Page 1

Kinderboekenweekwedstrijd Helden Alle volgende, prachtige verhalen en tekeningen zijn gemaakt door leerlingen uit groep 1 t/m 8 voor de wedstrijd “Deze held past bij mij”. Het zijn de finale-inzendingen. Ze zijn zo mooi, dat ze het verdienen om bekeken te worden. Daarom hebben we er dit boekje van gemaakt. De bibliotheek hoopt dat er veel kinderen van genieten. En volwassenen natuurlijk, de ouders en alle meesters en juffen van de basisscholen. Van de 36 allermooiste kaarten hebben we een uniek kwartetspel gemaakt. De winnaars en de winnende scholen krijgen het natuurlijk cadeau en kinderen en ouders die het zelf ook als herinnering willen hebben, kunnen het voor € 3,95 kopen in de bibliotheek en steunen hiermee het bibliotheekwerk voor basisscholen. Verder is er ook een mooie poster van gemaakt. Wil je die hebben om op te hangen? Kom naar de bibliotheek, hij kost maar € 2,- (op=op). Dan kun je meteen lid worden als je het nog niet bent. En……..het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen gratis!

Allemaal heel hartelijk bedankt voor het meedoen!


De wedstrijd in stappen 1. Basisscholen hebben speciaal voor de Kinderboekenweek stapels lege kwartetkaarten ontvangen op A4-formaat. 2. Op Youtube.com staat het filmpje “Flipje zoekt held”, speciaal voor deze wedstrijd met kinderen van De Hobbitstee gemaakt. 3. Flipje vraagt hierin of de kinderen de lege kwartetkaarten willen vullen met mooie heldentekeningen: “Welke held past bij jou?” 4. Heel veel kinderen hebben dat gedaan. 5. De mooiste 10 van iedere school zijn tentoongesteld in de bibliotheek en de bezoekers hebben daarvan weer de mooiste 10 gekozen. 6. Die zijn voor de finale op de website www.flipjehero.nl gezet en er is 12.000 keer op deze site gestemd welke kaarten er in het kwartetspel moesten komen. 7. Er passen helaas maar 36 kaarten in een kwartetspel en er zijn zo veel meer mooie kaartengemaakt, dus we zetten de hele stapel op een grote poster. 8. En natuurlijk is een digitaal boek van alle finalekaarten en verhalen gemaakt. Dat boek staat op www.bibliotheeknetwerkzhzo.nl.

Met dank aan alle leerlingen, leerkrachten, directies, Hero Nederland, Flipje, het Flipjemuseum, tekenaar Arie, filmmaker Riny en de bibliotheekmedewerkers van BibliotheekNetwerk ZHZO.

Hier komen ze:


De helden van Ameide


Lotte van Wijk : 60625 Groep 8a School: de Kandelaar Ameide


Valencia Woudenberg : 60626 Groep 8a School: de Kandelaar Ameide


Lisa van Veen : 60627 Groep 7 School: Hendrik van Brederode


Sophie van der Grijn : 60628 Groep 7 School: Hendrik van Brederode


Max : 60629 Groep 7 School: Hendrik van Brederode


Anouk Bloemendal: 606200 Groep 3a School: de Kandelaar Ameide


Mijn held is Mega Mindy, ze speelde in een film met een poppenmeester, zij ving de dieven die een bank wilden beroven. Ze is heel knap en ze kan verdwijnen als ze op een knop drukt en dan kan ze ergens anders naartoe. Dat zou ik zelf ook wel handig vinden. Mijn held is een stoere held.


Remco den Hartog:606201 Groep 3a School: de Kandelaar Ameide


Mijn held is de brandweer, ze redden mensen en blussen de brand, ik vind het knap dat ze dat durven, want het is best moeilijk. Ik zou zelf ook wel brandweer willen worden. Mijn held is een help-de-mensen-held.


Sanne van Vuren:606202 Groep3a School: de Kandelaar Ameide


Mijn helden zijn de mensen van de reddingsboot, ze redden mensen die bijna verdrinken. Ik had lang nagedacht over welke held ik zou kiezen en toen bedacht ik deze helden. Mijn helden zijn levens-redders-helden.


Klaas van der Wal:606203 Groep 3a School: de Kandelaar Ameide


Ik heb mezelf als held getekend, ik vind mezelf een held omdat ik een salamander gered heb en ik heb Kenny, onze hond, teruggevonden toen hij weggelopen was. Ik ben een dierenvriendheld.


RenĂŠ van Middelkoop: 606204 Groep6a School: de Kandelaar Ameide


Mijn held is Johan Cruijff Hij was vroeger de beste bij AJAX. En de allerbeste van de wereld. En hij heeft ook bij Barcelona gevoetbald. Dit is mijn held. Hij is mijn held omdat ik op voetbal zit en nog beter dan hem wil worden.


De helden van Carnisselande


Lou Tibben groep 5A Carnisselande


Thomas Musterd groep 6 Carnisselande


Joshua groep 8 Carnisselande


Maaike 1D Carnisselande


Joshua 't Hart 7D Carnisseland


Mijn naam is: Joshua ‘t Hart Ik zit in groep:7d Naam school: CBS Smitshoek Naam van mijn held: Superman Dit verhaal hoort bij mijn held: Op een mooie dag hoorde Superman een keiharde knal. En hij hoorde mensen gillen en roepen: “Ren voor je leven!” Want prins Sjamelamedingdong was naar de aarde gekomen omdat hij mannen nodig had voor zijn leger. En dan zou hij ze met raketten naar de planeet Joekopotanien sturen voor zijn eigen slechte plannen. Maar dat liet Superman niet gebeuren. Hij vloog met volle snelheid naar de plek waar hij mensen hoorde schreeuwen. Binnen 2 seconden was hij er. Superman pakten zijn plasmageweer en toen schoot hij het hoofd van prins Sjamelamedingdong eraf. En bevrijde iedereen uit de raketten en iedereen vierde feest. Ze gooiden over met het hoofd van prins Sjamelamedingdong en iedereen leefde nog lang en gelukkig. Behalve prins Sjamelamedingdong… Deze held past bij mij omdat: ik vind dat ik zelf ook dapper ben…


Jora Heijboer 3B Carnisselande


Mijn naam is: Floortje Nikken Ik zit in groep: 6c Naam school:CBS Smitshoek Naam van mijn held: Maartje Paumen Dit verhaal hoort bij mijn held: Ik heb deze held uitgekozen omdat ik haar super cool vind. Ik haar ook uitgekozen omdat ik zelf op hockey zit. Ik vind het een te gekke sport. En Maartje Paumen is ook een groot voorbeeld voor mij, ze kan heel goed hockyen en speelt zelfs in het nederlands elftal, ze kan heel hard pushen. Haar bijnaam is ook wel push push Paumen. Neem van mij aan ze is super cool die Paumen. Deze held past bij mij omdat: Ze ook op hockey zit en dat vind ik super cool.


Floortje Nikken 6C Carnisselande


Koen Derks 5A Carnisselande


Gabri de Rover 6C Carnisselande


Mijn naam is: Gabri de Rover Ik zit in groep: 6c Naam school: CBS Smitshoek Naam van mijn held: Geronimo Stilton Dit verhaal hoort bij mijn held (niet meer dan 10 regels): Geronimo Stilton heeft als zes Fantasia oeken. Hij heeft er 5 overleefd en gaat hij dat ook in de 6de doen. Geroniomo Stilton is en HELD!!! Deze held past bij mij omdat: Hij van die grappige woorden schrijft en dat vind ik nou zo grappig en dat wil ook graag kunnen.


Charlotte 6A Carnisselande


De helden van Giessenlanden


Groep 7 Mijn naam is Art Korevaar en mijn held is Spongebob Squarepants


Hij is mijn held omdat ik hem super cool vind en dat is zo omdat hij heel veel herrie maakt. Hij beleeft spannende en grappige avonturen samen met zijn vriend Patrick en Octo in de onder water wereld waarin hij leeft. En kan nooit zijn vaarbewijs halen want juffrouw Puf vind het niet goed genoeg. Dit weet ik allemaal omdat ik elke dag naar Spongebob en zijn vrienden kijk. Spongebob is een coole, gekke, grappige, gele en waterige held!


Groep 2: Mijn naam is Esra van Hofwegen.

Ik ben 5 jaar en zit in groep 2. Mijn helden zijn K-3. Ik houd erg van liedjes zingen en dansjes maken. Daarom is K-3 mijn held. Het is een dans-en-zingheld.


Groep 8 Mijn naam is Yelka Vonk ik zit in groep 8 en mijn helden zijn Jan Jans en de kinderen.


Ik heb deze helden gekozen omdat ik vaak strip boeken lees van Jan Jans en de kinderen en ik vind het toffe tekeningen om na te tekenen. Jan Jans en de kinderen is een familie die leuke, grappige avonturen beleeft en er is vaak ook wel wat liefde bij. Daarom past deze held ook bij mij ik ben zelf namelijk ook verliefd. Mijn leuke chaotische helden familie


Groep 8 Mijn naam is Hanna Korevaar en mijn held is: Lollifant uit Winnie the Pooh.


Ik heb voor deze held gekozen omdat ik het een coole olifant vind. En ik vroeger vaak naar de film “Lollifant� keek. In die film is het echt een lieve olifant. Dat is denk ik ook de reden waarom het mijn held is. Verder vind ik het ook gewoon een super toffe held om na te tekenen. Ik weet eigenlijk niet waarom deze held bij mij past maar, ik vind hem wel super lief. De bijnaam voor mijn held is: lieve alleseter.


Eva van den Dool Groep 4 Obs Het Tweespan Giessenburg


Wie is jouw held? Super Mara Welk verhaal past erbij Ik heb Super Mara getekend, omdat mijn zus Mara heet en ik haar heel lief vind. Ik heb eigenlijk een beetje Super Mara en Mara getekend. Waarom past deze held bij mij? Nou, gewoon, omdat mijn zus zo heet


May Chu groep 8 Obs Het Tweespan Giessenburg


Wie is jouw held? Donald Duck

Welk verhaal past erbij? Donald is een grappige eend, maar is ook een dikke pechvogel. Hij doet werk bij zijn oom, die stinkend rijk is en niks weggeeft. Donald moet vaak munten poetsen in de geldpakhuis. Hij moest een wedstrijd tegen zijn neef Guus opnemen. Het was een boot wedstrijd, maar telkens had zijn neef geluk. Toen zijn neef vast zat kwam er opeens een golf die hem losmaakte. Donald had het moeilijk, maar hij kreeg van zijn neefjes hulp Maar uiteindelijk was Guus de winnaar, hij kreeg een grote medaille. En Donald? Die kreeg een kus van zijn vriendinnetje Katrien.

Waarom past deze held bij mij? Ik vind hem grappig en leuk. Ik lees elke week de nieuwe Donald Duck. Hij beleeft vaak een spannend avontuur, maar hij is vaak een pechvogel. Maar dat is het leukste wat ik van Donald vind.


Merel Vlot Groep 7 Obs Het Tweespan Giessenburg


Wie is jouw held? King Kong

Welk verhaal past erbij? Ontdekkingsreizigers waren altijd benieuwd naar de bijzondere jungle Skull Island, waar King Kong zou kunnen leven. De reusachtige aap die mensen zal kunnen eten. Ontdekkingsreizigers kwamen met helikopters aan. Ze waren door de hele jungle geweest maar zagen geen aap. Toen ze de moed opgaven zagen ze de aap bij een rivier. Ze namen het vliegtuig en vluchtten naar de stad voor het bijzondere nieuws, maar ze wisten niet dat de aap ze had opgemerkt.De aap volgde de helikopter richting de stad. Hij sloopte gebouwen en klom erop en nam mensen mee en at ze op. Het was vreselijk. Op het einde komt het allemaal goed. King Kong heeft dan een mooi leven.

Waarom past deze held bij mij? Ik vind apen grappig en leuk om te tekenen. Ik wou wat aparts wat niemand had en niet zomaar had bedacht. En het moest een televisie held zijn, dat was best lastig dus denken en denken. En toen kwam ik bij King Kong.


OBS Den Beemd Hoogblokland Bianca Huisman (groep 7)


Mijn held is een gewoon meisje met als heldennaam: Super-Smile. Het verhaal dat bij mijn held hoort is: Het meisje had toen ze klein was een vreselijke lach. (een lach met scheve tanden) Ze vond dat het belangrijk was om te lachen en daarom liet ze mensen lachen. De mensen die ervoor zorgden dat je moest huilen of dat je boos werd nam ze te grazen. Ze werd een held genoemd. Toen dacht ik ze: Ik word een superheld! Vanaf die dag noemden ze haar: Super-Smile. Deze held past bij mij omdat ik van lachen en van smiley's houd. Mijn held is een 'die-laat-je-lachen-held'.


OBS Den Beemd Hoogblokland Luna Boom (groep 5)


De held die ik getekend heb, ben ik zelf. Ik heet Animalgirl. Ik kan dieren redden en ik kan goed met dieren praten. En ik vecht tegen dierenmishandelaars. Ik heb al heel veel keren dieren gered. De beste keer was in een dierentuin. Toen heb ik apen uit het water gered. Omdat ik zo goed kan praten met dieren, is het voor mij een stuk makkelijker om ze te begrijpen. En dat is mijn held: Animalgirl!


OBS De Buurtschool Noordeloos Sophie de Man groep 4


Mijn held heet Mega Mindy. En ze kan vliegen en misdaden bestrijden. Eigenlijk is ze een politie agente. Haar opa heeft een machine waardoor ze in Mega Mindy kan veranderen. Ze ziet een boef die ontsnapt is uit de gevangenis. Dan gaat ze snel naar haar opa. En dan zegt ze Mega Mindy tijd. Dan drukt ze op een apparaatje wat ze om haar pols heeft waarmee ze ook kan horen dat haar Mega Mindy tijd bijna om is. En dan gaat ze vliegen en vangt ze de boeven. Dan drukt ze snel weer op het apparaatje en dan is ze gewoon weer politieagente.

Mega Mindy is een echte-vliegende-boevenvangerheld.


De helden van Gorinchem


Dinand de Jong Groep 6A SBO Beatrix de Burcht Gorinchem


Jorian de Jong Groep 3 De Cirkel Gorinchem


Lotte Bakker Groep 5 De Fakkel Gorinchem


Kiki Groep 1 De kleine wereld Gorinchem


Sharon Groep 8 De Rotonde Gorinchem


Giulia Jansen Groep 5 Tamboerijn Gorinchem


Tanne Grahl Groep 1 Jenaplanschool Gorinchem


Mannes Nieuwenhuijs Groep 1 Jenaplanschool Gorinchem


Isa Groep B4 MariĂŤngaarde


Brittney Groep 3 KBS MariĂŤngaarde Gorinchem


De helden van Groot-Ammers


Lotte den Besten Groep 1 Eben HaĂŤzer Groot-Ammers


Vaisnavi Rajenthiran Groep 2 Eben HaĂŤzer Groot-Ammers


Lucas den Ouden Groep 3 Eben HaĂŤzer Groot-Ammers


Alissa van Luik Groep 4 Eben HaĂŤzer Groot-Ammers


Elise de Hartog Groep 5 Eben HaĂŤzer Groot-Ammers


Lucien Domburg Groep 6 Eben HaĂŤzer Groot-Ammers


Huub Groep 7 Eben HaĂŤzer Groot-Ammers


Sylvia Klören Groep 8 Eben Haëzer Groot-Ammers


De helden van Hardinxveld-Giessendam


Tame Tooray Leeftijd 4 jaar Klas 1 b School: Driemaster Hardinxveld-Giessendam,


Mijn Papa is mijn held, Hij gaat altijd met mij naar het Lingebos om te zwemmen. Hij is ook heel lief. Hij komt uit Sierra Leone en reist dikwijls heen en weer om de mensen daar te helpen. Papa is echt een super papa


Tirzah Stam Groep 8 Ichthusschool uit Hardinxveld-Giessendam


Ik heb gekozen voor Snuf de Hond, omdat hij er altijd leuk uitziet. Zelf wil ik graag een hond hebben, maar mijn moeder is allergisch voor hondenharen. Sommige honden zien er gemeen uit, maar Snuf is echt een held.


Julian Prins Leeftijd 11 jaar Groep 8 Ichthusschool te Hardinxveld-Giessendam


Ik heb Donald Duck gekozen, omdat ik het een grappige personage vind. Ik heb thuis ook het weekblad Donald Duck en ik vind het programma van Donald Duck ook leuk en grappig. Ik vind Donald Duck dus gewoon grappig en daarom heb ik hem gekozen.


Senne Groep 6B Ichthus Hardinxveld-Giessendam


Inger Bok Groep 4 Ichthus Hardinxveld-Giessendam


Dionysia Leeftijd: 12 groep 8 Driemaster te Hardinxveld-Giessendam


Superhamster Een eerbetoon aan overleden hamster. Hij kan echt alles. Een echte held.


Lisa de Jong Leeftijd: 10 jaar oud Groep 7 Driemaster te Hardinxveld-Giessendam


Superbaby Hij is grappig, 0 jaar oud. Hij kan met zijn poepluier gooien tegen de hoofden van de mensen. Hij kan ook gooien met zijn speen. Als hij zijn cape aan heeft dan verandert hij in een SUPERHELD


PRISCILLA SPENCER LEEFTIJD 7 JAAR OUD GROEP 4 DRIEMASTER TE HARDINXVELD-GIESSENDAM


Mijn held is SUPERROOSJE. Zij redde op wonderbaarlijke wijze een baby bij het Voetbalveld. De baby huilde, omdat de mama kwijt was. Mama was erg blij toen de baby weer Teruggevonden werd. Superroosje ben ik eigenlijk zelf.


Sem en Dylan, 2 klasgenootjes Leeftijd 10 jaar oud Beiden van de Driemaster, locatie Bellefleur


Als we op de WII of de ds spelen (Mario kart) als we Mario spelen dan lukt het niet, En dan doen we load aan en dan lukt het wel. Daarom is dit onze held.


Sven Punt, leeftijd 9 jaar Groep 5 De Driemaster uit Hardinxveld-Giessendam, locatie Bellefleur


De superheld Turboo Sven . Op een dag hoorde hij een mevrouw gillen. Turbo Sven ging er meteen naar toe. Turbo Sven zag dat de boef met haar wilde vluchten. Sven kon keihard rennen. Hij ging achter de boef aan. Hij stond voor de boef en zei dat de boef haar los moest laten. Anders schiet de kanonnen uit zijn haar op de boef af. Hij liet haal los . Turbo Sven deed de boef in de gevangenis. Turbo Sven bracht de mevrouw weer naar huis. Turbo Sven heeft weer iemand gered.


De helden van Hendrik Ido Ambacht


Megan van Zwaemen Groep 4 OBS de Dukdalf Hendrik Ido Ambacht


De held die ik heb gekozen is Rudolf the rednose reindeer van de Kerstman. Rudolf is geen held zoals Superman, Spiderman of Mega Mindy, maar een ander soort held. Want zonder Rudolf kan de Kerstman de arrenslee vol met kado's nooit op tijd bij de kindjes onder de kerstboom krijgen of in de kerstsokken die bij de open haard hangen. Rudolf is namelijk het beste rendier die er is! Hij is de leider van de groep, zonder hem lopen de andere rendieren niet netjes in de rij en vliegen ze alle kanten op. Dus...hierom is hij dus eigenlijk ook een soort held! Want wie is er nou niet blij als er een kado voor hem of haar klaarligt onder de boom?


Van Dennis groep 6 Obs de Dukdalf Hendrik Ido Ambacht


Ik heb deze held zelf bedacht, omdat ik iets nieuws wilde. En omdat deze held een goud en oranje pak aan heeft. En omdat mijn lievelings dier een leeuw is. Ik noem deze held “Superleeuw�.


Susanne Brouwer Groep 6 De Dukdalf OBS de Dukdalf Hendrik Ido Ambacht


Het verhaal van mijn held Verder dan de oceaan de lianen, rivieren en wat dan ook is een dorpje Duveldam. Het dorpje heet zo omdat er daar overal boeven en schurken zijn. En elke dag werden er meer dan 50 banken berooft en nog veel meer. En elke avond om 12 uur waren alle ramen, deuren en zelfs de schoorstenen dicht getimmerd. Omdat de mensen zo bang waren. Maar op een dag stond er een jonge vrouw bij de bushalte, haar naam was Elisha. Elisha en haar moeder gingen naar Duveldam omdat er geen werk in haar dorpje was. De eerst avond in het hotel ,waar ze overnachtte, werden ze beroofd. De ketting van haar moeder werd gestolen. Vanaf dat moment wilde Elisha geen boeven meer in het dorp en werd “Lady Kats”. Nu durfde de mensen weer de deuren en ramen open te zetten. Want de mensen wisten dat “Lady Kats” er was om hun te beschermen.


Michelle Blom Groep 3a OBS de Bron Hendrik Ido Ambacht


Jeroen Kooijman Groep 7 CBS de Tweestroom Hendrik Ido Ambacht


Inter ballie mijn superheld Inter Ballie woonde op de planeet ballie. Een meteoriet van deze planeet stortte naar beneden en zo kwamen Interballie en nog een paar ballieâ€&#x;s op aarde terecht. Ze kwamen allemaal in andere stadions terecht. Inter ballie kwam bij de voetbalclub Inter Ballie, hij is daar opgegroeid. Nu is hij de mascotte van Inter Milan. Hij heeft ook een hulpje genaamd schildje die hem uit de nood helpt. Nu beleeft hij veel grappige avonturen mee met andere ballieâ€&#x;s over de hele wereld. Inter ballie hoort bij mij omdat ik van voetbal hou en van de Inter Milan


Max Barendregt Groep 8a CBS de Tweestroom Hendrik Ido Ambacht


Donald is mijn held. Omdat hij grappig is, zonder dat hij scheldt. Hij is ook heel lief, ja, Katriens hartendief. Hij heeft vaak ongeluk, doordat Guus geluk, alles vindt en wint 'per ongeluk' Donald heeft een strip. Daardoor is hij helemaal hip. Daarin is hij de hoofdfiguur. En zijn strip is niet duur. Donald past bij mij, want hij maakt me vrolijk en blij. Hij is ook vaak bedroefd, ik vind dat dat niet hoeft. Donald, kijk naar licht! Dit is het einde van dit leuke, lieve gedicht!


Anne-lynn Simon Groep 1b/2b de Tweestroom Hendrik Ido Ambacht


Mijn naam is Anne-Lynn Simon en ik ben 5 jaar. Ik zit in de kikkerklas van de Tweestroom in Hendrik Ido Ambacht. Kikkers vind ik leuk. In onze tuin hebben we grote en kleine kikkers. Ik vind het leuk om naar ze te kijken en vast te houden. In onze moestuin zijn ook veel kikkers en daar vang ik ze samen met mijn zusje Myrra en mijn pappa en mamma en doe ze in een emmer. Als we weer thuis zijn laten we ze los in onze eigen tuin. Omdat het nu kouder is geworden, heb ik mijn kikker een trui aangedaan zodat hij het lekker warm heeft. Op tv kijk ik samen met mijn zusje Myrra ook graag naar Nelly en Cezar. Nelly is een muisje en Cezar is een kikker die samen leuke avonturen beleven. Mijn zusje Myrra is dan Nelly het muisje en ik ben Cezar de kikker. Cezar vind ik het leukst. En daarom zijn kikkers mijn superhelden.


Pippi en Ji-Lan van Andel Groep 5 CBS de Tweestroom Hendrik Ido Ambacht


Hallo, ik ben Pippi Langkous en dit verhaaltje gaat over mij. Ji-Lan van Andel van groep 5 van de Tweestroom heeft mij getekend omdat ze mij een superheld vindt. Ze vindt me heel grappig, sterk en ook lief. Ze heeft heel veel films van mij gezien en is zelfs in Zweden naar mijn huis en voorstelling komen kijken. Daar heet ik Pippi Langstrump. Dat komt omdat ik lange kniekousen aan heb. Ik beleef veel avonturen met mijn vriendjes Tommy en Annika. Ik heb ook nog dieren bij mij wonen, Witje het paard en meneer Nielson mijn aapje. Die wonen gewoon bij mij in Villa Kakelbont. Dat is mijn huis waar in zonder papa en mama woon. Mijn mama is een engeltje en mijn vader vaart op zee bij de zeerovers. Ik vind het heel leuk dat Ji-Lan mij zo mooi getekend heeft en hoop dat jullie allemaal op mij en haar zullen stemmen.


Martijn Blinde Groep 5 CBS de Tweestroom Hendrik Ido Ambacht


SUPER DONALD EN DE OVERVAL Donald Duck zit met zijn neefjes op de bank tv te kijken. Hup hup Kwik Kwek en Kwak naar bed het is acht uur en jullie moeten morgen weer naar school. De neefjes hebben helemaal geen zin maar ja het moet. Als de neefjes op bed liggen en slapen krijgt Donald via een geheime tv zender een bericht dat er een geldwagen is overvallen en of Donald wil komen helpen. Donald wil wel helpen want de boeven zijn ontsnapt. Hij trekt gauw zijn super pak aan en dan is hij SUPER DONALD. SUPER DONALD gaat er heen en ziet allemaal politie's staan, hij vraagt wat er gebeurt is. Er is een overval op een geldwagen geweest en op de film konden we zien dat het om Boris Boef gaat. We moeten hem snel te pakken krijgen want hij is richting het zuiden en misschien is hij alover de grens. De politie helicopter is ook al aan het zoeken……… maar SUPER DONALD luistert al niet meer en vloog weg ZOEFFFFF. Het is donker buiten als we Boris nu maar vinden dat is wel lastig denkt SUPER DONALD. Opeens ziet hij een auto zonder licht rijden.. Wat is dat?? Waarom rijdt die auto zonder licht in het donker dat is gevaarlijk. Even van dichtbij kijken ZOEFFF naar beneden en hij land op het dak van de auto en kijkt door de voorruit en hij ziet dat het Boris Boef is, maar Boris ziet hem ook en begint allemaal rare bochten te maken en gaat steeds harder SUPER DONALD kan zich nog maar net vast houden en dan ineens botst Boris tegen een boom. BOEFFFFF. Zo nu heb ik je Boris meekomen jij , de politie komt er al aan en neemt boris mee naar de gevangenis. SUPER DONALD zucht zo wat ben ik moe zeg maar gelukkig heb ik Boris Boef te pakken. En nu snel naar huis voordat Kwik Kwek en Kwak wakker worden en me in het super pak zien. Dat mag niet want dat is geheim.


Renee den Hartog Groep 7C OBS de Bron Hendrik Ido Ambacht


De wereld kent mij als de superheld: Spidergirl dokter Evilla! Mijn speciale krachten zijn: de tijd terug spoelen, langs muren omhoog lopen, door muren heen lopen, laserstralen vuren en vliegen. Laatst heb ik nog een meisje gered!! Ze viel bijna uit de boom. Ze schreeuwde om hulp en dat hoorde ik toevallig. Toen heb ik haar gered. Spannend hoor!


De helden van Leerdam


Iris v.d. Hoek Groep 8 JPS de Wilgenhoek Leerdam


De held van Iris is Superkat. Eigenlijk is Superkat mijn eigen kat Tommie. Maar die is wit en er mocht geen wit in de tekening. Ik ben gek op katten. Tommie is een superkat omdat hij zo grappig is en lief maar ook druk en ondeugend. Superkat is een ondeugende, harige held!


Tijmen Hasekamp Groep 5/6 JPS de Wilgenhoek Leerdam


De held van Tijmen is Superbanaan. Ik heb Superbanaan zomaar bedacht. Ik vind fruit lekker en hij past wel bij Flipje! Superbanaan is een fruitige held!


Puck van Stijn Groep 4 JPS de Wilgenhoek Leerdam


De held van Puck is Pippi Langkous. Pippi lost altijd alle problemen op. Ze houdt van dieren. Ze zet altijd door ook al is haar mama dood en haar papa weg. Ze huilt nooit en is altijd sterk. Pippi is een dappere held!


Bas Passtoors Groep 8 JPS de Wilgenhoek Leerdam


De held van Bas is Kikker (van Max Velthuys) Ik heb nu geen held maar vroeger, toen ik jonger was, was dat Kikker. Ik vond de verhalen van Kikker heel leuk en had ook spelletjes op de computer. Kikker is een behulpzame, groene held!


Fenne Johannsman Groep 2 JPS de Wilgenhoek Leerdam


De held van Fenne is Mega Mindy. Mega Mindy is cool maar ook mooi roze. Ze helpt de boeven vangen en is een beetje verliefd op Toby. Mega Mindy is een coole held!


Mario Groep 5 OBS de Hobbitstee Leerdam


De held van Mario is Mario Bros. Eerst wilde ik een brandweerman tekenen maar toen heb ik toch maar Mario Bros getekend. Ik heb hem getekend omdat ik zelf ook Mario heet en de kinderen mij soms plagen met mijn naam en mij ook Mario Bros noemen. Ik vind het een leuk figuurtje die spannende dingen meemaakt. Mario Bros is een stoere held!


Lenry Verwolf Groep 6 OBS de Hobbitstee Leerdam


De held van Levy is de Hulk. De Hulk is erg stoer. Als hij boos wordt is hij supersterk!!! Hij is mijn held omdat hij mensen in nood helpt en hij is tegen de slechteriken. De Hulk is een echte superheld!


Deniz Sevince Groep 7 OBS de Hobbitstee Leerdam


Dit zijn mijn helden omdat ik graag hun strips lees. Het zijn spannende en leuke verhalen. Het lijkt me leuk om zelf ook die avonturen mee te maken! Suske en Wiske zijn grappige en slimme helden! Deniz zit op de Hobbitstee in Leerdam


Naomi Groep 5 OBS de Hobbitstee Leerdam


Josefien Donders Groep 7 OBS de Verrekijker Kedichem


De held van Josefien is Guust Flater. Ik heb Guust Flater uitgekozen omdat hij een anti-held is. Hij werkt nooit op kantoor, hij zit altijd te slapen of is dingen aan het uitvinden. Hij doet experimenten die altijd ontploffen of mislukken. Als Kwabbernoot (zijn collega) contracten wil laten ondertekenen door de Mesmaaker(dikke chagrijnige man) mislukt het altijd door Guusts experimenten. Ik vind de strips leuk getekend en geschreven. Guust Flater is een anti-held!


De helden van Lexmond


Yonne Groep 2b CBS het Kompas Lexmond Ik heb niet 1 held maar 3:K3. K3 zijn zing- en danshelden omdat ze zo goed kunnen zingen en dansen en ze vangen boeven.


Stef Groep 2 School met de bijbel Mijn held is pippi langkous omdat ze zo sterk is dat ze haar paard witje kan optillen en omdat ze een aapje als huisdier heeft. En haar pappa is een zeerover.


Luke Groep 4 OBS Prinses Wilhelmina Lexmond Mijn held is sponge bob omdat hij leuke filmpjes heeft en ik erg om hem moet lachen.


Esther Groep 4 CBS het Kompas Lexmond Mijn held is Super girl omdat ik deze het mooiste vind om te tekenen.


Sanne Groep 5

CBS het Kompas Lexmond Mijn held is super baby omdat ik net een nieuw neefje heb gekregen en die vind ik superlief.


Rowan Groep 6 School met de bijbel Lexmond Mijn held is Donald Duck (en de neefjes kwik, kwek en kwak) omdat hij grappige avonture meemaakt waarbij vaak van alles fout gaat maar uiteindelijk alles toch weer goed komt


Ruben Groep 7 CBS het Kompas Lexmond Mijn held is Donald Duck omdat ik zelf heel veel Donald Ducks lees.


Noes Groep 8 CBS het Kompas Lexmond Mijn helden zijn de tekenfilmfiguren phineas en furb omdat ze heel creatief zijn en ik ze erg leuk vind.


De helden van Nieuw-Lekkerland


Rowin Lagendijk Groep 7a OBS Nieuw Lekkerland


Held : Spongebob squarepants Songebod ging zingend naar zijn vrienden Patrick. Toen hij langs Octo kwam, die net zo leuk met zijn klarinet aan het spelen was. Dee Octo zo als gewoon zijn raam open en zei : Spongebod squarepants wat moet je nou met die herrie. Mijn klarinet klinkt veel mooier als jouw gezang. Waarop Spongebob zei : Kan je niet anders verzinnen, je zegt het altijd. Spongebo ging weer verder naar zijn vriend Patrick. Toen hij bij Patrick kwam vroeg hij aan hem of ze weer kwallen gingen vangen. Patrick vond het een goed idee. Songebob past goed bij mij omdat hij even raar is.


JoĂŤlla Groep 6 OBS Nieuw Lekkerland


Held : Donald Duck Ik heb Donald Duck gemaakt omdat hij er heel grappig uitziet en moet altijd om hem lachten. Ik word al vrolijk als ik naar hem kijk. Ik lijk wel een beetjeop hem ik ben ook altijd vrolijk alleen heb ik geen blauwe pet. Op Donald Duck is mijn stripheld, ik hoop ook dat hij jullie stripheld is. En wel op mij stemmen hoor.


Sanna Flier Groep 8 OBS Nieuw Lekkerland


Held : Dirkjan

Ik heb Dirkjan getekend. Dirkjan is een stripfiguur. Hij is mijn stripheld omdat hij altijd grappige dingen doet. Dirkjan heeft ook een vriend, Bert. Hij is erg dom. Samen beleven zij altijd grappige avonturen. Bert : altijd een sigaret in zijn mond en een wit hemd aan. Dirkjan : oranje/zwart gestreept shirt aan, geel spriethaar


Esmay Vuurens Groep 6 OBS Zijdewinde Nieuw Lekkerland


Held: Penny‟s Shadow Verhaal : Penny‟s Shadow is een held omdat hij samen met Lisa een jongen uit het water heeft gered. Penny‟s Shadow is ontsnapt ui zijn stal en daarna reed Liza in het donker met losse handen op Penny‟s Shadow‟s rug. Penny‟s Shadow is heel mooi als hij rent want dan wapperen zijn lange manen in de wind. Zijn staart gaat dan ook heen en weer. Samen met Lisa beleeft hij veel avonturen. Penny‟s Shadow past bij mij omdat hij snel kan rennen en hij heel dapper is.


Ivar Flier Groep 6 OBS Zijdewinde Nieuw Lekkerland


De helden van Papendrecht


Zita Binkhorst Groep 6a â€&#x;t Kofschip Zuidkil Papendrecht


Zita‟s grootste held is Superheld Lucky Luke, een dappere cowboyheld. Deze boevenvanger is heel stoer, net als Zita zelf die bovendien heel spannend kan schrijven. Lees maar eens hier: Superheld Lucky Luke ging naar een ander dorpje. Daar waren de boeven weer. Hij was zijn pistool vergeten. De boef had zijn pistool. “Geef mijn pistool terug!!” “Ga maar halen.” De boef gooide het in een meertje.


Shannon van Gogh Groep 7 „t Kofschip Zuidkil Papendrecht


Shannons held is Super-Dog, een dappere dierenheld. Hij durft alles en is voor niemand bang. Hij heeft in zijn halsbandje lasers en draagt hightech laarzen en een cape met zijn logo erop. Hij houdt heel veel van de disco, daar gaat hij altijd heen als hij niks te doen heeft. Als iemand hem nodig heeft, roept diegene zijn naam en dan redt Super-Dog hem/haar. Super-Dog past bij Shannon, omdat zij heel erg van honden houdt.


Thieme Schilperoord Groep 5 „t Kofschip Zuidkil Papendrecht


Thiemes held heet Big Foot, een enge-dromenverjager-held. Big Foot is zijn held, omdat hij heel groot en sterk is en Thieme altijd helpt. Thieme zegt over zijn held: Als je ‟s nachts wakker wordt, omdat je een enge droom hebt, komt “Big Foot” eraan. Deze gaat in gevecht met alle enge beesten, monsters en draken uit je droom en blijft net zolang bij je totdat hij ze allemaal verjaagd heeft. Zo kun je weer verder gaan slapen, zonder enge monsters.


Jordy van Walsem Groep 4a „t Kofschip Zuidkil Papendrecht


Jordyâ€&#x;s held is een beroemde held: Bruno Mars. Bruno Mars is een held, omdat hij heel goed kan zingen, vindt Jordy. Meestal wordt Jordy heel blij van zijn muziek. Bruno zingt leuke liedjes en‌ hij heeft vaak heel leuke shirts aan. De zanger zingt zo goed, dat hij vaak cadeautjes op het podium toegegooid krijgt (zoals de bloemen op de tekening). Jordy zou zelf ook graag zo mooi willen zingen. Thuis zetten zijn zusje Lara en hij de televisie vaak op 16. Lara en hij dansen en zingen dan.


Bo van Gemert Groep 8 Yuliusschool de Dijk Papendrecht


Bo‟s held is Yoshi, een gameheld. Hij past bij haar, omdat hij ook gevoel voor humor heeft. Verder heeft Yoshi een superlange tong en houdt Bo van lekker eten. Bo‟s verhaal bij haar superheld: Ver weg… op de Stille Oceaan van de Super Mario-wereld ligt Yoshi Island. Op dit eiland leven Yoshi‟s: wezens in allerlei kleuren die een beetje op dino‟s lijken en zo groot zijn als mensen. Op een dag worden alle baby‟s uit de hele Mario-wereld ontvoerd door de kwaadaardige Bowser en zijn zoon. Ook Mario en zijn broer Luigi. Onderweg naar het kasteel worden de hulpjes van Bowser lastig gevallen door een ooievaar en baby Mario valt naar beneden, recht boven Yoshi Island, precies op het schild van Yoshi. En zo begint het avontuur van de toppen van de hoogste bergen tot onder de grond bij de lava. Op het eind moet Yoshi tegen Bowser vechten die mega is geworden door Kamek (een tovenaar die de baas is van de hulpjes die de baby‟s hebben gestolen). Yoshi weet hem te verslaan en redt baby Luigi en ook alle andere baby‟s!!! Alle baby‟s worden teruggebracht door allemaal ooievaren, Yoshi ook! Everyone happy!!!


Yuan de Jel Groep 5 „t Kofschip Zuidkil Papendrecht


Snuf de hond is Yuans held. Yuan heeft een mooi verhaal bij haar kunstwerk te vertellen: Er was eens een hond die Snuf heette. Hij was op een dag opeens anders, want hij voelde zich net een superheld. Dus begon hij te denken wat of wie hij kon redden, maar er was niet veel te redden. En steeds als hij zich stoer voelde, dan was er toch weer iemand die zei: “Ah, wat een schattig hondje!” Snuf dacht: "Maar jullie weten niet wat voor superheldengevoel ik heb.” Hij wist wel 100% zeker dat hij iets achter zich op de grond hoorde vallen. “Oeps!” dacht Snuf, want het vogeltje viel, omdat Snuf een poepje had gedaan. “Morgen ben ik wel een echte superheld!” dacht hij. Willen jullie weten waarom Snuf bij Yuan past? Ook Yuan is stoer, maar wordt door haar geringe lengte vaak als schattig betiteld.


Micha van de Oever Groep 4 „t Kofschip de Wielen Papendrecht


Michaâ€&#x;s held is Lucky Luke, een dappere cowboyheld. Lucky Luke is een eenzame cowboy en hij draaft op zijn trouwe paard over de prairie. Hij schiet sneller dan zijn schaduw en is voor niemand bang. Hij vangt de Daltons. Dat zijn de gevaarlijkste dieven. Lucky Luke is Michaâ€&#x;s held, omdat hij boeven vangt en omdat hij sneller schiet dan zijn schaduw! (kijk maar eens goed op de tekening, dan zie je dat Micha dat ook heeft getekend!)


Zita de Ruiter Groep 8a „t Kofschip Zuidkil Papendrecht


Zitaâ€&#x;s held Superdier is een echte dappere dierenheld. Hij past bij haar omdat zij van dieren houdt, ze heeft thuis een hamster, een konijn en een kat. Zita heeft over haar Superdier een bijzonder gedicht bedacht: Superdier is een dierenheld, maar hij gebruikt geen geweld. Superdier redt alle dieren, daarvoor moet hij soms tussen gaten en kieren. Tussen het redden door gaat hij via het spoor terug naar huis en dan is hij thuis. Als hij thuis is, gaat hij naar de wei en dan is hij blij.


Ginny van Eck Groep 7 â€&#x;t Kofschip de Wielen Papendrecht


Ginnyâ€&#x;s held is Superheldin Prinses Wortel, een dappere dierenheld die bij haar past, omdat konijnen haar lievelingsdieren zijn. Prinses Wortel stelt zichzelf even aan jullie voor: Hoi, ik ben Prinses Wortel, een konijnensuperheldin. Ik ben een superheldin geworden, omdat ik veel dieren bevrijd heb uit de gevangenis (wij waren in de gevangenis gestopt door gemene boeven). Toen ik in de gevangenis zat, had ik onder mijn cape een zak met wortels verstopt. Ik kreeg honger en at toen alle wortels op en daardoor werd ik zo sterk dat ik de tralies met mijn konijnentanden kon openbijten. Dat deed ik ook bij de andere dieren die gevangen zaten en zo konden we allemaal ontsnappen uit de gevangenis. Ik zou dan ook tegen alle kinderen willen zeggen: eet veel worteltjes en andere soorten groente en fruit, want dat maakt je sterk en gezond!


Sara Duimel Groep 7 â€&#x;t Kofschip Zuidkil Papendrecht


Sara‟s heldin is Els, een toverheldin. Sara zou net als Els ook heel graag willen kunnen toveren. Rijmen kan Sara al als de beste. Lees maar in het volgende gedicht: Els had een speciaal toverstokje met daarin een heel klein hokje. Els stond tegenover een dief die was niet erg lief. Els drukte op de knop en…… PLOP! Eindelijk, de dief was weg. Voor hem dikke pech. Els was blij, net zoals wij, want het gedicht is af en dan zwaait Els met haar staf.


De helden van Poortugaal


Rianne Walat Groep 6 CBS de Wegwijzer Rhoon


Anouk notenboom Groep 6 CBS de Wegwijzer Rhoon


Jordy Axt Groep 6b CBS de Parel Poortugaal


Lionel Messi Lionel Andrés Messi is geboren op 24 juni 1987 in Rosario (Argentinië). Op 5-jarige leeftijd begon hij te voetballen bij buurtclub Grandoli die door zijn vader werd geleid. In 2000 is hij naar de beroemde club FC Barcelona gegaan bij de jeugdopleiding. Daar werd hij al snel bekend en hij kwam in 2003 in het eerste elftal van FC Barcelona. Met zijn 16 jaar was hij de jongste speler. Hij scoorde winnende goals en gaf in de blessure tijd vaak nog hele belangrijke assisten. Hij is daardoor al 2 keer uitgeroepen tot beste speler van het jaar. In 2005 debuteerde hij al in het Nationale Argentijnse elftal en in 2008 won Argentinië met Messi goud op de Olympische Spelen van Beijing. Waarom is Lionel Messi mijn held? Lionel Messi is mijn grote idool. Ik voetbal zelf en ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik vind Messi bijzonder omdat hij al gelijk in zijn hoofd weet wat hij moet gaan doen. Hij is heel snel en komt overal doorheen. Hij passeert elke tegenstander en is een echte balgoochelaar. Of het een kleine ruimte is of een grote ruimte op het veld, dat maakt hem niks uit. Ik zou heel graag net zo goed willen kunnen voetballen als Lionel Messi en spelen bij FC Barcelona.


Robin rollos Groep 7a CBS de Parel Poortugaal


Kjeld v.d. Hoven Groep 5.2 CBS de Parel Poortugaal


Hallo, dit is nou Sniper Cat. Hij is mijn held omdat hij zo goed kan rennen, sluipen‌. enwanneer ik word aangevallen door een monster (zoals mijn broertje), dan komt hij me echt helpen! Als een echte sniper komt hij aangeslopen en bijt het monster plotseling in zijn been. En het maakt niet uit wanneer, want hij staat dag en nacht voor me klaar om mij te redden. Sniper cat, mijn HELD!!


Luc van driel Groep 7b CBS de Parel Poortugaal


Mijn held heet PIP. En dit is mijn verhaal: Avontuur op de maan Op een dag verveelde PIP zich op de maan. Of toch niet… Er kwam opeens een jongen aan gevlogen op een ster! En hij kwam steeds dichter bij de maan en…… BANG‼‼! Hij stortte neer op de maan en PIP kwam heel snel naar hem toe om hem te helpen. “AU!” riep hij. “Gaat het”, vroeg PIP. “Ja, maar ik heb wel een beetje pijn in mijn been. “Kom, dan help ik je overeind”. “Hoe heet je”, vroeg PIP. “Ik heet DIRK”, zei DIRK. “Gaat het al weer een beetje”? “Ja hoor, maar toch bedankt”. “Vrienden”? “Ja”!


Thomas Groep 3a CBS het Lichtpunt Rhoon


Buzz Lightyear Op een nacht lag ik heerlijk te slapen in mijn bed toen ik plotseling wakker schrok van getik op mijn slaapkamerraam. Ik deed het raam open en zag een vreemd mannetje in een ruimtepak. Hij vertelde dat hij Buzz Lightyear heette. Hij was door een heel vervelende roze beer met een raket weggeschoten terwijl zijn vrienden Woody, Jessie, mr & mrs Potato Head, Rex en anderen opgesloten zaten in een kinderdagverblijf. Hierdoor had hij zijn vleugel gebroken en kon hij niet meer vliegen. Hij vroeg of ik hem kon helpen. Ik heb stiekem papa's gereedschap gepakt en zijn vleugel gerepareerd. Hij kon toen weer vliegen (en hij kon ineens Nederlands praten). Hij zette zijn laserstraal aan een vloog weg om zijn vrienden te bevrijden. Later kreeg ik van hem een brief waarin hij vertelde dat hij zijn vrienden had kunnen redden uit de klauwen van de beer. En daarom is Buzz Lightyear mijn Superheld. (PS dit stukje heeft de film Toy Story 3 niet gehaald maar is wel echt gebeurd)


Jesse Groep 6 Poortugaal


Milan Groep 7a OBS Valckesteyn Poortugaal


Robotboy Zoals elke dag stond Robotboy bij het raam om te zien of er iets gebeurde. Zoals altijd was er niets aan de hand maar toch voelde het anders voor Robotboy. Dus hij liep naar zijn paard Tornado en reed zijn gevoel achterna. Na een tijdje rijden zag Robotboy in de verte een grote pluimwolk. Die pluimwolk werd steeds groter en groter. Totdat Robotboy in die pluimwolk de draak met de drie staarten zag. De draak was gigantisch. Robotboy en Tornado slopen zachtjes de bosjes in. De draak hoorde en zag ze niet. Maar de draak voelde wel dat er iemand was. Dus spuwde hij vuur om zich heen. Robotboy en Tornado konden het net ontwijken. Maar Tornado moest door de stof niezen, hatsjie! De draak hoorde de nies en liep er op af. De draak zag Robotboy en Tornado en Robotboy en Tornado zagen de draak. Dus renden ze zo snel ze konden weg. Maar de draak kwam steeds dichterbij. Op hun weg lag er een grote rivier waar Robotboy en Tornado doorheen zwommen. De draak was zo op hen gericht dat hij de rivier niet zag en daarom liep hij er zo in. Maar draken kunnen niet zwemmen. Dus verdronk de draak. Robotboy en Tornado bleven even kijken en toen zagen ze iets uit het water komen. Het was de draak maar dan veel kleiner. De draak was gekrompen en was niet meer gemeen maar lief. Robotboy en Tornado namen de draak mee naar huis. Daar werd een groot feest met de draak gevierd.


Dominique Vermeulen Groep 7b OBS Valckesteyn Poortugaal


Het verhaal van mijn held Yarora Yarora werd vaak geplaagd, dat is ook geen wonder als je er zo anders dan de andere dieren uitziet. Vleugels, ja maar die hebben andere dieren ook. En twee bulten op je rug, ook dat komt bij sommige dieren voor. Gezellige poezenpoten, niks bijzonders. Maar ja, als je dat allemaal tegelijkertijd hebt en dan nog eens springveervoeten, een vuurstaart en allemaal vrolijke kleuren, dan ben je toch echt anders dan anderen. En Yarora moest dat weten ook. De andere dieren konden er maar geen genoeg van krijgen om grapjes met Yarora uit te halen ook al vond Yarora dat op ten duur helemaal niet meer leuk. Tóch bleef Yarora altijd vriendelijk ondanks al het geplaag. Op een dag waren ineens alle jonge dieren verdwenen. De oudere dieren zochten en zochten maar en vroegen zelfs Yarora om hulp. Yarora wilde natuurlijk direct mee doen. Toen Yarora aan het zoeken was zag zij ineens bij het water een mooie bloem voor haar moeder. Ze probeerde heel voorzichtig de bloem te plukken die aan een waterplant groeide. Ze bukte zich, ze rekte zich uit en… plons, viel in het water! Onder water zag Yarora een soort koepel, het leek wel een poort. Yarora kon goed zwemmen en dook er naartoe. Het bleek de ingang te zijn van een doorgang onder water. Na de ingang daalde het waterpeil en kon Yarora weer gewoon ademen. Zij liep verder en verder, nieuwsgierig als zij was. Zij zag allerlei rare beesten door het kristallen dak. Uiteindelijk kwam ze in een grot met een doolhof. Als zij verder wilde komen moest zij eerst door het doolhof. Gelukkig kon Yarora met haar rare lijf gemakkelijk door het doolhof glippen. De andere dieren zouden dat niet gekund hebben. Een varken zou vast komen te zitten met zijn dikke buik. Een giraffe zou veel te lang geweest zijn om het doolhof te passeren. Nee, het kwam goed uit dat Yarora precies zo in elkaar zat. Dát zouden de andere dieren eens hebben moeten zien bedacht Yarora toen zij door het doolhof was geglipt. Aan het eind van het doolhof stond een muur. Nu kwamen haar springvoeten goed van pas. En toen zij een aanloop nam en de sprong waagde zag zij dat zij niet alleen over een muur maar ook over een lavastroom achter de muur sprong. Yarora was nu wel in een heel andere omgeving gekomen. Kleuren overal, bloemen, planten, alles even mooi gekleurd. Yarora met al haar kleuren viel nu helemaal niet op. Ook de bruine, gedrongen trol die de baas speelde hier zag haar niet komen. Yarora zag de trol wel en een huivering liep over haar rug. Wat een engerd. De trol liep al neuspullekend, boerend, winden te laten terwijl hij heel vals keek of er ook iets levends was waar hij met zijn houten knots eens flink op los kon meppen. Yarora hield zich heel stil. Zij liet de trol geen moment uit het oog. Yarora bleef een paar dagen in de buurt van de trol en op de derde dag durfde zij de trol ook te volgen toen hij naar zijn huisje ging. Zij had het huisje eerder wel gezien maar zij vertrouwde het allemaal niks om daar te dichtbij te komen. Uiteindelijk volgde zij nu de trol, zij wist


inmiddels dat haar kleuren haar vrijwel onzichtbaar maakten, naar zijn huisje. De trol ging naar binnen en kwam een paar minuten later met een handdoek over zijn schouder naar buiten. Yarora wist van de vorige dagen dat de trol dan achter zijn huisje in een smerige poel ging zitten, luid schor zingend, een modderbad nemend. De trol smeet de deur achter zich dicht en deed dat zo hard dat de deur spontaan weer open sprong. Het slot lag in stukken op de grond en een scharnier was ook gesneuveld. Yarora was nu toch wel heel nieuwsgierig hoe het daar binnen eruit zou zien. Toen zij het schorre gezang en het geplas in de poel een aanvang hoorde nemen, waagde zij zich in het huisje. Het zag er eigenlijk nog knus uit ook daar. Leuke houten stoel, een tafel, een lamp en een rond houten bed dat meer weg had van een hondenmand. Yarora zag tot haar verbazing dat er in het keukentje een heel klein deurtje, de trol zou zich er net door kunnen wringen, was naar een kelder. Yarora luisterde nog eens of het gesop buiten nog in volle gang was en waagde zich toen door het deurtje en het trapje af daar achter. Beneden gekomen wist Yarora niet wat zij zag. Daar in die kelderruimte zaten alle vermiste jonge dieren bij elkaar verdrietig te kijken. De trol had dus die dieren weggehaald. De dieren die Yarora natuurlijk onmiddellijk herkenden, waren blij haar te zien. Yarora bedacht zich geen moment. Ze legde haar plan uit om de dieren te redden. Een voor een zou ze de dieren terugvliegen en de trol op afstand houden met haar vuurstaart als dat nodig was. De dieren waren blij en de eerste nestelde zich op de rug van Yarora voor de terugreis. Als een pijl uit een boog zwaaide Yarora naar huis. En zo ging zij voor elk dier heen en weer. En de trol, zich van niets bewust, maar plonzen en zingen. En juist als Yarora met het laatste dier wegvliegt komt de trol uit zijn smerige bad. De trol begrijpt dat zijn vangst gevlogen is en wordt verschrikkelijk kwaad. Zo kwaad dat hij achteruitlopend, als hij Yarora in de gaten wil houden, opnieuw in de poel valt. Nu geeft Yarora nog eens extra vuur. Al het gas in de poel wordt ineens aangestoken en met een luide knal vliegt de trol even mee met Yarora en belandt dan in een bosje met allemaal stekelplanten. Als Yarora met het laatste dier aankomt staan alle pappaâ€&#x;s en mammaâ€&#x;s klaar om Yarora met applaus te ontvangen. Geen ander dier had zo goed hun kleintjes kunnen redden. Zo werd Yarora voortaan een held genoemd en nooit meer gepest! Dominique Vermeulen (2011) Yarora past bij mij omdat: Ik hou van dieren, kleuren en fantasieverhalen. Ik heb een hekel aan pesten.


Senry Akca Groep 8 OBS Valckesteyn Poortugaal


De helden van Portland


Tim de Jong Groep 5 RK Daltonschool de grote reis Rhoon


Wie de held is

De helds naam is de hulk. Hij is heel sterk dus hij verslaat volgens mij iedereen en dat is knap . En nu het volgende stukje. Dit verhaal past bij hem Hij woord „s morgens vroeg wakker dan doet die zijn paarse broek aan die is best cool en dan daarna gaat de hulk ochtend eten. Maar ik weet niet wat echt en dan na het ochtend eten gaat hij naar buiten en dan woord iedereen bang. En dan gaat hij weer naar binnen en het is half 1. Ik ga maar is middag eten waarom is iedereen nou zo bang voor mij het is nu alweer een uur voor bij om 6 uur ga ik avond eten ik heb helemaal geen trek ik snap wel dat iedereen zo bang voor mij is ik ben groen en van alles oooo het is al 5 voor 6. Ik ga eten ohoo lekker, lekker nu noch mijn toetje de tijd gaat echt snel het is alweer 7 uur ik ga slapen krak, krak. Het volgende stukje.

Deze held past bij mij omdat als ik misselijk ben dan woord ik groen. En ik lees strips van de hulk en die strips zijn heel erg leuk heel erg leuk en ik vind hem de beste super held ter wereld.


Laura Timmer Groep 4 RK Daltonschool de grote reis Rhoon


Jesper Klomp Groep 6 RK Daltonschool De grote reis Rhoon


Ik vind het heel leuk dat mijn tekening gekozen is om verder te gaan met de wedstrijd. Ik heb Superdonald getekend omdat ik heel vaak de Donald Duck lees en ik Superdonald de leukste strip vind. Superdonald is een superheld die eigenlijk een beetje onhandig is. Daarom heb ik ook een tekening gemaakt waarbij hij op een pad loopt dat verboden is voor eenden. Omdat hij soms een beetje dom is heeft hij dat helemaal niet in de gaten, hij brengt zichzelf vaak eerst even in de problemen. Toch is hij een superheld omdat hij altijd erg lief is voor de andere mensen, hij wil altijd alles goed regelen voor zijn neefjes en vriendjes en is niet echt gemeen tegen andere eenden. Donald is de enige superheld die bijna nooit hoeft te vechten en alles voor elkaar krijgt. Want ondanks dat hij soms een beetje onhandig en dom doet komt het altijd weer goed op het eind. Donald past wel bij mij. Ik ben niet onhandig maar hou ook niet van ruzie of vechten, ik heb ook eigenlijk nooit ruzie en speel graag met mijn vriendjes. Ik zal ook nooit iemand pesten. Daarom ben ik hetzelfde als Donald Superheld.


Joey van der Zouwen Groep 7 RK Daltonschool De grote reis Rhoon


Ilse Us Groep 8 RK Daltonschool de grote reis Rhoon

Mijn held is de politiehond Hero.


Hero is een politiehond, Die graag snuffelt over de grond,

Hij helpt graag alle mensen, met verschillende wensen.

Hij is slim en lief, en ook mijn hartendief.


Matthijs van swaal Groep 5b CBS Het Lichtpunt Rhoon


ik zag spiderman een paar maanden geleden bij mijn neef op dvd en vond hem geweldig. hij is een man en ook een spin. ik vind het ook heel leuk om te klimmen in bomen en in de speeltuin. op de tekening is spiderman aan het uitrusten in zijn web omdat hij veel dingen heeft gedaan zoals een mama met baby uit een brandend huis gered. een bankovervaller aan de politie gegeven en een oud vrouwtje geholpen met oversteken.

deze held hoort bij mij omdat hij mensen helpt en ik ook mensen help.


Aman Groep 6a CBS Het Lichtpunt Rhoon


Mijn held is Donald Duck. Op een dag was Donald Duck op de markt. Hij zag een grote, mooie auto. Die koop ik, zei hij. Hij kocht de auto en toen reed hij er mee naar huis. Toen hij thuis was zag hij Kwik, Kwek en Kwak spelen. Jongens, zei hij, we hebben een nieuwe auto! Eindelijk, zeiden Kwik, Kwek en Kwak, dan kunt u een baantje zoeken buiten de stad. Donald Duck zei gelijk: doei jongens, ik ga een baan zoeken!!!!!! En weg was hij. Toen Kwek klaar was met spelen zei hij: We gaan weer spijbelen! Nu oom Donald weg is, kunnen we op de Xbox! Maar toen ze eenmaal bij de Xbox waren, zagen ze zwarte magica!!! Ze toverde hun in de game.

EN DAAROM IS DONALD DUCK MIJN HELD!! !


Kim Groep 7a CBS Het Lichtpunt Rhoon


Mijn superheld Loïs!

Ik ben Kim Poppeliers. Ik zit in groep 7a van basisschool Het Lichtpunt. Mijn held is Loïs, zij is heel mooi, maar vooral ook heel goed in lezen. Loïs helpt alle kinderen, die net als ik lezen erg moeilijk vinden. Ik heb namelijk dyslexie en twee andere kinderen in mijn klas ook. Loïs gaat in je hoofd zitten en helpt je steeds een beetje op weg. Als ik een woord niet weet, dan helpt zij mij daar bij. Ook leert ze me, dat het lezen van een boek erg leuk en spannend is. Door Loïs krijg ik weer plezier in lezen en in school, daarom past zij zo goed bij mij. Ze is dan wel geen held met superkrachten zoals vliegen, maar wel een held, die er altijd voor mij is.


De helden van Sliedrecht


Rosanne van den Heerik Groep 8 CBS Anne de Vries Sliedrecht


Mijn paard is een echte dierenheld. Mijn vriendschap met mijn paard is groter dan ik dacht. Ik heb er dagen lang op gewacht. Tot die nacht dat had niemand verwacht. Maar toen haalden ze haar weg en dat deed pijn . Maar het is zo fijn om bij mijn paard te zijn . De vriendschap die ik had met jou zijn nu voorbij . Nu heb ik jou en het is zo fijn bij jou te zijn. Ik kan jou elke dag niet uit mijn hoofd zetten. Niks kan me meer schelen. Ik wil bij jou zijn galopperen over het strand . Dagen lang weg ver weg waar niemand ons kan vinden . My horse was everything I dreamed . Anything that my heart can give . You are my angel . Do you no. Angel . Yes you are


Dennis Pluymert Middenbouw Beyburgh Sliedrecht


Batman is een echte stoere superheld! Batman is mijn held omdat hij kan vliegen en mensen kan redden. Batman heeft een auto, op deze auto staat een vleermuis. Batman is een soort vleermuis. Hij heeft een hulpje, dat is Robin. Hij kan net als een vleermuis heel goed horen.


Hanneke van der Kruyt A1B1 Bleyburgh Sliedrecht


Superman een kei van een held! Ik vind superman leuk omdat hij bij mij past. Ik vind hem heel erg dapper en heel erg goed. Superman kan heel veel, deze held past bij mij omdat die gewoon helemaal super is. Hij kan zware autoâ€&#x;s optillen en hij kan mensen redden. Hij kan ook heel hard rennen en vliegen, superman kan alles. Hij kan zelfs fietsen, tafels en stoelen optillen. Hij heeft het elke dag druk met zijn werk. Hij rent hard op de stoep om een vrouw te redden. Die mevrouw is keihard gevallen op het grasveld. Superman redt die mevrouw. Ik vind vooral de kleding leuk van superman. Hij kan ook een stapel boeken optillen. Superman is een kei.


Abegail Versnel Middenbouw Bleyburgh Sliedrecht


Mega Mindy is een lieve kan-niet-tegenonrecht-held! Mijn superheld is Mega Mindy. Zij kan op een goede manier het onrecht tegengaan, zodat dat er niemand belachelijk wordt gemaakt en zonder vechten. Ze is eerlijk, lief en kan door haar speciale kwaliteiten vliegen, verdwijnen en weer terugkomen, snel zijn e.d. Het wordt nooit een lelijk gevecht en als Mega Mindy ingrijpt wordt iedereen blij. Zelfs de stoute mensen. Mega Mindy past bij mij, omdat ik onrecht, ruzie niet fijn vind. Ik kan er niet goed tegen en word er verdrietig van. Vechten is nooit leuk en er komt alleen maar ellende van. Ik denk dat als je praat, iemand ergens op wijst of iets liefs doet voor iemand veel dingen kan oplossen.


Sjoerd Mudde Groep 8a CBS Anne de Vries Sliedrecht


Sponge Bob is een grappige held! Ik ben al sinds m‟n 3e fan van SpongeBob. Hij woont onder water in een ananas en heeft een heel grappig lachje. Samen met z‟n vriend Patrick doet ie leuke en grappige dingen: ik ben er klaar, ik ben er klaar voor… Ik hou wel van deze humor!


Lucia Zonnenberg Groep 5a Anne de Vries Sliedrecht


Donald Duck mijn “sterke” held! Ik lees al heel lang de Donald Duck. Ik vind Donald Duck vooral grappig, hij heeft heel veel pech, wordt vaak boos en daar hou ik van. Hij is mijn grappige, sterke, soms boze held!


Ruben Stout Brugklas Bleyburgh Sliedrecht


Kikker is mijn stoere held! Ik heb een kwartetkaart van kikker getekend. Kikker is mijn held omdat hij heel hoog kan springen. Ik hou van de boeken van Kikker en zijn vrienden. Ik heb er al een heleboel gelezen.


Julia de Bruijn Groep 5a CBS Anne de Vries Sliedrecht


Katrien, mijn leuke held! Katrien is mijn held. Ze is grappig, lief en slim. Ik lees heel graag de Donald Duck en daarin staan ook de verhalen van Katrien. Katrien is mijn held, maar ik zou niet op haar willen lijken, hoor! Julia de Bruijn Sliedrecht


Jolanda Pak Groep 2a Bleyburgh Sliedrecht


Karel is mijn lieve superheld! Karel is mijn vader! Hij is mijn superheld. Hij is heel lief, stoer en dapper. Hij staat altijd voor mij klaar en helpt me met dingen als het niet lukt! Mijn vader is mijn held! Jolanda Pak Sliedrecht


Noa Brinkman Groep 4 CBS Anne de Vries Sliedrecht


Ons gezin is een Supergezin! Ik vond het heel moelijk om een superheld te kiezen en daarom heb ik gekozen voor ons gezin. Wij zijn een supergezin. Samen met mijn mama en papa en mijn broertjes en zusjes hebben we veel lol. Broer Dan en papa maken veel grapjes, wij zitten allemaal op een sport en hebben het heel leuk samen.


De helden van Barendrecht


Bob Schildmeijer 8A Barendrecht


Natalie Grgic 7A Barendrecht


GabriĂŤlle Dijksman 6A Barendrecht


Demi Vanenburg 5A Barendrecht


Jada Bode 4A Barendrecht


Coen Frkovic 3A Barendrecht


Milan Sesto1/2C Barendrecht


Denise Houweling 8B Barendrecht


Mijn naam is: Denise Houweling Ik zit in groep:8b Naam school: O.B.S. De Draaimolen Naam van mijn held: Super Bunny Girl Dit verhaal hoort bij mijn held: Ik heb hem getekend omdat ik een konijn heb die super veel voor mij betekent! Voor mij is mijn konijn Bunny een soort held dus ik zou het fantastisch vinden als hij in een Flipjes heldenkwartetspel zou komen. Ik hoop dat hij nog lang leeft als mijn HELD en dat ik met hem het kwartetspel kan spelen.!! Deze held past bij mij omdat: Mijn lievelingsdier een konijn is. En ik het fijn vind om met hem te knuffelen, Ik zou ook wel een huppelig konijntje willen zijn.


Jort Meinsma 3B Barendrecht


Sid v.d. Ende Groep 2 Barendrecht


Mijn naam is: Sid van den Ende Ik zit in groep: 1 Naam school: ODS de Dubbeldekker in Barendrecht Naam van mijn held: Batman Dit verhaal hoort bij mijn held (niet meer dan 10 regels): Batman kan heel goed met zijn cape achter zich zwaaien. Hij kan ook heel goed boeven verslaan. Dat vind ik heel erg cool. Hij kan ook heel mooi draaien met zijn cape om. Deze held past bij mij omdat: Ik lijk er heel erg op, want ik heb ook een cape gemaakt op school en een bril.

Helden op kwartetkaarten  

De allermooiste kwartetkaarten staan in dit doorklikbare boek. Geniet ervan en zeker van de verhalen, die zijn prachtig!

Helden op kwartetkaarten  

De allermooiste kwartetkaarten staan in dit doorklikbare boek. Geniet ervan en zeker van de verhalen, die zijn prachtig!

Advertisement