Page 1

HUSBILAR 2018

#välbefinnande


BÜRSTNER 2018

#välbefinnande I närapå 60 år har husvagnarna från Bürstner varit en del av gatubilden i hela Europa. För denna framgångssaga kan vi tacka kloka och framsynta konstruktörer samt våra kvalificerade och engagerade medarbetare – och dessutom alla de människor som uppskattar denna semesterform och som har visat oss sitt förtroende genom att välja en husvagn från Bürstner. Sedan de första hus-

vagnarna presenterades, har mycket ändrats. Under årens lopp har Bürstner ofta presenterat egenutvecklade produkter som kommit att sätta sin prägel på marknaden, där Plus-modellerna med sina unika nedsänkbara sängar är ett gott exempel – och utvecklingsarbetet fortsätter så att man redan från början känner sig som hemma i en Bürstenr.


NYTT

EN VÄLGÖRANDE NATTSÖMN

VARDAGSERGONOMI

Varför det är så viktigt att sova gott

Stil och design för ditt välbefinnande

4

Passande madrass plus ribbotten Vare sig du är hemma eller i husbilen, gäller det att inte kompromissa när det gäller madrassen. Enligt alla exper-

ter ska madrassen ha olika zoner, som ger efter för axeloch bäckenparti, så att musklerna kan slappna av, men samtidigt måste madrassen ge tillräckligt stöd åt ryggraden. Av denna anledning använder Bürstner 5-zons kallskummadrasser, som kännetecknas av en hög elasticitet, olika zoner och en god hållbarhet. Även så kallade watergel-madrasser, som Bürstner erbjuder som tillval, kan rekommenderas. Dessa lämnar efter sig en angenäm känsla av kyla, de formar sig efter kroppen och ger en känsla av att man ligger i vatten. Under alla omständigheter, är en förstklassig ribbotten den bästa grunden. Hitta den rätta kudden Stor eller liten, tjock eller mager? Viktigt är, att kudden ger ett gott stöd åt nackkotorna (små kuddar är ofta bättre härvidlag). Se också till att enbart huvudet, och inte också axlarna, vilar på kudden.

TOTALT VÄLBEFINNANDE

På jakt efter trygghet Vårt hem har för oss människor en stor känslomässig betydelse. Hur stor denna betydelse är, framgår av den representativa boendestudie som år 2015, gjordes av det oberoende marknadsforskningsinstitutet TNS Infratest. Enligt studien anser 90 % av de tillfrågade att det är viktigt att man känner sig trygg och mår bra i sitt eget hem. Förutom detta visar också studien, att smaken när det gäller möbler, acessoarer och textilier – både när det gäller form och färg – förändras under livets olika faser. Det är därför knappast förvånande, att känslan av välbefinnande

inom de egna fyra väggarna står högt i kurs hos de allra flesta. Och den som på ett harmoniskt och smakfullt sätt har inrett sitt hem, vill naturligtvis göra detsamma i sin husbil. Man vill kunna sätta sin egen prägel på inredningen, för att på så sätt ge uttryck för sin personlighet. När det gäller inredning, är Bürstner en trendsättare genom att kunna erbjuda sina kunder stora valmöjligheter – till exempel med klädslar med flera olika färg- och tygvarianter. Detta för att inte något ska hindra den som vill skapa sin personliga miljö.

Villa, lägenhet eller husbil – inredning efter egen smak förhöjer alltid trivseln

Bild: © Rivièra Maison

Vad vi än köper, spelar designen en avgörande roll. Det betyder att stolar, skåp och andra inredningsdetaljer inte bara ska vara ”vackra” – de ska också vara ergonomiskt rätt utformade. Syftet med ergonomin – ordet kommer från de grekiska orden ”ergon” (arbete) och ”nomos” (lag) – är att hitta den optimala anpassningen av arbetsmiljö och omgivning till vardagsmänniskans behov. Oavsett om vi är på vår arbetsplats, befinner oss i köket eller har semester så spelar ergonomin hela tiden en viktig roll. Varför det är på detta viset, är lika enkelt som självklart: En ergonomisk utformning av till exempel möbler och redskap kommer varje människa till godo, eftersom man vid utformingen tar hänsyn till aspekter som hälsa, bekvämlighet och komfort. Även Bürstner har, sedan många år, tagit ergonomiska hänsyn vid utvecklingen och förbättringen av olika detaljer – i köket, badrummet och sovrumsdelen.

Visste du, att en människa sover nära en tredjedel (i genomsnitt 24 år) av sitt liv ? Men innan du börjar gräma dig över att du slösar bort din tid, och kanske bestämmer dig för att gå till sängs senare eller stiga upp tidigare, vill vi konstatera: Att sova är inte slöseri med tid. Tvärtom! För att hålla oss friska, och för att orka med vardagens slit, behöver vi alla vår regelbundna sömn. Dock kan antalet timmar vi behöver vila skilja. Medan den ene är pigg och utvilad efter sex timmars sömn, finns det andra som behöver sova i mellan åtta och tio timmar. Rent principiellt gäller dock, att det är viktigare att sova gott än att sova länge. Avgörande för en god sömn är, förutom ett inre lugn, de yttre betingelserna i ”sovrummet”.

5


HISTORIK

VÄGEN TILL FRAMGÅNG EDITION 30

30 år med husbilar Vi är mäkta stolta över att kunna fira detta 30-årsjubileum, och vill gärna att även du tar del av vårt ”Jubeljubileum”. Det finns mängder av skäl för dig att fira med oss, och för att markera vårt jubileum har vi förberett en speciell över-

1986 Premiär för husbilar

Första helintegrerade från Bürstner

Baserad på Fiat Ducato skapades en alkovmodell. Bodelen hämtades från husvagnstillverkningen, och anpassades till de krav som ställs på en husbil.

Bürstner presenterar sin första helintegrerade husbil.

1988

Halvintegrerade husbilen uppfinns Modellerna t 550, t 610 och t 620 markerar starten för denna husbilstyp, som än i denna dag är mycket framgångsrik.

6

Drag nytta av vårt jubileum, och få pengar över till semesterkassan.

2001

2005

31 000 på 15 år

Integration i Hymer-gruppen Bürstner blir en del av den välrenommerade Hymer-gruppen – idag Erwin-Hymer-Group.

2008

Mega-Van blir mega-innovativ

Framgångsrika Bürstner tar halvtidspaus. Efter 15 års husbilstillverkning har mer än 31 000 enheter funnit köpare över hela Europa.

1998

um

TILL JUBILEET: VÅR ”EDITION30”

raskning. I ”Edition30” hittar du ett urval av de mest omtyckta modellerna – givetvis med fantastisk extrautrutsning och ”Bürstner-typiska” detaljer. Så tag chansen – aldrig någonsin tidigare har erbjudandena varit så förmånliga.

1996

Jubeljubile

De mest omtyckta modellerna ur modellserierna Travel Van, Nexxo time och Ixeo Time som ”Edition 30”.

Första halvintegrerade med nedsänkbar säng

Bürstner presenterar halvintegrerade Mega-Van, baserad på Renault Master. Det innovativa konceptet, och det utdragbara garaget, väcker stor uppmärksamhet.

2003

Presentation av framgångsmodellen ”Delfin”

Under namnet Delfin introducerar Bürstner, som första tyska tillverkare, en husbil baserad på nya Renault Master. ”Delfin” imponerar bland annat med en bekväm förarhytt – som i en familjebuss.

Ixeos framgångssaga börjar. Som en vidareutveckling av idéerna bakom Mega-Van kommer Ixeo – ”originalet från uppfinnaren” – att bilda ny måttstock.

2007

Aero-Van med minimal förbrukning Medan drivmedelspriserna stiger, introducerar Bürstner Aero-Van, baserad på Mercedes-Benz Sprinter, och presenterar därmed en husbil med minimerad förbrukning. Samma år utses Aero-Van till ”Årets husbil” av tidningen promobil.

2016

För andra gången nummer 1 Ixeo vinner på nytt. Denna gång ”European Innovation Award” i kategorin ”invändig design”.

7


MODELLÖVERSIKT

Här hittar du dina drömmars husbil KOMPAKTA

LYSEO-FAMILJEN

CITY-CAR

LYSEO TD

Compact-Class

Comfort-Class

Innehåll Sid. 10

LYSEO TIME I Comfort-Class

LYSEO TIME A Comfort-Class

IXEO-FAMILJEN

IXEO TL Premium-Class

Sid. 38

IXEO I

Premium-Class

HELINTEGRERADE

Sid. 56

ELEGANCE Deluxe-Class

ALKOVMODELLER

ARGOS Deluxe-Class

Upp till 3,5 ton

Upp till 3,5 ton

Upp till 3,5 ton

Upp till 3,5 ton

Upp till 3,5 ton

Upp till 3,5 ton

5,0 ton

5,0 ton

Längd: 5,41 – 6,36 m Bredd: 2,08 m

Längd: 5,99 – 7,65 m Bredd: 2,30 m

Längd: 6,99 – 7,43 m Bredd: 2,32 m

Längd: 6,52 – 7,07 m Bredd: 2,33 m

Längd: 6,49 – 7,49 m Bredd: 2,30 m

Längd: 6,99 – 7,49 m Bredd: 2,32 m

Längd: 7,56 – 8,91 m Bredd: 2,35 m

Längd: 8,86 m Bredd: 2,30 m

4 sittplatser

Upp till 5 sittplatser

4 sittplatser

Upp till 6 sittplatser

Upp till 5 sittplatser

Upp till 4 sittplatser

4 sittplatser

6 sittplatser

Upp till 5 sovplatser

4 sovplatser

7 sovplatser

Upp till 4 sovplatser

Upp till 6 sovplatser

Upp till 5 sovplatser

6 sovplatser

Upp till 6 sovplatser

Sid. 18

Här hittar du vår konfigurator

Edition 30

S 2018

CAMPER VAN

e

#välbefinnand

8

Modellserien City Car hittar du i separat katalog

Vårt stora plus Många av våra husbilar ligger under 3,5-tonsgränsen. För dig betyder det: + ökad lastförmåga + lägre bränsleförbrukning + inga särskilda trafikregler eller andra bestämmelser

Vår uppfinning: Den nedsänkbara sängen i en halvintegrerad husbil

Med Bürstners fordonskonfigurator kan du, steg för steg, skapa dina drömmars husbil. www.buerstner.com/se/konfigurator

Längsmonterad i bilen och nedsänkbar nästan till sittdynornas nivå. Detta innebär ökad bekvämlighet och säkerhet vid sänggåendet.

Välj din husbil på hemsidan

Sid. 64

EDITION 30

Jubeljubileum

Nytt

4

Historik

6

Modellöversikt

8

LYSEO TD

10

LYSEO TIME I

22

LYSEO TIME A

30

IXEO TL

38

IXEO I

46

ELEGANCE

56

ARGOS

64

Klimat

72

Ergonomi

74

Sovkomfort

76

Förvaring

78

Säkerhet

80

Service

82

Klädslar

84

Planlösningar

86

”Edition 30”modellerna hittar du i en separat katalog.

Du vet vilka önskemål du har, och vilka krav du ställer på din husbil. På Bürstners hemsida får du hjälp att välja de modeller som passar dig bäst. www.buerstner.com/se/bygg-din-buerstner 9


LYSEO TD

Säsong är det egentligen alltid Njut av din frihet – och av de bästa sidorna hos varje årstid. Oavsett om det är varm och skön sommar eller om det är frostigt frisk vinter är det rätt tid för Lyseo TD, detta tack vare det nya Thermo-Floor-dubbelgolvet. Det som fungerar mot kyla fungerar nämligen också mot värme, och du kom-

mer alltid att ha samma angenäma känsla när du går genom fordonet – även när du gör det barfota. Men inte nog med det: Den genomtänkta konstruktionen Thermo-Floor ger också ett helt plant golv, från förarhytten till sovrummet. Det är verklig komfort! Så känner man sig som hemma.


LYSEO TD

3-rumslägenheten Ett modernt lågprofilchassi, och den genomtänkta placeringen av den utvändiga dekoren, gör att man knappt kan ana att det inne i nya Lyseo TD väntar en ståhöjd på ca 205 centimeter. Överallt i bilen kommer du att uppleva mer frihet, mer komfort och bättre ergonomi. För den som vill ha det där ”lilla extra” rekommenderar vi en närmare titt på ”Harmony Line”. Den här serien tillför nämligen det mobila hemmet en extra portion välbefinnande.

13


LYSEO TD

Utrymmesmiraklet Pluspunkter utvändigt + Alla modeller under 3,5 ton + Lågprofilchassi för bättre åkkomfort + Tak av glasfiberarmerad plast ger bättre skydd mot hagel och väderpåverkan + Golv av glasfiberarmerad plast + Bakaxel med bred spårvidd + Bodelsdörr i XL-format + Nedsänkt insteg och elektriskt manövrerat fotsteg + Servicecentral

Pluspunkter invändigt + Generösa innerutrymmen + Ståhöjd: ca 205 cm + Alla modeller med fasta sängar kan även fås med extra, nedsänkbar säng + Thermo-Floor-dubbelgolv + Helt plant golv, från förarhytt till sovrum + Inga störande hjulhus i badrum eller dusch + Stuvfack i golvet + LED-belysning + 5-zons kallskummadrasser med specialribbotten + 2 inredningsalternativ att välja mellan + 24 klädselkombinationer att välja mellan

TD 590 Klädsel: Sand / Etna Snickerier: Ginger Teak 14

15


LYSEO TD

Lyseo TD i 360°-vy

Välbefinnande är resultatet av ett harmoniskt samspel mellan färg, form och funktion. Med Lyseo TD får du allt detta.


LYSEO TD HARMONY LINE

Lyseo TD Harmony Line i 360°-vy

Exklusiva Harmony Line: särskilt utförande, bostadstillbehör, funktionella detaljer


LYSEO TD

LYSEO TD

Detaljer (invändigt)

Fler highlights

Vit (standard)

Vit (Harmony Line)

Optiskt Som en del av belysningspaketet (tillval) finns till exempel indirekt belysning under bänkskiva i köket.

Glädje I kökspaketet kommer du att glädjas åt den bakgrundsbelysta väggbeklädnaden med härligt ljus.

Lyseo TD är trendsättare och förvandlingskonstnär i ett. Detta gäller till exempel den bakre sittgruppen i TD 744, som efter att ha fungerat som lounge i en handvändning förvandlas till ett sovrum. Det gäller också, för den som så önskar, möjligheten att välja en nedsänkbar säng ovanför sittgruppen.

Detaljer (invändigt)

Generöst En Queens-bädd är en av de många valmöjligheterna i bilens bakre del. På båda sidor finns garderob / linneskåp.

Praktiskt Att ha favoritkläderna inom bekvämt räckhåll när man stiger upp, eller när man går till sängs, är mycket praktiskt.

Uppfriskande Alla duschar är utrustade med en förstklassig armatur och – vilket är lika viktigt – en vattenpump med stor kapacitet.

Tack vare Raumbad-lösningen finns det i Lyseo TD gott om svängrum, inte minst i den stora duschen helt utan störande hjulhus. Detta har blivit möjligt genom Thermo-Floor-dubbelgolvet. 20

Planlösningar TD 590

TD 690 G*

TD 700*

TD 710 G*

TD 728 G*

TD 734*

TD 744*

TD 745

* Kan beställas med nedfällbar säng ovan dinetten (tillval). Garagemodell

Snickerier

Färger (tillval) (gäller inte Harmony Line)

Utrustning

Funktionellt I den bakre sittgruppen i Lyseo TD 744 är bordet elegant dolt under soffan. Champagne (endast förarhytten)

Silver (endast förarhytten)

Grafit (endast förarhytten)

Ginger Teak

Santina

21


LYSEO TIME I

Bara att tuta och köra Med nya Lyseo Time I får man en unik tolkning av samspelet mellan form, utförande och funktion. Redan vid första anblick fascineras man av den stora framrutan som på daglig basis låter dig uppleva omgivningarna med vidsträckt utsikt. Med nya Lyseo Time I tar du klivet in i den exklusivaste klassens integrerade husbilar och ser dina resedrömmar gå i uppfyllelse.

23


LYSEO TIME I

Mycket utrymme att trivas i Pluspunkter utvändigt + Lågramschassi med extra bred spårvidd för bakaxel + GfK-tak för bättre skydd mot hagel och ogynnsam väderlek + LED-varselljus + Bodelsdörr XL + Bekvämt nedsänkt insteg + Fönster med aluminiumkarm + Lackerad frontspoiler

Pluspunkter invändigt + Mörkläggning av förarhytt med kassettgardiner + LED-lampor + Ståhöjd 212 cm + Nedfällbar säng i förarhytten + 5-zons-kallskummadrasser i alla fasta sängar + Klädskåp med belysning + Kylskåp 142 l + Ventilerade överskåp

I 734 Klädsel: Pastis / Nero Snickerier: Santina 24

25


LYSEO TIME I

Nya Lyseo Time I i 360°-vy

Sovkomfort – för oss betyder det tillgänglighet, generösa sängstorlekar och bekväma madrasser. Lyseo Time I har allt detta.


LYSEO TIME I

LYSEO TIME I

Detaljer (invändigt)

Fler highlights

Belysning Lampkonceptet med indirekt belysning skapar stämning.

Första åsyn Den breda kantlisten ger utseendemässigt mervärde åt fordonets utsida.

Planlösningar I 690 G

I 720

I 728 G

I 734 G

Utseende LED-varselbelysningen är rena fröjden för ögat var du än kör. Generösa mått på modeller med separat dusch (I 734 G) och samtidigt hög grad av funktionalitet på alla modeller med L-kök.

Detaljer (utvändigt)

Komfort Enkel i och urstigning tack vara den extra breda bodelsdörren och det nedsänkta insteget.

Garagemodell

Snickerier

Utrustning

90 l

Funktionell Utförandet i entrédelen övertygar i visuellt och funktionellt hänseende.

125 l Ginger Teak

Santina

Mycket enkel att lasta tack vare den stora garageluckan (till vänster, tillval). Den höjdjusterbara Queen-sängen ger maximalt utnyttjande av förvaringsutrymmet (I 734 G). 28

29


LYSEO TIME A

Resa med en klassiker Den som bestämmer sig för en kompakt alkovmodell, är en som älskar maximal semesterkänsla. Den reser gärna med barn och sportutrustning, och vill ha maximalt utrymme trots överskådliga yttermått. Här finns allt vad du kan förvänta dig av en modern husbil. Bodelsdörr i XL-format, förstklassig inredning och ett lyckat rumskoncept som i båda planlösningsvarianterna låter upp till 6 personer resa bekvämt. Med den attraktiva prissättningen för Lyseo A, blir det pengar över för nästa semesterresa.

31


LYSEO TIME A

Den familjevänliga husbilen Pluspunkter utvändigt + Tak av glasfiberarmerad plast ger bättre skydd mot hagel och väderpåverkan + Extra bred bodelsdörr + Lackerad frontspoiler + Elektriskt manövrerat fotsteg + Ramsänkning bak för större invändig garagehöjd + Bakaxel med bred spårvidd

Pluspunkter invändigt + Upp till 6 sittplatser under körning + Bäddbar mittsittgrupp + Ståhöjd: 198 cm + Indirekt takbelysning + Varmluftutsläpp med extra fläkt i alkoven + 5-zons kallskummadrasser i alla fasta sängar

A 700 Klädsel: Sand / Nero Snickerier: Ginger Teak 32

33


LYSEO TIME A

Nya Lyseo Time A i 360°-panorama

Trivselkänsla i XL-format och alltid behagligt varmt, tack vare luftutsläpp.


LYSEO TIME A

LYSEO TIME A

Detaljer (invändigt)

Fler highlights

Blickfång Den lackerade framspoilern ger ett extra lyft åt fordonet.

Bekvämt Ett tryck räcker för att de elektriska fönsterhissarna ska träda i funktion.

Vit (standard)

Planlösningar A 660 G

Bästa sovkomfort med generösa sängmått, gummilagrad ribbotten av trä och madrasser med avtagbara överdrag. För att det inte ska bli trångt i sittgruppen, finns en förlängningsskiva för bordet.

Detaljer (utvändigt)

36

Garagemodell

Behagligt Den optimalt placerade mugghållaren är populär och gör resan behagligare.

Tryggt Det elektriskt manövrerade fotsteget fälls ut med en knapptryckning och gör det tryggare att stiga in i, och ut ur, bilen. När det inte behövs, försvinner det in under bilens golv.

Säkert För säker transport är garaget utrustat med en lastförankringsskena med tillhörande öglor.

Generösa mått med Lyseo Time A: Till exempel när det gäller garaget och bodelsdörren i XL-format.

A 700 G

Anslutning Ett praktiskt USB-uttag för laddning av dina mobila enheter finns centralt placerat mitt på instrumentbrädan.

Snickerier

Färger (tillval)

Champagne (endast förarhytt)

Silver (endast förarhytt)

Utrustning

Ginger Teak

37


IXEO TL

Design och funktion Ixeo har, som första halvintegrerade husbil med nedsänkbar säng, kommit att bli en ny norm Med vidareutvecklingen från tvär- till längsplacerad säng har helt nya möjligheter uppstått. Utseendemässigt förblir den välbekanta hyttöverbyggnaden ett tydligt kännetecken. Gemensamt för alla fyra modellerna är den träfria konstruktionen, XPS-isoleringen, taket av glasfiberarmerad plast och bodelsdörren i XL-format – för att ta några exempel. Ixeo – originalet från uppfinnaren.

39


IXEO TL

På längs i stället för tvärs Pluspunkter utvändigt + Lågpofilchassi med bakaxel med bred spårvidd + Tak av glasfiberarmerad plast ger bättre skydd mot hagel och väderpåverkan + Bodelsdörr i XL-format samt nedsänkt insteg + Träfri konstruktion med XPS-isolering + Fönster med aluminiumkarm + Servicecentral + Alla modeller under 3,5 ton

Pluspunkter invändigt + Längsmonterad, elektriskt manövrerad nedsänkbar säng med nytt ergonomikoncept + Fast monterade ovanskåp vid den nedsänkbara sängen + 2 inredningsalternativ att välja mellan + Ståhöjd: 198 cm + LED-belysning + Rymlig sittgrupp

TL 680 G Klädsel: Faro Star Snickerier: Santina 40

41


IXEO TL

Här finns fler bilder Ixeo TL, 360°-panorering

Generös L-sittgrupp, över vilken den nedsänkbara sängen är nästan osynlig under taket.


IXEO TL

IXEO TL

Detaljer (invändigt)

Fler highlights

Genomtänkt Med läslampor monterade på sidorna i förarhytten, får du alltid ljuset dit där du vill ha det.

Vit (standard) Bekvämt Tack vare nedsänkt insteg är det lätt att stiga in i, och ut ut, bilen.

Garderob med innerbelysning: Smart placerad i entrédelen. Och strax intill det fristående kylskåpet – inom räckhåll för köket på andra sidan.

Detaljer (invändigt)

Anslutning Ett praktiskt USB-uttag för laddning av dina mobila enheter finns centralt placerat mitt på instrumentbrädan, och är lätt åtkomligt för både förare och passagerare.

Luftigt Takfönstret Midi Heki släpper in mängder med ljus och luft och ger en trivsammare interiör. Du avgör själv vilket av de många öppetlägena du vill använda.

Samlat I servicecentralen finns allt för påfyllning och tömning samlat på ett lättåtkomligt ställe. Smart lösning: kabelgenomföringen.

Utseende och funktion Fönster med aluminiumkarm ger ett lyxigare utseende och minskar risken för vindbrus

Planlösningar TL 640

TL 680 G

TL 728 G

TL 734

Garagemodell

Snickerier

Färger (tillval)

Grafitgrå (förarhytt)

Champagner (förarhytt och påbyggnad)

Silver (förarhytt och påbyggnad)

Riva Loft

Utrustning

Santina

Ta enkelt bort nackstöden från soffan, så skapas en praktisk förvaringshylla mellan kök och sittgrupp. 44

45


IXEO I

För den bästa tiden Upplev hur det är att färdas i en modern husbil med nya Ixeo I. Den här pinfärska Bürstner-varianten bjuder på verkliga finesser av rang. Med modern monteringsteknik, installationer i ergonomiska utföranden och smarta detaljlösningar kan du njuta av en alltigenom behaglig vistelse. Välj din favorit bland sju olika planritningar.

47


IXEO I

Finess av högsta klass Pluspunkter utvändigt + Lågramschassi med extra bred spårvidd för bakaxel. + Nya Bürstner-hybridbakljus + LED-varselljus + Serviceenhet + Träfri installation med XPS-isolering + Fönster med aluminiumkarm + Nedsänkt insteg i bodelen med elektriskt manövrerad trappa + GfK-tak för bättre skydd mot hagel och ogynnsam väderlek + Extra bred bodelsdörr (Hartal XL)

Pluspunkter invändigt + Thermo-Floor-funktionsdubbelgolv + 5-zons-sovsystem + Krockkudde för förare och passagerare + Ståhöjd invändigt ca 198 cm + Golvförvaringsutrymmen + Stämningsbelysning + Välj mellan två möbeldekorer + USB-laddningsuttag

I 736 Klädsel: Porto Star Snickerier: Riva Loft 48

49


IXEO I

Nya Ixeo I i 360°-vy

Rymligt i sittgruppen, och generösa utrymmen - både i köket, sovrumsdelen. och badrummet.


IXEO I

Nya Ixeo I i 360°-vy

Ixeo I: s förvandlingsförmåga – alldeles nyss sällskapsrum, nu sovrum.


IXEO I

Detaljer (invändigt)

IXEO I

Fler highlights

Ett utseendemässigt och funktionellt plus De lätt tonade och perfekt inpassade fönstren med aluminiumkarmar minimerar vindbruset.

Service enhet Allt samlat på ett ställe när det gäller el och vattenförsörjning

I nya Ixeo I upptäcker du många sofistikerade detaljer, som, för varje dag som går, spär på din ”känsla av välbefinnande”. Vi tänker till exempel på den repfria arbetsytan (tillval) i köket eller de optimalt anpassade golvförvaringsutrymmena.

Säkert, modernt och effektivt Tack vare LED-varselljusen upptäcks du lättare av andra trafikanter.

Vit (standard)

Planlösningar I 700

I 690 G

I 729 Detaljer (invändigt)

I 728 G

I 720

I 744

I 736

Garagemodell

Intelligent och smart USB-anslutningen är perfekt placerad i instrumentbrädan.

Komfort Nesänkt insteg och elektriskt manövrerad trappa garantera enkel i och urstigning.

Färger (tillval)

Snickerier

Utrustning

120l

Bra kan bli ännu bättre På begäran kan husbilen förses med ett individuellt ställbart ribbsystem. Med det genomtänka belysningskonceptet får man en perfekt hemmiljö. Smart lösning i i I 736: I en handvändning skapar man upp till fyra sittplatser med 3-punktsbälten. 54

90l Champagne (tillval)

Silver (tillval)

Riva Loft

Santina

55


ELEGANCE

Kungligt resande Elegance är flaggskeppet i Bürstners husbilsflotta. det markanta formspråket, med en linjeföring man minns. sträcker sig ända från fronten till den maskulint utformade aktern. En 5-stjärnig lyxsemester väntar dig i denna välutrustade husbil som är fylld med funktionella detaljer. Redan att stiga in genom den extra breda dörren är en njutning, innan du kommer att imponeras av den fulländade interiören.

57


ELEGANCE

Med plats för lyx Pluspunkter utvändigt + Lågprofilchassi för bättre åkkomfort + Tak av glasfiberarmerad plast ger bättre skydd mot hagel och väderpåverkan + LED-varselljus + Garagedörrar med enhandsmanövrerat lås + Fönster med aluminiumkarm + Bodelsdörr i XL-format med 2-punktslåsning + Nedsänkt insteg och elektriskt manövrerat fotsteg

Pluspunkter invändigt + Panorama-sikt tack vare extra hög vindruta + 2 inredningsalternativ + Isolerat och uppvärmt dubbelgolv + Ståhöjd: 205 cm + Direkt och indirekt belysning + 5-zons kallskummadrasser + Förar- och passagerarkrockkudde + Svängbara läslampor vid sittgruppen

I 840 G Klädsel: Leder Ferra Arc Snickerier: Masala 58

59


ELEGANCE

Här finns fler bilder, även 360°panorering

Generös, elegant och inbjudande. Här tar man gärna emot gäster.


ELEGANCE

ELEGANCE

Detaljer (invändigt)

Fler highlights

Optimal placering Lättåtkomliga lastutrymmen i sidorna med plats för sportutrustning, skor och skrymmande föremål.

Smart lösning Inbyggda stuvfack i golvet, lämpliga för tunga föremål, som till exempel dryckesbackar.

Silver (tillval)

Planlösningar I 840 G

Du älskar att köpa färska varor på plats, för att direkt kunna njuta. För detta är vinkelköket väl förberett. Djup diskho och rullagrade lådor med soft-close-funktion är bara några detaljer som kommer att få ditt hjärta att klappa fortare.

Detaljer (invändigt / utvändigt)

I 910 G

I 920 G Garagemodell

Flexibelt Moderna, svängbara läslampor vid sittgruppen ger bästa ljusutbyte, precis där du vill ha det.

Bekvämt Den generöst tilltagna nedsänkbara sängen i förarhytten kan som tillval fås med elektrisk manövrering.

Privat Som tillval kan förarhyttens mörkläggningsgardiner öppnas och stängas med bara en knapptryckning.

Säker på resan De i fronten harmoniskt integrerade LED-varselljusen gör att du syns bättre i trafiken.

Färger

Vit (standard)

Snickerier

Opal (tillval)

Masala

Utrustning

Salsa Glen

Gott om plats, även i badrummet (snickerier: Salsa Glen). Säker och bekväm entré, tack vare bodelsdörr i XL-format, nedsänkt insteg och elektriskt manövrerat fotsteg. 62

63


ARGOS

Inklusive exklusivt Kvalitet med ett stänk av lyx – det är Argos i ett nötskal. Att kunna åka på semester oavsett årstid – det är också Argos. Här är vinterdugligheten standard. Trots en totallängd på nästan 9 meter, är den trygg och säker på vägen. Redan i standardutförande är den nära nog komplett utrustad, och imponerar med detaljer som en bodelsdörr i premiumutförande, fönster med aluminiumkarm och vattenburen centralvärme. Välkommen in! Njut lyxen av de fantastiska innerutrymmena, från alkoven via vardagsrummet till det bakre sovrummet – från dubbelgolvet till garaget. Och allt detta till ett fantastiskt pris/prestanda-förhållande.

65


ARGOS

Fantastisk hemkänsla Pluspunkter utvändigt + Lågprofilchassi med bred bakre spårvidd + Tandemaxel bak för högre körstabilitet + Uppfällbara stödben bak + Premium-bodelsdörr med 2-stegslåsning + Fönster med aluminiumkarm + Isolerat och uppvärmt dubbelgolv + Tak av glasfiberarmerad plast ger bättre skydd mot hagel och väderpåverkan + Garagedörr, extra, vänster sida

Pluspunkter invändigt + Förar- och passagerarkrockkudde + 6 sittplatser – även under färd + Vattenburen centralvärme + Generösa innerutrymmen + Förarhytten avskiljbar med skjutdörr + Alkov med uppfällbar botten + Kök med ugn och köksfläkt + Raumbad

A 747-2 G Klädsel: Havanna Wave Snickerier: Salsa Glen 66

67


ARGOS

Här finns fler bilder Argos, även 360°-panorering

En alkovmodell erbjuder alltid mycket – Argos, med sina fantastiska utrymmen erbjuder ännu mer.


ARGOS

Detaljer (invändigt)

ARGOS

Fler highlights

Källarvåning Det uppvärmda dubbelgolvet har stora utrymmen för skrymmande föremål, och skyddar vid minusgrader mot kylan.

Golvlåda Dubbelgolvet kommer man åt både utifrån och inifrån. Man får bland annat möjlighet att förvara material, skor eller dryck.

Vältempererat Den vattenburna centralvärmen ger mycket god färmefördelning, har låg energiförbrukning och arbetar nära nog ljudlöst.

Planlösningar A 747-2 G

Njut av den lyx som bara stora utrymmen kan ge – även i köket.

Detaljer (utvändigt)

Garagemodell

Fällbar alkovbotten Den fällbara alkovbottnen kan fällas upp när den inte används och ökar känslan av rymd.

Snickerier

Utrustning

Gott skydd Bodelsdörren i premium-utförande har inte bara ett fönster och integrerad hållare för soppåse, utan har också försetts med en säker 2-stegslåsning. 90 l Salsa Glen

Lastförankringsskenor med flyttbara öglor garanterar säker transport i det rymliga garaget. Fönstren med aluminiumkarm smälter elegent in i den utvädiga designen. 70

130 l

71


KLIMAT

Perfekt inomhusklimat Med sitt omfattande klimat-koncept har Bürstner skapat det perfekta inomhusklimatet för alla tider på dygnet. Många praktiska detaljförbättringar gör, att du kan njuta av en inomhuskomfort utan gränser – oavsett utomhustemperatur. + XPS-isolering i många modeller + Ventilerade ovanskåp + Optimal placering av värmepannan + Samtliga fönster öppningsbara

TRÄFRI KONSTRUKTION MED XPS-ISOLERING

AIR-PLUS: BÄSTA KLIMAT- OCH VÄRMETEKNIK (LUFTBUREN VÄRME)

(Ixeo TL, Ixeo I, Elegance) Isoleringsmaterial: XPS-hårdskum Robust PVC-matta med stegljudsdämpning

Slät plåt

Glasfiberarmerad plast med mycket hård yta

Träbeklädnad invändigt invändigt

XPS-isolering Hög materialtäthet med bästa isoleringsegenskaper

Limmade och skruvade: Golv och sidovägg Stenskottssäker golvundersida av glasfiberarmerad plast

PU-reglar (kan ej ruttna och suger ej vatten)

GOLV & TAK AV GLASFIBERARMERAD PLAST

Ventilerade ovanskåp Minskar risken för kondensbildning

Luftburen centralvärme längs alla innerväggar

Ett behagligt inomhus-

Ljust och luftigt – det är vad som kännetecknar interiören i alla husbilar från Bürstner. Med många små och stora förbättringar har Bürstner sett till att du kommer att ha ljusa minnen av dina semesterupplevelser.

Skyroof-takfönster Generösa mått släpper in mängder med ljus.

Ryggstöd med luftspalter för fri cirkulation av den varma luften

Många varmluftutsläpp Optimalt placerade för behaglig temperatur

TIPS

LJUS OCH VENTILATION

Optimal placering av värmepannan Behagligt klimat i vardagsrummet, och inga störande ljud i sovrummet

PRINCIPEN FÖR VATTENBUREN VÄRME

Skyroof XL Skyroof-takfönstret i XL-format släpper in ännu mera ljus.

klimat är beroende av en balanserad tillförsel av friskluft och en optimal luftcirkulation inne i fordonet.

Taket av glasfiberarmerad plast skyddar mot hagelskador och väderpåverkan. Den tåliga ytan hos golvet av glasfiberarmerad plast skyddar mot skador underifrån.

72

Fördelarna hos den vattenburna värmen är bland annat en jämn värmefördelning, låg energiförbrukning och mycket låg ljudnivå. Konvektorer placerade längs ytterväggarna värmer upp luften, men även väggar och snickerier. Detta ger en varmluftridå som håller kylan från fönstren borta. Ventilerade ovanskåp gör det möjligt för varmluften att stiga upp till taket, innan den sjunker ned till golvet för att åter värmas upp av konvektorerna.

Vänlig och ljus Mycket bostadskänsla tack vare båda sidornas väl tilltagna fönsterutrymmen.

73


ERGONOMI

Vid andra påseendet Det är inte bara utseendet som är av betydelse, utan även ergonomi och funktion. Därför är en Bürstner så konstruerad, att båda dessa egenskaper kombineras på bästa sätt. Dit räknar vi: + + + + +

Lättåtkomligt Bekvämt att hantera Komfortabelt utförande Genomtänkt konstruktion Säkert handhavande

SERVICECENTRAL Färskvattenpåfyllning

BODELSDÖRR I XL-FORMAT

Att utforma badrum och toalett så att utrymmena utnyttjas effektivt, samtidigt som man tänker på funktionen, är en stor utmaning. Med olika badrumsvarianter har Bürstner uppfyllt kundernas önskemål i de olika planlösningarna.

230 Vintag

Rengöringsöppning Färskvattentömning Uppvärmning av servicecentralen

Allt samlat på en plats: I den lättåtkomliga servicecentralen finns allt som har med påfyllning och tömning att göra.

NEDSÄNKT INSTEG

Lätt och smidigt: Det nedsänkta insteget, utan extra fotsteg, gör det lätt att stiga in i fordonet – och lika lätt att stiga ut ur det.

74

ERGONOMI I BADRUMMET

Tömning av varmvattenberedare

NY STÅHÖJD

Långa mått: Mer komfort för långa personer Den nya ståhöjden ger ökad komfort för dem som är långa, samtidigt som den ger en luftigare interiör för samtliga (Lyseo TD och Elegance). I Lyseo Time I till och med 212 cm.

Vario-bad För att ge mer utrymme vid duschningen, kan tvättstället enkelt svängas åt sidan.

Flexo-bad Svängs tvättställ och vägg åt sidan, bildas ett duschutrymme med mycket generösa mått.

Inomhus-badrum Garanterat privat, tack vare att bad- och sovavdelningen kan avskiljas från kök och vardagsrum.

Med en bodelsdörr i XL-format blir det ytterst bekvämt att stiga in i, och ut ur, fordonet. Ett handtag vid entrén ger extra säkerhet.

Bodelsdörr XL + 700 mm bred bodelsdörr (utvändigt mått) + 1-punktslåsning + Hållare för soppåse + Nedsänkt insteg

ERGONOMISKT BOENDE & SOVANDE

Ingångshjälp Trappsteg med dubbel funktion: Du går bekvämt i säng och får ett förvaringsutrymme på köpet.

Nedsänkbar säng Den längsmonterade, nedsänkbara sängen kan sänkas nästan ända till sitt-dynornas nivå.

Tack vare den svängbara mittdelen får man en rullagrad utdragbar avställningsyta - utmärkt för kaffebryggaren.

Nattbelysning Lätt att hitta, även i mörkret. Detta tack vare LED-belysningen med angemämt dämpat ljus.

Bodelsdörr XL Premium + 700 mm bred bodelsdörr (utvändigt mått) + Fönster + 2-punktslåsning + Hållare för soppåse + Plisserat myggnät + Nedsänkt insteg + Centrallås (tillval)

75


SOVKOMFORT

Här ligger du skönt

SÄNGVARIANTER FRAM

I en Bürstner kan du efter en händelserik dag njuta av den avkoppling du så väl behöver, samtidigt som du tankar energi för nya äventyr. Enkelsängar eller dubbelsäng, eller kanske en queens-bädd – här finns något passande för alla smaker. Till detta kommer komfortidéer som gör att du i alla lägen ligger bekvämt. Sov gott och njut av sköna drömmar!

… i Ixeo TL Den längsmonterade nedsänkbara sängen är elektriskt manövrerad, och kan sänkas ned nästan till sittdynornas nivå.

… i helintegrerade modeller Njut av lyxen av en andra säng ovanför förarhytten. (Som tillval med elektrisk manövrering.)

… i alkovmodeller När den ej används kan alkovbädden fällas upp – nattetid finns här två fullvärdiga sovplatser.

Fristående dubbelsäng Queens-bädd åtkomlig från båda sidor, och försedd med förvaring på ena sidan.

Bakre säng Dubbelsäng placerad på tvären med generöst bäddmått på nära 150 x 200 cm.

SÄNGVARIANTER BAK Enkelsängar

Queens-bädd

3 GODA GRUNDER Tvärställd dubbelsäng

Nedsänkbar säng, halvintegrerade 76

20

0

Alkovbädd

Nedsänkbar säng, helintegrerade

Optimal sovkomfort En kombination av gummilagrad ribbotten och 5-zons kallskummadrass fördelar kroppsvikten optimalt

Madrassöverdrag Antiallergibehandlat, avtagbart och tvättbart

Madrasskydd I många modeller ingår madrasskydd som standard.

cm

Enkelsängar i XL-format I nästan varje modell med enkelsängar finns en bädd som är minst 200 cm lång.

77


FÖRVARING

Smarta lösningar

GARAGE

GARDEROBER

Den som är på resande fot, speciellt under en längre tid, behöver plats för både smått och stort. Bürstner har bemödat sig om att utnyttja varje millimeter optimalt, och ta fram smarta lösningar som ebjuder dig maximala stuvningsmöjligheter. + + + + + +

78

Maximala garageöppningar Garagedörr på vänster sida (tillval) Stuvfack i golvet Genomgående lastutrymme Lastutrymmen åtkomliga inifrån och utifrån Garagegolv med specialbeläggning för bättre skydd mot repor

Plats för allt, tack vare lättillgängliga garage och funktionella stuvningsutrymmen. I garaget kan du ta din cykel eller moped med på resan, medan skrymmande föremål transporteras i stuvningsutrymmena. I vissa modeller är garaget åtkomligt från båda sidor.

Det är kläderna som gör mannen – och kvinnan. Genom att optimera planlösningarna, har det blivit mer plats för generöst tilltagna och lättåtkomliga garderober. Detta oavsett om det är i badrummet, i vardagsrummet eller under sängen.

DUBBELGOLV

LÖSNINGAR FÖR SKILDA BEHOV

Det uppvärmda dubbelgolvet erbjuder gott om plats för skrymande föremål, och vid minusgrader skyddas dina värdefulla saker mot kylan.

Utdragbart apoteksskåp I det utdragbara apoteksskåpet finns gott om plats för köksredskap och annat.

Djupa ovanskåp Det ökade djupet på ovanskåpen gör att ännu mer får plats.

Skofack Skofacken är placerade där de ska vara – nämligen vid entrén.

Förvaring under tvättstället För allt det man vill ha lätt åtkomligt i badrummet.

79


SÄKERHET

Garantin för en lyckad resa Av en Bürstner kan du förvänta dig endast det bästa när det gäller chassiteknik och drivlina. Våra samarbetspartners har nämligen samma höga anspråk som vi.

CHASSI

MER SÄKERHET

Generösa innerutrymmen Förarhytten erbjuder gott om svängrum, och en bekväm passage till bodelen. Stolar med armstöd på båda sidor

3:e bromsljus Det 3:e bromsljuset ger ökad säkerhet, och utgör samtidigt en hög igenkänningsfaktor.

Alla Bürstner-modeller byggs på chassier som kännetecknas av sin tillförlitlighet, funktion och säkerhet. I många modellserier används ett lågprofilchassi med bakaxel med bred spårvidd, som förbättrar åkkomfort och väghållning samt gör det möjligt att skapa nya modeller med låg totalhöjd.

Backkamera Backkameran (tillval) gör att även små hinder syns vid backning.

Bakaxel med bred spårvidd Stort avstånd mellan hjulhusen ger bättre körstabilitet och möjliggör större innerutrymmen.

Speciellt lågprofilchassi Utvecklat för att göra fordonet lättare, men ändå stabilt. Ökar lastförmågan och sänker tyngdpunkten.

Modern motorteknik Motoreffekten överförs med hjälp av olika växellådstyper (kopplingsbara eller automatiska), som är specialanpassade till kraven på husbilar.

2 Styrenhet

Fördelar + Chassi och motorer av den senaste generationen för säkerhet, funktion och åkkomfort + Högt vridmoment vid låga varvtal för bättre acceleration + Minskad bränsleförbrukning och därmed lägre CO2-utsläpp 80

5:e bältesförsedd sittplats Med ett par handgrepp finns sittplats för ytterligare en passagerare (exempelbild, beroende på modell och planritning, tillval).

+ Euro-6 dieselmotorer med turbo – delvis redan med AdBlue-teknik + Flera motorvarianter kan fås med automatlåda av modernaste slagr

Elektroniska hjälpsystem Tre tekniker för ökad säkerhet. ABSbromsarna gör att hjulen inte låser sig vid en hård inbromsning, och hjälper på så sätt till att hålla rätt riktning. ASR-systemet förhindrar att hjulen spinner loss vid start. ESP-systemet motverkar att bilen börjar sladda.

Strömbrytare

Toptron CPU Som tillval finns Toptron CPU (Crash Protection Unit) som vid en olycka, eller om fordonet lutar krafigt, stänger av gasoltillförseln. Med Toptron CPU monterad, får gasapparaterna vara igång även under färd. (Standard i vissa modeller.)

Garanterad/ISO-standard För varje Bürstner-husbil gäller en omfattande 2-årig garanti, räknat från inköpsdagen. För täthet är garantitiden 5 år, med årlig (kostnadspliktig) kontroll. Utveckling, tillverkning och försäljning är certifierade enligt den internationella ISO-standarden 9001:2008.

Bodelsdörr XL Premium Dubbel säkerhet, tack vare den extra breda bodelsdörren XL Premium. För det första tack vare 2-punktslåsningen och för det andra tack vare den stora bredden som ger ökad säkerhet när man stiger in i, och ut ur, bilen. Standard i flera modeller. 81


SERVICE

Service och närhet till kunden är vår styrka

ONLINE-TJÄNSTER

”Den som reser i en Bürstner ska alltid – och överallt – kunna uppleva en komfort utan gränser.” Dessa krav gäller allt vad vi tar oss för – och speciellt viktigt är kravet på service. Som en av de allra första tillverkarna erbjuder vi våra kunder inte bara hjälp per telefon eller via våra återförsäljare, utan också direkt i vårt servicecenter. Personligt, direkt, från människa till människa. Detta för att din fritid med en Bürstner ska bli till en oförglömlig upplevelse.

Online-rådgivning Vilken husbil passar mig bäst? Efter att du besvarat några få frågor om dina personliga krav och önskemål rörande husbilen, får du ett urval av de optimala planlösningarna i Bürstners modellprogram.

Fordonskonfigurator Konfigurera din personliga drömhusbil. När du funnit den optimala planlösningen, kan du med några få steg skapa ditt individuella utrustade fritidsfordon.

SHOWROOM

Tjänster för en gränslös mobilitet Vare sig det gäller en trafikolycka, ett missöde med fordonet eller att du som förare inte har möjlighet att köra vidare, kan du under ditt första år med en ny husbil från Bürstner känna dig garanterat trygg. Följande tjänster ingår i chassitillverkarens Assistance-program (endast Fiat). Alla detaljer hittar du i fordonshandlingarna. + Hjälp vid tekniskt fel, inom- och utomlands + Bärgning till verkstad + Hotellövernattning (upp till tre nätter)

82

+ Reservdelsleverans i utlandet + Ersättningsfordon + Hemtransport av fordon och förare/passagerare

När det gäller kundservice har Bürstner skapat en ny måttstock genom att, som en av de första tillverkarna, öppna ett servicecenter med showroom. Här kan många av säsongens nyheter beskådas.

83


KLÄDSLAR BLINDTEXTER

Klädselkombinationer att välja mellan

1. VÄLJ BASKLÄDSEL STOLS-/RYGGKLÄDSEL

2. VÄLJ AVSATSTYG

3. VÄLJ SPECIALTYG

Konstläder

Bara två steg till välbefinnande på dina villkor. Välj den klädselkvalitet som du föredrar. Du kan välja bland många olika kvalitetsmaterial för stols- och ryggklädslarna. Ryggklädseln sätter färg på tillvaron och väljs efter kategori.

Sand

Bianca

Alva

Porto Star

Faro Star

Etna

Cordoba Star

Vienna Star

Tyg

Alltid något för alla smaker Prata med din återförsäljare och ta reda på vilka konstruktioner och stols- samt ryggklädslar som går att köpa till ditt favoritfordon. Stone

Pastis

Läder

Exemplariskt för Lyseo TD, Lyseo Time I (Stone/Valea )

Exemplariskt för Lyseo Time A (Bianca/Nero)

Exemplariskt för Ixeo TL, Ixeo I, Elegance, Argos (Cordoba Star och Ferra Arc)

Exemplariskt för Harmony Line (Sydney Swing)

Havanna Wave

Ferra Arc

Nero

Sydney Swing

Canberra Swing

Valea

Rio Havanna

Rio Ferra

Möjliga klädselkombinationer beror på vald husbilsmodell

84

85


PLANLÖSNINGAR

KOMPAKTA

Totalvikt under 3,5 ton

LYSEO-FAMILJEN

CITYCAR

LYSEO TD

C 540

TD 590

HELINTEGRERADE

HALVINTEGRERADE

TD 690 G*

TD 700*

TRAVEL VAN

IXEO TIME

IXEO TL

T 620 G

IT 590

TL 640

TL 680 G

ALKOVMODELLER

ELEGANCE

ARGOS

I 840 G

A 747-2 G

Tak av glasfiberarmerad plast Bürstner lättviktsgolv av glasfiberarmerad plast Totalhöjd Ståhöjd Bodelsdörr XL

C 600

C 601

TD 710 G*

TD 734*

TD 728 G*

TD 744*

* Kan även fås med nedsänkbar säng fram.

TD 745

IT 710 G

I 910 G

TL 728 G

NEXXO TIME T 569

Nedsänkt insteg Cykelgarage

IT 726 G

I 920 G

TL 734

XPS-isolering i sidoväggar Spillvattentank

T660

C 602

LYSEO TIME I C 640

I 690 G

A 660 G

ASR

IXEO I

LYSEO TIME A I 720

ABS-bromsar

T690 G

I 690 G

I 700

I 720

Krockkkudde Färskvattentank Kylskåp, totalvolym

I 728 G

I 734 G

I 728 G

A 700 G

I 729

I 736

Antal spislågor Centrallås

I 744

Super-Flex kallskummadrass Antal sovplatser

Modellserien City Car finner du i en egen katalog 86

Modellserien Edition 30 finner du i en egen katalog

Nedsänkbar säng


S

2879021 - 11,75 - A1 - 08 / 17 Koncept och design: 2K, Karlsruhe / Kresse & Discher GmbH Produktion: Kresse & Discher GmbH Bild: R2N Studios, Jacob Lund/contrastwerkstatt/Soloviova Liudmyla/Westend61/Elena Hölzer/REDPIXEL/Fotolia.com (6), istock (3)/amriphoto/Aleksandar Nakic/portishead1 Printed in Germany

Tekniska data i denna katalog var aktuella vid katalogens tryckning. Trots noggrann kontroll, kan dock tryckfel inte helt uteslutas. Under löpande modellår förbehåller vi oss rätten att genomföra tekniska förändringar och förbättringar. Av trycktekniska skäl kan färgavvikelser förekomma. Vissa material och färger kan ej återges med exakt noggrannhet. Bürstner reserverar sig för rätten att genomföra tekniska förändringar på fordonet, så länge kvalitén förblir densamma eller höjs, och så länge användningsmöjligheterna ej påverkas. Kontrollera all information rörande fritidsfordonet med din Bürstner-återförsäljare före köpeavtalets undertecknande. Alla priser på tillvalsutrustning och tillbehör gäller vid fabriksmontering i samband med tillverkningen av fordonet. Bilderna kan visa rekvisita och/eller utrustning som är tillval och ej ingår i standardutrustningen. Alla priser i SEK. Alla priser i SEK. Alla prisuppgifter är cirkapriser, fritt auktoriserad Bürstner-återförsäljare, och gäller för leveranser fr.o.m. 2017-06-12. Bürstner förbehåller sig rätten att justera priserna vid förändring av mervärdesskatt eller andra skatter och avgifter. Vi reserverar oss för eventuella misstag, tryckfel och ändringar på produkten. Alla uppgifter gäller fordon avsedda för den svenska marknaden. Varje förändring av fordonet gentemot fabriksutförandet, kan medföra förändringar av köregenskaper och trafiksäkerhet. Observera alla anvisningar rörande ett säkert framförande av ditt fritidsfordon. Kontrollera att du har rätt körkortsbehörighet för att köra din husbil. Observera fordonets tillåtna totalvikt. Denna får under inga omständigheter överskridas!. Observera fordonets tillåtna axelbelastningar, och fördela lasten så att dessa ej överskrids! Vid montering av antenner och andra tillbehör på taket, förändras fordonets totalhöjd. Vid montering av stege på bakgaveln, förändras fordonet totallängd. Beroende på husbilsmodell är det inte säkert att alla takmonterade tillbehör kan kombineras med varandra.

Din Bürstner-återförsäljare väntar på dig!

Bürstner GmbH & Co. KG Weststraße 33 77694 Kehl Tel. +49 7851 / 85-0 Fax +49 7851 / 85-201 info@buerstner.com www.buerstner.com