Page 1

ANNONSEBILAG

25 ÅR MED JAZZFEST

KURT ELLING

7.–12. MAI 2013

KARIN KROG

TRONDHEIM JAZZFESTIVAL

KURT ELLING, MACEO PARKER KARIN KROG/BENGT HALLBERG PHAROAH SANDERS QUARTET

MACEO PARKER

NEW YORK VOICES, MARIA KANNEGAARD 22, BURN, ANJA ELINE SKYBAKMOEN LAVA, BEKKEN & BOLLANDSÅS WWW.JAZZFEST.NO PAT MARTINO M. FL. WWW.BILLETTORGET.NO


Layout og illustarsjon: Vanntett Design

SELSKAPET DET SVINGER AV

Det svinger av det norske Vi f책r snart v책r egen olje fra Jette. Vi bygger ut Ivar Aasen. Vi har store verdier i Johan Sverdrup. Vi er stolt hovedsponsor til Jazzfest 2013.

w w w. d e t n o r. n o


ANNONSEBILAG

Bli med på feiring! Kjære publikum. I år skal stiftsstaden arrangere jazzfestival for 25. gang. Det blir moro. Som politiker med hjerte for kultur, er det svært tilfredsstillende å slå fast at hardt arbeid lønner seg. Trondheim Jazzfestival begynte med en strålende idé fra ildsjelene Bjørn Krokfoss, Erling Berg og Rolf Isaksen i 1979. De arrangerte flere flotte festivaler, fram til ca. midt på 1980-tallet. Da ebbet ilden ut, og det ble noen års pause. Driftige jazz-entusiaster tok opp tråden i 1994. Siden da er det bygget stein på stein og etablert en festival som kulturbyen Trondheim er meget stolt av. I 2004 profesjonaliserte vi festivalen ved å ansette en daglig leder i 30% stilling. Dette var en meget god investering. Etterhvert begynte både arbeidet mot det offentlige og sponsorer å gi resultater, og budsjettene har økt fra om lag 700 000 i 2004 til 4,5 mill i 2012. Ernst Wiggo Sandbakk har vært daglig leder i hele denne perioden. Jeg vil takke Ernst Wiggo og staben for den glimrende jobben de har gjort for Jazzfest i disse årene. Festivalen har etablert solide nettverk i inn og utland, og profilert seg sterkt på mange hold. Ja, så sterkt at Jazzfest, i samarbeid med Midtnorsk Jazzsenter, skal arrangere årskonferansen til Europe Jazz Network i september i år. Over 100 representanter fra 26 forskjellige land kommer til jazzbyen Trondheim. Som styreleder er jeg stolt av den jobben som styre og stab har gjort opp gjennom årene. Jeg vil takk alle som har bidratt til festivalens utvikling: Norsk kulturråd, Sør-Trøndelag fylkeskommune, alle sponsorer og samarbeidspartnere, alle fantastiske frivillige, og ikke minst vår egen kommune. Trondheim kommune har hatt som mål å styrke og videreutvikle festivallivet i byen, noe som har gitt publikum uendelig mange store opplevelser. Bli med på 25-årsjubileet. Vi kan feire med god grunn. Knut Fagerbakke Styreleder

Å som vi gleder oss til Maria Kannegaards bestillingsverk. Her er Marias fantastiske musikere i hardt arbeid i Øra Studio i august i fjor. Fra venstre: Ståle Storløkken, Ola Kvernberg, Maria Kannegaard, Per Jørgensen, Ole Morten Vågan og Thomas Strønen.

VELKOMMEN TIL JAZZFESTs JUBILEUM 2013 Forsommeren i Trondheim kan ikke bli bedre. Ikke før har våre gode venner i Nidaros Blues avsluttet sin 15. festival, så overstrømmes musikkelskere i MidtNorge av flere musikalske gavepakker. Trondheim Jazzfestivals forgjenger JazzMazz startet allerede i 1979, for snart 34 år siden. Men ni års manglende kontinuitet betyr at vi står foran jazzfestival nr. 25 i Trondheim. Med andre ord har vi et jubileum å feire. Og det skal feires skikkelig! TJUEFEM Programmet blir mer stjernespekket enn noen gang. Det offisielle programmet inneholder 20 konserter med norske og internasjonale stjerner. I tillegg skal vi presentere 25 jubileumskonserter på ulike scener i byen. Jubileumskonsertene varer 25 minutter, og starter 25 minutter over hel time. Konsertene har en latterlig lav billettpris, 25 kroner. Men glem det, billetten er allerede betalt av 25 av våre gode jubileumssponsorer. BESTILLINGSVERK Av stjernene kommer legender som Maceo Parker, Pat Martino og Pharoah Sanders. Alle er godt voksne som til sammen har underholdt jazzverdenen i generasjoner. Vi ser spesielt fram til bestillings-verket med nyskrevet musikk av Maria Kannegaard, Anja Eline Skybakmoens nye band og Kristoffer Los nye arrangementer av DumDum Boys udødelige låtskatt. Dessuten har den dyktige trompeteren Torstein Kubban fått frie hender til å sette sammen et “dream band” innenfor hot & swing-tradisjonen.

JUBILEUMSKONSERTENE De 25 jubileumskonsertene tilhører et eget jubileumsprogram og framføres hos sponsorer, utendørs og som aperitif til hovedprogrammet. NTNU Jazzlinja vil også som alltid bli sterkt representert under Jazzfest. Jazzfest tar framtida på alvor. Enda en gang: Takk til våre partnere for at dere har troen på oss, og har oppdaget hvilket bidrag vi tilfører et kresent konsertpublikum i Midt-Norge. Plott Jazzfest inn i kalenderen din, ta med alle gode venner og vær velkommen til en jubileumsfest av de sjeldne.

Ernst Wiggo Sandbakk Daglig leder

TRONDHEIM JAZZFESTIVAL: STYRET: Trude Midtgård, Grete Wennes, Herbjørn Skjervold, Venke Aarethun, Geirmund Lykke, Sissel Grønlie og Knut Fagerbakke (styreleder). KUNSTNERISK RÅD: Hanna Paulsberg, Arild Schei, Ernst Wiggo Sandbakk, Petter Vågan, Vigleik Storaas STABEN: Daglig leder: Ernst Wiggo Sandbakk Festivalkoordinator: Merete Søbstad Produsent: Petter Vågan ØVRIG STAB: Pressesjef: Morten Stokkan Teknisk ansvarlig: Tor Breivik Jazzfest Ung: Petter Vågan / Kristoffer Lo Nettredaktør: Petter Vågan ANSVARLIG UTGIVER: Trondheim Jazzfestival TEKST: Ernst Wiggo Sandbakk, Morten Stokkan, Petter Vågan FESTIVALMOTIV: Christoffer Meyer/Norsk Fotofagskole DESIGN/LAYOUT: Tibe T Reklamebyrå TAKK TIL: Alle private og offentlige samarbeidspartnere. Alle vidunderlige frivillige som år etter år står på for å løfte Jazzfest mot nye høyder.

TRONDHEIM JAZZFESTIVAL ER MEDLEM AV: Festivalnettverk Trøndelag Norske Festivaler Norsk jazzforum


ANNONSEBILAG

FESTIVAL-VORSPIEL DOKKHUSET KL. 21.00

TIRSDAG 7. MAI

MACEO PARKER Festaften med funky stuff og jazz

Maceo Parker - navnet er synonymt med funky musikk og merittlista hans er enorm. Parker er mest kjent for sitt samarbeid med James Brown, men han har også spilt med Prince, George Clinton, Ray Charles, James Taylor og Red Hot Chili Peppers. Det sies at bandet hans er det ’tighteste’ på kloden. Maceo selv sier ’2% jazz, 98% funky stuff’. Andre sier: ’Free your mind and your ass will follow’. Uansett prosentregning eller påstander: Bli med på en festivaloppvarming av de helt sjeldne. Maceo Parker fylte 70 år i februar. Du er velkommen til en litt forsinket feiring av dagen. Trondheim har aldri vært mer funky.

Quite simply, there is no better living showman than Maceo Parker.

Maceo Parker - altsax, sang Dennis Rollins - trombone Will Boulware - tangenter Bruno Speight - gitar Rodney ”Skeet” Curtis - bass Marcus Parker - trommer Martha High - sang Darliene Parker - sang

WESTWORD

Billett kr 390,www.billettorget.no eller ved inngang, Kun ståplasser!

Våre to lidenskaper:

Eiendomsutvikling og kulturbygging

Trondheim: Rimfaksveien

Skaun: Beiteløkka

Kristiansund: Stortua Terrasse

Trondheim: Tondstadbrinken

Quartett Eiendom AS har som formål å drive med utvikling av bolig-, nærings- og fritidseiendommer. Våre verdier skal gjenspeile et positivt og skapende miljø der etterrettelighet, effektive systemer og kontrollrutiner skal legge grunnlaget for gode og fremtidsrettede boliger.

www.quartett.no

Stolt sponsor av Trondheim Jazzfestival

Oppdal: Gorsettunet


ANNONSEBILAG

ONSDAG 8. MAI

ÅPNINGSKONSERT Lauren Kinhan - vokal Kim Nazarian - vokal Darmon Meader - vokal Peter Eldridge - vokal Christian von Kaphengst bass Claus-Dieter Bandorf - piano Gabriel Hahn - trommer

RICA NIDELVEN HOTEL, TRONDHJEMSSALEN, KL. 20.00

NEW YORK VOICES Vokaljazz av aller ypperste merke! Neste år er det 25 år siden Grammy Award-vinnerne New York Voices ga ut sitt første album. De har sine røtter i jazzen, men er også inspirert av pop, rhythm and blues, klassisk musikk og brasilianske rytmer. Dette swinger. Billett kr 390,www.billettorget.no eller ved inngangen.

DU KAN IKKE ENDRE PÅ DET SOM HAR VÆRT, MEN DU KAN GJØRE NOE MED DET SOM KOMMER DOKKHUSET KL. 21.30

ALASNOAXIS Post-rock eller jazz? Hør selv! Jim Black regnes som en av vår tids mest spennende og innflytelsesrike trommeslagere. Han har samlet to av Islands mest profilerte musikere og en landsmann til et eventyrlig ensemble. AlasNoAxis omtales som et av verdens mest framtidsrettede band. Jim Black er i forkant av en ny generasjon musikere som bringer jazzen inn i det 21. århundre – anerkjent over hele verden for sin grenseløse teknikk og sine futuristiske konsepter. Jim Black – trommer Chris Speed – sax Hilmar Jensson – gitar Skuli Sverrison – bass

Støyrock med sterkt fokus på melodi, samt intrikate rytmer og tekstur: Musikken fremføres med en dyp overbevisning hvor ingenting er overflødig og alt henger sammen THE NEW YORK TIMES

Billett kr. 275.- Student kr. 175.www.billettorget.no eller ved inngangen

Bli nærmere kjent med oss på www.incita.no www.parettkjol.no www.drømmedestinasjoner.no


INGEN JAZZFEST UTEN JAM SESSION

FOKUS, NÆRMØTE MED VERDENSSTJERNER

Jam session til langt utpå natta hører til enhver jazzfestival. Fra tidligere festivaler har vi mange herlige minner. Det har noen ganger oppstått ren musikalsk magi, og det er ingen grunn til å tro at det ikke skal skje igjen. Vi har engasjert jamverter fra øverste hylle.

Et av Jazzfests varemerker er seminarer med noen av festivalartistene. I år kan vi med stolthet presentere følgende plan for Fokus:

DOKKHUSET, BAR PASSIAR kl. 23.30 GRATIS Billetten er betalt av NTNU

GRATIS Billetten er betalt av NTNU

ONSDAG 8. MAI

TORSDAG 9. MAI

Jamvert: TRULS RØNNING

FREDAG 10. MAI

Jamvert: BJØRN ALTERHAUG

Jamvert: HANNA PAULSBERG

TIRSDAG 7. MAI KL 19.00

ONSDAG 8. MAI KL. 15.00

Kammersalen, NTNU Institutt for musikk, Olavskvartalet

4Sound musikk

NEW YORK VOICES

JIM BLACK/ALASNOAXIS

LØRDAG 11. MAI

Jamvert: HÅKON MJÅSET JOHANSEN

TORSDAG 9. MAI KL. 15.00 PAT MARTINO Rica Nidelven Hotel

FREDAG 10. MAI KL. 15.00 PHAROAH SANDERS

”Artist talk” m Bjørn Alterhaug. Dokkhuset

TA KONSERTEN MED DEG HJEM!

(rødvin ikke inkludert...)

Tenk deg å oppleve følelsen av levende musikk mens du slapper av i godstolen! Lydkvalitet er livskvalitet – kjærlighetsbrev fra interiørarkitekten en ekstra bonus...

Eksklusiv designhøyttaler som gir deg helt nye muligheter til å integrere ekte hi-fi i huset uten at det går ut over innredningen. Høyde 92 cm. DALI FAZON F5

21.996,- / par rød 23.996,- / par

Hvit eller sort

trondHeim, BassengBakken 1 | tel. 815 000 90 | HifikluBBen.no


ANNONSEBILAG

TORSDAG 9. MAI

DOKKHUSET SCENE KL. 15.30

RICA NIDELVEN HOTEL, TRONDHJEMSSALEN, KL. 20.00

JAN ERIK VOLD OG HÅKON PAULSBERG

PAT MARTINO ORGAN TRIO

Så seile vi på Mjøsa - Prøysen og Vreeswijk i samme båt Sanger og tekster av nabolandenes to store trubadurer: Alf Prøysen og Cornelis Vreeswijk. Dette sceneshowet hadde premiere på Prøysenfestivalen 2002 og er senere oppført på festspill i Fredrikstad, Lillehammer, Ørsta og en rekke viseklubber. Håkon Paulsberg spiller gitar og fremfører sangene, Jan Erik Vold er litterær veileder, storyteller og diktoppleser. Duoen opptrer for første gang i Trondheim.

Billett kr 190,www.billettorget.no eller ved inngang. I samarbeid med Den Kulturelle Spaserstokken

Gitaristenes gitarist - for første gang i Trondheim Pat Martino kommer fra South Philadelphia, men har italienske aner. Han flyttet til New York som femtenåring og har siden levd av gitaren. I dag er han en legende innen den hardtswingende bebopjazzen. Mr. Martino har inspirert musikere over hele verden. “Nestennavnebroren” Pat Metheny er en av dem. Han oppgir Martino som en av sine største helter. John Scofield sa også nylig at Pat Martino er en av gitaristene han er mest inspirert av. Pat Martino – gitar Pat Bianchi – Hammond B3 Carmen Intorre jr – trommer Billett kr 290,www.billettorget.no eller ved inngang.

DOKKHUSET, BAR PASSIAR KL. 14.00

OPERASJON HEGGE

FUTURE

Operasjon Hegge er en uredd og leken jazzkvintett fra Trondheim. Kvintetten tar utgangspunkt i bassist Bjørn Marius Hegges komposisjoner. Musikken har sterke røtter i jazztradisjonen, men utfordrer klisjeene og gir kjent stoff et friskt pust. Med tre blåsere i front kan du forvente en intens og spennende opplevelse. Petter Kraft – tenorsax Torstein Lavik Larsen – trompet Martin Myhre Olsen – altsax/sopransax Simon Albertsen – trommer Bjørn Marius Hegge - bass

BLÆST KL. 23.00

GRATIS. Billetten er betalt av NTNU

Med et et enormt spenn og overskudd i stemmen inviterer hun oss inn i både det catchy og dansbare, og til det intenst vakre og sarte. Anja har tatt med seg fem av Norges aller beste musikere til Jazzfest og vi kan forvente en helstøpt konsert. Anja Eline Skybakmoen har gjennom flere år gjort seg bemerket med en rekke band og prosjekter, som Eplemøya Songlag, Pitsj og Aphrodisiac. I 2012 ble hun tildelt både Geir Digernes Minnepris og Moldejazz ´ Talentpris.

JAM SESSION DOKKHUSET, BAR PASSIAR kl. 23.30

ANJA ELINE SKYBAKMOEN Jazz/soul/pop: Anja Eline Skybakmoen debuterer i hjembyen

Anja Eline Skybakmoen - vokal Ivar Loe Bjørnstad - trommer Kim-Erik Pedersen - saxofoner Dag-Filip Roaldsnes - Rhodes, synther Sebastian Haugen-Markussen - el-bass David Aleksander Sjølie - gitar Billett kr 200,- www.billettorget.no www.blaest.no eller ved inngang.


ANNONSEBILAG

TORSDAG 9. MAI

Bestillingsverk til Trondheim Jazzfestival 2013 DOKKHUSET KL. 21.30

MARIA KANNEGAARD ”Før eller siden er det nå” Tittelen på prosjektet var opprinnelig “Maria Kannegaard goes electroacoustic”. Tittelen har endret seg, men innholdet blir som planlagt. Det endte med “Før eller siden er det nå”. På spørsmål om hva tittelen betyr svarer Maria med ren poesi: Vi er nå. Nå kan ha vært før men siden kan nå være for sent. Uansett er det før eller siden – nå.

Maria Kannegaard - tangenter Ole Morten Vågan - bass Thomas Strønen - trommer og sampler Per Jørgensen - trompet, vokal og perc Ola Kvernberg - fioliner Ståle Storløkken - synthesiezere

hør hør!

SINTEF støtter Trondheim Jazzfestivals arbeid med å utvikle framtidas musikalske topputøvere.

www.sintef.no

Teknologi for et bedre samfunn

SINTEF Kommunikasjon 2012. Foto: Geir Mogen

Billett kr 225,www.billettorget.no eller ved inngang


ANNONSEBILAG

FREDAG 10. MAI

DOKKHUSET KL. 19.00

DOKKHUSET KL. 21.30

PHAROAH SANDERS BURN QUARTET

Seks kvinner. Seks instumentalister. Fra seks land. De spiller egen musikk, inspirert av mange internasjonale samarbeid. Burn startet for ti år siden og besto opprinnelig av tre blåsere som spilte med ulike rytme-seksjoner i Sør Afrika, Malaysia, Tyskland, Sverige, Danmark og i Norge. Bli med på en grenseløs opplevelse!

En av jazzhistoriens aller største

En levende legende kommer til Dokkhuset denne fredagskvelden i mai. Pharoah Sanders er en grasiøs saxofonist som spiller i de fleste stilarter, med en helt særegen tone. Han er en moden artist, med en tøff og lyrisk stil. Bli med på et møte med den EKTE amerikanske jazzhistorien. Pharoah Sanders - sax Gene Calderazzo - trommer

Hildegunn Øiseth - trompeter og bukkehorn Shannon Mowday - saxofoner og klarinetter Sandra Hempel - gitarer

Karin Hammar - trombone Ida Gormsen - bass Julie Saurie - trommer

Oli Hayhurst - bass William Henderson - piano Billett kr 200,www.billettorget.no eller ved inngang.

Billett kr 290,www.billettorget.no eller ved inngang.

DOKKHUSET, BAR PASSIAR KL. 14.00

LAUV

FUTURE

Improvisert instrumentalmusikk, med frie tøyler, i tett trioformat. De er tre musikere med forskjellig bakgrunn, noe som utgjør et stort referansegrunnlag. Musikken kan være sårbar og stemningsfull, men kan også ha lekende grooves, nysgjerrige lyder og intense improvisatoriske momenter. Lauv startet høsten 2011, og har allerede vært på tre omfattende turnéer. En på Færøyene og to i Norge. I løpet av våren 2013 kommer deres første EP. Kjetil André Mulelid - piano Bárður Reinert Poulsen - bass Kim Christer Hylland - trommer

GRATIS Billetten er betalt av NTNU

JAM SESSION DOKKHUSET, BAR PASSIAR kl. 23.30

RICA NIDELVEN HOTEL, BROEN BAR KL. 15.30

TORSTEIN KUBBAN’S HOT FIVE Hot jazz og ragtime, inspirert av jazzens første mestere.

Torstein Kubban’s Hot Five spiller 20-talls jazz. Som navnet antyder, er deler av repertoaret fra Louis Armstrong’s Hot Five periode, men bandet lar seg også inspirere av Jelly Roll Morton, Bix Beiderbecke, Jack Teagarden, Johnny Dodds og Clarence Williams. Morten Gunnar Larsen - piano Kristoffer Kompen - trombone Lars Frank - klarinett og sax Børre Frydenlund, banjo - gitar og vokal Torstein Kubban - kornett GRATIS. Billetten er betalt av Rica Nidelven Hotel


ANNONSEBILAG

FREDAG 10. MAI

VÅR FRUE KIRKE KL. 22.00

KARIN KROG OG BENGT HALLBERG Gjester: Nidarosdomens guttekor. Dirigent Bjørn Moe. Vokal, piano og kor - himmelsk musikk i “Frukirka” Nestorene i skandinavisk jazz kommer til Vår Frue Kirke, der de møter ungdommene i Nidarosdomens Guttekor. I 1977 ga de ut sin første duoplate, “A song for you”. I 1982 kom oppfølgeren, “Two of a kind”. Åtti år gammel gjorde Bengt Hallberg comeback i 2011 og gjenopptok samarbeidet med Karin Krog. - Jeg har sjelden arbeidet med en mer følsom og fullendt akkompagnatør, forteller Karin Krog.

- Bengt Hallberg er en kunstner som er i stand til å ta et stykke musikk og gi det sitt eget orginale stempel. Jeg synes han er en av de fineste og mest orginale jazzmusikere som er kommet fra Europa noensinne. Han er kunnskapsrik, skolert og meget lett å samarbeide med. Han er meget dyktig rytmisk; det er spennende og gjør at jeg føler meg fri. Uvanlige tonearter er heller ikke noe problem for Bengt. På vårt siste album ”Cabin in the sky” fra 2011, spiller han i ti forskjellige tonearter.

- Nå gleder vi oss til en strålende konsert for publikum i alle aldre. Det er kanskje siste gang vi opptrer sammen i Trondheim. Jeg håper publikum kjenner sin besøkelsestid, sier Karin Krog.

Billett: kr. 275.www.billettorget.no eller ved inngang

BLÆST KL. 23.00

22

Opplev et forrykende sceneshow Det skjedde med jazzen etter Coltrane, det skjedde med bassen etter Pastorius; denne gang er det rockens tur. Møt opp og bli forbløffet. 22 kombinerer kantete, matematisk og progressiv galskap a la Mars Volta, Muse og Refused med rytmer Meshugga ennå øver på, popteft og eksperimentell vilje. Lista er lagt høyt og 22 kommer seg over med god klaring. Andreas Kjøl Berg - trommer Magnus Børmark - gitar/vokal Mats Paulsen - bass/vokal Per Kristian Trollvik - vokal Billett kr 200,www.billettorget.no, www.blaest.no eller ved inngang.

PÅ KINO FRA 7. JUNI!


GLAZZ Vi fikser alle sjangere av GLASS

BILGLASS:

LADE TILLER Tlf 090 09 Haakon VIIs gt. 19 og Lade Allè 71 Østre Rosten 4C

TUNGA Bromstadveien 59

GLASSMESTER: LADE Tlf 73 92 90 50 Jarleveien 8 A

MITSUBISHI SPACE STAR

fra utrolige kr. 105.900,Lanseringsdager hos oss 11. - 16. mars.

VI INTRODUSERER

HELT NYE MITSUBISHI SPACE STAR.

Effektiv aerodynamisk design og ny motorteknologi gir klasseledende lave forbruks- og utslippstall. Med Mitsubishi Space Star får du den velkjente gode kvaliteten fra Mitsubishi, til det vi kaller riktig pris. Ta kontakt med oss for å avtale prøvekjøring. Pris er inkl. frakt og andre lev. omk. Utstyrsdetaljer kan avvike fra standard. Forbruk: 4.0 - 4.2 l/100 km variert kjøring. CO2-utslipp: 92 - 96 g/km. Med forbehold om evt. trykkfeil.

BILCENTRUM AS BILCENTRUM AS Leangen Alle Trondheim, Tel:Tel: 73 82 Leangen Alle6,6,7044 7044 Trondheim, 7397 820097 00

Å M w


ANNONSEBILAG

LØRDAG 11. MAI

RICA NIDELVEN HOTEL, TRONDHJEMSSALEN, KL. 21.00

LAVA

Special guest: Julie Dahle Aagård Lava er landets beste band innen sin sjanger. Besetningen har sammen og hver for seg farget norsk musikkliv i snart 40 år. De ankommer Trondheim for å lage en festkveld av de sjeldne. Det er over 15 år siden de sist gjestet byen. En tålmodig fanskare har ventet lenge. Denne helt spesielle kvelden blir en hitparade av dimensjoner. En rekke gamle hits og noe nyere materiale, alt hentet fra deres ti album. Som gjest kommer en av Trøndelags største stemmer: Julie Dahle Aagård. Sammen med Julie får vi gjenhør med deler av repertoaret som Lava framførte over store deler av verden med superstjernen Randy Crawford. I tillegg gleder vi oss stort til å høre bandets faste saxofonist i sitt rette element, Trondheims egen Kåre Kolve. Egil Eldøen - vokal Per Kolstad - keyboard Per Hillestad - trommer Dag Stephen Solberg - lyd Billett kr 290,www.billettorget.no eller ved inngang.

DOKKHUSET KL. 18.00 JAZZLINJAS SUPERLØRDAG

NTNU JAZZ ENSEMBLE KRISTOFFER LO vs. DUMDUM BOYS Prosjektet med “jazzifisering” av trøndersk popmusikk - også kalt radbrekking av pop-låter - ruller videre. Etter Åge Aleksandersen (2011) og Difference (2012), er turen kommet til populære DumDum Boys. DumDum Boys debuterte med albumet “Blodig Alvor (Na na na na na) (1988). Det var suksess fra første tone; plata ble godt mottatt og belønnet med Spellemannspris. I fjor kom det tiende albumet - “Ti liv” - der DumDum-gjengen leker med blåsere, damekor og strykere. Da er veien kort til jazzen: Vi får høre NTNU Jazz Ensemble spille nye arrangementer av DumDum Boys sine kjente hits. Både jazzfolk og rockere kan glede seg til dette. Billett kr 200,www.billettorget.no eller ved inngang. Prosjektet er støttet av NTNU.

Svein Dag Hauge - gitar Johnny Sjo - bass Kåre Kolve - saxofon


ANNONSEBILAG

LØRDAG 11. MAI

DOKKHUSET KL. 21.30

JAZZ & FLY FISHING Jazz & Fly Fishing er en jazzkvartett, et filmprosjekt, og en drøm som har blitt til virkelighet. Det hele startet i Helsinki i 2008. To fremmede møttes på en pub og kom opp med den geniale ideen å sette sammen et jazzband bestående av fluefiskere. Et par glass senere bestemte de seg for å lage en dokumentarfilm om prosjektet i tillegg. Håvard Stubø - gitar Tapani Toivanen - bass

Joona Toivanen - piano Fredrik Hamrå - trommer

Billett kr. 175.www.billettorget.no eller ved inngang

DOKKHUSET, BAR PASSIAR KL. 1400

ORIGO

FUTURE

Origo satser stort med sitt ekspressive, lyriske og moderne jazzutrykk. Kvintetten har utspring fra jazzlinja i Trondheim. Låtene er skrevet med fokus på klang, harmoniske nyanser og fremdrift, og består av både gjennomkomponerte seksjoner og intrikate solopartier Mathias Holtedahl Thorp - bass Viljar Dyvik Sellevold - gitar Tord Vangen - trommer Ivan Blomqvist - piano Lukas Zabulionis - sax

RICA NIDELVEN HOTEL, BROEN BAR KL. 15.30

BEKKEN & BOLLANDSÅS En lun og jovial ettermiddag i bluesens tegn

GRATIS Billetten er betalt av NTNU

JAM SESSION DOKKHUSET, BAR PASSIAR kl. 23.30

Hans Bollandsås og Tor Einar, alias Dr. Bekken, byr på eget materiale og tolkninger av kjente blues-klassikere, men også andre stilarter står på repertoaret. Gitaristen og sangeren Hans Bollandsås fra Melhus fikk sitt store gjennombrudd som vinner av “X-Factor” på TV 2 i 2010. I mars i år utga han albumet “Radioglyserin”. Pianisten og sangeren Tor Einar Bekken er fra Drammen og bosatt i Trondheim. Han har hovedfag i musikk fra NTNU med en avhandling om pianotradisjonen i New Orleans. Med bakgrunn i diverse blues- og boogie woogie-tradisjoner, har han utviklet sitt eget uttrykk, preget av sterkt rytmisk driv i spillet. I september i fjor ga han ut det digitale albumet ”Extended Blues”, med improvisasjonsmusikk for solo piano og solo gitar.

GRATIS Billetten er betalt av SINTEF


ANNONSEBILAG

SØNDAG 12. MAI DOKKHUSET KL. 20.00

KURT ELLING En av vår tids mest begavede mannlige jazzvokalister Kurt Elling har siden starten på Blue Note tidlig på 90-tallet gått fra suksess til suksess. Ellings rike barytonstemme dekker fire oktaver og demonstrerer både teknisk virtuositet og emosjonell dybde. Til Trondheim har han med seg sitt eget band. Dette blir garantert en kveld det kommer til å gå gjetord om. Du kan se fram til en kveld spekket med gamle og fremtidige jazzklassikere. Kurt Elling - vokal Laurence Hobgood - piano/musikalsk leder John McLean - gitar Clark Sommers - bass Kendrick Scott - trommer Bryan Farina - lyd Dørene åpnes 18.30 – konsertstart 20.00 Begrenset antall sitteplasser. Billett kr 390,www.billettorget.no eller ved inngang

NYHET!

*Gjelder ikke rute 154 og 175. Rute 154 kjører natt til lørdag og søndag kl 00.30, 01.00, 02.30, 03.00. Rute 175 kjører kl 01.00 og 03.00 natt til lørdag og søndag.

NETTBUTIKK Hjem hver halvtime fra 00.30 til 03.00*.

Avgang natt til lørdag og søndag. God fornøyelse. God tur hjem.

Nå kan du bestille take away på nett:

www.sushibar.no

natt til lørdag og søndag. TryggAvgang nattskyss fra AtB God fornøyelse. God tur hjem.

Les mer på atb.no atb.no Trygg nattskyss fra AtB


ANNONSEBILAG

RICA NIDELVEN

- HOTELLET SOM SWINGER Rica Nidelven Hotel er en av Jazzfests viktigste samarbeidspartnere. Hotellet er landskjent for å servere Norges beste frokost. I mai hvert år serverer de også de beste jazzkonsertene. - Jazzopplevelsene her på hotellet er alltid et høydepunkt for meg, sier direktør Bjarte Gjerde. I år kan han glede seg til konserter med New York Voices, Pat Martino og Lava i Trondhjemssalen. I Broen Bar opptrer Bekken og Bollandsås og Torstein Kubban’s Hot Five. - Jeg regner med det blir fullt hus og topp stemning, fortsetter direktøren. Har du besøkt hotellet, har du kanskje lagt merke til ham. Hotelldirektør Bjarte Gjerde er tilstede tidlig og seint, alltid med en finger på hotellets puls. Den kulturinteresserte direktøren er også en viktig samarbeidspartner for byens kulturliv. - Det er en strategi fra vår side. Matkultur er noe du forbinder med Rica Nidelven. Det betyr at vi er opptatt av mat i et faglig perspektiv, vi har faglærte kokker og lager mat fra grunnen av. I forlengelsen av det, jobber vi med andre typer kultur musikk, kunst og festivaler.

- Her må det ligge en ekte kulturinteresse bak? - Jeg er entusiastisk og lidenskaplig i forhold til det jeg holder på med. Jeg ser jo at de som holder på med festivalene har samme tilnærming; de brenner for saken. Sånne folk liker vi å være sammen med - sammen er vi et et suksess-team. - Hva er ditt forhold til musikk? - Som folk flest, vil jeg tro. Når det gjelder jazz, så er jeg oppvokst på Sunnmøre og det begynte med at jeg dro til Molde på jazzfestivalen og var der mange år etter hverandre. Sånn sett har jeg fått jazzen inn med morsmelka, men jeg er glad in alle typer musikk. - Hva synes du om årets program? - Som vanlig ser det ut til å være et bredt spekter med jazz av høy kvalitet. Jazzfests daglige leder Ernst Wiggo Sandbakk forteller at han lar seg inspirere av Rica-sjefen. - Bjarte må være en av landets beste ledere. Det virker som han ”ser” alle ansatte, og får hver og en til å blomstre på sin post. Jeg er full av beundring, og gleder meg til å videreutvikle samarbeidet.

- Jazzfest er en seriøs samarbeidspartner som leverer hele veien og er viktig for oss, sier direktøren for hotellet som også har samarbeidsavtaler med Kosmorama, Trondheim Kammermusikkfestival, Pstereo og Olavsfestdagene.

SKAPER KULTUR

og

NTNU jazzambassadører:

2008 Håkon Mjåset Johansen trommer

Ola Kvernberg Trio

PELbO

Ola Kvernberg, fele Steinar Raknes, bass Erik Nylander, trommer

Ine Hoem, vokal Kristoffer Lo, tuba Trond Bersu, trommer

2009

2010

2012

Kirsti Huke

Maria Kannegaard

vokal

2011

Piano

?

2013


JAZZFEST 2013 - OFFISIELT PROGRAM KL

TIRSDAG 7. MAI

ONSDAG 8. MAI

14.00

TORSDAG 9. MAI

FREDAG 10. MAI

LØRDAG 11. MAI

Operasjon Hegge Dokkhuset Bar Passiar

Lauv Dokkhuset Bar Passiar

Origo Dokkhuset Bar Passiar

Jan Erik Vold/ Håkon Paulsberg Dokkhuset

Torstein Kubban’s Hot Five Broen Bar , Rica Nidelven

Bekken & Bollandsås Broen Bar, Rica Nidelven

SØNDAG 12. MAI DOKKHUSET

15.00 15.30 16.00 16.30

DOKKHUSET BAR PASSIAR

17.00 17.30

BLÆST

18.00 18.30 19.00

Pharoah Sanders Dokkhuset

19.30 20.00 20.30 21.00 Festival-vorspiel 21.30 Maceo Parker Dokkhuset 22.00

New York Voices Trondhjemssalen Rica Nidelven

Pat Martino Trondhjemssalen Rica Nidelven

AlasNoAxis Dokkhuset

Maria Kannegaard Dokkhuset

22.30 23.00 23.30

Jam session Jamvert: Truls Rønning Dokkhuset Bar Passiar

24.00 01.00

Jam session Jamvert: Bjørn Alterhaug Dokkhuset Bar Passiar

Jazzlinjas Superlørdag NTNU Jazz Ensemble Kristoffer Lo vs Dum Dum Boys Dokkhuset

RICA NIDELVEN

Kurt Elling Dokkhuset

Anja E. Skybakmoen Blæst

Burn Dokkhuset

Jam session Jamvert: Hanna Paulsberg Dokkhuset Bar Passiar

Karin Krog/ Bengt Hallberg/ Vår Frue kirke 22 Blæst

Lava Trondhjemssalen Rica Nidelven

VÅR FRUE KIRKE

Jazz And Flyfishing Dokkhuset

Jam session Jamvert: Håkon Mjåset Johansen Dokkhuset Bar Passiar

Med forbehold om endringer

I TILLEGG KOMMER 25 JAZZ MAZZIVE JUBILEUMSKONSERTER Se www.jazzfest.no

FESTIVALKONTOR

Dokkhuset 2.etg, inngang bak, opp trappa. I festivalperioden onsdag 8. mai til lørdag 11. mai er kontoret åpent mellom kl. 11.00 og 19.00

BILLETTSALG

PÅ NETT: www.billettorget.no OVER DISK: i andre etasje på Dokkhuset. Åpningstider mellom 10.00 og 16.00 på hverdager. VED INNGANG: 1 time før konsert.

FESTIVALPASS

Festivalpass kjøpes kun på forhånd og selges i et begrenet antall. Passet er personlig. Billetten byttes i laminert pass på festivalkontoret på Dokkhuset 2. etg. fra mandag 6. mai 2013. PRIS: ORDINÆR KR. 1850,- STUDENT KR. 850,Festivalpass gir adgang til konsertene, såfremt det ikke er utsolgt.

Hovedsamarbeidspartnere

Samarbeidspartnere

Knut Lund Partnere

Nettverkspartnere

List & Hempe

STØRRE LYDOPLEVELSER

Offentlige bidragsytere

Jazzfest avis 2013  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you