Page 1


8

42

14

GRAFISK WORKFLOW

workflow af christina collect folder

20

34 GRAFIK OG BILLEDER

redigering af christina collect ur

47

GRAFISK DESIGN

design og opsætnng til itms hjemmeside

TYPOGRAFI OG OMBRYDNING

artikel fra gaffa om bandet muse“ ”

-3-

26


SE MEGET MERE PÅ WWW.THOMJNSN.COM

-5-


-7-


GRA PHIC DESIG N & PH OTG RAPH S

CH R IST I NA D ESI GN LOND ON

COLLECT Grafisk produktion og Workflow G RAPH IC DE S IG N & PHOTGRA PHS

10-sidet folder til christina collect. et samleur, hvor man kan designe sit eget ur efter sin personlighed og stil. HVAD GIK OPGAVEN UD PÅ? Opgaven gik ud på at designe og opstille en 10-sidet folder til et nyt koncept fra Christina Design London ”Christina Collect“, som er et ur, hvor man selv kan skifte rem og skrue låget af for at lægge ædelsten i urkassen Dette var den største opgave at få vist i folderen. Både for den endelige forbruger, men især også for vores forhandlere. MIT BIDRAG TIL OPGAVEN Jeg har stået for idegenerering, layout, billedbehandling af vores ure sammen med min kollega Lise der også er elev og endeligt den færdige trykklare pdf af folderen. Vi har desuden været med til trykstart hos trykkeriet og godkende folderen. Jeg vil komme nærmere ind på mit workflow af folderen på de følgende sider, hvor man kan se min arbejdsgang og workflow. KORT FORTALT Oplaget var i første omgang på 25.000 stk til Danmark, men senere blev det også trykt til udlandet, hvor der skulle bruges 10.000 stk. På nedenstående kan der ses flere informationer om farveprofiler, format og så videre. Oplag: 25.000 stk DK / 10.000 stk. Udland Falsemetode: Z-fals Format: 100 mm x 100 mm Skæremærker: 3 mm beskæring efter aftale med trykkeriet Papir: 100 gram glittet CMYK-profil: Euroscale Coated V2 (Senere Iso Caosted V2) Anvendte programmer: Indesign, Illustrator og Photoshop Fotograf: Lars Reese, Reese Photography

-8-


-9-


#1

CHRISTINA COLLECT

OVERVEJELSER INDEN START Der går mange tanker og overvejelser igennem hovedet, inden man skal i gang med sådan en opgave. Vores hovedformål var at få forbrugeren til at forstå konceptet. Og selvom vi skal tænke nyt, skal vi selvfølgelig stadig have noget genkendeligt med i folderen. For eksempel bruger vi altid fontene Futura og Copperplate til tekst og selve logoet. som også er brugt. Derudover farverne hvid og sort.

#2

CHRISTINA COLLECT

VALG AF FORMAT SAMT PAPIR Vi havde en del forslag til formattet af folderen. Vi var dog enige om, at det skulle enten være en lille folder eller brochure. Vi forhørte os om priser på z-falset folder, og det billigste var klart at få trykt den som en 10-sidet folder i målene 100 mm × 100 mm, med 9 falsninger – trykt på 100 g glittet papir. Vi valgte 100 gr. som er lidt kraftigere end normal printerpapir (80gr.) da den skulle være kraftigt nok til at folde ud, uden at papiret bøjede.

#3

CHRISTINA COLLECT

IDEGENERERING Vi har fået frie tøjler til at komme med vores ideer. Det er rart at kunne komme udtrykke sine ideer og virkelig være kreativ. Tit virker de fleste ikke, men der kan være bidder, som til sidst kan bruges i det færdige produkt. Jeg har været fundet inspiration i andre urmagasiner, billeder på nettet med mere.

- 10 -


#4

CHRISTINA COLLECT

ROUGHS Når vi har en ide med vores layout, laver vi små roughs. Der er blevet lavet mange skitser, som har været utrolige brugbare i forløbet. Man får hurtig en ide om hvad der fungerer og hvad der ikke gør.

#5

CHRISTINA COLLECT

DUMMYS Da vi havde lavet roughs, begyndte vi at lave 1:1 dummys af folderen. Det giver en god ide om, hvordan det færdige resultat bliver. Vi brugte også dem til at se om de enkelte sider gav mening ved siden af hinanden.

#6

CHRISTINA COLLECT

MØDE MED LEDELSEN Vi havde løbende mange møder med ledelsen (Christina & Claus) for at de også kunne komme med deres inputs og ideer­.

- 11 -


#7

CHRISTINA COLLECT ENDELIG GODKENDELSE AF LAYOUT Efter et sidste møde med ledelsen, fik vi folderen godkendt. Siderne er sat op, så opslagene passer sammen, når den er foldet helt ud, men også hvis man bladrer i den. Inspirationsurene på ”bagsiden“ er nøje placeret, så der kommer en ur med guld, stål, guld med mange diamanter og så videre. Derefter, sendte vi billeder til fotografen så han var klar over hvilken vinkel urene skulle have. Til venstre ses det godkendte layout, som der dog kom rettelser i senere, da gaveæsken for eksempel ikke var klar og derfor blev erstattet med et close-up billede.

#8

CHRISTINA COLLECT FOTOGRAF OG FOTOGRAFERING Fotografen, som vi har valgt, har tidligere taget billeder for os. Derfor var det oplagt at bruge ham, da han har kendskab til vores firma og ved hvordan vi vil have det. Men af erfaring tog vi med til Aarhus, for at være sikre på alt gik som det skulle og vi fik de rigtige billeder i kassen første gang. Han kunne desvære ikke tage billeder af ædelstenene, da kameraet ikke kunne stille skarpt på de små sten. Vi var heldige at få lov til at få billeder af vores producent, der leverer vores ædelsten.

#9

CHRISTINA COLLECT REDIGERING AF BILLEDER Redigering af alle billederne (Modelbillede, imageshoot, ure, remme og ædelsten) tog lang tid. Vi brugte en uges tid på at fritlægge, farvejustere og retouchere dem alle sammen. Vi har ikke modtaget billeder af alle urmodeller, da urene bruger mange af de samme dele. For eksempel har vi taget alle ure med guld og derefter trukket farve ud for at få en stålmodel. Vi har arbejdet med billederne i RGBs farverum hvor Proof setup er slået til. Til sidst er de blevet konventeret til den ønskede CMYK-profil. Alle billeder er sat til en opløsning på 300ppi.

- 12 -


#10 CHRISTINA COLLECT

COLORPROOF For at være sikker på, at billederne havde den rette farve fik vi trykt et color proof af hele folderen. Der var enkelte steder, hvor farven ikke passede, for eksempel enkelte remfarver. De blev justeret og opdateret i dokumentet.

#11 CHRISTINA COLLECT

OPSÆTNING OG TRYKKLAR PDF Folderen er sat op i InDesign. Jeg har brugt masterpage og baseline grids for at alt flugter igennem hele layoutet. Når den endelig fil er klar og kigget igennem for stavefejl er den eksporteret til Adobe pdf. (Jeg har kørt en preflight, inden jeg har konverteret til pdf.) Jeg har sat den op uden spreads, da det var et krav fra trykkeriet. • • • •

High quality compression 300 - 450ppi No color Conversion og include all profiles Cropmarks og bleedmarks på 3 mm Transperency flattner

#12 CHRISTINA COLLECT

KVALITETSVURDERING Responsen fra vores kunder har været har været meget positiv. Kunderne forstår konceptet, som må siges at være det vigtigste. Hvis jeg skal være kritisk er der én ting, som jeg vil have gjort anderledes. Under trykstarten var den sorte farve ikke kraftig nok, så der blev tilføjet mere farve. Det medførte, at siderne i folderen ikke kunne tørre, da papiret ikke kunne tage så meget farve. Derfor flossede siderne op og ødelagde folderne. Det var både en fejl fra vores side, men mest trykkeriet. Se den flosset folder i min produktmappe.

- 13 -


- 15 -


#1

CHRISTINA COLLECT

BILLEDER FRA FOTOGRAFEN Der er taget 3 billeder af Closeup-uret. Uret med ædelsten og rem, topringen samt ædelstenen som skal svæve over uret. Uret sidder på en c-ring for at få den ønskede vinkel.

#2

CHRISTINA COLLECT

FARVEJUSTERING AF BILLEDERNE Til farvejustering af uret har jeg først været inde i levels og vælge det lyseste punkt, og det mørkeste punkt. Derefter har jeg åbnet min info-palette og fået de forskellige kanaler i balance. Ved den sorte rem har jeg trukket alt farve ud ved hjælp af Hue/Saturation for at få en ren sort farve. Til at få den korrekte guldfarve har jeg haft det rigtige ur ved siden af og tilføjet lidt mere kontrast i guldet ved hjælp af levels.

#3

CHRISTINA COLLECT RETOUCHERING Uret er fyldt med mange små ridser og fedtpletter, som ses tydeligt når man kommer så tæt på. Derfor har jeg været inde og fjerne dem med retoucheringsværktøjet Clone Stamp Tool. Det virker ved at man tager en del af billedet fra et område og maler det over det “ødelagte” område. Jeg har også været inde og fjerne alle ædelsten, så jeg selv kan bestemme hvor de enkelte sten skal sidde i banen. Til sidst er teksten og loget blevet skarpere og tydeligere ved hjælp af dodgetool.

- 16 -


#4

CHRISTINA COLLECT

FRITLÆGNING Til fritlægning af uret, topringen og stenene har jeg brugt Pen Tool. Den er rigtig god til de buede liner ved urkassen. Derfter har jeg markeret uret, højreklikket og valgt feather og sat den til 1 pixel for at få en pæn og blød overgang. Kronen er desuden også fritlagt og “trykket” ind på plads.

#5

CHRISTINA COLLECT

ÆDELSTEN I URKASSEN For at gøre det nemmere for os selv er der kommet sten i hele urkassen. Alle sten er i et lag for sig selv, så man let kan fjerne dem enkeltvis. Der er skåret i mange af stenene, for at det ser ud til de ligger i urkassens bane.

#6

CHRISTINA COLLECT

SVÆVENDE ÆDELSTEN De svævende ædelsten er sat ind ind med den rette vinkel og fået en tilhørende skygge som rammer uret for at gøre det mere virkelighedstro. Jeg har brugt en brush, med en hardness på 0 procent, så skyggen bliver blød. Opaciteten er sat ned til 40 procent. For at for en vinkel som passer er distort brugt.

- 17 -


#7

CHRISTINA COLLECT

PLACERING AF TOPRINGEN Til placering af topringen har jeg været nødt til at ændre vinklen, da den ikke passer helt til uret. Jeg har sat topringen helt ned til kassen og vinklet den med warp og distort, så den passer perfekt. Derefter har jeg flyttet den op og gjort den en anelse mindre ved hjælp af transform-scale for at få et mere realistisk look. Der er også kommet lys i topringens glas, så det ser ud til, at der er lidt genskin i glasset.

#8

CHRISTINA COLLECT

TOPRING UDEN ÆDELSTEN Der findes to topringe til uret. Derfor skulle jeg også lave topringen uden sten. Denne er lavet ved hjælp af brush tool, dodgetool, burn tool og blendingmodes. Jeg har først markeret området med stenen og derefter brugt pippeten til at vælge farver i kassen og malet over området, så det bliver ens. De steder hvor det er mørkere og lysere er dodge tool og burn tool brugt.

#9

CHRISTINA COLLECT

REFLEKTIONER PÅ ALLE ÆDELSTEN På alle ædelsten er der tilføjet reflektioner for at vise, at diamanterne skinner. Det giver en rigtig flot effekt, men for at det ikke skal se for kunstigt ud, skal man vende og dreje på hvert enkelt glimt og give dem forskellige størrelser Lysglimtet bliver i øvrigt brugt til alle vores ure og er lavet i photoshop.

- 18 -


#10 CHRISTINA COLLECT

FORSKELLIGE REMFARVER Der findes forskellige remme til Christina Collect uret, og jeg har derfor lavet mange forskellige remvarianter. Jeg har taget den røde rem fra et andet ur og tilpassset den til vinklen på uret. Ud fra den røde rem kunne jeg efterfølgende lave den pink og lilla rem ved hjælp af Hue/ Saturation. Ud fra den gule rem har jeg dannet en hvid rem. Der har jeg igen brugt Hue/Saturation, hvor jeg har fjernet alt farve og til sidst brugt levels for at lysne remmen op.

#11 CHRISTINA COLLECT

STÅLUR Uret findes også i stål, men da originalbilledet blev taget med en guldkasse, har jeg været inde og markere kassen med pentool. Derefter har jeg valgt selection og lagt et Hue/ Saturation lag over, hvor jeg har trukket al farve ud. Det er til sidst lysnet lidt i levels. Vi tager alle billeder af vores ure i guld, da vi altid vil kunne få en stålmodel ud af det.

#12 CHRISTINA COLLECT

KVALITETSVURDERING Christina Collect uret har været en kæmpe udfordring, men også en virkelig spændende opgave at få tildelt. Jeg synes det er lykkes virkelig godt. Vores kunder har også været utroligt postive og anvendt billedet i magasiner og aviser, da de synes, det er anderledes i forhold til andre urmærker og blikfanget er i top.

- 19 -


GRA PHIC DESIGN & PH OTG RAPH S

I KA ST M A SKI NSNED KER I

HJEMMESIDE Grafisk Design G RAPH IC DE S IG N & PHOTGRA PHS

redesign af hjemmeside til et mindre maskinsnedkeri i ikast - ikast maskinsndkeri. HVAD GIK OPGAVEN UD PÅ? Opgaven lød på et redesign af en hjemmeside til et mindre maskinsnedkeri i Ikast kaldet Ikast Maskinsnedkeri. Virksomheden ønskede at få en mere autentisk hjemmeside. Det var min opgave at komme op med et nyt layout, der kunne efterleve dette ønske. Den eksisterende hjemmeside fremgik en smule poppet og useriøs. MIT BIDRAG TIL OPGAVEN Jeg har selv stået for hele den grafiske proces - idegenerering, brainstorm, valg af fonte, layout til hjemmeside, kodning og tilsidst upload af hjemmesiden på deres FTP-server. KORT FORTALT ITM er underleverandør til butik, restaurations- og hotelbranchen samt til køkken- og møbelindustrien. Virksomheden har en alsidig maskinpark, samt eget lakrum til færdigbehandling. Der arbejdes i forskellige massive træsorter, møbelplader, mellamin samt laminater. Hjemmeside: www.itm-ikast.dk Anvendte programmer: Photoshop, Illustrator og Dreamweaver Øvrigt: Javascript til slideshow Fotograf: Thomas Jensen

- 20 -


- 21 -


#1

IKAST MASKINSNEDKERI

OVERVEJELSER INDEN START Inden jeg gik i gang med projektet var jeg til møde med ITM A/S. Der gennemgik vi virksomhedens tanker og ideer til den nye side. Virksomheden mente, at hjemmesiden (Se billede til venstre) nok var lige lovlig poppet, som kunne være årsag til den manglende respons på siden. Ønsket var, at siden fik et mere autentisk udtryk. Jeg havde frie tøjler hvad det grafiske udtryk angik. Dog skulle den røde bordeuax farve bibeholdes.

#2

IKAST MASKINSNEDKERI

INSPIRATION TIL HJEMMESIDE OG BRAINSTORM Jeg har researchet på flere hjemmesider for maskinsnedkerier. De fleste anvender den samme ide med træ og maskiner til at fremgå i baggrunden. Jeg har forsøgt at skabe en anden visuel identitet for hjemmesiden, så den adskiller sig mere fra sine konkurrenter. Jeg brugte også den gode brainstorm-model hvor jeg skrev en masse tanker ned: Historie - Erfaring- Særpræg - Specialmøbler Minimalistisk - Keep it simpel - Få elementer Målgruppe - Underlevarandør

#3

IKAST MASKINSNEDKERI

VALG AF SKRIFTTYPER Jeg har set på mange antikva fonte, men valget faldt på skrifttyperne Georgia og Livia til hjemmesiden og resten af den grafiske linie, så der er en rød tråd. Georgia og Livia er begge en antikva font. De symboliserer historie og kvalitet. Der er desuden en god kontrast imellem den tynde skrift Livia og Georgia som er en mere fed skrift. Jeg har downloadet Livia på www.dafont. com, som er en brugbar hjemmeside med gratis skrifttyper.

- 22 -


#4

IKAST MASKINSNEDKERI

FARVEVALG OG KONTRASTER Som aftalt med firmaet har jeg bibeholdt den røde/bordeaux farve RGB 145, 0, 0. For at få lidt flere farver har jeg brugt kuler på nettet, som er en god hjemmeside at se hvilke farver, der passer godt sammen. Jeg har udvalgt mine farver i et lille farverum, da farverne ellers bliver andre end rød for eksempel pink. For at skabe en kontrast til den røde farve har jeg anvendt en hvid farve. Den matcher den røde godt.

#5

IKAST MASKINSNEDKERI

ROUGHS TIL HJEMMESIDEN For at få en ide om, hvordan layoutet skulle se ud, har jeg lavet små skitser af forskellige opstillingsmuligheder.

#6

IKAST MASKINSNEDKERI

TEKST OG BILLEDER HOLDER KANT I gennem hele layoutet holder diverse tekster og billeder kant med hinanden. Dette er meget vigtigt for helhedsindtrykket.

- 23 -


#7

IKAST MASKINSNEDKERI

LUFT OG AFSTAND Der er brugt det samme luft i mellem tekst og billeder for at få et harmonisk layout. I stedet for at fylde hjemmesiden med en masse billeder har jeg holdt mig til ét billede på 400 x 300 pixels. Det skaber god luft på hjemmesiden og er med til at gøre den overskuelig.

#8

IKAST MASKINSNEDKERI

BILLEDE Igennem hele layouttet bliver der vist et billede med målene 300px × 400px. Jeg havde først tænkt mig at have flere billeder, som kom efter hinanden, men det fungerede ikke særligt godt, da teksten ville blive gemt og komme for langt ned i forhold til mest gængse skærmes opløsning. Jeg fandt derfor en javascript der gør det muligt at skifte billeder med en blød overgang hvilket fungerer meget bedre.

#9

IKAST MASKINSNEDKERI

TEKST Jeg startede med at have en normal overskrift med sort farve men ændrede “kvalitet” til bold og farven til rød, da den træder meget bedre frem. Menuen fremgår i en grå tone med en streg under det aktive link, så man som besøgende hele tiden kan se, hvor man befinder sig på hjemmesiden. Da produktmenuen også skal fange den besøgende har jeg valgt den røde farve og brugt bold for at menuen træder mere frem.

- 24 -


#10

IKAST MASKINSNEDKERI

IKONER Jeg har været inde og lave ikonerne (mail og telefon ikon) som er brugt på hjemmesiden i Illustrator da jeg kunne ikke finde nogen ikoner der passede til hjemmesiden.

#11

IKAST MASKINSNEDKERI

JAVASCRIPT Til billede-slideshowet har jeg været inde og hente et javascript, der kan skifte i mellem billede med en overgang. Koden og scriptet er implementeret i min eksisterende kode. Der er forskellige valgmuligheder med scriptet. Blandt andet hvor lang tid, der skal gå i mellem hvert billede skifter, og hvor mange gange den skal køre.

#12

IKAST MASKINSNEDKERI

KVALITETSVURDERING Siden vil løbende blive opdateret med flere produkter. ITM har været positive over for deres nye hjemmeside. Jeg synes jeg har ramt ITMs ønsker. Siden er blevet mindre poppet, og simpel. Den er enkel at gå til med få menuer.

- 25 -


- 27 -


#1

CHRISTINA COLLECT

OPSÆTNING OG MASTERSIDE Jeg har oprettet et A4 dokument i InDesign, hvor jeg har defineret dokumentets mål, marginer, luft imellem hver spalte og bleedmarks. Til artiklen har jeg lavet en masterside, hvor jeg har oprettet pagina. Den går derved igen på hver side, der benytter sig af mastersiden.

#2

CHRISTINA COLLECT

BASELINE GRID Ved brødteksten har jeg brugt baseline grid. Dette er gjort så tekst og billeder holder register igennem hele layouttet. Hvis man ikke anvender baseline grid, opstår der forskellige niveauer i teksten for eksempel på grund af varierende linjeafstand

#3

CHRISTINA COLLECT SKRIFTTYPER I artiklen har jeg benyttet mig af en antikva font: Times New Roman. Grunden til at jeg har valgt Times New Roman, er at den passer godt til bandets stil. Klassisk, stilren og med en lang historie bag sig. Jeg har primært brugt farven sort, da billederne er i sort/hvid - og igen for at ramme bandets stil. For at få en kontrast i de mørke farver, har jeg anvendt forskellige farver sort. I anmeldelseboksen har jeg brugt en 100% cyan farve, da den passer godt til de mørke farver og albumcoveret.

- 28 -


#4

CHRISTINA COLLECT PARAGRAPH STYLES I artiklen er der benyttet paragraphstyles for lettere at holde styr på de forskellige styles og automatisere det hele. Især til større tryksager er det en nødvendighed, da det kan spare en for utrolig megen tid. Jeg har lavet paragraph styles til brødteksten, brødteksten m. indryk, mellemrubrikken og manchetten. I anmeldelsesboksen, har jeg ikke brugt styles, da der ikke står specielt meget tekst. Hvis det kom igen på mange sider, ville jeg selvfølgelig oprette dem for lettere at ændre på alle sider.

#5

CHRISTINA COLLECT

DISPLAY TYPOGRAFI Jeg har brugt display typografi til overskrift. Display typografi bruges som blikfang og skal fange læseren. Teksten ”MUSE“ har en Times New Roman font med mønsteret fra albummet og en streg på 1 pt. I originalteksten bruges &-tegnet ved ”Rock, revolotion og det ydre rum“ men det er mere korrekt at bruge ”og“. &-tegnet bruges kun når der er et tæt bånd imellem ordene for eksempel ”Jens & Ulla“. Så derfor har jeg været inde og ændre dette.

#6

CHRISTINA COLLECT

MANCHET Manchetten er venstre justeret ligesom al tekst er i dokumentet. Font størrelsen er på 9pt, skydning 11pt, bold italic, så der kommer en synlig forskel på brødteksten og manchetten. Da tekstboksen går helt ud til kant, medfører det at manchetten får en dum form. Derfor har jeg delt ordene, så manchetten får en mere flydene form, og samtidigt er behageligt for øjet.

- 29 -


#7

CHRISTINA COLLECT

UNCIAL Jeg har oprettet et uncial og angivet hvor mange linier uncialet skal gå ned. I det her tilfælde 3 linier. Grunden til, at jeg har defineret 2 uncialer er fordi jeg har et space inden. Derved kan jeg knibe uncialet, så stammen passer optisk med spalten af brødteksten.

#8

CHRISTINA COLLECT

FIGURSATS Da teksten ikke sluttede pænt på side 2, besluttede jeg mig for at bruge figursats af bygningen. Figursatsen skubber teksten væk fra elementet - og derved har jeg også fået en pæn afslutning. Figursatsen er lavet med Text wrap i InDesign. Billedet er fritlagt, derefter har jeg valgt detect edges og sat afstanden til 2 mm.

#9

CHRISTINA COLLECT

CITATIONSTEGN ”“ Citationstegn bruges forskelligt i enkelte lande. På dansk skriver man citationstegn 99 nederst og 66 øverst. Efter engelsk standard skrives det 66 øverst og 99 øverst, derfor har jeg valgt at gøre det med ordene på engelsk, for eksempel “The Resistance”.

- 30 -


#10 CHRISTINA COLLECT

VENSTREJUSERET TEKST Teksten er venstrejusteret. Det er nok den mest almindelige justerings-form for brødtekst. Den er meget læsevenlig, fordi øjet let finder den næste linie på grund af den faste forkant. Og så er mellemrummene ens i forhold til justified tekst, hvor luften kan være forskellig mellem hvert ord.

#11 CHRISTINA COLLECT

TANKESTREG – Ved de mange citater som er i teksten, er der sat en bindestreg ind. Den har jeg udskiftet med en tankestreg som bruges til citater.

#12 CHRISTINA COLLECT

KVALITETSVURDERING Jeg synes, at artiklen er blevet som jeg gerne ville have den og at man kan se, at jeg har rykket mig siden sidste skoleforløb.

- 31 -


APOCALYPSE

Type: Billedemanipulation Produceret: 2011

- 34 -


- 35 -


SKIVE FESTIVAL

Type: Plakat Produceret: 2010

- 36 -


UMANI

Type: Plakat Produceret: 2010

- 37 -


DISPLAY KAT

Type: Display typografi Produceret: 2011

- 38 -


REDESIGN AF BOGEN EN VEN“ ”

Type: Bogomslag Produceret: 2011

- 39 -


- 42 -


- 43 -


- 44 -


- 45 -


- 46 -


- 47 -


Svendeprøve / Thomas Jensen  

Magasinet er en del af min svendeprøve, hvor jeg har samlet mine 4 kernefagligheder, grafisk workflow, grafik og billeder, grafisk design og...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you