Page 1


Robert Steven Connett: “Night Trawler� mijn eerste voorbeeld van een immersive space is dit kunstwek van Robert Steven Connet. Het is immersive omdat de omgeving hints geeft. Zo zie je vissen, vogels en andere wezens die allemaal hints geven naar het hoofdonderwerp van het schilderij. de sfeer van het schilderij is vrij duister maar ook dromerig. Het sleept je heel erg mee omdat hoe langer je erna kijkt hoe meer je de boodschap gaat begrijpen. Op het eerste gezicht lijkt het een nergens op slaande fantasie wereld, maar hoe langer je er naar kijkt, hoe beter je het verhaal er achter gaat snappen. De vormgeving is vrij stripverhaal-achtig maar toch met heel veel detail. Ook deze kleine details helpen mee met het vertellen van het verhaal. Om een rustige en duistere sfeer te creeeren word er veel gebruik gemaakt van donkere blauw-tinten.


Jay Howell: “moss ball” Als tweede heb ik een kunstwerk van Jay Howell gekozen. Het is immersive omdat er veel interactie is tussen de wezens in het werk. Ieder wezen reageert weer op een ander wezen waardoor er een grote verhaal lijn door het hele werk loopt. Omdat je het hele verhaal wilt begrijpen ga je heel aandachtig kijken en word je langzaam in deze zeer apparte wereld ‘‘gezogen’’. In dit kunstwerk zit niet echt een diepere betekenis, het dient vooral voor vermaak. Dit werk is getekend als een stripverhaal. Het heeft niet overdreven veel details en de verhoudingen kloppen niet met de realiteit.


Alexy Andreev: “The crossing” Als laatste voorbeeld heb ik een werk van Alexy Andreev. Dit is een immersive space omdat de stijl zo surrealistich is, dat je het niet kan vergelijken met de echte wereld. Dit zorgt ervoor dat je meegenomen word naar een andere wereld van rust en ruimte. Tegelijkertijd is de sfeer wel heel aards en vertrouwd. Deze combinatie geeft een effect van een foto van een plaats waar je altijd al naar toe wilde. De vormgeving is realistisch wat het gevoel van ‘‘must see’’ locatie versterkt.

immersive space werkboek Thom van den Akker-v1  

mijn werkboek voor immersive space.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you