Page 1

PTF FOTO Høsten 2012 Vennesla VGS 2MKA

Thore Viste Ulstein


Innledning

Høsten 2012 valgte jeg å utdype meg i foto. Vi fikk i oppgave å fotografere motebilder for magasine Aboslutt Kristiansand, hvordan vi ser oss selv som fotografer, et selvvalgt bilde og tre kunst bilder med forskjellige temaer fordelt utover klassen. Disse bildene ble fordelt utover 4 uker.

Øvingsoppgaver

Vi hadde to øvingsoppgaver før vi begynte på hovedoppgavene. En fotoshoot på Hunfos og reklamere for et moteplagg. Disse bildene skulle oppfriske fotokunnskapen og gi oss en tilbakemelding før motofotograferingen for bladet Aboslutt Kristiansand.

Motefotograferingen: Jeg valgte å reklamere for capsmerket “New Era”. Jeg tok dette i en trapp med “underground” stil og veldig mørke og dystre farger på modellen og bakgrunnen.

Fotografering på Hunsfos: Vi som valgte og utdype oss i foto spurte to veldig flinke modeller (Susanne og Silje Rølland) til å stå modell på en veldig tøff plass på den gamle Hunsfoss fabrikken.


Selvportrett Den første oppgaven vi fikk var at vi skulle presentere seg selv som fotograf og ta et gjennomtenkt selvportrett som ikke bare viser hvordan du ser ut, men også hvem du er. Det første jeg tenkte når jeg skulle ta dette bildet var hvordan jeg liker å ta bilde og hva som er mitt “kjennetegn” på bilder. Jeg fant ut at jeg ofte manipulerer bildene mine og veldig “underground” stil med veldig mørke og dystre bilder. Liker meg godt på photoshop og “overedita” bilder. Jeg er middels fornøyd med bildet mitt. Jeg klarte fint å erstatte robot ramen med min orginale arm. Dette gjorde jeg for å vise at jeg liker å “dille” i photoshop og kanskje tra ting litt for langt når det gjelder effekter, farger og etterbehandling.


Selvvalgt Den andre oppgaven vi fikk var å ta et bilde vi valgte selv. Dette trives jeg veldig godt med fordi jeg har mine ideer og plasser jeg blir inspirert av. Denne gangen ble bildet tatt på Hunsfos og en gammel gang med mange tøffe kulisser ble tatt i fokus. Jeg omdannet bildet til et HDR som fremhever detaljer på en spesiell måte. Jeg ble fornøyd med bildet jeg tok. Det ble veldig tøft hvordan det røde objektet ble hovedfokuset mitt, fremhevet og satt i det gylne snitt. Dette var jeg klar over før jeg tok bildet og visste hvor fokuset mitt ble satt. Det var ikke så mye naturlys og lys i seg selv i denne gangen så jeg hadde en veldig lang lukkertid. Jeg tok flere bilder med samme blender (2.8) og forskjellige lukkertider som jeg til slutt satt sammen til HDR. Det gjør at de lyseste og de mørkeste punktene blir satt sammen til ett bilde og blir veldig tøft. Jeg har vært i photoshop og redigert småting for å fremheve det røde objektet bedre, lyset og kontrast.


Kunst - Transport Vi fikk i oppgave å ta minst 3 bilder til 3 forskjellige temaer. Helse, transport eller bil. Jeg skulle ta bilde om transport. Det første jeg tenkte var: Hva handler transport om, hvem er mottakeren, hvordan skal jeg fremheve transport på en fin og ordentlig måte og hvordan fremheve transport interesserte? Jeg gikk til en kamerat som går på transport og spurte hva det egentlig handler om og hva de gjør. Palle, truck og kjøretøy var det jeg fikk i svar. Så jeg gikk en tur ned til transport for å se hva je kunne ta bilde av. Jeg fant veldig mange kule ting som jeg likte, så jeg hentet kameratet og stativ. Disse skal trykkes på bildører/plater. Det blir veldig tøft med sterke farger på platene/bildørene så jeg tok HDR bilder med store kontraster. Jeg ble veldig fornøyd med bildene mine og de kunne bli veldig tøffe på trykk om de blir prioritert.


PLAN


Aboslutt Kristiansand


PTF Foto  
PTF Foto  

Made a magazine of what we did for 4 weeks.

Advertisement