Page 1

Desembre 2010 núm.23

w w w. i p v - v v. n e t

Abans

Després

NO ALS ABOCADORS INCONTROLATS

Antonio Bernal

Durant aquest mes de novembre i desprès de moltes pluges i riades, la presa del riu Anoia al seu pas per Vilanova a quedat plena de canyes, brossa, brutícia, etc. Des de la regidoria de medi ambient (el Sr. Viera de IC-Verds) l’ha netejat de manera parcial, acumulant la brossa en dos grans muntanyes, un altre cop davant de la sortida de les aigües (veure foto de la la dreta). Vista la situació, el nostre regidor d’IPV-VV, el Sr. Antonio Bernal, va preguntar al Sr. Viera sobre què farà amb les piles de brossa i altres deixalles i la resposta va ser que esperarien a que s’assequin i a que passi l’hivern. Sembla ser que desconeix que a la Comarca tenim un abocador al terme de Jorba, on

La Solució

totes aquestes deixalles orgàniques és poden portar i transformar en adob. Tampoc a pensat el Sr. Viera que una pluja forta podria fer que aquesta brutícia és tornes a escampar riu a baix? Però senyors, pensin que si l’estat de la presa inicial (foto de l’esquerra) és aquest cada any, la mateixa quantitat acumulada any rere any existeix dintre de l’aigua a l’altra banda del mur de formigó, i ja són molts els anys sense que es netegi el seu interior. A més, la làmina d’aigua és molt petita, i la quantitat de brutícia, terra, fang i altres escombraries com: bicicletes, neumàtics, etc... és molt gran. Esperem que el Sr. viera comenci a pensar que ser Verd és R E C I C L AR.

d’IPV-VV , Independents per Vilanova - Veïns amb Veu:

Un cop netejada la presa, carregar en camions i portar a l’abocador de Jorba pel seu reciclatge. Les restes no reciclables portar-les a l’abocador d’Hostalets de Pierola, on van les escombraries.

Instal·lar una zona de lleure al costat del riu, amb parc per infants, zona de barbacoes, zones de jocs, etc... Fomentar l’ús de l’espai del Riu entre els Veïns de Vilanova.

Programar una neteja de l’interior de l’aigua per Exigir una major implicació a l’Agència Catalana aconseguir-ne una major làmina. Redactar de l’Aigua, que és la que ha de pagar la factura de un Pla Director de Manteniment pel Riu Anoia i la neteja i manteniment cada any. complir-ho estrictament.

w w w. i p v - v v. n e t

Tel.: 644 304 057 - info@ipv-vv.net


Les nostres ¿Crees que el resto de partidos cumplen con su Trabajo y dedicación? Ni mucho menos, estar en la oposición implica un Trabajo y una dedicación,

¿Cuanto hace que estas con ipv-vv? Empecé como simpatizante desde que se fundó en 1987 y siempre hemos estado en la oposición como segunda fuerza política más votada, ya que somos muchos los que queremos un cambio y que se hagan las cosas diferentes. ¿Qué te motivó el participar en la vida municipal? Mi principal motivo era y sigue siendo que hay diferentes voces y opiniones de los ciudadanos que vivimos en el mismo lugar (mi ciudad) y también tienen derecho a que tengan representación a través de nosotros IPV-VV. ¿Colaboras con alguna entidad o proyecto social? Sí, colaboro con una entidad Deportiva, ya que creo que es muy importante que todos los jóvenes practiquen deporte y poder adquirir los valores que el deporte les proporciona. ¿Qué cambiarias de Vilanova del Camí? Cambiaria de equipo que preside el ayuntamiento, para poder demostrar y comparar diferentes maneras de gestionar una ciudad. Las decisiones que se toman por parte de nuestros gobernantes no son solo blancas o negras, hay muchos más colores, y porque tengan el poder no quiere decir que tengan vía libre para poder hacer lo que quieran, ese tipo de actuaciones lo que quiero decir. Y se plasma muy bien en los plenos, seguro que la persona que haya asistido a alguno, me entenderá.

al equipo de gobierno (PSC - IC Verds) y que este equipo no se olvide que estamos detrás de ellos observando y opinando de lo que no actúa con responsabilidad, y el resto de partidos no los veo con esta vigilancia.

¿Qué proyecto te gustaría que se realizara en Vilanova del Camí? La piscina cubierta. Un proyecto que lleva muchos años en los programas electorales de nuestros actuales dirigentes y por lo que se ve no nos merecemos. ¿Estás de acuerdo con el alto nivel de impuestos de Vilanova del Cami? No estoy de acuerdo, al igual que ningún vilanovino está de acuerdo. Los actuales dirigentes se sacan los impuestos de la manga como si fueran naipes, y a los que nos tocan los bolsillos es a nosotros, estamos pasando una gran crisis económica y me doy cuenta que no piensan en los ciudadanos, IPV-VV hubiera congelado los impuestos y por supuesto no hubiera decretado ningún impuesto nuevo como el de los vados. ¿Cómo crees que debería ser la política municipal? La misma pregunta lo dice: municipal, ciudadana, cercana, llana, siempre al lado del ciudadano, empatizar y ponerse siempre en su lugar.

w w w. i p v - v v. n e t

Tel.: 644 304 057 - info@ipv-vv.net

Vilanova tiene cerca del 30% de parados, el nivel más alto de la provincia ¿tú que ideas sugieres? Desde luego estamos en una situación difícil, pero no imposible, atraer a empresarios para que inviertan en nuestro suelo y contratar a trabajadores que sean vilanovinos, ayudar a las empresas para que no cierren y destruyan puestos de Trabajo,( un ejemplo es cuando tú quieres cambiar de compañía de teléfono esta antes de que te des de baja te ofrece tarifes mas baratas, te ofrece aparatos telefónicos a coste cero y todo para no perder un cliente), pero por otro lado creo que el ayuntamiento de vilanova está tan endeudado que no creo pueda aportar ninguna ayuda.

Positiva Un color Todos los colores me gustan, no puedo elegir uno. El ultimo libro que has leído El violín del diablo

Ahora mismo, es el deporte que practican mis hijos. Ester Conchillo


Estat d’alarma El passat mes d’octubre es va organitzar una reunió exclusiva pels veïns del carrer Major i altres afectats per les contribucions especials imposades per reurbanitzar el seu carrer.

cadastre, amb Mossos per tot el poble que no van intervenir. I, durant la reunió de Can Papasseit per explicar la

La reunió es va fer amb un veritable control policial, ja que només es podia accedir a Can Papasseit

Els veïns han de començar a valorar i MOLT el seu vot a les pròximes municipals.

Tot i així algun regidor no convidat ni afectat, com el de CiU (que va aprovar la imposició de contribucions es va colar. Potser volia veure com el seus votants ja no tornaran a votar-lo ni a ell ni a un CiU al servei del PSC de Vilanova del Camí. Molta renovació han de fer a l’agrupació local per poder canviar les continues decisions d’aquest regidor. Per si fos poc, tots els assistents van haver d’aguantar més d’una hora d’interminables intervencions per contribucions especials. Amb molta educació la gent va demostrar serietat i saber estar. Però, quant la gent va fer quatre preguntes, l’Alcalde i regidors socialistes van marxar, deixant la gent amb moltes incògnites, respostes que mai

No és el mateix votar a CiU a les autonòmiques que a les municipals. La prova després de tants anys és que a l’únic representant de CiU a Vilanova, poc o res l’importa el patiment dels veïns en els temes municipals. El mateix podríem dir d’altres partits com ERC i PP, que també han votat a favor de les contribucions especials del carrer Major o de posar les futures ZONES BLAVES al centre del poble. Veí, reflexiona, ja que la teva decisió al maig de 2011 és molt important, perquè la teva butxaca pot tornar a patir, i molt. Quedar-se a casa és la pitjor solució.

JUNTS PODEM. Un veí afectat pel carrer Major que res te a veure amb cap partit polític. queixes@ipv-vv.net

arribar. Al sortir, molts veïns que van anar a la reunió alertats per coneguts i altres veïns que estaven al carrer, van comprovar com al costat de la via del tren havia un escamot dels Mossos d’Esquadra Antidisturbis, esperant en ESTAT D’ALARMA. La veritat, quant un Alcalde, degut a les seves males decisions, ha de necessitar d’aquestes forces policials per sentir-se segur davant dels seus veïns, és que ell sap que el que ha fet no està be. El mateix va fer el dia del Ple contra la pujada del Cadastre on en aquella ocasió varis furgons de entrar a la sala de plens quant l’Alcalde els va cridar, sense necessitat perquè la gent va sortir sense causar cap dany a les persones i a les instal·lacions. Lo mateix també durant la manifestació contra el

w w w. i p v - v v. n e t

Tel.: 644 304 057 - info@ipv-vv.net


CARTA ALS REIS D’ORIENT

Estimats Reis d’Orient,

Aquest any no volem res per nosaltres. Sabeu que Vilanova te el percentatge d’atur més alt de l’Anoia, i un dels més alts de Catalunya. Patim els impostos més cars de la Comarca, i som uns dels cinc pobles amb una renta per càpita més baixa de Catalunya. Estem desesperats. No podem més. Portem molts anys patint el mateix alcalde, amb promeses i regals que no arribant mai. Reis d’Orient, a Vilanova viu molta més gent bona, gent que no volia pujar l’IBI, ni tenir les escombraries, guals, i impostos més cars de la Comarca. Gent treballadora i modesta. Reis d’Orient, si teniu alguna plaça lliure a la vostra caravana, doneu-li feina a l’Alcalde i no el porteu mai més. A més si podeu us demano, que ens porteu la piscina coberta d’una vegada per totes, el nou casal dels avis, ja que actualment no pot pujar cap avi en cadira de rodes. El casal dels joves, que estan en un local petit i de lloguer. El casal de les entitats. La gespa nens sense plaça. I si us plau expliqueu als regidors de ERC, CIU, Ic-Verds, PSC i PP que no aprovin i passin més contribucions especials als veïns que ja tenen el seu carrer urbanitzat. Veïns que ja van pagar en el seu dia el carrer. Jo os demano que porteu carbó només per ells. El dia de la cavalcada, durant el discurs, no li deixeu parlar a l’Alcalde, sempre ens menjar el coco amb el seu discurs electoral. És un dia dels petits, no dels grans, els petits no sabent de política. Però sobretot Reis d’Orient, el que realment voldria, és uns polítics que formessin una majoria diferent, per veurà un altre forma de governar i fer a Vilanova. Per tot això, animeu a la gent a votar diferent. IPV, Independents per Vilanova i Veïns amb Veu, volen desitjar-vos un feliç Nadal i pròsper any Nou.

NOVA DIRECCIÓ WEB:

w w w. i p v - v v. n e t ( M É S

C O N T I N G U T S )

Si vols, ara pots contactar amb nosaltres: queixes@ipv-vv.net premsa@ipv-vv.net info@ipv-vv.net POSA LA TEVA VEU AL BUTLLETÍ !

w w w. i p v - v v. n e t

Tel.: 644 304 057 - info@ipv-vv.net

Butlletí 23  

Bulletí 23 de la formació IPV-VV - Mes de Desembre de 2010