Page 1


1

1

Beoordeelt opdracht en adviseert opdrachtgever De Mediavormgever is in staat om op adequate wijze de opdrachtgever te adviseren over de media-uiting.

De competentie Het adviseren van de opdrachtgever kan bij elk product van groot belang zijn. Wanneer er bijvoorbeeld wordt gekozen voor een aanpak, oplossing of handelwijze terwijl er volgens de deskundige een betere aanpak, oplossing of handelwijze bestaat is het de deskundige de taak dit te adviseren aan de opdrachtgever. Tijdens het adviseren van de opdrachtgever is het van belang dat je op de hoogte bent van de opdracht en bij alles

Waarschuw de opdrachtgever voor mogelijke gevaren.

Projecten Bikinizz logo

Bikinizz is een opdracht die ik bij het ORTS ontving van een aantal vrijwilligers die buiten het ORTS ook nog vrijwilliger waren bij de door hun ...

wat je voorstelt als iets dat beter is dat je rekening houdt met wat de opdrachtgever origineel wou zodat je hier zo min mogelijk vanaf wijkt. ORTS Betreft het adviseren van opdrachtgevers heb ik hier bij het ORTS weinig mee te maken gehad. Wel heb ik binnen de vereneging kansen gehad om deze “opdrachtgevers” te adviseren betreft verschillende zaken. Vaak echter direct mondeling tussen het werken door.

Studio Ibizz Bij Studio Ibizz heb ik meer gelegenheid gekregen om de opdrachtgever te adviseren. Vooral natuurlijk via de interne opdrachtgever, de baas Raymond, maar ook een enkele keer direct aan tafel met de klant.


1 Bikinizz logo Bikinizz is een opdracht die ik bij het ORTS ontving van een aantal vrijwilligers die buiten het ORTS ook nog vrijwilliger waren bij de door hun opgerichtte Stichting NEP. Deze stichting organiseert feesten en voor één feest kreeg ik de opdracht hier het “gezicht” voor te maken.

voor aan de klant. De klant was tevreden over het logo en zag de huisstijl die in dezelfde stijl daarbij aan moest sluiten ook zitten. Ook ik was het er in eeste instantie niet ontevreden over gezien de apparte eisen van de klant en vond dit een mooi logo.

dansfeest en beachparty logo konden doorgaan. Hieruit rolden nog een aantal ideen die ik ook deels voor de lol uit wilden werken in mijn vrije tijd. Ook met het idee in het achterhoofd dat ik onderdelen (zoals de vrouw in vector) nog voor iets anders zou kunnen gebruiken.

Deze opdracht verliep origineel gezien redelijk soepel. Ik volgde de stappen juist maakten de schetsen en legde dit

Hoewel ik niet ontevreden was ben ik toch nog een aantal ideetjes uit gaan schetsen die in mijn ogen meer als een

Uiteindelijk was dit logo en deze huisstijl beter geschikt voor een beachparty.

Een aantal argumenten die ik noemde toen ik dit adviseerde te gebruiken waren: - - - -

Duotone is meer gebruikelijk en het gebruikt makkelijker. Dit is meer gericht op een beachparty als het andere. Met dit logo spreek je meer de jongere doelgroep aan. (het grootste deel van de doelgroep) Dit logo en deze huisstijl zijn op verschillende manieren toepasbaar.

Dit zijn een paar toepassingen die ik voorlegde als voorbeeld op hoe dit logo op verschillende manieren te gebruiken is.


2

2

Maakt plan van aanpak De Mediavormgever is in staat om op adequate wijze een plan van aanpak te maken voor een media-uiting.

De competentie Een duidelijke plan van aanpak met planning is belangrijk wil je alles in goede banen laten verlopen. Echter is dit vooral nodig bij grotere projecten waar je zonder een PVA het overzicht verliezen kan. ORTS Bij het ORTS heb ik meerder malen mee gedeelt aan een PVA en ook voor de hoofd opdracht van mijn stage heb ik deze mogen realiseren.

‘

‘

Zorg voor een plan

Studio Ibizz Tijdens deze stage heb ik niet bijzonder veel met een PVA gewerkt per project appart. Wel heb ik meerdere malen mijn werkwijze betreft lijstjes met opdrachten en dergelijke geevauleert en hier een betere aanpak voor bedacht waar nodig.

Projecten ORTS logo- en web design

Het ORTS was toe aan een nieuw imago, een nieuw gezicht en dus een nieuwe vormgeving van hun huisstijl en website.

ORTS studio bouwen

Vooral ook voor het opbouwen van studios is het belangrijk om te weten wat je doet, waar je begint, hoe je iets opzet en wanneer je dit doet.


2 ORTS logo- en web design Het ORTS was toe aan een nieuw imago, een nieuw gezicht en dus een nieuwe vormgeving van hun huisstijl en website. PVA Hier heb ik verschillende planningen voor gemaakt en deze dan ook verscheidene keren aangepast.

Vooral bij de realisatie van de website waarbij je duidelijk alles bij moet houden omdat het zo veel verschillende componenten bevat heb ik een duidelijke planning bijgehouden. Echter was het wel nodig deze nogal eens bij te werken gezien ik hier niet altijd helemaal goed heb gepland.

Het was dan mar goed dat ik genoeg extra tijd in had gepland


2

ORTS studio bouwen Vooral ook voor het opbouwen van studios is het belangrijk om te weten wat je doet, waar je begint, hoe je iets opzet en wanneer je dit doet.

Zo is dat op zich wel op elke locatie voorgekomen dat men zonder plan van aanpak gewoonweg niet uit de voeten komt.

ik


4

Weest onvoorspelbaar

3

Laat je in een concept niet hinderen door technische tekortkomingen.


3

3

Porjecten

Maakt concept De Mediavormgever is in staat om op adequate wijze een concept te maken voor een media-uiting.

De competentie Wanneer je de conceptfase begint komt het idee pas echt tot leven. Je bedenkt ideeĂŤn, filterd deze en bedenkt weer varianten op de gefilterde ideeĂŤn net zo lang tot het concpet helemaal klopt. ORTS Bij het ORTS kreeg ik hier erg goed de

4

4

ruimte voor gezien de opdrachten die ik kreeg geheel vanaf punt nul ontwikkeld moesten worden. Ik heb op het ORTS dan ook ruim de tijd gehad om deze opdrachten uitgebreid volgens de competenties te realiseren. Het kwam dan wel voor dat ik een duidelijke fout maakte tijdens de concpetfase, maar niets dat ik niet kon goed kon corrigeren.

Studio Ibizz Natuurlijk heb ik bij mijn tweede stage ook veel het concept kunnen bedenken. Zeker bij opdrachten waar weinig briefing bij kwam kijken omdat hier simpelweg weinig tijd voor was kreeg ik veel de kans zelf een concept te ontwikkelen.

Maakt ontwerp De Mediavormgever is in staat om op adequate wijze een ontwerp voor een media-uiting te maken.

De competentie Het ontwerpen komt eigenlijk al een beetje kijken bij het gedeelte conceptualiseren. Dit is een soepele overvloeiing van het gebruik van convergeren en divergeren van je concepten net zo lang tot het ontwerp duidelijk is. Hierna is dan alleen nog het daadwerkelijk maken van het ontwerp of het fine-tunen.

ORTS Zo als dat ik veel kans kreeg voor het conceptualiseren heb ik ook die kansen gekregen om die concepten te ontwerpen. Ging heel soepel ook. Studio Ibizz Zo als dat ik veel kans kreeg voor het conceptualiseren heb ik ook die kansen

gekregen om die concepten te ontwerpen. Ging heel soepel ook.

ORTS logo- en web design

Bikinizz logo- en web design

Verkiezingen

Autorijschool ANCO

Dagvaardingstrafrechter

Estilo corporate fashion

VV Hoeven

Flesjewijn.com

Marcel Haarbosch

IPV.nl en EVC-traject

Marketinghubz Wingzz

Het ORTS was toe aan een nieuw imago, een nieuw gezicht en dus een nieuwe vormgeving van hun huisstijl en website.

Autorijschool ANCO is een nieuw opgerichte autorijschool door Anco Nijsen.

VV Hoeven is een voetbal vereneging in Hoeven. Deze heeft geregeld wedstrijden waar entreekaarten bij komen kijken.

Als een kleine opdracht tussendoor mocht ik de banners voor IPV.nl en EVCtraject maken.

Bikinizz is een opdracht die ik bij het ORTS ontving van een aantal vrijwilligers die buiten het ORTS ook nog vrijwilliger waren ...

De dagvaardingstrafrechter zorgt voor advocaten wanneer een persoon deze nodig heeft voor verschillende zaken.

Flesjewijn.com is een webshop die, met haar expertise voor wijnen, kwaliteitswijn selecteert om deze vervolgens te leveren aan consu-

Wingzz is een eigen gemaakte cms van Studio Ibizz.

Het ORTS kreeg de kans om met de verkiezingen dit te filmen en uit te zenden. Hier hadden ze dan ook een leader en een ...

Estilo corporate fashion is een webwinkel voor, ja goed geraden, bedrijfs mode corporate fashion. Dit houd dure pakken van ...

Marcel Haarbosch is een Business creator die toekomst zag in een eigen bedrijf: Macel Haarbosch. Praktisch en ...


3 ORTS logo- en web design Het ORTS was toe aan een nieuw imago, een nieuw gezicht en dus een nieuwe vormgeving van hun huisstijl en website. Logo conceptualisatie Na de debriefing ontvangen te hebben ben ik eerst voor ik aan enige ontwikkeling begon verschillende filmopnamen en radioprogramma’s op gaan zoeken

om te bevestigen dat het beeld dat ik van het orts op had gedaan klopt met wat het orts echt inhoudt en wat de doelgroep van het orts vindt. Ook algemene informatie die ik van de website en andere medium kon halen heb ik goed tot mij genomen.

en ik in de loop de tijd al een duidelijk beeld heb kunnen ontwikkelen van de doelgroep was een uitgebreid onderzoek niet meer nodig.

Gezien ik al voor langere tijd bij het orts werkte voor ik deze opdracht kreeg

Ik begin altijd op papier wild te schetsen met ideeën die in mij opkomen.

Na een duidelijke bevestiging ben ik begonnen aan de conceptualisatie.

Na een aantal schetsen gemaakt te hebben, ben ik een selectie gaan maken van de betere schetsen om deze in illustrator te verwezenlijken.

3

De ideeën waarvan ik, en de vrijwilligers die af en aan binnen kwamen lopen, de meeste potentie gaf, waren de ideeën met de drie maantjes die de “O“ van ORTS vormden.

4

3

Een klein voorbeeld van de logo schetsen

First things first

Printscreen van illustrator bestand

4


3 Bij een tweede divergatie van de concepten die ik had staan ben ik uitgekomen bij het concept waarbij 3 maantjes de “O“ van het ORTS uitbeelden. De reden hiervan is omdat het beeldmerk

3

van Oosterhout de 3 oranje maantjes zijn en het ORTS in de naam Oosterhout bevat.

Het was erg lastig om de maantjes precies zo te vormen dat ze mooi in elkaar pasten zonder dat ze in elkaar over

4

4

Uit de concepten en ontwerpen die ik voor heb gesteld heeft het bestuur van het ORTS gezamelijk dit logo gekozen. Zie volgende pagina voor het webdesign gedeelte van deze opdracht. Printscreen van illustrator bestand

zouden lopen wanneer het logo klein of op tv werd afgebeeld/uitgezonden.

4


3 ORTS logo- en web design Het ORTS was toe aan een nieuw imago, een nieuw gezicht en dus een nieuwe vormgeving van hun huisstijl en website. Web conceptualisatie Na de debriefing ontvangen te hebben ben ik eerst voor ik aan enige ontwikkeling begon verschillende filmopnamen en radioprogramma’s op gaan zoeken om te bevestigen dat het beeld dat

ik van het orts op had gedaan klopt met wat het orts echt inhoudt en wat de doelgroep van het orts vindt. Ook algemene informatie die ik van de website en andere medium kon halen heb ik goed tot mij genomen.

doelgroep was een uitgebreid onderzoek niet meer nodig.

Gezien ik al voor langere tijd bij het orts werkte voor ik deze opdracht kreeg en ik in de loop de tijd al een duidelijk beeld heb kunnen ontwikkelen van de

Na de goedkeuring van het logo ben ik voor de webdesign gaan conceptualiseren en hierna realiseren.

Na een duidelijke bevestiging ben ik begonnen aan de conceptualisatie. Van het logo.

3

Schets voorbeelden

Na een aantal schetsen ben ik photoshop hier op verder gegaan om wat meer te kijken hoe dit er in het “echt“ zal gaan worden.

3

4

Ik heb bij de website vormgeving geprobeerd op een ontwerp te komen dat goed te maken is in Joomla!, maar er niet te veel uit ziet als een standaard Joomla! website. Ook heb ik bij de webiste vormgeving zo “open“ mogelijk gehouden zodat deze redelijk simpel aan

te passen is zonder een gehele nieuwe vormgeving te krijgen. Betreft navigatie wilde het bestuur het graag houden zoals het was en daarbij twee duidelijke knoppen voor direct tven radio streamen.

4


3 4 Uiteindelijk is dit het ontwerp geworden dat het bestuur van het ORTS gekozen heeft.

4

Dit is hoe “muziekprogramma” eruit komen te zien

Dit zijn verschillende pagina’s waar ik een previeuw van moest maken om te kijken hoe deze uit zouden pakken.

Dit is hoe “programma gemist” eruit moeten komen te zien.

Home pagina ingelogd

4


3 Bikinizz logo- en web design Bikinizz is een opdracht die ik bij het ORTS ontving van een aantal vrijwilligers die buiten het ORTS ook nog vrijwilliger waren bij de door hun opgerichtte Stichting NEP. Deze stichting organiseert feesten en voor één feest kreeg ik de opdracht hier het “gezicht” voor te maken.

3

Bikinizz project toelichting

Het verloop van dit project waarom ik eerst van start ben gegaan, met het ene logo en hierna toch over ben gegaan op een ander logo, heb ik beschreven in competenties jantje en pipo op bladzijde zus en zo.

Helaas heb ik niet alle bestanden weten te behouden gezien mijn laptop gedurende mijn stage bij het ORTS gecrashed was. Ik heb echter nog wel een aantal afbeeldingen die ik tussendoor toevallig gemaild of opgeslagen heb.

4

Dit was het logo dat eigenlijk al gekozen was. Maar na nog een persoonlijke inbreng en uitproberen kwam er toch nog een geschikter logo en huisstijl tevoorschijn.

4

Schets voorbeelden

Concept voorbeelden

4


3 Bikinizz uiteindelijke logo

Ik ben op zoek gegaan naar een meer Duotone logo waarbij je verschillende onderdelen ook kan gebruiken als beeldmerk of als herkenbare illustratie zonder per se het hele logo te moeten tonen. Dit deed mij toch denken aan een mooie vrouw en wellicht iets met water.

Bij mijn vorige logo had ik al een aantal kleuren bij elkaar gezocht die goed combineerden en je deed denken aan het strand. Hier heb ik toen een selectie van gemaakt welke dit het meest ondersteunden. Dat waren toen toch bruin en geel.

Helaas heb ik hier weinig materiaal meer van. Dit is wat ik nog heb als bewijs.

Bikinizz Posters

Dit is hoe de poster uiteindelijk geworden zijn. Van ĂŠĂŠn poster heb ik niet eens meer een jpg kunnen vin-

4

den dus vandaar dat ik hier een foto van de echter poster heb gemaakt die ik toevallig nog thuis had liggen.

4

4

Flyers

Foto van een poster die op werd gehangen. Concept voorbeeld tussendoor

Het uiteindelijke logo met verschillende versies

De flyer

De A0 poster

bewijzenmap  

bewijzenmap

bewijzenmap  

bewijzenmap

Advertisement