himolde.no

43


AUTORISET REGNSKAPSFØRER SPESIALISERINGSRETNING VED BACHELORSTUDIET I ØKONOMI OG ADMINISTRASJON

Spesialiseringen gir deg kompetanse for stillinger både i privat og offentlig virksomhet, innen økonomiavdelinger, regnskapsavdelinger eller regnskapsførerselskaper med generell bedriftsrådgivning, skatterett og IT. • Studieplanen dekker utdanningskravet for autorisasjon som regnskapsfører. I tillegg kreves minimum 2 års praksis. • Studiets tre første semester har samme innhold som bachelorstudiet i økonomi og administrasjon, mens de tre siste semestrene fokuserer på finansregnskap, skatterett og rettslære.

VIL BLI EIN GOD LEIAR ”Eg har alltid likt tal og organisasjonsarbeid og på økonomi og administrasjonsstudiet får eg arbeide med begge deler. Eg ønskjer å studere vidare til ein mastergrad og siviløkonomtittel. Studiet mitt gir mange moglegheiter i arbeidslivet og aller helst ønskjer eg å jobbe med personalleing eller innan marknadsføring og sal. Studietida i Molde har vore god, også sosialt. Eg har valt å engasjere meg i mange forskjellige verv i studentorganisasjonen, noko som og har gitt meg nyttig erfaring i leiing og organisasjonsarbeid.” Marthe Hamre Owesen

bachelor i økonomi og administrasjon. Forsikringsrådgiver, If Skadeforsikring

44


ØKONOMI OG ADMINISTRASJON

Bachelorgrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 369

180

3 år

Molde

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Dersom du ønsker en solid økonomisk og administrativ utdanning med et bredt spekter av jobbmuligheter, bør du velge dette studiet. Studenter som bygger på med et masterstudium i økonomi og administrasjon oppnår siviløkonomtittelen. Etterspørselen etter denne type kompetanse er alltid stor i næringsliv og offentlig forvaltning.

Jobbmuligheter Studiet gir et godt grunnlag for jobb innen økonomisk administrativt arbeid i bransjer som bank, forsikring, industri, handel, tjenesteyting, konsulentvirksomhet, meglervirksomhet og offentlig forvaltning. Våre ferdige kandidater får jobb innen virksomhetenes ledelses- og rådgivingsområde, eller innen spesialiserte funksjoner som for eksempel personal-, økonomi-, regnskaps-, revisjons-, salgs- eller logistikkområdet. Studiets innhold Studiet har et solid regnskapsfokus. I tillegg omfattes emner som økonomi, markedsføring investering, finansiering,

samfunnsøkonomi, organisasjonsteori og administrasjon. Skreddersy din egen bachelor I tillegg til de obligatoriske kjernefagene, tilbyr Høgskolen i Molde flere valgbare utdypnings- og støtteemner som kan brukes til å spisse seg mot bestemte yrker. Vi tilbyr valgfag innen kjerneområdene: • Logistikk • Organisasjon og ledelse • Regnskap (se beskrivelse på venstre side) • Juss • IT Studentutveksling og internasjonalisering Det 4. semesteret kan tas som utvekslings-

student i et europeisk land. HiMolde har også en samarbeidsavtale som gjør at studentene kan velge å ta det tredje studieåret ved Dublin Business School i Irland. Studenter som velger dette oppnår en dobbeltgrad, dvs. både en bachelorgrad fra HiMolde og en fra DBS. Videre studiemuligheter/siviløkonom Studenter som fullfører dette studiet, kan søke vårt masterstudium i økonomi og administrasjon ved Høgskolen i Molde. Fullført master vil kunne gi tittelen Siviløkonom. Studiet kvalifiserer også for å søke opptak til masterstudiet i logistikk og masterstudiet i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved HiMolde. himolde.no

45


VIKTIG MED FAGKOMBINASJON ”Jeg valgte å ta en master i økonomi og administrasjon ved HiMolde for å bli mer attraktiv i jobbmarkedet. Fra tidligere hadde jeg en bachelor i øk.adm fra Handelshøyskolen i Trondheim. For meg var det viktig at hovedprofilen bestod av en fagkombinasjon som omfatter de viktigste økonomiske fagområdene. I dag jobber jeg som Project Controller i R&M Ship Interior. Mine hovedarbeidsoppgaver omfatter kontroll samt oversikt og styring over økonomien i bedriftens prosjekter. Dette innebærer blant annet overvåking og evaluering av prosjekt, likviditetsstyring, produksjon av finansielle rapporter, konsernrapportering og diverse bokføring. Jeg bruker mye engelsk i jobben og synes derfor det er svært positivt at flere av fagene på HiM foregikk på engelsk.” Kristine Tungehaug

master økonomi og administrasjon siviløkonom. Project Controller i R&M Ship Interior

46


ØKONOMI OG ADMINISTRASJON siviløkonom* Mastergrad STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 1089

120

2 år

Molde

Relevant bachelorgrad i økonomi og adm. eller regnskap og revisjon

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Lokalt opptak/Søknadsweb

Næringslivet og offentlig forvaltning etterspør stadig mer kompetent arbeidskraft. Masterstudiet er rettet inn mot de som ønsker en lederutdanning, og inneholder viktige fag i skjæringspunktet mellom økonomi og ledelse. Studiet skal gi innsikt og faglig kompetanse som igjen kan gi næringslivet en god, faglig, konkurransedyktig og bærekraftig utvikling.

Jobbmuligheter Nyutdannede kandidater fra masterprogrammet vil ha tilegnet seg analytiske ferdigheter på et meget høyt faglig nivå, som er etterspurt i arbeidsmarkedet. Våre studenter søker seg ofte mot leder- og mellomlederstillinger i næringslivet (f.eks. i finansinstitusjoner og konsulentselskaper) og rådgivende stillinger i offentlig sektor (f.eks. departementer og kommuner).

Studiets innhold Hovedprofilen i studiet er økonomisk analyse, som omfatter følgende hovedtemaer: • Finansiell økonomi • Økonomisk styring • Samfunnsøkonomi

studiet sette kandidatene i stand til selvstendig å anvende videregående kunnskap fra økonomisk teori og metode. Endelig skal utdannelsen kvalifisere kandidatene til å utføre krevende jobber i næringsliv og forvaltning.

Utdanningen har tre formål For det første skal den utvikle høy faglig innsikt og øke kandidatene sine teoretiske og metodiske kvalifikasjoner. For det andre skal

*Siviløkonom Med en bachelorgrad i økonomi- og administrasjon vil dette masterstudiet gi rett til tittelen siviløkonom. himolde.no

47


ENDRINGER PÅVIRKER OSS ALLE ”I en verden hvor endringer skjer stadig raskere, og hvor man i stadig økende grad blir påvirket av faktorer som strekker seg langt utenfor våre landegrenser, er det å kunne forstå det som skjer i og utenfor organisasjonen og som kan påvirke organisasjonens drift, essensielt. Tema som omstilling, kunnskapssamfunn og digitalisering er høyaktuelle for arbeidslivet. Felles for disse temaene er at de krever inngående kunnskap om samfunnsendringene, hvordan disse påvirker oss og hva som kreves for å lede organisasjoner igjennom endringene som vi vet kommer i årene fremover.” Julie Skaret Gulla

Master i samfunnsendring, organisasjon og ledelse. Senior Revisor, KPMG

48


JUSS OG SAMFUNNSVITENSKAP Mer enn noen gang preges næringsliv og organisasjoner av raske endringer og omstilling. Ledelsesformer, teknologi, lovverk og politiske beslutninger er i konstant forandring. HiMoldes studier innen juss og samfunnsvitnskap gir deg kompetanse til å kunne analysere og håndtere slike endringer. Årsstudium i statsvitenskap Årsstudium i juridiske fag Bachelor i juss og administrasjon Ledelse i helse- og sosialtjenesten Master i samfunnsendring, organisasjon og ledelse

himolde.no

49


STATSVITENSKAP Årsstudium

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

211 238

60

1 år

Molde

Generell studie-/ realkompetanse

15. april 2019 Samordna opptak

Som statsviter får du innsikt i politiske prosesser og institusjoner i Norge og internasjonalt og du kan forstå og analysere begivenhetene bak nyhetsbildet. Studiet skal gi grunnleggende kunnskap om og forståelse for politiske prosesser nasjonalt og internasjonalt, og om hvordan ulike aktører deltar i politikken. Studiet gir deg også en innføring i ulike institusjoners oppbygging og virkemåte, samt i samfunnsvitenskapelig metode.

Hvorfor Høgskolen i Molde? Studiet tar opp aktuelle nasjonale og internasjonale politiske spørsmål. I løpet av studieåret vil studentene delta på aktuelle gjesteforelesninger. Det legges stor vekt på dialog mellom lærer og student og sterk kobling mellom teori og praksis. I metodekurset vil studentene lære å bruke ulike analyseverktøy til å forske på konkrete problemstillinger. 50

Videre studier Studiet egner seg godt for studenter som tar sikte på en bachelorgrad i juss og administrasjon i Molde eller statsvitenskap ved andre høgskoler og universiteter. Studiet egner seg også som etter- og videreutdanning for tilsatte i offentlig eller privat virksomhet. Studiet er f.eks. godkjent som 1-årig videreutdanning for lærere. Ønsker du å bli journalist, anbefaler vi en kombinasjon av statsvitenskap og medieutdanning.


HØY KVALITET ”Studiet er lærerikt og utfordrer studentene på flere områder. Studiet i statsvitenskap er både tilrettelagt for de som ønsker å utdanne seg innen dette fagområdet og for de som ønsker å kombinere dette med andre samfunnsvitenskapelige studier. Undervisningen er av høy kvalitet og vi opplever et fellesskap av engasjerte studenter og lærere.” Karoline Bakken Sæther tidligere student, statsvitenskap

himolde.no

51


HAR OVERGÅTT MINE FORVENTNINGER ”Jeg har alltid interessert meg for juss og ønsker meg en jobb hvor jeg får anvende denne kunnskapen. Når jeg er ferdig med jusstudiet har jeg en bachelor i juss og administrasjon og jeg ser for meg en jobb som saksbehandler innen offentlig forvaltning, hvor jeg kan få anvende jusskompetansen. Som student har jeg sittet som medlem i kvalitetsteamet ved studiet og jeg opplever at vi samarbeider godt med vitenskapelig ansatte. Jeg visste lite om Molde på forhånd, men både studiemiljøet og Molde har mer enn svart til forventningene.” Raymond Denis Nsabimana bachelor juss og administrasjon

52


JURIDISKE FAG (JUSS) Årsstudium

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

211 246

60

1 år

Molde

Generell studie-/ realkompetanse

15. april 2019 Samordna opptak

Juss er et spennende fagfelt og gir kompetanse til å løse viktige problem og konflikter. Behovet for juridisk kompetanse er til stede i nær sagt alle deler av offentlig sektor, i private bedrifter og i organisasjoner. Studiet gir kunnskap om rettsregler og hvordan du anvender disse på konkrete problemstillinger.

Studiets faglige innhold Studentene får kompetanse i å stille og analysere praktiske og teoretiske rettsspørsmål, i å finne fram til rettskilder og å anvende disse på kronkrete saker. Studiet inneholder fagene juridisk metode, forvaltningsrett, Examen Facultatum, Examen Philosophicum, kontraktsrett, rettskildelære og arv- og familierett.

Videre studier Studiet er en selvstendig kompetansegivende årsenhet i juridiske fag. Studiet tilsvarer første året på integrert master i rettsvitenskap, Universitetet i Bergen og vil gir fritak for tilsvarende fag på dette studiet. Det tilsvarer videre første året på bachelor i rettsvitenskap eller juss på Høgskolen i Innlandet, Universitetet i Agder og Universitetet i Stavanger. Fag fra årsstudiet kan inngå i bachelorstudier ved Høgskolen i Molde. himolde.no

53


JUSS OG ADMINISTRASJON Bachelorgrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 841

180

3 år

Molde

Generell studie-/ realkompetanse

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Samordna opptak

Ønsker du å jobbe med endringer og omstilling eller med personalforvaltning og ledelse? Samfunnsog næringsliv blir i økende grad lovregulert, noe som øker behovet for juridisk kompetanse. Ved å kombinere juss, statsvitenskapelige og administrative fag, får du en allsidig og bred grunnutdanning som gjør deg i stand til å forstå sentrale forhold i samfunn, organisasjoner og politikk, lokalt og globalt.

Studiet gir grunnleggende kunnskaper i juss, statsvitenskap og organisasjonsteori, samt i samspillet mellom de tre fagfeltene. Studiet gir også en innføring i juridisk og samfunnsvitenskapelig metode. Jobbmuligheter Utdanningen kvalifiserer for arbeid som 54

saksbehandler både innen offentlig og privat sektor. Studiet gir spesielle kvalifikasjoner for administrativt arbeid knyttet til omstillings-, utviklings- og utredningsarbeid. Studiet gir også gode forutsetninger for stillinger innen personalforvaltning eller stillinger som innebærer infor-

masjon og samfunnskontakt. Videre studiemuligheter Med en bachelorgrad kan du søke opptak til masterstudiet i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved HiMolde eller masterstudier ved andre universitet og høgskoler.


HØGSKOLEN SATSER PÅ TRIVSEL ”Jeg har lyst til å bli leder og utdanningen jeg får ved Høgskolen i Molde gir meg kompetansen og verktøyene jeg trenger. Jeg visste ikke noe om Molde før jeg kom hit, men har virkelig funnet meg til rette og stortrives.” Michael R. Larsen

bachelor i juss og administrasjon

himolde.no

55


MORGENDAGENS LEDERE ”Helse- og sosialtjenesten står overfor store utfordringer i årene som kommer. Vi trenger ledere som er innovative og kreative, som tør tenke nytt. Hvordan kan f. eks velferdsteknologi brukes inn i våre tjenester på en hensiktsmessig måte? Noen endringer er nødvendig på grunn av nasjonale føringer, som f. eks Samhandlingsreformen, og gjør at kommunene på relativt kort varsel må endre tjenesteproduksjonen. På andre områder må man opprette helt nye tilbud. Helse- og sosialtjenesten trenger dyktige ledere som kan se helhetsbildet og være med på å skape retningen for de tjenestene vi skal levere i årene som kommer. Morgendagens ledere må være modige, kunnskapsrike, reflekterte og fremtidsrettede!” Siri Haukaas

Enhetsleder Kirkebakken omsorgssenter, Molde kommune

56


LEDELSE I HELSEOG SOSIALTJENESTEN STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211

30

1 år – deltid

Molde

3 år relevant høgskole- eller universitetsutdanning

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Lokalt opptak/Søknadsweb

Studiet sikter mot å gi perspektiver, kunnskaper og verktøy som er nødvendig for å fylle ulike lederroller. Dette innebærer at studiet både skal bidra til utvidet forståelse på organisasjonsnivå, og økt innsikt i personlige lederkvalifikasjoner. Studiet skal skape økt forståelse for det endringspresset som helse- og sosialtjenesten står overfor, bl.a. gjennom sterkere krav til brukermedvirkning og vekst i antall private aktører. Helse- og sosialtjenesten er preget av profesjoner med høye krav til selvstendig yrkesutøvelse. Studiet skal kvalifisere til å gå inn i slike ledelsesutfordringer på en offensiv og løsningsorientert måte. Studiet tilbys av Høgskolen i Molde, Høgskulen i Volda og NTNU i Ålesund, som veksler på å tilby studiet.

Å utvikle kompetanse innenfor områdene personalledelse, samarbeid og endring er bærebjelken i studiet. Endringskompetanse innebærer at ledere både er i stand til å initiere endringer i egen organisasjon, og til å lede omstillinger som følge av helse- og sosialpolitiske reformer og krav. Målsettingen er å gi studentene en innføring i sentrale ledelsesbegreper og -metoder, som grunnlag for en problematiserende tilnærming til utfordringer i helse- og sosialtjenesten. Studiet skal bidra til både økt faglig innsikt og personlig trygghet.

Målgruppe Den primære målgruppen er ledere i den offentlig helse- og sosialtjenesten. Dette omfatter bl.a. avdelingsledere og virksomhetsledere, men også toppledere som mangler formell lederkompetanse. I tillegg er studiet beregnet for fagpersoner som ønsker å kvalifisere seg for lederstillinger. Målgruppen inkluderer også personer som arbeider i frivillige organisasjoner eller i privat helseog sosialtjeneste, tillitsvalgte og selvstendig næringsdrivende. I tillegg kan studiet være

et ledd i kvalifisering for utrednings- og konsulentarbeid. Studiet egner seg også for helse- og sosialarbeidere som primært ønsker økt organisasjonsforståelse, som et ledd i egen kompetanseutvikling. Videre studiemuligheter Studiet er godkjent som en modul i masterstudiet i samfunnsendring, organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Molde og i masterstudiet i meistring og myndiggjering ved Høgskulen i Volda. himolde.no

57


SAMFUNNSENDRING, ORGANISASJON OG LEDELSE siviløkonom* Mastergrad STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 1081

120

2 år

Molde

Relevant bachelorgrad

SØKNADSFRIST 15. april 2019 – Lokalt opptak/Søknadsweb

Næringsliv, offentlig forvaltning og organisasjoner opplever stadig behov for endring og omstilling. Det kan gjelde endringer i organisasjonen, som fusjoner, nye ledelsesformer eller tilpasning til krefter utenfor organisasjonen, som politiske kursendringer, endrede markedsbetingelser osv. En vesentlig utfordring for både ledere og ansatte er å forstå hvorfor og hvordan endringsbehov oppstår, og å kunne etablere strategier for hvordan endringer kan utnyttes positivt for egen organisasjon.

Studiet i samfunnsendring, organisasjon og ledelse skal gi deg bedre analytiske verktøy til å forstå og møte endringer som skjer i samfunnet og i organisasjoner. Jobbmuligheter Masterstudiet er for deg som allerede er, eller har ambisjoner om å arbeide som leder, mellomleder, rådgiver eller konsulent. Studiet kvalifiserer til å utføre avanserte analyser og utredninger innen offentlig forvaltning, privat næringsliv, frivillige organisasjoner 58

m.m. Studiet gir også kompetanse til stillinger innen undervisning og forskning. Hvorfor Høgskolen i Molde Ved Høgskolen i Molde har samfunnsfag, organisasjon og ledelse alltid vært viktige utdannings- og forskningsområder. Høgskolens bredde og faglige tyngde innenfor disse områdene vil gi deg den faglige støtten du trenger for å gjennomføre dette studiet. Høgskolens læringsmiljø er basert på tett kontakt mellom studenter og fagpersonale.

Studiets faglige innhold I tillegg til mastergradsoppgaven inneholder studiet kurs om organisasjoner i en global verden, sosiologisk og økonomisk organisasjonsteori, ledelsesteori, metode, innovasjonsteori, vitenskapsteori samt valgfrie emner. Studiet er tverrfaglig. Både økonomiske, sosiologiske og statsvitenskapelige perspektiver på endring tas opp. *Siviløkonom For studenter med bachelor i økonomi og administrasjon kan masterstudiet gi tittelen siviløkonom.


VIL BIDRA TIL EFFEKTIVE ORGANISASJONER ”Jeg er interessert i hvordan endringer og innovasjoner påvirker organisasjoner, og studiet er spesielt relevant i forhold til det jeg ønsker å jobbe med i framtiden. Jeg ønsker å jobbe med HR og organisasjonsutvikling i offentlig sektor og bidra til effektive og fleksible organisasjoner.” Knut Eikre

masterstudent, samfunnsendring, organisasjon og ledelse

himolde.no

59


60


HELSE- OG SOSIALFAG HiMoldes helse- og sosialfagsutdanninger er kjent for høy kvalitet, både i teori- og praksisundervisning, med tett oppfølging av studentene og gode praksisplasser. Bachelor i sykepleie Bachelor i vernepleie Master i helse- og sosialfag Videreutdanning i psykisk helsearbeid (1. år master) Videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge (1. år master) Videreutdanning i habilitering og miljøarbeid (1. år master) Videreutdanning i avansert klinisk sykepleie i kommuneog spesialisthelsetjenesten (1. år master) Philosophiae Doctor i Helse- og sosialfag (Ph.d.)

himolde.no

61


NYTT DELTIDSTUDIUM I SYKEPLEIE I KRISTIANSUND HØSTEN 2019 Deltidsstudiet er delvis nettstøttet og går over 4 år, dvs. med 75 % studieprogresjon. • Undervisningen gis fortrinnsvis i Kristiansund, men praksisområdet omfatter hele Nordmøre og Romsdal. • Studiet er lagt opp med ukesamlinger i Kristiansund. Noen teoridager vil bli lagt til Molde. Første samling blir i august 2019. • Studentene vil bli organisert i lokale studiegrupper. Mellom ukesamlingene jobber studentene med oppgaver i gruppe og individuelt. • Det er lagt opp til mer selvstudium enn i heltidsstudiet. • Opptak til studiet skjer gjennom Samordna opptak. Opptakskrav Generell studiekompetanse og minimum karakteren 3 i norsk og matematikk. Det kan også søkes på grunnlag av Realkompetanse

62

STORE JOBBMULIGHETER ”Som mannlig sykepleierstudent med en annen kulturbakgrunn, trives jeg godt på dette studiet. Det som er fantastisk med sykepleierutdanningen, er at den ikke bare gir gode jobbmuligheter, men har også mange ulike, spennende retninger man kan velge å fordype seg i videre. Med god tilrettelegging og ressurser som skolen tilbyr, og hyggelige faglærere, øker motivasjonen enda mer.” Ibrahim Ahmed bachelorstudent, sykepleie


SYKEPLEIE

Bachelorgrad 3 år heltid eller 4 år deltid BACHELORGRAD – HELTID MOLDE

SØKNADSFRIST

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 050

180

3 år – heltid

Molde*

Generell studie-/realkompetanse min. karakter 3 i norsk og matematikk

15. april 2019 Samordna opptak

BACHELORGRAD – DELTID KRISTIANSUND – NYTT TILBUD I KRISTIANSUND, HØSTEN 2019 STUDIEKODE S e samordna.opptak.no

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

180

4 år – deltid

Kristiansund

Generell studie-/realkompetanse min. karakter 3 i norsk og matematikk

15. april 2019 Samordna opptak

Som sykepleier får du muligheten til å hjelpe mennesker med ulike helsemessige behov. Sykepleiere arbeider med både barn, unge, voksne og eldre og samarbeider ofte tverrprofesjonelt. Behovet for sykepleiere er stort og du vil kunne finne deg jobb over hele landet, i Norden eller andre deler av verden.

Hvorfor Høgskolen i Molde? Sykepleierutdanningen i Molde er kjent for gode faglærere og tett oppfølging av studentene. HiMolde har tilgang på gode praksisplasser, og har en fullt utstyrt øvelsesavdeling med simuleringslab. Her får studentene simulere akutte situasjoner med avanserte pasientsimulatorer. Jobbmuligheter Sykepleiere fra HiMolde er ettertraktet i jobbmarkedet. De jobber med barn, unge, voksne og eldre innen alle felt av helsetjenesten: Sykehjem, hjemmesykepleie, psykisk helsearbeid, helsefremmede og forebyggende helsearbeid, bedriftshelsetjeneste,

sykehus, ambulansetjeneste, offshore og i internasjonale hjelpeorganisasjoner. Fremtidens sykepleiere har en sentral rolle i samhandling med ulike helseprofesjoner og sektorer i helsetjenesten. Studiets innhold Sykepleierutdanningen består av teori- og kliniske studier. Utdanningen er forskningsbasert og har praksisnær undervisning. Teoristudiene er sykepleiefaglige, naturvitenskapelige og samfunnsvitenskapelige. Den kliniske delen av studiet vil foregå innenfor alle områder av helsesektoren. Studiet har obligatorisk oppmøte.

*Studiegrupper i Molde eller Kristiansund Heltidsstudiet har egen studiegruppe i Kristiansund og får deler av undervisningen tilrettelagt i Kristiansund. Undervisningen som gis til samlet kull vil foregå i Molde. De kliniske studiene vil skje i hele Romsdal og på Nordmøre for begge studiegruppene. Videre studier og utveksling HiMolde tilbyr videreutdanninger, master- og ph.d. i helse- og sosialfag. Som sykepleiestudent har du mulighet til å ta deler av studiet eller praksisopphold ved en av samarbeidspartnere i utlandet. himolde.no

63


VERNEPLEIE Bachelorgrad

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 060

180

3 år

Molde

Generell studie-/realkompetanse

SØKNADSFRIST

15. april 2019 – Samordna opptak

Vernepleieryrket gir deg muligheter til å bidra til at mennesker med funksjonsvansker kan oppnå større grad av selvstendighet og livskvalitet. Vernepleierens oppgave kan også være å forebygge funksjonsvansker. Samarbeidsferdigheter er viktig både i utdanning og i yrkesutøvelse. Som vernepleier vil du arbeide for å ivareta menneskers ulike behov. Hvorfor Høgskolen i Molde? Høgskolen i Molde er den eneste institusjonen i regionen som tilbyr vernepleierutdanning. Tilgangen på praksisplasser er god, og vi sikrer studentene tett oppfølging i både teori- og praksisperioder. Du blir godt kjent med både lærere og medstudenter. Høy kvalitet hos den faglige staben og fokus på forskningsbasert undervisning gir studentene både bredde og dybde i utdanningen. Jobbmuligheter Det er stort behov for vernepleiere, og jobbmulighetene er mange og varierte. Aktuelle arbeidssteder for vernepleiere er bl.a. i omsorg for funksjonshemmede, eldreomsorg, psykisk helsearbeid, rusomsorg, barnevern 64

og i hjemmebaserte tjenester. Vernepleiere jobber også i barnehage- og skolesektoren. Studiets innhold Arbeidsformene i studiet er varierte, med stor vekt på problemløsning i grupper, diskusjoner og personlig utvikling. Studiet har obligatorisk oppmøte. Teoristudier • Samfunnsvitenskapelige og juridiske emner • Psykologiske og pedagogiske emner • Helsefaglige emner • Miljøarbeid og habiliterings- og rehabiliteringsarbeid

Praksisstudier Vernepleierutdanningen i Molde har et sterkt fokus på praksis. Studentene er ute i praksisstudier i fem av seks semestre. Praksis vil foregå i områder som barnehage/skole, pleieog miljøarbeid, praksis med personer med utviklingshemming og fordypningspraksis. Videre studiemuligheter Studiet gir grunnlag for å ta videreutdanning innen en rekke områder. Høgskolen i Molde tilbyr flere helse- og sosialfaglige videreutdanninger og et masterstudium i helse- og sosialfag. Vi tilbyr også ph.d. i helse- og sosialfag. Les mer om studiet og jobbmuligheter på vernepleier.no


NÆRHET TIL DET MESTE ”Fordelen med en liten høgskole er at det er kort veg til faglærer og det sosiale fungerer utrolig bra.” Monica Vuttudal

NYTT OPPTAK TIL DELTIDSTUDIUM I VERNEPLEIE HØSTEN 2020

bachelor i vernepleie

Deltidsstudiet er delvis nettstøttet og går over 4 år, dvs. med 75 % studieprogresjon. • Studiet er lagt opp med ukesamlinger, med oppstart høsten 2020. • Studentene vil bli organisert i lokale studiegrupper. Mellom ukessamlingene jobber studentene med oppgaver i gruppe og individuelt. • Det er lagt opp til mer selvstudium enn i heltidsstudiet.

himolde.no

65


HELSE- OG SOSIALFAG Mastergrad – IKKE OPPTAK HØSTEN 2019

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 2070

120

2 år – heltid el. 4 år – deltid

Molde

Relevant bachelorgrad eller tilsvarende, 1 års klinisk praksis

SØKNADSFRIST 15. april 2020 – Lokalt opptak

Studiet er rettet mot kliniske hjelperelasjoner innenfor somatisk og psykisk helse, samt sosialfaglig arbeid. Sentralt i studiet står utforskning av det direkte arbeidet med pasienter og brukere, pårørende og sosiale nettverk, helse, samt sosialfaglig arbeid.

Mastergraden er forankret i følgende forsknings- og kompetanseområder: • Psykisk helsearbeid • Aldring og omsorg for eldre • Funksjonshemming og rehabilitering • Fenomenologisk tilnærming til sårbare grupper • Tverrprofesjonelt samarbeid • Omsorg til pasienter med somatisk sykdom og lidelse

som egne, selvstendige utdanninger eller inngå som første del av mastergradsstudiet.

parallelt. Studentene forholder seg da til to ulike studieplaner som, med tilpasning, er forenlig.

HiMolde tilbyr følgende videreutdanning, alle på 60 studiepoeng: 1. Psykisk helsearbeid 2. Psykososialt arbeid med barn og unge 3. Habilitering og miljøarbeid 4. Avansert klinisk sykepleie i kommune- og spesialisthelsetjensten

Organisering Studiet kan tas på heltid eller deltid. Studiets første del består av fire valgfrie studieretninger. Alle studieretningene har fokus på utfordringer relatert til helse og lidelse, funksjonstap og hvordan opprette og vedlikeholde en relasjon som oppleves som virksom for pasienten/ brukeren. Studieretningene kan gjennomføres

Andre kliniske videreutdanninger i helse- og sosialfag kan godkjennes som første delen av mastergradsstudiet, evt med tilleggskrav. Fordypning i den kliniske hjelperelasjonen står sentralt i studiets andre del. Studentene sluttfører den andre delen av mastergradsstudiet gjennom å skrive masteroppgaven. For heltidsstudenter tas studiets del 1 og del 2

Forkunnskaper Søkere som tidligere har en av høgskolens fem videreutdanninger eller har annen klinisk videreutdanning som kan godkjennes for opptak til masterstudiet, kan søke opptak til mastergradens andre del. Disse må dokumentere tilstrekkelig kunnskaper i vitenskapsteori og forskningsmetode. Opptak til andre del av mastergradsstudiet i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde forutsetter et karakterkrav på gjennomsnitt C eller bedre, samt C eller bedre på fordypningsoppgaven.

66

Videre studiemuligheter Studiet kan videre kvalifisere for opptak til doktorgradsstudier innen helse- og sosialfag.


PSYKISK HELSEARBEID Master – del 1 – IKKE OPPTAK HØSTEN 2019

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 2045

60

2 år – deltid

Molde

Bachelor i helse-/sosialfag og minst 1 års relevant praksis

SØKNADSFRIST 15. april 2020 – Lokalt opptak

Videreutdanning i psykisk helsearbeid, tverrfaglig fordypning i psykososialt arbeid.

Hovedmål Studiet skal kvalifisere helse- og sosialarbeidere til forebyggende, behandlende og rehabiliterende arbeid med mennesker som har psykiske problemer. Studentene skal etter endt utdannelse ha utviklet sine ferdigheter i å gi omsorg og hjelp til mennesker med psykiske problemer og lidelser på en måte som styrker deres evne til å ta i bruk egne ressurser og øker muligheten til å mestre egen livssituasjon. Utdanningen legger særlig vekt på at studentene skal utvikle og etablere et fundament av psykoterapeutiske holdninger, forståelses- og kommunikasjonsmåter, basert på selvpsykologi, kognitiv terapi og personsentrert terapi. Studentene får grundig innføring i ulike familie- og nettverkstilnærminger. Studiets faglige innhold Studiet består av delemner der utvikling av

relasjonskompetanse står sentralt: • Vitenskapsteori, forskningsetikk og forskningsmetode • Psykisk helsearbeid: organisering, koordinering og tverrprofesjonelt samarbeid • Analytisk og systematisk bruk av kommunikasjon og samspillskompetanse • Psykoterapeutiske behandlingsper spektiver Organisering Studiet er organisert som et deltidsstudium over 2 år med tilsammen 11 ukesamlinger. I tillegg møtes studentene og veileder i refleksjonsgrupper fem ganger hvert semester. Fokus i gruppene er utvikling og utøvelse av psykoterapeutisk kompetanse gjennom felles refleksjon med utgangspunkt i kliniske samspill. I tredje semester gjennomfører studentene syv ukers klinisk praksis.

Videre studiemuligheter Videreutdanningen kan gjennomføres som egen, selvstendig utdanning eller inngå som første del av masterstudiet i helse- og sosialfag ved HiMolde. Studiet kan også kvalifisere for innpass ved andre masterstudier ved andre høgskoler og universiteter. Opptak til andre del av mastergradstudiets i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde forutsetter et karakterkrav på gjennomsnitt C eller bedre. Det er krav om politiattest. Flere videreutdanninger Voldsrisikovurdering/voldsrisikohåndtering Hvordan forstå, utrede og håndtere voldsrisiko hos mennesker med psykiske lidelser. Et samarbeid mellom HiMolde og Helse Sørøst og Oslo universitetssykehus, Ullevål. www.sifer.no himolde.no

67


PSYKOSOSIALT ARBEID MED BARN OG UNGE

Master – del 1 – IKKE OPPTAK HØSTEN 2019

FAGLIG PÅFYLL

STUDIEKODE

STUDIEP.

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

211 2050

60

2 år – deltid

Molde

Relevant bachelorgrad eller tilsv., 2 år relevant yrkeserfaring og/eller arbeid med barn/unge i minst 50% stilling i studietiden

15. april 2020 Lokalt opptak

Studiets hovedmål • Utvikle kunnskap og kompetanse i tråd med barn og ungdoms behov • Bedre samarbeid og koordinering av tjenestene for barn og unge • Fokusere på barn og ungdoms mestring i dagliglivet Studiet er både tverrfaglig og tverretatlig. Det er lagt vekt på å rekruttere studenter som kan avspeile hele spekteret av yrkesgrupper som møter barn og unge i sin hverdag. Eksempler: Ansatte i skole, barnehage, helse- og sosialtjenester, barnevernet, politietat og kultur- og fritidstilbud Organisering Studiet er organisert som et deltidsstudium over 2 år (fire semestre). Studiet er samlings68

og nettbasert, og har veiledede handlings- og refleksjonsgrupper. Videre studiemuligheter Videreutdanning i psykososialt arbeid med barn og unge kan gjennomføres som egen, selvstendig utdanning eller inngå som første del av mastergradsstudiet i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde. Studiet kan også kvalifisere for innpass ved andre mastergradsstudier ved andre høgskoler og universiteter. Slik godkjenning må gis av den institusjonen som tilbyr mastergradsstudiet. Opptak til andre del av mastergradsstudiet i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde forutsetter et karakterkrav på gjennomsnitt C eller bedre. Studiestart August 2020, forutsetter ekstern finanisering.

”Jeg hadde hørt mye positivt om videreutdanningen. Jeg synes det er et veldig trivelig miljø på HiMolde, både blant ansatte og studenter. Det beste er det faglige påfyllet som jeg har tenkt å bruke i jobben min og videre til en mastergrad.” Ann Kristin Flemmen Eggen psykososialt arbeid med barn og unge


himolde.no

69


ETTERSPURT KOMPETANSE ”Jeg valgte dette studiet fordi det virket spennende og er en ny videreutdanning som har fokus på viktige emner som miljøarbeid og tverrprofesjonalitet. Kompetansen det gir er etterspurt, for eksempel i forbindelse med samhandlingsreformen rundt om i kommunene. HiMolde har et godt etablert læringsmiljø og er dyktige på å ivareta studentene.” Martin Magerøy miljøarbeid og tverrprofesjonalitet

70


HABILITERING OG MILJØARBEID Master – del 1 – IKKE OPPTAK HØSTEN 2019

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

211 2053

60

2 år – deltid

Molde

Bachelor i helse-/sosialfag og minst 1 år relevant praksis

Mennesker med ulike funksjonshemminger har ressurser og utviklingsmuligheter som må sees og anerkjennes av tjenesteyter. Samtidig må deres individuelle behov møtes med tilpasset hjelp og forståelse for kontekstens betydning.

Hovedmål Videreutdanningen er rettet mot tjenester for mennesker med funksjonshemminger, med spesielt fokus på autismespekterforstyrrelser, multifunksjonshemming og utfordrende atferd.

Målgruppe Studiet retter seg mot studenter med helse, sosialfaglig eller pedagogisk høgskoleutdanning. I tillegg er det krav om minst ett års relevant yrkespraksis etter fullført bachelorutdanning. Unntak fra praksiskravet kan vurderes. Søkere med annen tilsvarende utdanning kan tas opp etter særskilt vurdering. Det er krav om at studentene under utdanning har minst 50 % stilling av relevans for studiets emner. Studiets organisering og faglige innhold Studiet er en tverrfaglig videreutdanning organisert som et deltidsstudium over 2 år, og kan inngå som 1. år i en mastergrad i helse- og sosialfag. Videreutdanning er en av fem alternative studieretninger som kan gjennomføres som en egen selvstendig utdanning, eller

SØKNADSFRIST 15. april 2020 – Lokalt opptak

inngå som første del av masterstudiet. Studiet er inndelt i seks emner: • Vitenskapsteori, forskningsetikk og metode (7,5 stp) • Funksjonshemming, inkludering og deltakelse (10 stp) • Tverrprofesjonelt samarbeid (10 stp) • Psykologisk perspektiv, juridiske emner og etisk refleksjon (5 stp) • Kliniske og pedagogiske tilnærminger (12,5 stp) • Fordypningsoppgave (15 stp) Viderer studiemuligheter Det er muligheter for videre masterstudier etter endt videreutdanning, forutsatt at en har karakteren C eller bedre på avsluttende oppgave.

himolde.no

71


AVANSERT KLINISK SYKEPLEIE

i kommune- og spesialisthelsetjenesten Master del 1 – med tre valgfrie fordypningsområder IKKE OPPTAK HØSTEN 2019

STUDIEKODE

STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

211 2059

60

2 år – deltid

Molde

Bachelor i sykepleie og min. 2 år relevant praksis

15. april 2020 – Lokalt opptak

Hvorfor studere Avansert klinisk sykepleie? Antall pasienter med alvorlige- og progredierende sykdommer som demens, hjertesvikt, KOLS, diabetes, kreft, ALS, hjerneslag o.l. er økende, og mange av pasientene har sammensatte og komplekse behov. Dette utfordrer helsetjenesten faglig, økonomisk og organisatorisk, og det er behov for en mer avansert sykepleierolle i den kommunale helse- og omsorgstjenesten.

Organisering og videre studiemuligheter Avansert klinisk sykepleie utgjør del 1 i vår master i helse- og sosialfag - kliniske hjelperelasjoner overfor sårbare grupper. Studiet har en felles del, og en valgfri fordypning innen: • demensomorg • palliativ omsorg • omsorg ved komplekse sykdomstilstander.

Studiet er utarbeidet etter modell av «Nurse practitioner» (NP), og gir deg avansert klinisk kompetanse til å møte utfordringer i kommune- og spesialisthelsetjenesten.

Se beskrivelsen av disse på himolde.no/studier Master del 2 er en videreføring av master del 1, og kan tas på heltid over ett år eller deltid på to år.

Dette lærer du Systematisk kartlegging og helhetlig vurderinger av pasientens helsetilstand, beslutninger og iverksettelse av sykepleieintervensjoner. Forebygging, oppfølging, rehabilitering, pasient- og pårørendeopplæring, veiledning og undervisning. Lindring i livets sluttfase, samt teamarbeid, ledelse og samarbeid med andre profesjoner.

Opptakskrav Det kreves et karaktergjennomsnitt på C eller bedre dersom du søker deg inn på hele masterstudiet.

72

Muligheter for internasjonal utveksling Det er mulig å ta deler av studiet - teori eller klinisk praksis i utlandet. HiMolde har samarbeidsavtaler med internasjonale universitet og sykehus.


RUSTET FOR BEDRE BESLUTNINGER FOR PASIENTENE ”Som sykepleier kjente jeg et økende behov for mer kunnskap om pasienter med komplekse og sammensatte sykdomstilstander. Jeg ønsket å bli bedre i stand til å vurdere og ta beslutninger når pasienten er akutt, kritisk eller kronisk syk. Gjennom studiet i Avansert klinisk sykepleie har jeg blant annet fått avansert kunnskap og utviklet ferdigheter i systematisk kartlegging og vurdering av pasienters helsetilstand. Studiet har gjort meg flinkere til å kommunisere og samhandle med pasienter, kollegaer og andre profesjoner. Jeg anbefaler studiet til sykepleiere i både kommune- og spesialisthelsetjenesten!” Marlene Dalen Heggem student, Avansert klinisk sykepleie

himolde.no

73


PH.D. I HELSEOG SOSIALFAG STUDIEPOENG

VARIGHET

STUDIESTED

OPPTAKSKRAV

SØKNADSFRIST

180

3-4 år

Molde

Mastergrad el. tilsvarende innen relevant fagområde

Fortløpende opptak Lokalt opptak

Studieløpet må være finansiert, f.eks. gjennom stipendiatstilling.

Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda tilbyr i fellesskap forskarutdanning i helse- og sosialfag, med spesialisering innan ”Profesjonsutøving – vilkår og utvikling”. Utdanninga fører fram til graden Philosophiae Doctor.

Sentrale tema i ph.d.-utdanninga og forskinga i fagmiljøa er: • relasjonen profesjonsutøvar og pasient/klient • profesjonelle verdiar • bruk av skjønn i profesjonsutøving • forholdet til administrative og politiske system • vitskaplege teoriar og metodar som kan nyttast i studiet av slike tema. Studiet ber preg av ei brei fagleg orientering og tverrfagleg tenking på tvers av profesjonsgrenser og tenestenivå. Utdanninga rettar seg 74

mot studentar med gjennomført masterutdanning (120 stp) på relevante fagområde. Både sjukepleie, vernepleie, sosionom, barnevernsutdanning og andre direkte helseog sosialrelaterte profesjonar er relevante fagområder som gir god bakgrunn for å gå inn på ph.d.-utdanninga. Kandidatar frå andre fagområde kan også få opptak om ein er oppteken av spørsmåla som blir dekt av ph.d.-utdanninga. Det kan til dømes vere lærarutdanning, psykologisosiologi, etikk, filosofi, juss, statsvitskap, leiing- og administrasjonsfag, logistikk og kommunikasjonsfag.


IVARETA VERDIFULL TID ”Når mor eller far er alvorlig syk og døende, kan barn og unge oppleve familiens hverdag som uforutsigbar, skremmende og kaotisk. Men den siste tiden i mors eller fars liv er også en verdifull tid, som det er viktig at barn får anledning til å delta i på egne premisser. Mitt doktorgradsprosjekt utforsker hvordan våre oppfatninger – og antagelser om barn kan ha betydning for hvordan de blir ivaretatt ved foreldrenes sykdom og død.” Ingrid Hogstad Johansen ph.d.-stipendiat

himolde.no

75


Bedriftsutplassering Som student ved flere av våre bachelorstudier har du anledning til å bruke deler av studiene i en bedrift eller organisasjon. Alle våre helse- og sosialfagstudenter har omfattende praksis ved et sykehus, kommune eller tilsvarende.

Fjerde semester Ved enkelte studier kan du velge faget ”Utplassering i bedrift”. Da jobber du i en bedrift i det fjerde semesteret. Studentene jobber halvparten av tiden med relevante oppgaver i bedriften og den andre halvparten brukes til å skrive en oppgave i tett samarbeid med bedriften. Ta kontakt med din faglærer for spørsmål om mulighetene for utplassering.

Les mer på www.himolde.no/studier/utplassering

76

Arbeidserfaring Ved å velge en slik utplassering vil du få relevant arbeidserfaring, samtidig som du får testet ut kunnskapen din i arbeidslivet. For de av studentene som velger utplassering i bedrift, vil det siste året av studiene gi en bedre læringseffekt, siden du da har mange praktiske erfaringer å henge kunnskapen på.

INNSIKT I ARBEIDSLIVET ”Det å være utplassert i bedrift var supert for meg! Det gav meg knagger å henge kunnskapen på samtidig som jeg fikk en bredere innsikt i hvordan kunnskapen anvendes. Det er jo derfor vi studerer, for å lære oss ting som vi kan videreutvikle i arbeidslivet. I løpet av praksisperioden fikk jeg også tilbud om fast jobb, noe jeg takket ja til. I jobben har jeg god bruk for fagene jeg hadde på HiMolde. Jeg har også lært meg nye måter å tilegne meg kunnskap på, noe som kommer godt med i arbeidslivet.”

Ragnhild Farstad

Finansiell rådgiver, Sparebanken Møre tidligere økonomistudent, HiMolde


Brunvoll

Foto: Panorama HIM, Terje Aamodt.

himolde.no

77


Med verden som lekegrind! Mange av HiMoldes studenter kommer fra utenlandske læresteder. Nær 250 studenter fra over 60 ulike nasjoner er med på å gjøre Molde Campus til et flerkulturelt studiested.

De internasjonale studentene er enten Erasmusstudenter eller gradsstudenter ved ett av de internasjonale masterprogrammene våre eller ved ph.d.-programmet i logistikk. Hvert år arrangeres Internasjonal dag på Campus og her kan du få både kulturelle og gastronomiske smakebiter fra hele verden. Jobbmuligheter i fremtiden Alle studenter som er tatt opp ved et 78

studieprogram ved Høgskolen i Molde har tilbud om å reise på utveksling. Gjennom våre utvekslingsprogram med institusjoner over hele verden kan du kombinere studier med kultur, språk og opplevelse! Du vil få innblikk i andre kulturer, økt språkkunnskap, nye venner og ikke minst minner for livet. Med tanke på framtidige jobbmuligheter, etterspør næringslivet internasjonal kompetanse og språkkunnskaper som du kan oppnå gjennom et semester i utlandet.

Opphold Utvekslingsoppholdet kan vare fra en måned til to semestre og godkjennes som en del av graden du tar ved Høgskolen i Molde. Les mer på: www.himolde.no/studier/studentutveksling


Foto: Panorama

EN UNIK MULIGHET ”Det er mange som snakker om å dra på utveksling, men å gå fra ord til handling er lettere sagt enn gjort. Til deg som vurderer å dra på utveksling, go for it! Det er en unik mulighet til å oppleve en ny kultur, få nye vennskap og et internasjonalt nettverk. Du kommer ikke til å angre.”

Guro Iveland

Studiested: ESCE International Business School, Paris

”Jeg sitter igjen med mange gode venner og minner, både fra skolehverdagen og fritiden” himolde.no

79


HiMoldeX – åpen kursplattform Gjennom vår åpne kursplattform HiMoldeX.no er vi helt i front når det gjelder å gjøre forelesninger og studiemateriell tilgjengelige for studentene. Gjennom videoforelesninger kan studentene følge med på undervisningen samme hvor de er, så lenge de har nettilkobling. Alt er åpent, tilgjengelig og gratis, altså «annerledes og bedre» i praksis. Ønsker du å ta enkeltemner, så må du melde deg opp som emnestudent. Frist for oppmelding er 1. desember for vårsemesteret og 1. august for høstsemesteret. 80


SPORT

15 videoer ØKONOMI

31 videoer

LOGISTIKK

32 videoer

IT

7 videoer

I dag er det mellom 200 og 300 studenter som daglig er inne på HiMoldeX for å se videoforelesninger, og antall emner som tilbys vokser stadig. I dag er ca 50 emner åpne for publikum. Fleksibelt og tilgjengelig Det er flere grunner til at Høgskolen i Molde ønsker å dele forelesninger åpent til egne studenter og omverdenen, men det viktigste er at dette bidrar til å heve studiekvaliteten og tilgjengeligheten. I en hektisk studiehverdag er det betryggende at en kan se om igjen forelesninger på nettet. Skal du forberede deg til eksamen eller se oppgaveløsningen på nytt, så er de tilgjengelige, bare et tastetrykk unna. EGET STUDIUM PÅ HIMOLDEX.NO Du kan følge all undervisning i årsstudiet i IT via HiMoldex.no

JUSS OG SAMFUNNSFAG

7 videoer

moldestudenten ismuget-himolde logistikkforum himolde

twitter.com/himolde

fb.com/himolde fb.com/apningsukahimolde fb.com/iStudent.Molde fb.com/HIKSU.Aktivitetsgruppa fb.com/simolde fb.com/PanoramaHiM

himolde.no

81


Søk studieplass ved HiMolde Årsstudier og bachelorstudier

Emnestudent

I denne brosjyren finner du alle våre bachelor- og årsstudier. Disse skal du søke på gjennom Samordna opptak (SO). Logg inn på samordnaopptak.no og registrer din nettsøknad. Studiekoder finner du på SOs nettsider, på www.himolde.no/ studier/program under hvert enkelt studium eller i denne brosjyren.

Emnestudenter får studierett til enkeltemner, og må følge ordinær undervisning, frister og arbeidskrav som emnene tilsier. Studieretten er begrenset til det/de enkeltemne(r) du får opptak til. Emnestudenter betaler ordinær semesteravgift. Søknad registreres i høgskolens lokale søknadsweb. Les mer på: www.himolde.no/studier/opptak/enkeltemne

Ordinær søknadsfrist er 15. april Gjelder også for dem med reservert studieplass fra i fjor.

Søknadsfrist (siste frist for å søke) • 1. august for høstsemesteret • 1. desember for vårsemesteret

Søknadsfristen er 1. mars for søkere med • Dokumenterte grunner for særskilt vurdering • Dokumenterte grunner for tidlig opptak • Realkompetanse

HiMoldeX HiMoldeX er en åpen kursplattform som har emner med kursmaterial åpent tilgjengelig og med video av forelesninger. Helt åpent. Helt gratis. Tilgjengelig for alle.

Videreutdanning og masterstudier I denne brosjyren finner du også alle våre master- og videreutdanninger som har lokalt opptak. På www.himolde.no/studier/opptak finner du informasjon om opptak til videreutdanninger og masterstudier, og en link til vår søknadsweb for disse studiene. Søknadsfristen kan variere. Se under det enkelte studium hvilken søknadsfrist som gjelder.

82

Kontakt oss Høgskolen i Molde – Vitenskapelig høgskole i logistikk Postboks 2110, 6402 Molde www.himolde.no E-post: opptak@himolde.no Telefon studentservice: 71 21 40 00


Tett på med Panorama Panorama – dekker livet på og rundt campus.

Høgskoleavisa publiserer reportasjer om folk, forskning og samfunn på Molde Campus og i molderegionen. Studentfrilansere er en viktig ressurs for Panorama, studenter som har interesse og talent for journalistikk og fotografering kan derfor få opplæring og

verdifull yrkeserfaring i en redaksjon med både norske og internasjonale kolleger. Panorama samarbeider redaksjonelt med de uavhengige UH-avisene i Oslo, Bergen og Trondheim. Les mer på www.panorama.himolde.no


Design:

www.himolde.no

Foto: Espen A. Istad, Einar Engdal, Arild J. Waagbø, Anne Berit Ersnes/Kvernberget Fotostudio

Avsender: Høgskolen i Molde Postboks 2110 6402 Molde

Profile for Tibe

Høgskolen i Molde skolekatalog 2019-2020  

Høgskolen i Molde skolekatalog 2019-2020  

Profile for tibemolde